Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vaše reakce, názory a komentáře k anketě Stopy

NE

(Gerda, 24. 10. 2016 1:34)

Milá Alice,
nakonec jsem po dlouhém rozvažování hlasovala pro ne. Myslím si, že by se každému příběhu mělo dostat času zrání, kdy má autor nejen čas vše v klidu dopsat, ale také opravit všechny mušky a nebo upravit části příběhu jak potřebuje a jak to nejlépe sedí příběhu.
Nakonec to je ale stejně Tvé rozhodnutí a já budu v obou případech vděčná, že s námi sdílíš kousek Tvého světa. 

Odpovědět

Re: NE

(Alice, 24. 10. 2016 12:37)

Ahojky, Gerdo :-)
Moc děkuji za vyjádření :-) A rozhodně s tebou souhlasím, příběh (i autor) potřebuje čas, vše promyslet, nechat uzrát, napsané doladit, jelikož občas nám postavy ožijí a vydají se vlastní cestou bez ohledu na původní autorův plán :-D A jindy časem vyskočí dřív neviděná chyba, kdy je nutné se vrátit a děj opravit.
Mluvnické chyby, překlepy, při vlastním betování, bych mohla opravovat navěky, stejně jako při každém čtení aspoň jednu větičku nějak slohově pozměním, to závisí na momentální atmosféře. 
Stopy píšu tři roky (opravdu, začala jsem na podzim 2013), přemýšlím nad nimi mnohem déle. V psaní jsem ve finále, mám ho v hlavě velmi detailně, jen najít energii vložit to na "papír" :-)
Dokonalý nebude nikdy, to není v mých silách :-) Ani si tak nedosažitelnou laťku nekladu, snažím se, jak nejlépe dovedu, ale stále je to jen sen bezvýznamného pisálka, o nic "světoborného" se nejedná :-) 
Děkuji za tvou přízeň! :-)

Odpovědět

ANO

(Illidrien, 20. 10. 2016 15:03)

Panebože, právě se mi předběhly Vánoce, Velikonoce a asi dvoje narozeniny najednou :). Další dílo od Alice. Mňamka. Těším se.
Hlasuji pro ano, i když nemám ráda nedokončené povídky. Jediná, kterou jsem ochotná vzít na milost je Kámen manželství.
Ale nemůžu zapomenout na tu "chuť" pátků, kdy měl vyjít další díl. Na to nadšené očekávání. A pak i pročítání komentářů. To vzájemné spolusdílení té fantastické nálady, že vyšel další díl a že ostatní jsou z toho stejně nadšení, ... Bez tohohle všeho by to nebylo úplné. 
Těším se.
Doufám, že bude dokončeno. Doufám, že znovu zažiju to nadšené očekávání a "chuť" pátků (nebo jiného dne). Doufám, že pak vyjde knižně a už teď začínám hledat volné a čestné místo v knihovně. Mimochodem mám všechno vytištěné a čtu stále znovu a znovu. Půjčila jsem jen jednou z ruky a asi osmkrát zopakovala, že se s knihou (oběma) nesmí nic stát a že mi na ní nesmírně záleží. 
Těším se a moc. Děkuju za vylepšení nálady, za vylepšení celého dne, za vylepšení celého týdne a dost možná i celého měsíce.
Těším se. Ono je vlastně jedno, jestli najednou nebo postupně, hlavně když bude. (No jedno to není, protože, jestli to bude dlouho trvat, tak mě nedočkavostí klepne. Pak tady budu muset zůstat jako duch a chodit si číst k Alici do počítače. Na druhou stranu budu moci přejít, až po dokončení celého díla. Ale neboj, já budu hodný poltrgeist :).)
A mimochodem, už jsem zmiňovala, že se těším :).

Odpovědět

Re: ANO

(Alice, 23. 10. 2016 17:46)

Ahojky, Illidrien :-)
Jsi naprosto zlatá <3 Moc děkuji :-) Ty víš, jak pisálka potěšit ;-) :-D
Ano, ta "chuť" pátků... I pro mne byla jedinečná. Často jsem vzpomínala :-) "Zubaté" pátky se Stopami budou určitě jiné, ale to nemusí nutně znamenat, že horší. Těším se na ně, na vás :-)
Cliffhangery ve Stopách, v kapitolkách, téměř nebudou. Z prostého důvodu, celý příběh bude do samotného závěru jen nedokončenou větou. Napínat vás budu víc než si umíte teď představit (hm, nebudete mě mít rádi :-D ) Což není prvoplánové, pouze to vyplynulo ze skladby vyprávění, jakou jsem vybrala... pardon :-D
A nakukovat klidně přijď, ještě se mi sem nějaký poltergeist vejde ;-) Děkuji ti! :-)

Odpovědět

Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(pajka, 15. 10. 2016 0:27)

