Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 19.kapitole - archiv 2.část

Ahojky vám všem! :))

(Alice, 6. 11. 2010 10:34)

Skolila mě horečka, omlouvám se, docela jistě bych v odpovědích psala bludy.. :)) Pokusím se ji zpacifikovat a pak hned každému z vás odpovím. Prozatím jen - jsem moc ráda, že se kapitolka líbila, díky moc vám všem :))

 

Re: Ahojky vám všem! :))

(sevy, 6. 11. 2010 10:43)

brzké uzdravení!!!! :-)

 

Re: Ahojky vám všem! :))

(Hajmi, 6. 11. 2010 13:52)

Alice, to je mi líto. Cítím s tebou, a přeju brzské uzdravení.

 

Re: Ahojky vám všem! :))

(Mononoke, 6. 11. 2010 13:54)

Tento týždeň mi schvátila horúčka obe vĺčatká a teraz aj moju top autorku. Tak nech je vám všetkým chorým lepšie.

 

Re: Re: Ahojky vám všem! :))

(Misule, 6. 11. 2010 14:40)

U nás doma to taky řádilo, tak ať je ti brzy líp:-)

 

Re: Ahojky vám všem! :))

(Haku, 6. 11. 2010 15:26)

....ja sa horucky zbavim a Ty ju dostanes!!!!!!!!...tak to nie,,uz aj jej povedz nech Ta necha na pokoji,lebo ju Tvoji citatelia pridu zastrasit. ...a len tak napajedit slash milovnikov...to nie je sranda... .Posielam velavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelvelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavelavela poztívnej energie nech sa skoro uzdravis.

 

Re: Ahojky vám všem! :))

(Sisa, 6. 11. 2010 21:14)

Jejda, chúďa naše. Tak to ti prajem skoré uzdravenie, povyhrážaj sa tej hnusnej horúčke, ja zatiaľ idem nájsť Poppy a pošlem ju za tebou!:) A spolu s ňou tiež pozitívnu energiu:)

 

Re: Ahojky vám všem! :))

(Martina, 7. 11. 2010 5:26)

Aliku :) tož přeju brzké uzdravení a ať horečku ukočíruješ, ať z toho nakonec nemáš něco vážnějšího !!!
Na nějaké odpovědi se vykašli. Když jde o zdraví, tak i kapitolky jdou stranou :) Klidně vydržíme až ti bude dobře, sice ve smrtelné agónii , ale vydržíme :)
BTW... představte si, jak jsem šílená :-D
Včera jsem jela dvě hodiny tam , a dvě hodiny zpět vlakem do Hradce, abych si vyzvedla rezervované lístky:)
Rozhodli se totiž v kině, že rezervace již nedělají :( Jen zakoupení. Sice si myslím, že těch pár stávajících rezervací by asi nezrušili, ale jistota je jistota ! Měla jsem prostě strach, aby mi to nezrušili... tak už je mám doma !!!!!!! Krásný žlutý dva lístky :)

 

Děkuji mnohokrát :))

(Alice, 7. 11. 2010 15:47)

Děkuji moc za všechna vaše přání, bylo to od vás velmi milé :))
Mononoke, doufám, že tvá vlčátka jsou na to už také lépe :))
Misule, u vás doma už je snad také klid :))
Siso - díky za Poppy! :D
Martino - blahopřeju k lístkům! :D Krásně si premiéru užij :))
Haku - tos mě zlomila :D "Slashová horečka" :DDD Tak jsem se k ní postavilo po zmijozelsku - a "vypotila se" na Severusově těle :DD Včera jsem sepsala tu nejdelší erotickou scénku za celou svou pisálkovskou existenci :D (cca půl kapitoly) Doufám, že se vám bude líbit (až se k ní jednou dostaneme :D) a když ne, mám výmluvu - psala jsem ji ve stavu, kdy jsem nebyla až tak úplně při smyslech :DDD
Ještě jednou děkuji vám všem :))

 

Re: Děkuji mnohokrát :))

(Misule, 7. 11. 2010 17:08)

Hmm, na to se nedá nereagovat Alice. Bože Bože Bože! Myslím, ne vím, že takovou situaci určitě nerozdýchám! Ale vychutnám si ji až do dna! :-)

 

Re: Re: Děkuji mnohokrát :))

(Misule, 7. 11. 2010 17:39)

Já blbec to chtěla napsat jinak. To je tak, když člověk dřív píše, než myslí:-) chtěla jsem napsat, jak moc se na ní těším.... asi víc než malý dítě na Vánoce:-) ostatně jako na každou kapitolu. Milostné scény ti jdou nádherně, tím víc jsem zvědavá na tuhle !

btw někdo tu již vyzdvihl krásnou větu od Poppy, ta mě taky vzala za srdce. U ní mám vždycky přestávku a čtu si ji několikrát dokola:-)

 

Má milá Misule :))

(Alice, 8. 11. 2010 19:16)

Díky! To byla nádherná reakce :D
Opravdu mě těší, že se ti mé milostné scénky líbí :))
Konkrétně tuhle jsem si při psaní užívala až neskutečně :D A měla jsem z ní skoro dětinskou radost - to prostě nešlo se o ni nepodělit :-))) A komu jinému to říct, než vám, báječným čtenářům? :)) Třebaže to svým způsobem kruté bylo, já vím... :))
A děkuju moc, že se ti líbila i Poppyina věta :))

 

Re: Děkuji mnohokrát :))

(assez, 7. 11. 2010 18:34)

*práská hlavou o zeď, když si všimne spojení „chudák Severus bez rtuti“* Šílíte?! To se ale nikdy k ničemu nedostanou, pokud mu tady autorka párkrát nesebere rtuť!
Dále pak – ehe, ehm. Tady mám s Brumbálem problém. Věřím mu. Jen ho nemám moc ráda. Tedy… *vzdává se, protože se to vysvětlit nedá* Není to prvoplánové „nemít rád“. V podstatě ho ráda mám. Vidíte? Nedá se to vysvětlit! (*poškrábe se na hlavě* Teď mě tak napadlo, že to je něco jako ta potvora v Severusově ložnici. Mám silný pocit, že až se – ve dvacet dvojce? – dozvím, co to je, nebude se mi to líbit. Tohle vyjadřuje můj jindy nehynoucně kladný pocit k Tvému Brumbálovi.)
Jo… mohu být tak drzá a ptát se, u kolikátky se na to můžeme těšit? Respektive kam až ses od drahouška Siriuse dostala? A ještě lepší otázka – pořád věříš v optimistickou čtyřicítku? Protože pokud ano – dvě a dvě tady (tady u mě ve spojení) znamenají, že se vážně brzy něco dít začne. V obou směrech. A že to bude pořádný nářez. Takový, že i Severusovy useknuté prsty budou fušerácká práce a – A! – literatura pro nemluvňata pro čtenáře. Asi zavedu váš postup. Číst, až bude jisté, že se na internetu vyskytuje povídka celá.
Em, abych se ještě jednou opravila – to k ničemu se nedostanou… Ono je docela záhodno zeptat se předem, KDO ŽE vystupoval v té „nejdelší erotické scénce za celou autorčinu pisálkovskou existenci“. Stejně jako nevěřím moc těm střípkům z ukázek. Vedou na scestí. A většinou nesprávným směrem. Tak jako mě sice nejdřív napadlo u té facky myslet na Harryho a Severuse, ale pak jsem si to rozmluvila a řekla si, že to bude beztak někdo jiný, kdo ví – autorka, přirozeně – při jaké příležitosti a jak pokrouceně byl tento „polibek“ vyžadován.
Což mi připomíná… už ta přestřelka Severuse a bystrozora jasně naznačovala, že prsty budou oproti budoucnosti ukolébvaka. (Byl to bystrozor, ne? Skromně si troufám i tušit, který.)