Tohle bylo první, co mě napadlo. Jenže, milá Alice, jak už jsem Ti včera psala ve zprávičce, nakonec jsem taky zvolila NE. Napsala jsem Ti svůj důvod, ale je jen jeden z mnoha. A když teď pročítám komentáře dalších Klíčků, rozhodla jsem se o ty další taky podělit.
Já měla to štěstí, že jsem narazila na EK v době, kdy už byl dopsaný. Štěstí? To jsem si tehdy myslela, protože jsem měla jistotu, že je příběh dokončený. A tak jsem četla a četla a zanedbávala všechno a všechny. A za víkend přečetla. Ty víš, jak mě Klíč vyhrabal ze dna. Ale zároveň jsem neskutečně trpěla, protože jsem Ti potřebovala sdělit, co jsi pro mě udělala, co se mnou udělal Tvůj Severus, jak mi heslo "Každý může dát jen tolik, kolik má" umožnilo se znovu nadechnout. A nebylo komu! Komentáře byly uzavřeny, tak jsem je jen četla a neuvěřitelně všem záviděla Tvé reakce. Litovala jsem, že jsem nemohla zažít ten pocit sounáležitosti se všemi, kteří Ti skládali poklony tak nádhernými a trefnými slovy, že by stačilo se pod ně jen podepisovat. Že jsem sice zhltla EK jedním dechem, ale nemohla si k tomu poslechnout tu "nejvhodnější" hudbu ke konkrétním dílům. A teď tohle zažít chci. A pro to riziko, že bys mohla nestíhat reagovat, komunikovat, spoluvytvářet tu atmosféru, kterou jsem zažila já jen zprostředkovaně, pro tohle všechno raději počkám. Tak dlouho, jak to bude nutné.
A jen malé PS na závěr: já tehdy svou dušičku uklidnila emailem, který jsem Ti díky jedné dobré duši mohla napsat. A Tvou odpověď (ve kterou jsem doufala jen v těch nejskrytějších snech a přáních) mám dodnes dokonale zálohovanou! A teď díky komentářům vidím, že těch Klíčků, vděčných ne jen za jedinečný příběh, je mnoho! Takže z nás všechny velké díky.

Odpovědět

Re: Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(Alice, 15. 10. 2016 11:26)

Drahá Pajko <3
Děkuji za všechna tvá laskavá slova <3
I pro mě právě ten pocit sounáležitosti a společné prožívání udělalo Klíč tak mimořádným. Pozdější reakce, emaily, zprávy, které mi přichází dnes, nejsou pro mě méně cennější, je v nich jiný zázrak - že Klíč žije dál, ve vás, s vámi. Po všech těch letech. Zázrak :-)
Když jsem začala vydávat Klíč, byla jsem vyplašená a nejistá, doufala tak v deset, patnáct čtenářů. Se Stopami je to stejné. A těžko věřit, že by se průběh mohl zopakovat, to se nestává. Nevadí :-) Píšu je, protože je vyprávět potřebuji, přesně takové, s tím nic nenadělám :-) Důležité je, že Klíč tu zůstane nezměněný, pro všechny, kdo ho mají rádi! <3

Odpovědět

Re: Re: Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(Vendy, 15. 10. 201620:32)

Také ted zažívám velké, obrovské dilema, protože chci počkat, aby tě nic netlačilo, ale zároven mám pocit, že jak to vypadá, budeš vydávat před dokončením a já NECHCI přijít o tvé reakce na komentáře, protože už tebe mám vždycky jistotu, že zareaguješ, jsi totiž "moje zlatíčko", no..za tu troufalost se ti omlouvám :-)

Odpovědět

Re: Re: Re: Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(Alice, 16. 10. 2016 17:52)

Drahá Vendy <3
Snažím se odpovídat, budu to tak chtít... ale někdy mi to trvá. Což víš sama ;-) V jednom směru je to jedno, kdy začnu - vždycky budu pekelně nervózní :-D

Odpovědět

Re: Re: Re: Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(Alice, 16. 10. 2016 17:52)

Drahá Vendy <3
Snažím se odpovídat, budu to tak chtít... ale někdy mi to trvá. Což víš sama ;-) V jednom směru je to jedno, kdy začnu - vždycky budu pekelně nervózní :-D

Odpovědět

Re: Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(Lowris, 21. 10. 2016 16:42)

tak pod tohle bych se taky ráda podepsala,neboť u mě to bylo to samé přišla jsem k dopsanému Klíči, zhltla ho jedním dechem a nevycházela z úžasu jak moc se na mně podepsal, ale lituji toho, že jsem nezažila tu atmosféru kolem. Na Stopy se nesmírně těším, ale ráda si počkám.

Odpovědět

Re: Re: Proboha, jak někdo může hlasovat pro ne?!