 

Assez :))

(Alice, 8. 11. 2010 19:30)

Pravdu díš :)) Nemůžu věčně házet klacky pod nohy jen Harrymu, Severus s rtutí by byl neoblomný a slepý ještě hodně dlouho... kdo by na to měl mít nervy? :D
Brumbál manipuluje. Takového ho JKR stvořila :)) V dobrém i ve zlém :)) Je možné, že ti tahle jeho verze nesedne, stejně jako je možné, že tě Severusova společnost v jeho ložnici zklame. :))
V optimistickou čtyřicítku ještě stále teoreticky věřím, ano :)) Ale jelikož jsem se tu tak proflákla s onou milostnou scénkou, číslo kapitolky zamlčím. To by nebylo fér, kdybyste věděli, kdy k tomu dojde :)) Protože i krůčky k tomu (doufám) budou hezké a snad vás potěší :))
A ano, samozřejmé - v oné scéně budou vystupovat Harry a Severus - nikomu jinému v Klíči "pod peřinu" nakukovat nebudu ;-)
Soukromě si myslím, že na "prsty" budete po čase vzpomínat s úsměvem. Čímž nechci nikoho uvádět v omyl, že bych snad příště někoho "vykosťovala" :D Není třeba, aby se člověk brodil po kolena v krvi, a přitom to může být zlé, hodně zlé :) Ale opět! musím podotknout, to, že já to vidím před sebou v plastickém obrazu neznamená, že se mi totéž podaří vložit do slov - třeba vám to nijak moc zlé připadat nebude :))
A ano, byl to bystrozor :))

 

Re: Assez :))

(assez, 9. 11. 2010 17:00)

*potěšeně pokyvuje hlavou, že s ní autorka souhlasí*
*lol* Mohu být mírně otrávená, ale myslím, že zklamaná nikoli. A i kdyby to bylo zklamání – dám vědět, jestli chceš – ono by to přehlušily jiné věci, kterých si zde cením.
Em, dovolím si nesouhlasit – krůčky jsou na tom procesu vždy nejlepší část.
Budiž, spokojím se s vyzrazením, jestli ses od své hádky a handrkování se Siriusem odrazila hodně nebo málo.
*rofl* Tak beru zpět – to už jsi toho proflákla hodně. A nebudeš? Takže žádné Sirius a Remus jako v Kameni? *zklamaný psí pohled* No dobře, no. *simuluje zlomenou pac a jde se zahrabat do peřin*
Hmhm, dík za bystrozora.
Ono osobně jsem ony prsty považovala spíš za slabší článek povídky. Jo, bylo to nechutné, jo, možná to mělo něco do sebe (snad to bylo i nutné – například ošetřování bylo víc mlask a za prsty to stálo), ale už ta facka a Sirius mi přišli víc Tví. Více zajímavější a drastičtější. Což si vůbec nijak neber. Možná to zkus vidět opačně – normálně scény Harry a ostatní neprožívám. To se u mě děje jen v případě, že to, co čtu, považuji za dobrou povídku. A pak ano, chci vědět vše o Siriusovi a jeho pohnutkách, vše o Dracovi a jak mu to jde s Brumbálem. A vše o vztahu Harry a jeho spolužáci a Severus a jeho vztah k Brumbálovi a Brumbálův vztah k… chápeme, že? :)
Děkuji za odpovědi.

 

Re: Re: Assez :))

(Alice, 9. 11. 2010 20:03)

Od hádky se Siriusem? Ano, myslím, že jsem se odrazila... "ucházejícně" :D Ale sama to musíš znát, někdy to jde snadno a jindy... Lépe nezakřiknout :))
Já osobně mám nejraději ono první jiskření - ovšem pokud mám aspoň 50% naději, že to přeroste v požár ;-) Třeba Amater ve svých povídkách tohle napínání umí skvěle, aspoň mě její způsob velmi vyhovuje :))
No ano, to přiznávám úplně klidně, nebude Remus a Sirius jako v Kameni :)) Třebaže tu je rating 18+ a erotické scény nebudu řešit stylem "a dveře ložnice se za nimi tiše zavřely..." (:D), sex není ani téma, ani motiv Klíče, tudíž si ho ponechám jen pro hlavní hrdiny :))
Je pravda, že se "specializuji" na psychologickou stránku, tudíž ona facka byla víc "má" - to s tebou taky souhlasím :)) Na druhou stranu, Dolohovova akce byla především psychický útok :)) Moji Smrtijedi nejsou "ti špatní", protože to "jedna paní povídala", oni skutečně nemají úctu k lidskému životu. Ale nejsou to ani idioti (aspoň se o to snažím :D) Takže Severuse zranil, citelně, viditelně, otřásl Harrym a přesto udržel Severuse v takovém stavu, aby byl schopný Harryho zabít - protože to po něm chtěl :))
Tak, u zbytku jsem neuhodla, jestli to jsou už otázky :D Ale kdyby náhodou ano - to všechno (téměř) se dozvíš, když budeš číst dál :D
Díky :))

 

Re: Re: Re: Assez :))

(assez, 9. 11. 2010 20:09)

Proč se domníváš, že musím?
:D Myslíš, že v Kameni to motiv nebo téma bylo?
*rofl* Myslíš ten dlouhý nic neříkající monolog? A Tobě položeno jako otázku? Ne. Může to tak vypadat, ale idiot nejsem. :)
Také děkuji.

 

Re: Re: Re: Re: Assez :))

(Alice, 9. 11. 2010 20:14)

:D Tak promiň, nemyslela jsem to zle. Beru to tak, že ty to neznáš, budiž ti to přáno :))
Za idiota tě rozhodně nepovažuju, (a raději doplním, ani za nic jiného v hanlivém smyslu) :))

 

Re: Re: Re: Re: Re: Assez :))

(assez, 12. 11. 2010 22:32)

Jenže to jsem, má drahá autorko, taky neřekla. :)
A to s idiotem byla v kontextu spíše řečnická otázka, nicméně děkuji za odpověď na ni. :D

 

Re: Děkuji mnohokrát :))

(Popoles, 7. 11. 2010 23:58)

Ježiš Alice!
Říci nám a ješt tak sugestivně, že jsi napsla TAKOVOU erotickou scénu, když víme, že se k ní dobereme někdy na Valentýna (jestli mám brát v úvahu náznaky o 40ti a více kapitolách) to je kruťárna největší... jdu to rozdýchat k čokoládě. :-DD

 

Popoles :D

(Alice, 8. 11. 2010 19:35)

Promiň! :D Nechtěla jsem trápit, jen jsem z ní prostě měla děsnou radost :D Doufám, že čokoláda pomohla ;-) :D

 

Proč Elysejský?

(Elza, 8. 11. 2010 16:29)

Projevím se jako správná nedávno příchozí lama a tupě se zeptám: proč je ten klíč Elysejský? Má ten název nějaký význam? - poctivě jsem se snažila progooglit komenty, jestli se to už vysvětlovalo, ale nepochodila jsem. Tak se ptám tady. *;-)

 

Re: Proč Elysejský?

(Alice, 8. 11. 2010 20:02)

Myslím, že tohle se v komentech skutečně neprobíralo. Nad tímhle názvem jsem přemýšlela velmi dlouho, hledala ta správná slova pro něco, co přinese okamžitou smrt, ale současně je to nejen vykoupením před bolestí, ale především je to vyjádření věrnosti a zachování svěřeného tajemství. Jak Severus řekl, nosit ho je čest. Elysejská pole (zahrady, ostrovy) jsou místem, kde přebývají duše dobrých lidí...
Myslím, že snad příběhu neuškodím, když dopředu prozradím, s jakým varováním se Elysejský klíč předává: "K branám elysejským vede mnoho cest. Zpět žádná."
Proto Elysejský klíč :)

 

Re: Re: Proč Elysejský?

(Elza, 9. 11. 2010 13:27)

Díky za odpověď. Dobrá volba. Mno, musím se přiznat, že když jsem o tom přemýšlela, tak mě napadl akorát Elysejský palác, jakožto sídlo hlavy Francie - tak jsem uvažovala nad případnou souvislostí s palácovými intrikami... Elysejská pole mě nenapadla... *;-D

 

Re: Re: Proč Elysejský?

(assez, 9. 11. 2010 16:44)

Hmhm, a co rajská zahrada? Je i to součást příběhu? To Tvé: „K branám elysejským vede mnoho cest. Zpět žádná.“ tomu nasvědčuje.

 

Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Elza, 9. 11. 2010 18:50)

Asi mě zastřelíš, ale není to odvozeno od Elysium (neboli Élysion - sídlo blažených v Hádu, na jehož asfodelových nivách dlí duše zbožných lidí - cit. Slovník antické kultury, 1974), od něhož je přídavné jméno 'elysijské'? Pak by to vysvětlovalo ty Pláně (nivy) Elysijské (narozdíl od Elysejských odvozených od de l'Élysée) - mno, marně prohledávám knihovnu, kde skončil překlad Danteho Pekla, našla jsem jen Nový život... *:-(
Našla jsem jen Quo vadis - ...tento stín z elysijských niv věru nestál za všechno to úsilí...

 

Re: Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Alice, 9. 11. 2010 20:09)

:D Ne, nevidím důvod, proč po tobě střílet :D
V Tezaurusu jazyka českého z roku 2007 je uvedeno toto: Elysium, Élysion, elysejská luka.
Nemám důvod nevěřit, že to není správný český tvar :))

 

Re: Re: Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Elza, 9. 11. 2010 21:00)

Už jsem to našla i u našich drahých akademiků - tvar 'elysijský' je považován za zastaralý, dnes se používá od elysia odvozný tvar 'elysejský', jako to máš ty. *;-)
Jen já to mám v hlavě spojené s různými významy... magor, no...
Ale je fajn, že jsme to naťukly, alespoň jsem si to ujasnila! (Konečně.) *:D

 

Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Alice, 9. 11. 2010 20:05)

Téhle otázce úplně nerozumím, assez :)) Zda tu bude rajská zahrada? Jako posmrtný život...?
To sama netuším, ještě jsem to nedopsala :D

 

Re: Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(assez, 9. 11. 2010 20:11)

A víš, co? Tohle zase nebudu rozvádět já. Jak sama ráda opakuješ: To, co chci vědět nebo si myslím, se nakonec přeci dočtu. :) Takže prozatím děkuji.

 

Re: Re: Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Alice, 9. 11. 2010 20:16)

Mám z tebe dojem, že jsi rozzlobená :)) Ale uznej sama, že těžko nějaký autor bude vyprávět, co konkrétního se v jeho příběhu stane do budoucna. To prostě nejde :))

 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Martina, 10. 11. 2010 4:47)

Ježkovy voči ! :)
Tak on se nakonec někdo dostane do záhrobí ? Jéééé a mohl by se setkat s Lily a pomuchlovat se a pak se honem honem vrátit :-D

 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(assez, 12. 11. 2010 22:30)

*spokojený výraz*
Rozzlobená? Vůbec ne. :)
Asi jen těžko mohu být rozzlobená, když jsem chtěla něco vysvětlit, zeptala jsem se, můj autor nepochopil otázku a já si zavčasu rozmyslela vysvětlovat, co jsem tím myslela. Protože jsem se dobrala nějak jinak v podstatě k tomu samému. Nebo se doberu. Což je něco, díky čemuž se dál neptám. Toť vše.

 

Re: Re: Proč Elysejský?

(Martina, 9. 11. 2010 19:13)

pěkné ! Taky jsem měla na mysli Elysejský palác :-D
Netuším proč :-D
To je zcela očividné varování. Jenže když ten klíč někdo dotyčnému vezme...

 

Re: Re: Re: Proč Elysejský?

(Alice, 9. 11. 2010 20:18)

Děkuji, Martino :)) Jsem ráda, že se ti název líbí :))

 

Hluboce smekám

(Jean, 11. 11. 2010 17:21)

Vypadá to, že tu máš další čtenářku, která je naputá jak kšanda. Tvůj příběh je naprosto úchvatný a dechbroucí, naprosto mě strhl a totálně pohltil, poslední tři dny jsem jenom četla a četla, kdykoli byla příležitost. Píšeš naprosto úžasně, já ti moc děkuju a ani nevíš, jak moc se těším na pokračování.

 

Ahojky, Jean :))

(Alice, 11. 11. 2010 22:12)

Děkuji ti mnohokrát :)) Jsem moc ráda, že se ti Klíč líbí. Budu doufat, že tě i jeho pokračování potěší. Děkuju :))

 

Děkuji

(Mariana, 8. 11. 2010 20:50)

Jsem moc ráda za tuhle kapitolu. Mám totiž tak trochu slabost pro Severuse v situacích podobných téhle. Severus bez rtuti! Oslabený Severus (i když... zakřičel si hezky).
Albusovo špehovací zrcadlo :-DDD Napojené na obrazy... Jak fikané!
Způsob, jakým se Harry nastěhoval zpátky, byl úchvatný. Ta jejich vzájemná starost o toho druhého... Moc milé.
... slova z něj padala vlhká vnitřním pláčem... – nádherně vyjádřeno, tuhle hru se slovy mám na tvém psaní velice ráda, Alice
„Je toho tolik, co mi má rtuť bere, pomyslel si Severus s lítostí.“ – Tohle je dobré, že? Když si to uvědomuje... Měl by si to uvědomovat...
Jak už tu jistě mnoho lidí psalo – Poppy tu byla úžasná. Vnímavá... A ti dva to tak roztomile nepochopili... :-) (Zatím jim to ještě toleruju :-)
Někdy v začátcích povídky jsem si říkala, jaké by to bylo, kdyby Harry balzámem ošetřoval Severuse... A hleďme :-) Příjemné, že se role teď aspoň maličko obrátily. I když tu bolest Sevovi samozřejmě nepřeju.
Harryho péče o Severuse se mi hodně líbila. A fakt, že se Severus od něj nechal znovu namazat tou mastí, vyjadřoval mnohé.
Harry a Draco... ta pasáž byla... poučná. A pravděpodobně významná. Jsem velmi zvědavá, co nás v tomto směru čeká.
A jéje. Tak se mi zdá, že má Severus menší malér... Což si vážně nezaslouží. Nedal by se ten jeho výstup svést na... řekněme... přechodnou duševní poruchu, jednání ovlivněné jeho fyzickým stavem? Ale tak třeba z toho potíže nebudou... *sama tomu nevěří*
Každopádně Albusova podpora mě více než příjemně potěšila.
Děkuji, Alice.

 

Ahojky, Mariano :))

(Alice, 9. 11. 2010 19:46)

Já děkuji tobě :-)) Moc mě těší, že jsem směla touhle kapitolkou potěšit tebe.
Severusova rtuť se v podstatě moc neliší od dnešních psychofarmak, utlumí bolest, ale taky něco vezmou. Zatím měl to štěstí, že si vlastně "užíval" její ztrátu :))
Jsem ráda, že se ti líbila ona částečná změna rolí. Tu jsem si nemohla odpustit, třebaže je taková očekávaná v ději a tomu se raději vyhýbám; v tomhle případě jsem udělala zcela vědomou výjimku :))
Přechodná duševní porucha :D To by myslím onen stav vystihlo víc než skvěle :D
Děkuji ti :)) Budu se těšit na tvou další návštěvu :))

 

Poděkování

(Hajmi, 8. 11. 2010 20:02)

Milá Alice, moc ti děkuji za odpověď a adresy. Buď si jistá, že všechny povídky zhltnu a všechny adresy použiji. Jsi prostě zlatíčko a moc ti přeji, aby ses brzo uzdravila. Podle tvého seznamu oblíbených povídek máme asi velmi podobný vkus.
Ještě malou poznámku. To Cambiare bude od 28.11. pokračovat. Začnu znovu uveřejňovat každou neděli druhou část Madurare. Jsi první, komu jsem řekla přesný termín. Ale neznamená to, že se nebudu doslova třást na každou tvou novou kapitolu. Budu se snažit pokaždé nechat komentář, i když ho někdy musím napsat až druhý den. To když mě tvá fantazie dokonale odrovná a já se potřebuji vzpamatovat, abych dokázala vůbec něco napsat.
Takže, ještě jednou moc velké díky a těším se na sobotu.