(Alice, 23. 10. 2016 17:33)

Ahojky, Lowris :-)
Moc ti děkuji, za tvá laskavá slova, přízeň Klíči i důvěru :-) Samozřejmě i za vyjádření názoru :-)
Na atmosféru kolem Stop, s těmi, pro které bude příběh vhodný, se těším také :-)

Odpovědět

pro a proti

(sami70, 18. 10. 2016 12:34)

Klíč byl super. Taky se přidával postupně .
Těšíš se vždy na další pokračování, si nepnutá-ý .
ALE . . . .
Co když se něco semele -autorka nebude moci přidávat (práce, rodina, zdraví, škola), nebo nedej bože jí opustí inspirace a příběh nedokončí (stává se to).
Nevím co je lepší. Asi bych se přikláněla počkat.

Odpovědět

Re: pro a proti

(Alice, 18. 10. 2016 20:16)

Ahojky, sami70 :-)
Děkuji za Klíč i názor :-) Myslím, že jsi stručně a jasně vyjádřila vše, o čem každý přemýšlí - včetně mě :-)
Škola, práce, rodina se mě netýká, jsem sama a v invalidním důchodu. Komplikace se zdravím tu jsou, někdy mě na čas vyřadí. Ztráta inspirace nehrozí, spíš neschopnost své myšlenky vyjádřit, ano, s tím se také tu a tam potýkám. Jisté není nic, s čistým svědomím mohu jen říct, že Stopy dopsat hodlám, protože to tak chci; já, pro sebe :-)
Ale pokud vás bude většina, kdo si bude přát počkat, ochotná darovat mi tolik času, kolik bude třeba, souhlasím :-)

Odpovědět

Nie, chcem i komentáre, veď príbeh sa dá vždy upraviť...

(Mononoke, 16. 10. 201622:23)

Dobrých príbehov pre pobavenie más je napísaných dosť,
lepších už je o niečo menej, tie prečítame aj iným pre radosť,
k najlepším patria tie, kde už nejde o jednorazovú záležitosť.
Tu už nejde len o zábavu, zabitie času či jednoducho „kúlovosť“.

Pri tých si opakujeme nielen gradovanie príbehu ale i konkrétne vety, slová...
Spíme, jeme či žijeme s postavami, pátrame, či neurobia rovnakú chybu znova.
Smejeme sa spolu s nimi pri každodennom žití,
plačme nad nimi, keď ich na záver smrť chytí.

Kto ešte váha? Nad čím vôbec? Prosím dosť. 
Nám ide o príbeh, či bude zajtra a či dnes, chovajme sa stále ako hosť.
My sme iba čitatelia, ktorým píše obľúbená Autorka pre radosť,
nech má čas i srdce iba pre dielo, nie ešte o búrku našich názorov starosť.

*************
Keby sa niečo nestihlo, aj The Marriage Stone od Josephine Darcy tiež nie je dokončený v originály... a aj tak sa k nemu vraciame.
*************

Smelo sme si schovávali dojmy o jednom z najlepších príbehov, ktoré poznáme.
Tíško sme si znova prečítali príbeh o Zmiji a mladom Levovi, tak ako ich v EK máme.
Opätovné opatrené hľadanie vo webovom priestore prinieslo nečakane radostné poznanie.
Príde po mnohých mesiacoch čakania nové napínavé (a dúfame že i dlhé) pokračovanie.
Yperit sa púšťa vo vojne na ľudí, tu aj keď občas niekto chybuje, tak ho nikto nikomu nenúti.

Šikovne sme dostali pripomienky, že príbeh bude iný. Tmavší a drsnejší, nech cítia zmenu davy.
Elegantne pri tom budú padať slová, city, šaty... a možno i hlavy. Uvidíme, čo autorka spraví.
Lenže to chvíľu napísať trvalo. No a čo. Veď napríklad 9 mesiacov sa dieťa v matke vyvíja.
Môže vadiť, že pokračovanie bude iné? A čo má byť? Súrodencov za rôznorodosť tiež rodič nezabíja.
Yeti sa vraj snaží pred ľuďmi schovať, lebo je tiež iný, hľadajme tu dobro na tejto čitateľskej púti.

*************

Odpovědět

Re: Nie, chcem i komentáre, veď príbeh sa dá vždy upraviť...

(Alice, 18. 10. 2016 20:02)

Mononoke... <3 <3 <3
Jsi skvělá. Děkuji za každé tvé slovo. Malinko jsi mě připravila o řeč :-) Jsem dojatá. Děkuji ti.

Odpovědět

Stopy

(morikage, 14. 10. 2016 19:50)

Milá Alice,
na Stopy šelmy se nesmírně těším a vyhlížím je. I tak ale netuším, jak hlasovat. Jsem velmi zvědavá, kam nás v tomto příběhu zavedeš. A velmi se těším na tvůj styl... Elysejský klíč měl nejen krásný příběh, ale byl i nádherně napsaný. Děkuji ti za něj (i za ostatní příběhy, které jsi napsala).