 

Vůbec není zač, Hajmi :))

(Alice, 8. 11. 2010 20:15)

Naopak, já jsem ráda, že můžu aspoň takhle poslat dál něco, co mě oslovilo a co si podle mého zaslouží čtenáře i u nás :))
Z Madurare mám radost, doufám, že se ti bude dařit a bude tě ta práce těšit - bez ohledu na to, že (díky slovníku :D) zvládnu číst v originále, si vždy moc ráda přečtu český překlad něčeho, co se mi líbilo. A velké díky vám všem, které věnujete čas a sílu překladům, protože to je zatraceně těžká práce!
Tvůj komentář mě vždy potěší, vůbec si nelam hlavu s tím, kdy ho vložíš :)) Díky :))

 

-

(Clowers.K, 8. 11. 2010 19:17)

Mám ráda Poppy. Tečka.

 

Ahojky, Clowers.K :))

(Alice, 8. 11. 2010 20:08)

Díky moc! :)) Taky ji mám ráda ;-)

 

A Alice!

(Bara1982, 8. 11. 2010 16:22)

Přeji ti brzké uzdravení. :-)

 

Re: A Alice!

(Alice, 8. 11. 2010 19:54)

Děkuju :))

 

Ahoj Alice!

(Bara1982, 8. 11. 2010 16:16)

Tak že to vemu pěkně popořádku.
Dolohov dostal polibek mozkomora! Dobře mu tak hajzlovi. (promiň za ten výraz :-)) Ale já bych ho nechala nejprve pár let v Azkabanu, aby ho trochu potrápili zlé vzpomínky. Až pak bych to nechala na mozkomorech. :-)
Harry je zpět ve věži, a Brumbál si naivně myslí, že je v pořádku. Ještě že Sevík umí číst mezi řádky. :-) Ale jak ho to zabolelo, když si myslel, že ho už nepotřebuje.:-( Je vidět, že začíná být na něm závislý. :-) Harry měl zbaleno nadzvukovou rychlostí. To o něčem svědčí, ne? :-)
Potter klečel u něj, ležel mu v náručí, nebo Severus ležel v jeho? Drželi se navzájem. K této větě není co dodat. Prostě nádhera...
Je škoda, že Severusovi se rtuť obnovuje. Bylo by zábavné pozorovat, jak neumí schovat city. Opravdu škoda, že se mu vrací tak brzo. :-D
Poppy? Ta je prostě božská. Mám pocit, že občas ví víc, než ti 2 dohromady. :-D
Harry a Severusovy ruce: toto už hraničí s úchylkou. :-DDD Merline já se chci taky tak něžně mazlit s jeho packama. Nejsem taky trochu úchylná? :-DDD
A chudáček Harry celou noc nespal, protože se bál o Sevíka. To je tak pěkné. :-) Nakonec usnul jako mimino po Seveho boku. Ááááách... a ta vůně.... ještě jednou ááááááááách....
Bylo by zajímavé sledovat, jak pomáhá Harry Severusovi do koupelny a pak ho krmí. :-DDD
Jestli se mi rtuť nevrátí brzy, začne nosit mé ponožky. Tak tak toto je další geniální věta, ke které není co dodat. :-DDD
Když Harry pádil za Severusem do postele a pak mu vlepil polibek, já to normálně vyděla. :-) A pak ten komentář... to nemělo chybu. :-) No ještě že nechtěl, aby si tu pusu vzal Harry spátky. :-)
A Draco. To je kapitola sama o sobě. Říkala sem už že ho mám v této povídce moc ráda? Ne? Tak že mám. Kniha akordů mně rozesmála, a z prdele klika ještě víc. A pak že se kouzelníci nemají proč bát mudlů že? :-DDD
Překvapilo mně , že má Draco takový hezký vztah s Brumbálem. A Harryho děsí Dracův smích? :-D
Jejich spolupráce v knihovně byla pěkná. :-)
Ale co ty bystrozoři? To je na ministerstvu opravdu tak málo lidí se špetkou mozku?
Ještě že přišel na pomoc Seve. A řval po nich. To musel být asi hodně vytočený. On přece neřve. Někdy mu ta rtuť opravdu chybí, no a pak v jednu chvíli řve, a hned na to se pak usmívá. :-)
A ochutnávka: Ta první, ach nádhera. Harry polib ho!!!! Severusi, oplať mu to!!!!
A ta druhá? Myslím, že to má návaznost na tu ředitelnu že? Severus se postavil bystrozorům a proto ponese následky. Teda aspoň myslím.
Alice, kapitola byla naprosto úžasná. Díky za další díleček.

 

Ahojky, Baro1982 :))

(Alice, 8. 11. 2010 19:52)

To máš pravdu, Dolohov by si zasloužil předtím ještě trochu trpět, ale za a) z Azkabanu se dá utéct, za b) polibek mozkomora není jen obyčejná smrt a po něm nic... :))
Harry ve věži vůbec nevybalil ;-) :D Ano, přesně, to o "něčem" svědčí :)))
No ano, ale nemůžu být k Severusovi tak krutá :)) On si zoufale potřebuje udržet tvář a bez rtuti to neumí :))
Díky za Poppy :))
Severusovy ruce? Úchylka? :DD To se projevuje ta má, já totiž ruce miluju :DD A ty Alanovy jsou dokonalé :D
Děkuju za tvá "aach" :D Jsem moc ráda, že se ti ty epizodky líbily :))
No, krmit Severuse a pomáhat mu do koupelny... ne. Definitivně ne. :D To by neustál :D
Jsem moc ráda, že jsem tě mohla rozesmát a že si ti líbila konverzace v knihovně :D Ano, Draco má Brumbála opravdu rád :))
Na ministerstvu JE pár lidí s mozkem - a taky pár, co pracuje pro Voldemorta ;-)
Oki, tvé vzkazy ohledně polibku oběma pánům vyřídím! :DD
Ano, přesně, druhou ukázku jsi "dešifrovala" správně :)) Já vás opravdu většinou nechci mást, jen lehce nastíním, co vás příště čeká.
Díky moc, Baro :)) Jsem vážně ráda, že se ti kapitolka líbila :))

 

ještě ke zrádci

(Misule, 8. 11. 2010 11:24)

napadl mě Sirius, ač jsem ho dříve hned vyloučila. Možná už to tu někdo psal, nevím:-)
Ale řekla jsi, že ještě sehraje určitou roli, že tě za zrádce pokoušeme nebo možná pochválíme? A je prý skrytý a přece všem na očích.... pořád zapomínám, že Sirius je vlastně pan Archer, tedy skrytý a přece na očích....
Já vím, jsou to samé nesmysly, každopádně jsem kvůli tomu včera nemohla 2 h usnout:-D
zdrádcům zdar!:-)

 

Re: ještě ke zrádci

(Misule, 8. 11. 2010 11:26)

Bože, zrádcům! ;-)

 

Re: ještě ke zrádci

(Alice, 8. 11. 2010 19:33)

To není špatná myšlenka :)) neber to ani jako "ano" ani jako "ne", jen zcela nezaujatý názor, že tvá úvaha je dobrá :))
Ale jinak moc doufám, že tě o spánek okrádat nebudu! :DD

 

Náhodou jsem sem zabloudila a tiše zírám...

(Elza, 7. 11. 2010 21:31)

... už třetí den... *;-D

Nádhera. Prostě nádhera. Ta obraznost... Damoklův meč je mým oblíbeným šperkem... Ne, tady Molly Weasleyová... Hodné štěně!

Zmatky se dvojí existencí v jednom těle neměly chybu! Prskala jsem smíchy poměrně dlouho... Úžasné. Prostě úžasné.

Příběh se mi neskutečně líbí a jeho zpracování půvabným jazykem snad ještě víc.

Díky za Tvou tvorbu!

 

Ahojky, Elzo :))

(Alice, 8. 11. 2010 19:09)

Děkuji, nový čtenář vždy potěší :)) Jsem moc ráda, že se ti dosavadní děj líbil, budu doufat, že se mi podaří potěšit tě i tím následujícím :))
Díky :))

 

.....