Odpovědět

Re: Stopy

(Alica, 15. 10. 2016 11:04)

Ahojky, morikage :-)
jsi nesmírně laskavá, moc děkuji <3
A hlasování není nutnost, kde jinde by měl být člověk svobodnější než ve světě fantazie? :-)
Psát o době po pádu Temného pána je vždy výzva a upřímně, jen zřídka jsem našla příběh, který by mě kompletně uspokojil (tady má u mě nejspíš prvenství Tira Nog). Největší potíž myslím spočívá ve stvoření "nového, adekvátního padoucha" (ale to je čistě můj názor! Se kterým vůbec nemusíte souhlasit). Upřímně jsem zvědavá, co řeknete na moje řešení ;-)
Vážím si tvé pochvaly. Děkuji :-) Se stylem psaní ve Stopách jsem si pohrála (a hledala ty nevhodnější dost pečlivě), z důvodu, který zatím neprozradím, v něm budou celkem tři různé, přičemž jen jeden je laděný do stylu Klíče. Trochu riskantní, protože není možné, aby vyhovovaly všem, ale pro Stopy, jaké jsou, to jinak nešlo. Uvidíme, jak to přijmete :-)
Ještě jednou ti moc děkuji :-)

Odpovědět

Re: Re: Stopy

(Alice, 15. 10. 2016 11:07)

Eh, vážně jsem odpověď psala já... :-D Merline, už se neumím ani podepsat... :-D

Odpovědět

...

(marci, 14. 10. 2016 14:18)

Milá Alice.
přiznávám - váhala jsem. Mám ráda povídky dokončené, vymazlené, obetované a tak všelijak podobně. Už už jsem zaklikávala "Ne". Ale pak jsem si vzpomněla na někdejší pátky v dobách, kdy vycházel Klíč. Na tu úžasnou atmosféru, na magii sounáležitosti mezi Tebou a tvými čtenáři, na to, jak jsi i na základě našich komentářů rozšířila "Princův příběh". A usoudila jsem, že komentáře čtenářů Ti jistě dodají křídla k dokončení příběhu. Že energii, kterou komentáře věrných čtenářů přinášejí, potřebuje každý autor. A že se prostě a jednoduše pátečních setkávání s Tvými představami nemohu dočkat. Takže volím "Ano" a modlím se za Tebe, za Tvůj příběh i za všechny, kdo jej budou s láskou číst.

Odpovědět

Re: ...

(Alice, 15. 10. 2016 10:47)

Ahojky, marci! <3
mnohokrát ti děkuji <3 Pátky byly úžasné... :-) Máš pravdu, vaše reakce mi daly hodně, včetně námětů k přemýšlení, nových úhlů pohledu. Stopy jsou z 90% dopsané a nijak zásadně je měnit nemůžu kvůli následnému ději, přesto sem tam nějakou úpravu (například v atmosféře scény, prožívání postavy) úplně nevylučuji, k tomu dojít může :-)
Děkuji ti <3 I za tvou modlitbu (asi by měla znít, abychom to všichni ve zdraví přežili :-D ) <3
A zároveň děkuji opětovně za tvůj báječný Lexikon, už mnohokrát pomohl mé chatrné paměti :-) (tentokrát bude víc nových lektvarů než kouzel ;-) )

Odpovědět

Zaleží na tom...

(Zuza, 14. 10. 2016 9:04)

Zatím jsem neklikla. Osobně mi trvá dlouho, než se do knihy začtu, takže vyhledávám dlouhé příběhy i knihy. Z toho důvodu nečtu střípky, které nám posíláš, protože by mi kazily potěšení ze čtení celého příběhu. Už tak budu bojovat s tím, že postupné vydávání mě bude též ubíjet, ale co bych pro Klíč neudělala. Záleží na tom, zda bychom potom nemuseli čekat na konec (jestli že jde jen o překlepy, těším se na ně - některé vytvoří prstíky vskutku geniální). Raději budu mít jistotu celého příběhu, než se bát, že zůstane nedokončený.. 
Ale na druhou stranu - těším se jako malá holka (a zároveň trochu bojím), až budu mít ve spárech pokračování Klíče ve tvém vydání. Klíč je pro mě momentálně osudový příběh, na který myslím snad při jakékoliv knize. A nebudu lhát, přečetla jsem ho minimálně desetkrát.
Takže za mě osobně - nechávám to na tobě. Ty jsi napsala nejskvostnější knihu, kterou jsem kdy četla, takže bych byla ráda, abys sis její pokračování mohla užít tak, jak si zasloužíš :)

Každopádně se nehorázně těším, až budu mít možnost pokračovat ve čtení :)

Odpovědět

Re: Zaleží na tom...