(samba, 7. 11. 2010 20:51)

Zdravím tě marode! Koukám ,že jsme na tom stejně a polovina národa k tomu.Mám dluh vůči tobě v nekomentování minulé kapitoly.Já jsem asi praštěná ale po varování od tebe,ukázkách a hlavně po přečtení zhrozených komentů se mi nechtělo do čtení.Jak bych to sakra měla asi vydržet celý týden čekat,takže jsem si dala hezky obě kapitolky najednou.Ty jsi prostě ALICE,píšeš tak jako by si byla profik(a to je otázka,jestli nejsi),děláš kouzla se slovama a omamuješ čtenáře,dostáváš je do euforie,okouzlení nebo je srazíš na kolena.Bolelo mě utrpení Harryho při mrzačení Seva a nedobrovolný odchod od něj.Tak strašně jsem nesnášela Siriuse.Co to je!! To má být milující kmotr! Napadá mě ještě možnost Iškariona v jeho hlavě,či kletba Imperius.Tím by se dalo vysvětlit to hnusný chování a zároveň zrádce v Bradavicích.Opět mě dostala Poppy s dobíráním Severuse.To zbožňuju. Dráček, jak já ho miluju,kocourka,jsem neskutečně zvědavá na jeho drahou polovinu.Tolik citu má Severus pro Harryho a ten se dere na povrch.Já mu dám rtuť ! Tak se hezky uzdrav,já už jsem bacily přeprala.

 

Ahojky, sambo :))

(Alice, 8. 11. 2010 19:06)

Taky jsi byla nemocná? Blahopřeju k vítězství nad bacily! :))
A děkuju :)) Jsem ráda, že jsi nevzala mé varování na lehkou váhu :)) Vidím to jako ideální řešení, počkat si, až tu bude k dispozici "náplast" :-)) Asi bych to udělala stejně (pokud bych dokázala překonat zvědavost :D)
Hih, tak profík nejsem rozhodně :D Já se rochním v amatérském písečku a je mi tu velmi dobře :)) Protože - ať se vám to líbí nebo ne - čtenáři jsou k amatérským autorům mnohem vlídnější a dokážou odpustit nejednu chybu :)) A je velmi osvobozující nemuset být dokonalá a smět tu a tam uklouznout :))
Imperius se snad ani podle JKR nedalo utajit, člověk pod jeho vlivem se choval jinak, měl i prázdný výraz a podobně - toho by si někdo všiml. A o Iskariotech ví jen velmi málo lidí - Brumbál, Severus, členové Řádu, Voldemort a možná i několik málo jeho nejbližších Smrtijedů... Ti, co by ho uměli používat nepostřehnutelně, k tomu nemají důvod :))
Jsem ráda, že tě tentokrát dokázala potěšit i Poppy a Draco :))
Díky moc, sambo :))

 

Kapu si ani nevím jak... 2.

(Popoles, 7. 11. 2010 23:37)

Rozhovor s Dracem a a zkoumání prvotní magie. Chvilku mi trvalo, než mi došlo,proč má Draco přístup do zakázané zóny. Hledal přece informace k viteálům, že? Jejich rozvíjející se přátelství, sdílení tajemství a porozumění se mi moc líbí. Doufám, že Draco nebude tím zrádcem, ačkoli se to nabízí. Říkala jsi, že hodíš falešné stopy, tak ho beru za jednu z nich :-))
Copak ještě chystáš s tím voláním o pomoc? Že ono se to Harrymu ještě hodí, co?
Z prdele klika... ano napadají mne různé asociace... :-))
A poté předvolání a bystrozoři. Teda vážně jsem byla nakrknutá! Jak přesně fungují magipouta? Ten co je svázaný se za žádnou cenu nemůže osvobodit? I když má silnější magii než ten co svázal?
No ještě že zavolal svého osobního strážce, že. Sev musel znít děsivě, když zakřičel. Předpokládám, že potíže s ministerstvem teprve začínají, bude hůř. A zase jsi nás dostala ukázkou z minula – Albus obrací svou hůlku proti bystrozorům na podporu Severuse...
Jen by mne zajímalo co měl být ten rozhovor v sále vědomí – tedy přesněji, co si o tom celém myslí Albus, jeho - ano to jsi musel- znělo podivně. Ale zase ta nádhera – ujištění, že jsou na to dva...aááách.
A následuje vážný rozhovor, vzpomínka a Severusův vnitřní boj.
Celý tenhle odstavec byl velmi silný. Jejich opětovné setkání v sále vědomí a obejmutí, kap... kap...
Věta - A cosi vřelého, hladového, vztáhlo se to po Severusovi, omotalo kolem – copak to asi mohlo být... :-D
Není divu, že sledování vzpomínky a reakce Harryho se Sevem zacvičily, se mnou také.
Jen závěry Severuse ohledně přetváření Harryho povahy mi nepřijdou úplně správné. Copak Tvořitel nedospěje v muže? Copak Tvořitel nemůže bránit ty, které miluje, aniž by se z něj stal krutý válečník?
I tvořitel může zabít a zachovat si svou duši, pokud bude mít někoho, kdo mu bude umět rány zacelit. Severus si neustále vyčítá, co z Harryho dělá. Myslí si, že zrazuje jeho důvěru. Nemám ten pocit. Spíš bych řekla, že ta důvěra zrazuje Severusovu schopnost chladnokrevně rozhodovat.
Asi by byl překvapen, co by mu Lily řekla, kdyby znala všechna fakta. Nebo se mýlím?

No a ukázky...
Ne já prostě nebudu reagovat. Ne a ne a ne! Co je to tam sakra s tím polibkem? :-DD
Mučitelko jedna! :-))
Ještě je moc brzo! Jestli to Harry na Severuse takhle vybalí – podle toho co jsi napsala, tak je to v sálu vědomí – tak Sev ztuhne, vezme nohy na ramena a bude si dávat sakra pozor na každý další dotek!
Ačkoli přiznávám, zatím si prostě nedokážu představit, navzdory jejich neintimní intimitě – nevím jak to vyjádřit – když doteky říkají něco jiného, než slova – je prostě stále moc brzo.

A kdopak nám to chce Seva zatknout? Doufám, že tomu Albus učiní přítrž!
Jo a k dohadům o zrdádci – je možné, aby někdo nevěděl o iskariotovi, který by ho řídil?

Díky za nádhernou kapitolu, jdu se pomalu objednat k cvokaři, protože jsem si jistá, že do příštího pátku zešílím potřebou dalšího dílu...

 

 

Popoles :))

(Alice, 8. 11. 2010 18:53)