(Alice, 15. 10. 2016 10:36)

Zuzi :-)
V tomhle jsme nejspíš stejné, také dávám přednost dlouhým příběhům a poučená z minulosti nejdřív zkontroluji, zda jsou dokončené (i proto jsem Rodinu od Aspen ještě ani neotevřela a trpělivě čekám :-) )
Stopy dokončím. Předepsáno mám 800 stran (Klíč měl 500) a jsem v poslední fázi; přesto se mi rozrůstá pod rukama, mám přes osmdesát stránek a to nejsem ani ve čtvrtině plánovaného... Měla bych mít čas se s vydáváním "nedohonit". Což není jistota, že se tak v závěru nestane. Hrozí delší čekání na poslední kapitolu (zhruba za půl roku? :-) ), ale nedokončení ne.
Stejně tak počítám, že z mnoha Klíčků se Šelmičky nestanou - a to je v pořádku :-)
Dál budu vděčná za každého, kdo si Klíč uchová v srdci <3

Odpovědět

NE

(misule, 14. 10. 2016 7:18)

Zdravím Alice, jsem pro zveřejnění až po dopsání, i když představa, že bych 29.10. četla první kapitolu pokračování je více než lákává!! Bude to prostě více o pohodě a prožitku jak pro nás, tak i pro tebe:-)
Měj se krásně":-)

Odpovědět

Re: NE

(Alice, 15. 10. 2016 10:22)

Ahojky, Mišule <3
Moc děkuji :-) V tom máš určitě pravdu, souhlasím s tebou :-)
I tobě krásný den a děkuji za vyjádření! :-)

Odpovědět

...

(Rowene, 14. 10. 2016 7:18)

teď je asi nejvhodnější doba začít uveřejňovat něco kvalitního. Dobré autorky se vytrácí a překlady váznou. U tebe se nebojím nedokončení. Také si mysl, že i pro autora je těšící se fanouškovská základna adrenalin. Navíc můžeš dostat takovou zpětnou vazbu, která třeba i ovlivní příběh samotný. Jsem jednoznačně pro iveřejňování, třeba i bez hudby a bez obrázků. Vítej zpátky.

Odpovědět

Re: ...

(Alice, 15. 10. 2016 10:18)

Ahojky, Roweno :-)
Mnohokrát děkuji za důvěru (snad nezklamu, vážně jsem dost jinde než dřív). Přiznávám, že během svého zmizení jsem naprosto ztratila přehled o nových autorech čí příbězích (ta má posedlost nic nečíst, když píšu...) a malinko mě bolí, že se HP svět vytrácí, zůstává především v srdcích svých milovníků. Naopak je skvělé, že slash sám se prodral z internetu do knižních podob :-)
Odezva od čtenářů je rozhodně pro autora cenná, umí nasměrovat (ovšem přepisovat již hotové v úmyslu nemám! :-D ), dodat sílu i chuť... smysl :-) Anebo to vše vzít :-D
A děkuji ti za přivítáni. Chyběly jste mi :-)

Odpovědět

:-)

(Lisa, 14. 10. 2016 0:48)

Též jsem klikla pro ne. A ne proto, že bych pokračování nechtěla, co nejdříve (jsem totiž takový ten nadšenec, který pravidelně kontroluje tvou facebook stránku (i když pouze jako pasivní pozorovatel) a hltá každý úryvek Stop, o němž jsem schopna přemýšlet a polemizovat ještě dlouho po jeho přečtení :-D), ani proto, že bych věřila, že příběh zůstane nedokončený. Mé důvody jsou téměř shodné s těmi, které popsala Narci v komentáři níže.
Byla jsem věrným Klíčkem téměř od začátku a vím, jak kouzelné bylo nejen čekání na novou kapitolu a její čtení, ale právě i ty nezapomenutelné dlouhé diskuze a povídání v komentářích, kdy každá tvá odpověď mi vyloudila na tváři úsměv a zpříjemnila den i celý týden netrpělivého čekání :-) Současně s tím by mi nepředstavitelně chyběly od tebe nádherně ztvárněné obrázky (které se mi stále pravidelně střídají na ploše počítače, jak se na ně i po takové době nemůžu vynadívat :-D ) a samozřejmě doprovodná hudba. Právě takové zdánlivé maličkosti dělaly pro mě Klíč ještě více speciální, než již byl, a tak se jich bohužel nedokážu s lehkým srdcem jen tak vzdát. Když jsem vydržela doteď, jsem kvůli nim ochotná čekat dalších pár měsíců, pokud to bude třeba.
Samozřejmě chápu, že každý to vnímá jinak, a ať už hlasování dopadne jakkoli, já budu v každém případě věrným čtenářem :-)
Na závěr chci jen říct, děkuji za tvůj návrat, Alice. Když jsem se o něm poprvé dočetla, moje radost musela být slyšet na míle daleko :-D Tvá tvorba pro mě byla a zůstává na prvním místě, nedokážu ani říct, kolikrát už jsem se ke Klíči a tvým originálkám vrátila, a jak moc pro mě znamenají.
TY jsi mým majákem v bouři a já ti za to moc děkuji.