Ano, přesně tak - Draco pomáhá Albusovi s hledáním viteálů, proto ten přístup. Děkuju, jsem ráda, že se ti líbí, jak k sobě kluci pomalu nachází cestu :))
Volání o pomoc se bude hodit, jednou. Ano :-))
A opět skvělý postřeh - Harry by ta magipouta rozhodně zlomil, nepředpokládám, že by nějaký bystrozůrek (kterého nemám ráda :-P) mohl být magicky silnější než Harry. Bohužel tady proti němu pracovala panika. A v záchvatu fobie člověk není schopný přemýšlet, vlastně ani konat. Reakce bývají různé, od panického chování (útěk, křik atd.) po naprosté zkamenění. Harry zkameněl :))
Ano, potíže s ministerstvem začínají. A zpočátku budou úsměvné :)
Já vím :)) Ale popravdě, tu ukázku jsem vybrala ne proto, abych vás zmátla, ale abych na ten okamžik upozornila :)) Protože Albus se postavil za Severuse i ve chvíli, kdy s ním nesouhlasil. Jeho "Ano, to jsi musel" skutečně znamená jen to, co to říká - Albusovo pochopení, JAK důležité bylo, aby Severus aktivně zasáhl. Aby Harryho utvrdil, že volat o pomoc je v pořádku - a že se mu pomoci dostane. Kdyby to neudělal, těžko by našel Harry odvahu zavolat znovu. :)
S tvými úvahami, zda Tvořitel může zabít při obraně někoho drahého a současně si zachovat duši - částečně souhlasím. A částečně ne :)) (a tím myslím svůj osobní názor, ne Severusův) Zabití člověka (jakéhokoliv) je prostě nevratné. Nechci říct, že někteří lidé si to nezaslouží; zaslouží - z pohledu toho, komu ublížili :) Ale vědomé zabití je vždycky aktem hněvu, nenávisti, a to duši musí poznamenat... Tvořitelé tvoří. Nezabíjí. Nemůžu si pomoct :)
Zpět k Severusovi :)) Ano, on si to vyčítá a hodně; protože Severus už zabíjel. Ví, jaké to je, žít s takovým pocitem viny. A k takovému životu Harryho vede. A fakt, že ví, že to je jediný způsob, jak Harryho udržet naživu, moc nepomáhá :)
Ale jinak máš opět pravdu - Harryho důvěra způsobuje Severusovu chladnokrevnému uvažování těžké potíže :))
:D Ano, zmínka o polibku proběhne v sálu vědomí :)) Myslíš, že Severus prchne v hrůze? Uvidíme :))
Tak - k otázce o Iskariotovi. Severus je dokázal používat u Smrtijedů tak, že mu nevědomky otevřeli nitrobránu, když byli na shromáždění s Temným pánem a on tak mohl vidět a slyšet to, co oni. Díky jeho umění nitrozpytu o tom nevěděli, ale v podstatě po nich nic nechtěl, nesnažil se je ovládat, aby dělali nebo říkali něco, co on chce; v takovém případě by na to přišli, stejně jako člověk ví, že je / byl pod vlivem Imperia. Sára Lenersová o tom věděla zatraceně dobře .
Pevně věřím, že se pátku dožiješ ve zdraví! :)) A děkuju moc, Popoles :))

 

Kapu si ani nevím jak... 1.

(Popoles, 7. 11. 2010 23:36)

Tak nejdříve – doufám, že je ti lépe a horečku jsi poslala do věčných lovišť.
Hádej co? Přežila jsem! Docela mě udivuje, že je můj chudák organizmus schopen rozdýchat ty tsunami emocí, které na nás s takovou lehkostí vychrstneš v každé kapitole. A je vcelku jedno, jestli jsou smutné nebo euforické, všechny mi způsobují zástavu.
Začátek – starostlivý Albus. Ano, je nasnadě, že Sev teď bude primární cíl k zajetí. Voldy přece potřebuje návnadu na kterou by Harryho chytil, že? A nyní má důkaz, že Harry by pro Severuse zemřel.
A jistě, nikdo nezná Harryho obličej a emoce, které se v něm značí lépe než Sev, není divu, že si Albus ničeho nevšiml. Chudák Sev si v bolestech musel pro své štěně dojít. Jejich konejšivé objetí mne začalo rozpouštět – navzájem si leželi v objetí... aáááách.
Absence rtuti... co k tomu říci, Popo v pravidelných intervalech odkapávala na podlahu – pořídím si odtokový kanálek a sběrnou nádobu, neustále se vytírat a pak vyždímávat z hadru je fyzicky moc náročné.
Poppy a její pohled na věc – ano i mě přišlo, že je vidí jako pár, ačkoli má jistě povědomí o vztahu mezi Sevem a Albusem. A očividně jí nepřijde nemístné, že Harry je velmi mladý a ke všemu Sevův student. Natírání ruky, péče v noci a Harryho starost a zmatkaření– sice to působí roztomile, ale Severus si ve svém životě asi moc láskyplné péče neužil, takže ho Harryho snaha a obětování spánku dostávají. To pak rtuť nertuť, přivine toho svého úžasného človíčka k hrudi a uspí ho hlazením. A zase úžasná Poppy, umístí Harryho do té správné postele. V tomhle místě jsem si vzpomněla na začátek, kde byl Harry v Sevově těle. A Sev se urputně bránil i jen vkročit do své ložnice. Nyní má Harryho v posteli dýchá jeho vůni a je... šťastný? Mimochodem věta o tom, že někdo právě zbytečně na ošetřovně zemřel mi přivodila bublání. Jen věta o tom, co hodlá udělat až bude mít rtuť zpět – zamknout tu vůni - Abych jimi nikdy nevstoupil. - ta mi zase zvedla tlak....
Ano jistě, klidně si nechá znovu působit bolest natíráním ruky, vždyť to pomáhá Harrymu, že. Jen s tou něžností, co bolí v duši asi nepočítal.
A zase nastává má oblíbená změna skupenství - „Asi bych se měl vrátit do svého pokoje,“ nadhodil váhavě.
„Ne,“ řekl Severus. Cože? Ano! Chtěl jsem říct Ano! - a ta pus na tvář...roztomilé. Slyšet od Harryho jak říká Sevovi - úžasná slovní zásoba – jo už zase bublám.
Štěňátko... je krásné, roztomilé a měla jsem ho strašně ráda. Jenže mi začíná vadit. Už je načase, aby Sev pochopil, že štěňátko je mladým psem.

 

Ahojky, Popoles :))

(Alice, 8. 11. 2010 18:08)

Jsem opravdu ráda, že jsi přežila ;-) A velmi doufám, že v tomhle stavu setrváš :D
Ano, Voldemort teď zná Harryho slabé místo... Ale proč se namáhat s únosem? :-))
:D Odtokový kanálek :D Moc pěkné. Jinak jsem samozřejmě ráda, že jsem tě směla opět rozpustit, díky :))
Poppy toho ví hodně a hodně vidí :)) Je pravda, že mezi Harrym a Severusem jsou překážky jako věk a vztah profesor/student. Ale tomu se už věnovali v mnoha povídkách, přiznávám, že třebaže se o tom také krátce zmíním (nejde to úplně přejít :D), nijak zvlášť tohle řešit nebudu. :))
Máš pravdu, Severus si láskyplné péče nikdy moc neužil. On ji víceméně i radikálně odmítá, od jiných :)) Určitě znáš bajku o lišce a kyselých hroznech ;-) :D
Ano, díky, že sis vzpomněla! :)) Přesně, dřív se bránil do své ložnice i jen vstoupit a teď ho měl najednou v posteli - a bylo to... voňavé :))
Prima, moc ráda jsem tě i "rozbublala" :DD Díky :))
Na Severusově pochopení ohledně mladého psa začneme pracovat od příští kapitolky ;-) :))

 

Co napsat?

(cim, 7. 11. 2010 0:58)

Krásná, pěkná, úžasná, skvělá, báječná, hezká, senzační, ohromná a povedená kapitola i povídka. Líbilo se mi to moc a všechno tak to nebudu přepisovat ;) Brzy se uzdrav :)

 

Ahojky, cim :))

(Alice, 7. 11. 2010 15:25)

Díky moc, za všechna ta krásná slova :)) Jsem opravdu ráda, že se ti kapitolka líbila :)) Děkuju :))

 

1******

(Hajmi, 5. 11. 2010 23:28)

Tak jsem dočetla potřetí. Poprvé v práci potají a v rychlosti. Potom doma v klídku a pomalu. A potřetí jen pro naprosté okouzlení a labužnické vychutnávání stylu vyprávění i zvlášť bohatých přirovnání. Trochu odlišný styl, zaměřený na popisy pocitů a dialog. A bravurně zvládnutý. Jenže právě tohle dělá povídku tak jinou a nezapomenutelnou. Člověk si ji nemůže přečíst jen tak, ale musí o ní přemýšlet.
Dospěla jsem k přesvědčení, že nás milá Alice moc ráda vodí za nos a napíná (což jí, jak musím podotknout, nemám za zlé). Umí nás pěkně houpat na té pomyslné houpačce pocitů. Na začátku kapitoly uklidnění ale než dojdeme ke konci, znova napětí a ještě ho vystupňuje svými ochutnávkami. VÝBORNĚ.
Milá Alice, měla bych jeden soukromý dotaz. V jedné z odpovědí u předchozí kapitoly jsi napsala, že jsi četla spoustu originálů povídek, ale žádná ti plně nevyhovovala. Přesto, že tě některé oslovily a utkvěly v paměti. Budu hodně drzá, když si tě dovolím poprosit, zda bys nenapsala které a neposlala případnou adresu? Já vím, že jich je spousta, ale na cizích stránkách se dost špatně orientuji a tak je pro mě hledání něčeho, co stojí zato si přečíst dost obtížné. Budu ti nesmírně vděčná. Za novou kapitolu skutečně moc díky a těším se na další.