Odpovědět

Re: :-)

(Alice, 15. 10. 2016 10:08)

Ahojky, Liso! <3
Také si ony pátky i dlouhé rozhovory (a tebe) pamatuji, to období patří k mým šťastným vzpomínkám :-) Díky vám jsem zažila pocit být součástí něčeho, "znít" společně s druhými. Za ten prožitek nikdy nepřestanu být vděčná <3
Nečekám, že se to bude opakovat, spíš naopak, Stopy jsou mnohem temnější a jiné, s komentáři to nebude tak horké ;-) (Tedy kromě prvního zveřejnění, kdy mě po začátku všichni proklejete :-D ) Vím, že se budu snažit reagovat, což je vše, co mohu slíbit s jistotou.
Pár obrázků v zásobě mám, moc jich není, ani se mi v jejich tvoření příliš nedaří - vidím je před sebou, ovšem dostat to na monitor je bída :-D S hudbou je to lepší, ke každé části si vždy potřebuji najít vhodný doprovod, který během psaní poslouchám, a ten se chystám u kapitolky použít.
Zdá se, že obhajuji volbu "ano" :-) Není to tak, opravdu se sama nejsem schopná rozhodnout, u obou vidím plusy i mínusy. Proč to vůbec řeším a nenechala jsem to být? Jednoho dne mi došlo, že můj život je nekonečné čekání na "až...". A že někdy je lépe příliš nepřemýšlet, neplánovat, jen prostě být :-) Ale třebaže jsem tvrdohlavý Skopec, jdoucí zarputile hlavou proti zdi, zde váhám. A je celkem příjemné přenechat volbu na vás ;-) Vaše důvody pro počkání jsou... nesmírně milé <3 Lhala bych, že nejsem dojatá. Měla jsem vážně ohromné štěstí s tak báječnými čtenáři.
Moc ti děkuji, Liso, že tu stále jsi <3

Odpovědět

Můj hlas se asi nepočítá, co? :)

(Lyra, 13. 10. 2016 13:10)

každopádně... věřte mi, z vlastní zkušenosti, protože jsem na tady ty věco expert..... dlouhé čekání na něco, o čem víte, jak je skvělé, je horší než sladká nevědomost a představy :)

Odpovědět

Re: Můj hlas se asi nepočítá, co? :)

(Vendy, 13. 10. 2016 13:19)

jj, přesně tak to mám i já ;-)

Odpovědět

Re: Můj hlas se asi nepočítá, co? :)

(Alice, 13. 10. 2016 16:48)

Ahojky, Lyro :-)
Tvůj hlas se počítá rozhodně! :-D (aspoň doufám, že jsi neměla potíže s aplikací, pokud ano a nezapočetl se, a stále se nedaří, napiš, co jsi volila a já si ho připočítám "v hlavě" )
Ohledně "vědění" a "skvělosti"... potíž je v tom, že vlastně vůbec nevíte, do čeho se vrháte a pro mnohé to skvělé určitě nebude... ;-)
Děkuji ti :-)

Odpovědět

Re: Re: Můj hlas se asi nepočítá, co? :)

(Lyra, 13. 10. 2016 21:36)

Já jsem hlasovala, neboj se :) 

Co se skvělosti a vědění týče jsem to myslela obecně... Vím, že máš obavy z toho, jak to někteří z nás budou snášet - a máš pravdu. Ale na druhou stranu Ti zase já říkám, že je mnoho takových, kteří to ustojí až dokonce, ať to bude jakkoliv drsné, a plno takových, kteří sem příjdou poprvé a tato nová podoba je přiláká :) 

O tom čekání na novou kapitolu, které by byla třeba v nedohledu... to je opravdu zničující. Chtěla bych říct všem čtenářům - jste si toho vědomi, že ano? :)

 

Odpovědět

Áno.

(grid, 13. 10. 2016 20:35)

Ty vieš, že patrím medzi tých nedočkavcov, čo čakajú na každý zverejnený kúsok z tvojej novej poviedky ako Pánboh na dobrú dušu. Priznávam, že keď čítam teba Ali, tak žiadne gramatické chyby nevidím, pretože sa plne ponorím do textu. Za seba teda vravím, že by som uvítala, keby si začala s uverejňovaním kapitol. Z doposiaľ uverejnených úryvkov je nesporné, že čitateľ bude mať dočinenia z ďalším literárnym skvostom od skvelej Alice.

Odpovědět

Re: Áno.

(Alice, 13. 10. 2016 21:09)

Ahojky, grid! :-)
občas žasnu, kolik z vás se vrací... je to báječný pocit. Děkuji <3
S tou neobetovanou verzí se "utěšuji" tím, že po první kapitole (pokud se odvážíte pokračovat) vám budou nějaké chyby úplně lhostejné :-D
Moc ti děkuji za důvěru a tvou laskavou podporu, grid :-)

Odpovědět

Dilema

(Teinka, 13. 10. 2016 19:16)

Když zvolím ne, budu sama proti sobě

Odpovědět

Ano

(alman, 13. 10. 2016 15:33)

Ja jsem urcite pro zverejneni, jednak uz ted se nemuzu dockat a jednak se pak muze kazdy sam rozhodnout, jestli zacne cist uz ted, a nebo si pocka az bude pribeh dopsany :)

Odpovědět

Re: Ano

(Alice, 13. 10. 2016 16:43)

Ahojky, alman! :-)
další známý nick, jak nostalgicky příjemné :-) Děkuji ti za přízeň i názor :-)

Odpovědět

...

(Narci, 13. 10. 2016 14:54)

Klikla jsem na ne. Příběh, který tvoříš, drahá Alice, je pro mě něčím větším než jen slovy. Nedokážu a nechci číst bez tvých reakcí, slov navíc, bez vhodných dalších citací, bez přidaných skladeb... Klíč pro mě je Klíčem právě díky tomuhle. Ano, i "prostý" text a příběh je krásný a je v něm víc, ale jeho jedinečnost je vykreslena a podtržena tím vším kolem, co nám dáváš. Nerada bych o tohle přišla. Proto volím ne. Na tohle se vyplatí počkat, třeba ještě týdny nebo měsíce. Chápu všechny, kteří chtějí číst, ale mně by to bez Tebe přišlo neúplné. Možná by to některým nevadilo, mně však ano.

Každopádně ať to dopadne jakkoli, děkuji, že nás necháváš o zveřejňování rozhodnout.

Odpovědět

Re: ...

(Alice, 13. 10. 2016 16:41)

Ahojky, Narci :-)
jsi nesmírně laskavá, děkuji ti... <3 I pro mě je Klíč něčím mimořádným právě díky vám a vaší společnosti během jeho tvoření, společnému prožívání... jenže tehdy jsem byla mladší, měla víc energie, stíhala jsem psát i reagovat a to dnes zaručit nemůžu. Na jednu stranu mě vaše reakce mohou naplnit chutí a touhou psát, na druhou dělat obojí vyčerpávat. Možná se tak plus s mínusem vyrovná? Netuším :-) Obě varianty něco nabízí a něčím "hrozí", dlouho jsem předčasný začátek zvažovala a nemohla dojít k rozhodnutí, až jsem usoudila, že tahle volba patří víc vám :-)

Odpovědět

Ano

(Clowers, 13. 10. 2016 13:53)

Už ani nespočítám kolikrát jsem Elysejský klíč četla a znovu si ho s radostí přečtu než se začtu do první kapitoly nového příběhu... 
V anketě vítězí (zatím) zveřejňovat, zato v komentářích chtějí hlavně čekat, ale já už prostě nemůžu čekat :D :D volím ANO

Odpovědět

Re: Ano

(Alice, 13. 10. 2016 14:49)

Ahojky, Clowers :-)
Věrný Klíček... děkuji ti <3
Anketa je zajímavá, jedna čtvrtina rozhodně není zanedbatelná. Uvidíme, jak rozhodnete, sama jsem zvědavá :-)

Odpovědět

Stopy

(Lowris, 13. 10. 2016 7:11)

Já tě nesmírně ráda čtu, i když zatím jen krátce. Severuse už si nedokážu představit jiného než od tebe.Vždy nedočkavě čekám byť jen na kousíček psaný od tebe, protože tolik lidskosti umíš dát postavám jen ty. Tvoji hrdinové nejsou jen hrdinové, ale především lidé se svými strachy a vnitřními démony, jsou prostě jako jedni z nás a toho si nesmírně cením. Já volím možnost počkat si na celý dokončený příběh i kdyby to mělo trvat roky.Na jedinečnost si totiž vyplatí počkat.

Odpovědět

Re: Stopy

(Alice, 13. 10. 2016 10:18)

Ahojky, Lowris :-)
jsi nesmírně laskavá, děkuji :-) Tohle je myslím jedno z několika nejcennějších vyznamenání pro autora, když čtenář vnímá postavy jako reálné lidi - děkuji ti mnohokrát <3

Odpovědět

Re: Stopy

(Vendy, 13. 10. 2016 13:20)

takhle krásně bych to já nenapsala, ale podepisuju se pod to také

Odpovědět

Všechno

(Domča , 13. 10. 2016 0:19)