 

Ahojky, Hajmi :))

(Alice, 7. 11. 2010 14:34)

Páni... děkuju :)) Třikrát za sebou, to je tedy něco... Díky moc :))
Ano, zaměřuju se především na pocity a rozhovory :)) To mě osobně v každém příběhu baví / láká nejvíc; a když člověk dělá něco, co má rád, je to myslím v jeho práci poznat :)) Takže i když se občas nějakému popisu a akci nevyhnu, děj se bude odehrávat především v téhle rovině :)) Jsem moc ráda, že ti to vyhovuje, díky :)) A houpačka pocitů je hodně trefné, ano :)) To mě skutečně baví :))
Tak, k povídkám - přiznávám, že jsem hodně náročný čtenář a máloco čtu víckrát. Mnoho příběhů se mi líbí, ovšem s tím, že to už znovu číst nebudu (a tudíž si odkaz neuložím). Ale je pár, ke kterým se ještě ráda vrátím :)) Rok, Kámen a Cambiare zmiňovat snad nemusím, těžko se tu najde někdo, kdo by je neznal :))
Miluju TiraNog - http://tiranog.southroad.com/Tiranog_Site_Map_Web.htm
U ní jsem četla vše, mé nejoblíbenější jsou Nocturno a Nick in time.
Dál mě naprosto uchvátila ObsidianEmbrace -
http://www.fictionalley.org/authors/obsidianembrace/
Tady především Lily´s charm, to bylo poprvé, kdy jsem se setkala se Severusem a Lily jako s párem a bylo to nezapomenutelné.
Další skvělá autorka je jharad17 - http://www.fanfiction.net/u/1298924/jharad17
Její Whelp a Better be Slytherin jsem četla několikrát :)) velká škoda, že nepokračuje v psaní.
Angelspirit - http://www.fictionalley.org/authors/angelspirit/
Její Green eye sublime je moc pěkné :))
To je zatím vše, co mě narychlo napadá. Ještě se zítra mrknu do svého druhého PC, jestli tam nemám další odkazy :)) Jen ještě upozorním, třebaže jde vždy o dvojici Severus / Harry, ne vždy je to slash, mám je ráda i v jiných rolích :)) Doufám, že tě aspoň některý z nich osloví a potěší tě stejně jako mě :)) Díky moc, Hajmi :))

 

Re: Ahojky, Hajmi :))

(Martina, 7. 11. 2010 15:03)

Jejda ! Díky moc Alice za ty odkazy !
LILY 'S CHARM jsem si už dala do rychlé volby a budu číst :)

 

Re: Re: Ahojky, Hajmi :))

(Alice, 7. 11. 2010 15:21)

Vůbec není zač, je věčná škoda, když se k některým skvělým dílům čtenáři nedostanou kvůli té přesycenosti netu :)) Doufám, že se ti to bude líbit :))

 

Tak jestli já jsem normální, tak ty jsi Lord Voldemort! (Což ovšem nemá k pravdě tak daleko) :D

(Lisa, 7. 11. 2010 4:48)

Hmm, přirovnání k Lordu Voldemortovi se docela hodí, krutá jsi na to dost a mučíš nás, až jsem z toho celá šílená. No vážně, lepší snášet tři Crucia za sebou, než tohle úmorné čekání! :-)) Člověk by řekl, že se u minulé kapitoly zhroutí, zkolabuje, jeho mozek bude tak emocionálně vypjatý, že z něj potom zbude jen slintající idiot. ALE (žel bohu :D ) nic takového se nestalo! Samozřejmě, prožila jsem šok a cítila tu bolest a smutek a zoufalství a...a.. no prostě všechno, ale postupem času to odeznívalo, a když jsem to četla ještě po druhé a potřetí (Ne pro radost, protože komu by se líbilo číst si o tom, jak se Severus mrzačí :)) ), už mě to nepřipadalo vůbec strašné, věděla jsem, že v příští kapitole přijde úleva - a taky, že přišla, asi až moc velká! :D Pátek, 8:35 - Jen tak zběžně mrknu na mobil, jestli náhodou nepřibila kapitola, zatajím dech, JE TU! Netrpělivě čekám, až se stránka načte a pak už pro mě neexistuje nic, okolní svět jako by zamrzl a já uchvácená do povídky, hltám každou větu...slovíčko...písmenko... :) Jeden pocit střídá druhý, dojdu k poslednímu obrázku, ochutnávka a přichází zklamání - To už je konec?! Mrknu na hodiny, půl jedenácté, měla jsem vážně z prdele kliku :-D, že mě nikdo nevyvolal :-) Dojdu domů, zapnu notebook a jsem v tom znovu, ale teď si to pro změnu vychutnávám :)) Začátek - Strašně se mi líbilo, jak má Severus Harryho tak krásně prozkoumanýho, až do detailů a jen z jeho úsměvu pozná, že není v pořádku a došel si pro něj, leželi si v náručí, Merline, já chci taky! :-)) Už tehdy to začalo, takový svíravý pocit v břiše, elektrizující proudění, úžasné pocity, OMG nemohla jsem se toho nabažit. Harryho vina a ošetřování rukou - nádhera. Jee a to, že kvůli němu Harry nespal, aby ho slyšel a usnul mu v posteli, na hrudi - málem jsem se rozplynula :) A pak přichází vůně, ta překrásná vůně, jako když z rozbouřené řeky vytáhnete topící se štěně. Zachumláte ho do vlněného šátku, v klíně s ním usednete do křesla. Z mokrého kožíšku stoupá vlhká vůně vděčnosti, důvěry, nekonečné oddanosti - to je dokonalý, já jsem tak dojatá, i teď, když o tom píšu, ta věta, bože tak neskutečně přenádherná věta :) Ježkovy oči, Severus použil slovo odšpendlit - jee :D A abych nezapomněla na Poppy, ta je v téhle povídce strašně úžasná :-) Rozhovor z Dracem - tak to jsem se vážně mooc nasmála :) O-ou bystrozoři, no to trošičku pokazilo celkový dojem téhle nádhery, ale nesmíme přehánět :-D Harryho "Pomoc" a Severusi-skloň-svou-hůlku! Tak to mě vážně nenapadlo, že bude mířit na Bystrozory a to jak zničil ten úřední dokument - haha :-D „Severusi, buď opatrný,“ ozval se vedle něj Albus varovně, „usmíváš se.“ - žuužoo :)) No a dál, ty vzpomínky a Severusovi emoce, ach joo, taky se mi vůbec nelíbí, že se z Harryho stává válečník, já to nechci, Harry je nejlepší, tak jak je, nevinné štěňátko :-) Ochutnávka: Polibek?! Jooo, Polibek, prosím, jen ať tam je :D A zatykač - ty přece Severuse nenecháš odvést, že ne? I když... :D No a vidíš, tenhle komentář a to, že ho píšu v tuhle dobu, místo abych byla pěkně zalezlá v pelíšku, asi definitivně poukazuje na to, že já nejsem normální, tudíž ty, jsi náš malý Lordík Voldík :-) Přidávám se k ostatním a taky přeju: Brzké uzdravení :))

 

Ahojky, Liso :D

(Alice, 7. 11. 2010 15:08)

Tak já jsem lord Voldemort? :D To si budu pamatovat :DDDD Doteď to byla procházka růžovým sadem, ale ode dneška srandičky končí... :DDDD
Jinak jsem moc ráda, že sis uchovala zdravý rozum a slintající idiot se nekoná :D (ale co není, ještě může být B-))
Říkáš, že úleva byla MOC velká??? Sakryš... mám příště ubrat? :D
Ale uf, jsem ráda, že i ty jsi měla kliku :D a nikdo tě nevyvolal :D
Díky, moc mě těší, že se ti líbily Severusovy reakce, ano, zná ho jako své boty ;-) Skvělé, že sis to všechno mohla vychutnat spolu s Harrym, díky :)) Jsem ráda, že jsem tě mohla dojmout, rozplynout i rozesmát :))
No jo, Harry je takhle sladký, ale jako štěně toho s Voldemortem moc nenadělá :))
Polibek... no, nějaký se tam mihne ;-) :D
Zatknout Severuse? Já??? Nikdy. Ale pozor, projevuje se mé druhé já, používající jméno Voldemort... Tak, kdo vyhraje? :D
Tedy, koukám na hodiny, kdy jsi komentík vkládala - vážně, Severus není jediný, kdo má potíže s usínáním :D Tak doufám, že jsi to už stihla dohnat :))
Díky moc, Liso :))

 

moc pěkné !

(Martina, 5. 11. 2010 13:26)

Taková příjemně klidnější kapitolka, která ale jen dokazuje, že čím déle EK člověk čte, tím více se mu to líbí a taky ... jako u vína , čím starší jsou kapitolky, tím vytříbenější jsou . Takže konec bude asi jako padesátileté francouzské šampaňské :)
Kapitolka byla naprosto dechberoucí ! Nebudu se rozepisovat o situacích, hlavní je, že oba poznali, a jak moc si věří, jak moc se mají rádi.
Spíše chci říct, že mě do budoucna děsí to, že Severus si asi s novým Voldemortovým objevem jeho tajemství ještě pěkně " užije " :(
Další dojem mám ten, že hepáč možná i snad bude, ale ten kdo se za Harryho a Severuse obětuje bude Brumbál...
A že ( a to mě děsí nejvíc )... když zrádce si cení nejvíce důvěry...že to možná bude Draco ( ani netušíš Ali, jak ráda budu, až se v závěru dozvím, že se pletu ! , protože Draco mi tu moc sedí ! )
Já vím, že to Draco asi nebude, ale prostě to tu musím napsat :) Není ani skrytý, ani všem na očích...
ale s tou důvěrou to není jen tak, že si jí zrádci nejvíce cení... Ali, bylo to malé šťouchnutí ?
Báječné pokračování ! Díky moc.
Jen doufám, že příště Severuse nebudou Bystrozoři moc trápit a že nestráví nějaký čas v Azkabanu ..., tam by asi byl hodně velký chudák bez rtuti...

 

Ahojky, Martino :))

(Alice, 7. 11. 2010 12:39)

Díky, to je od tebe hrozně milé, přirovnávat Klíč k vínu :)) Je pravda, že čím starší kapitolky jsou a čím hlouběji jsme v ději, tím víc si můžu dovolit emocí :)) Abyste toho pak nelitovali ;-) :D
Jsem ráda, že tě kapitolka potěšila. A máš pravdu, Severus si ještě užije :-) Ale nebude na to sám... většinou :D
...Vy byste pořád někoho obětovávali :D Copak to nemůže skončit tak, že nikdo neumře??? :D A všichni žili i s Voldemortem šťastně až do smrti (což nebylo zrovna dlouho.... :D)
Zrádce... Vy mě nebudete mít rádi :-)) Anebo možná jo... Já jsem TAK zvědavá, co na to řeknete :-))
A opět s tebou naprosto souhlasím, v Azkabanu by Severusovi nebylo nejlíp... on má šťastných vzpomínek hodně málo a kdyby mu i to málo mozkomoři vzali... Copak by s tím asi udělal? :-))
Díky :))

 

Re: Ahojky, Martino :))

(Martina, 7. 11. 2010 14:43)

Jen tam dávej emocí mocinky moc ! Dobrých , klidných, ale i drsných a smutných ! Tohle umíš totiž na obrovskou jedničku s hvězdičkou :)

Zrádce jeden zrádcovatej :) Já už na to kašlu, víš :-D
Na FB jsem se zapřísáhla, že to budu číst pěkně od začátku a všímat si kdekoho a kdečeho :)
A nemůžeš aspoň prozradit, jestli se včetně téhle kapitoly už někdy zrádce někde objevil ???
Taky jsem příšerně zvědavá co za parchantíka to bude :)

Že by v příští kapitole Severus zdrhnul z Azkabanu :-D To bude moc milá kapitolka !!! Měl by Mozkomorům pěkně vytřít nevymáchaná a smradlavá ústa :-D

 

Re: Re: Ahojky, Martino :))

(Alice, 7. 11. 2010 14:54)

Díky :)))
Ano, zrádce se tu už objevil.... :D
Vykašlat se na to bude asi nejlepší :DDD Já to rozhodně neprozradím a do odhalení to ještě potrvá hodně dlouho, takže si s tím nelam hlavu :))
Severus na útěku? :D Uvidíme.. ;-) :D

 

http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 6. 11. 2010 11:35)

„Něco je špatně?“ :D :D :D To mě teda dostalo. Vážně, Harry. Níííc. Coby? Jen už skoro vraždíš, za to Tě Severus asi těžko pochválí. Když na Tobě žere opak. Ale jinak je vše ok.
„Želbohu, váš zatykač postrádá svolení k osobní prohlídce,“ řekl suše. *rofl* Sevy, ať bude, co bude, nedej se!
Díky za kapitolu. :)

 

Ahojky, assez :))

(Alice, 7. 11. 2010 14:47)

:D To máš pravdu, Severus je tady vlastně hodně sám proti sobě :-)) Snaží se ho předělat a přitom se mu nejvíc líbí to, jaký Harry je. Těžká situace :-))
Neboj, Severus se nedá ;-) A když, tak jen trochu :D
Díky moc :))

 

Otrlá Lucy přiznává...

(Lucy, 6. 11. 2010 11:26)

že touto kapitolou jí Alice zahrála na citlivou strunu. Vážne se mi v určitých chvílích svírala hruď a říkala jsem si, že k slzám by stačil opravdu jen kousíček a to je u mne vážne co říct. Holky totiž dokonce pořádaly soutež: kdo rozpláče KrutiLucy :-D Tak ti řeknu, že kdyby ses zapojila ty a snažila se o to, zařadila by ses mezi favority :-D Vžne, to jak byl Harry nežný a to, jak to bolelo oba... to mi vyráželo dech. Líbila jsem mi klika :-D A Severusi, buď opatrný, usmíváš se! :-D To taky nemělo chybu.
Hm... co se Albuse týče, tak nevím nevím, zda já jsem tak špatná v tom svém úsudku, nebo se nás snažíš ukolébat do falešného pocitu bezpečí, ale JÁ MU PROSTE NEVEŘÍM! Nevím proč... proste ne! Ale méúvahy z minula se moc neosvedčily, takže se možná jako obvykle pletu.
Díky moc za krásnou kapitolu a už aby tu byla další!

 

Ahojky, Lucy :))

(Alice, 7. 11. 2010 14:42)

Páni... Vážně??? Díky! :D Tak to jsem nadšená, začínám pomalinku doufat, že z tebe nakonec přece jen nějakou slzičku vymámím :-))
A jsem ráda, že se ti líbila klika :D Mám takové hloupoučké vtípky ráda :D
Nevěříš Albusovi? Správně! Nikomu nevěřit! Nic! :DDD Hlavně mně ne :DD
Děkuju, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :)) Snad ani příští nezklame :))

 

Sev and Harry

(Sharlaid, 5. 11. 2010 23:17)

Yummy! Miluju ty dva, miluju tuhle povídku. Píšeš kouzelně, kam se na tebe hrabe Rowla. :-D Za tohle bys měla dostat metál.
Moc se těším na další kapitolu.

 

Ahojky, Sharlaid :))

(Alice, 7. 11. 2010 14:13)

Díky moc :)) JKR to narozdíl ode mě nepojala jako milostný román :D Ale patří jí mé nekonečné díky za ten skvělý nápad a všechny kouzelné postavy, které vymyslela :))
Děkuju ti :)) A metál je pro mě každá z vašich reakcí :))