Nějak nevím, co napsat.... Nejdříve jsem také chtěla počkat protože bych měla sobecky jistotu, že příběh přečtu celý a také mi přijde dospělejší prostě si počkat. S jakoukoliv jinou knihou nebo příběhem bych prostě počkala a tolik bych to neřešila. S klíčem to ale nejde. Bylo by mi jedno kdyby to byla i jen jedna kapitola protože je to prostě Alice. Kdybych uměla vyjádřit svoje pocity tak jako ona bylo by to asi srozumitelnější ale bohužel. Takže jsem hlasovala pro zveřejnění čehokoliv v jakékoliv podobě protože věřím, že mi kousek Severuse, ať už smutný nebo veselý, změní každý špatný den k lepšímu a ten dobrý vylepší. 
Doufám, že to není moc nenasytné. Jen to tak prostě cítím.
Alice, pomohla jsi mi v hodně těžkých chvílích a nedokážu ani vyslovit jak moc pro mne tvoje podpora znamenala. Milá slova a to, že sis dala tu práci a našla pro mě krásný úryvek.... Už jen proto se nemůžu dočkat až si tvoji dobrotu a neuvěřitelnou sílu přečtu v tvém díle.
Děkuji, že jsi a doufám v krásný konec <3

Odpovědět

Re: Všechno

(Alice, 13. 10. 2016 1:40)

Má drahá Domčo,
jsi tak hodná <3 Až mám výčitky, protože vím, co na vás chystám... :-) Konec bude dobrý rozhodně! Ale počkáte si na něj. Přesto si troufám tvrdit, že po překonání bomby, kterou na vás shodím (začneme zostra), se i během příběhu najdou pěkné a dobré chvíle, které potěší :-)
Moc děkuji!

Odpovědět

====

(weras, 13. 10. 2016 0:07)

V prvním okamžiku jsem chtěla kliknout na ano,ale pak jsem začala přemýšlet. Já se sice úplně třepu na to,abych už mohla číst pokračování Klíče,když ale ono je tu to pověstné ALE. Ono je někdy lepší počkat si a pak si povídku plně vychutnat,než čekat a čekat na další kapitolu a někdy už se také nedočkat.Vůbec si nemyslím,že by toto byl tvůj případ. Přece ses nevracela proto,abys nás opět opustila,ne? Ale stejně pořád nevím.Asi kliknu ano a budu strašně moc doufat.

Odpovědět

Re: ====

(Alice, 13. 10. 2016 1:33)

Drahá weras,
šance, že mě před dopsáním přejede auto, je minimální :-D Takže docela jistě opět zmizím, ale Stopy dokončím, z velké části kvůli sobě. Mám předepsaných 800 stránek a jsem v konečné fázi příběhu, obavy z toho, že se během zveřejňování dohoním a čekání na kapitolku bude delší než týden sice nemůžu vyvrátit na 100%, protože život se nedá plánovat (nebo dá, ale málokdy to tak vyjde :-D ), přesto vidím hodně slušnou šanci, že s koncem to nebude tak o fous jako u Klíče, kdy jsem si v závěru "šlapala na paty".
Což nic nemění na tom, že stejně tak ráda počkám, až vše uzavřu a s čistým svědomím oznámím: "příběh dopsán, jdeme na to" :-)
Je to vážně jen na vás :-)

Odpovědět

...

(Daydreamer., 12. 10. 2016 22:30)

Nedočkaví Klíčci, he? Impluzivně jsem také chtěla kliknout na možnost číslo jedna. Pak mi začlo ale vrtat hlavou, jak moc by mi vadilo, že se třeba nedočtu konce. Možná by si tuto otázku měla položit i hlasující většina. Snad by pak přišla k jinému závěru, co se této ankety týče. 
Samozřejmě si to nevykládej špatně. I když si psala, že tak neučiníš, určitě je lepší slyšet ujištění, že to dotyčný vážně nemyslí špatně :-D Mám takové tušení, že se dopsání konce nebudeš chtít vzdát stejně tak moc, jako my si ho budem chtít přečíst. Ovšem život je nevyzpytatelný, stát se může ledaccos. Čistě z tohoto důvodu volím nepopulární možnost č. 2 :-)

Odpovědět

Re: ...

(Alice, 12. 10. 2016 22:43)

A já ti za tvou volbu děkuji, Daydreamer :-) Neumím to vyjádřit lépe, než co jsem už napsala - píšu pro sebe, zveřejňuji pro vás. Tudíž jste to vy, kdo by měl o zveřejnění rozhodnout :-)

Odpovědět

:-)

(Vendy, 12. 10. 2016 22:03)

a znovu proti všem :D
já ti věřím, že to dopíšeš, jen jsem si na to vzpomněla, jak to někdy na webu končívá a škoda, té nenávratné ztráty dat :-(

Odpovědět

Re: :-)

(Alice, 12. 10. 2016 22:10)

Vendy hrdinka ;-) Vidíš, díky tobě se přidali i další a o to mi přesně jde, znát skutečný názor, bez obav :-) Takže děkuji :-)

Odpovědět

Hlasování

(Alice, 12. 10. 2016 21:46)

Počkat na dopsání je opravdu v pořádku! Pokud to tak chcete, prosím abyste se nebáli, že si to nějak špatně vyložím :-)

Odpovědět