Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 18.kapitole - archiv 2.část

 

zrádce a Sirius
(Elza, 13. 1. 2011 21:16)
... všem na očích...? Není zrádcem sám školník? Přístup má kamkoli, tajné chodby zná jak nikdo, bránit kouzlům se nemůže a kdo by podezíral toho, jehož podobu na sebe vzal smrtijed...?
Sirius je levák? - Asi ano, Harryho po facce pálila pravá tvář.
Buclatá dáma jako kat... dobrá představa.
Myslím, že Tvé vyjadřování je kapitolu od kapitoly barvitější, Alice. Neuvěřitelné!
 
Ahojky, Elzo :))
(Alice, 14. 1. 2011 19:32)
Pravda... Jako pravák by ho udeřil z 99% na levou tvář... Ale nakonec, proč ne? :-D Sirius je výjimečný v mnoha směrech, tak pro by nemohl být i levák :-))))
No ano, školníka myslím vážně ještě nikdo nepodezíral :D Ale třeba Uršula zná taky hodně tajných chodeb ;-) :D A to nakonec i Albus :DDD
Barvitější? Díky :))
 
Vtip desetiletí
(Mája, 5. 12. 2010 22:37)
Možná snad i vtip století... Už ho čtu po třetí a stejně slzím smíchy. Díky...
"Vaším největším darem je vaše nevinnost, pane Pottere. Je velmi… očišťující. V lidech kolem vás probouzí touhu být lepší.“
„Teda…“ hlesl Harry. „Tak to by byl Voldemort asi docela hajzl, kdyby mě nikdy nepotkal.“
 
Re: Vtip desetiletí
(Alice, 6. 12. 2010 16:57)
Děkuju, Májo :)) Vždy mě hrozně potěší, když se mi podaří někoho rozesmát :))
 
*je neskutočne rada, že sedí*
(Sisa, 5. 11. 2010 20:27)
Ach, Alice. Ku kapitolke som sa dostala aj teraz. Lenže tentokrát to nešlo tak, aby som komenty spojila pri 19.kapitole. Proste nešlo, nejde a nepôjde. Ja normálne niesom schopná vyjadriť svoje myšlienky po tejto kapitole. Vyjadrím ti aspoň pocity, dobre?
Takže, začiatok som si "ukradla" ešte v piatok, ale len kúsok, pretože bolo veľa hodín a bála som sa viac, kvôli varovaniu o krutej kapitole.(a potom mi do toho furt niečo vliezlo a až teraz konečne môžem v kľude čítať)Ach, aké bolo pravdivé! Takže, začiatok bol skvelý, vyvolal také príjemné teplo..len od časti s Imperiom to šlo dolu, dolu,dolu...
Toto bola najtichšia kapitola z mojej strany. Ja som doteraz tak v šoku, že nedokážem ani len plakať. Slzy stoja na krajíčku, prešľapujú, čakajú kedy sa zábrany vytvorené šokom roztrieštia, len aby sa potom mohli valiť v prúdoch. Kapitola mala na mňa neskutočný účinok. Ešte nikdy- NIKDY- sa mi nestalo, že by som sa takto triasla, žeby sa mi normálne až točila hlava z toho všetkého a občas mi od napätia tak zovrelo žalúdok, že..uff! Neviem ako to robíš, ale dávaš do tých slov toľko pocitov, až to snáď ani nie je možné! Uff, pomaly sa mi skľudňuje tep, hádam mi v ďalšej kapitolke nespôsobíš infarkt:D
Teda, naštvaný Dumbledore?! Na Harryho?! Alice! Takmer som vypustila dušu, sakra. A Harry, chudánik, takéto trápenie. A Severus, bože ako ten sa neskutočne zachoval! Dobre, moje myšlienky sú chaotické a neusporiadané a veľmi sa ti ospravedlňujem, že ťa tím bombardujem, ale viem, že nevydržím dlho, vlastne hneď po odoslaní tohto žvástu idem na 19.kapču a po nej by som už nezosmolila nič, alebo by to bolo ešte chaotickejšie. Na usporiadanie by som potrebovala čas a ten nehodlám obetovať na úkor 19.kapitolky! xD
Takže, aby som to zhrnula. Kapitolka bola infarktová(doslova, moje srdiečko malo rozcvičku jak keby som vybehla osem poschodí), šokujúca, citmipreplnená, dokonalá, šialená, dokonalá a zase ma utvrdila v tom, že v tejto poviedke Siriusa mať proste rada nebudem.(Draca naopak vyobjímať, vystískať, vypusinkovať:D) Som ti za ňu nesmierne vďačná! *klania sa veľkej Alice*
Oukej, končím tento neskutočne nezmyselný komentár a idem na ten drahokam čakajúci pod odkazom, že "19.kapitola"
 
Re: *je neskutočne rada, že sedí*
(Sisa, 5. 11. 2010 20:28)
oprava- až teraz, samozrejme:D ani písať už neviem:D
 
Ahojky, Siso :))
(Alice, 7. 11. 2010 13:29)
Děkuji ti :)) A omlouvám se... Tohle byl těžký díl, já vím :)
Tak jsem nakonec jen ráda, že ti dřív čas nevyšel a mohla sis hned vychutnat pokračování :)) Ale připravuj se, přijdou i horší chvilky... :) A taky ty lepší :))
Ano, Brumbál byl naštvaný :)) A Harry rozhodně chudák je, zvlášť, když ho dostanu do ruky já :D Sirius se pomalu smiřuje s tím, že nebude patřit mezi nejoblíbenější postavy :D A Draco děkuje :))
Díky moc, Siso :)) Těší mě, že mi bylo dovoleno s tebou tak zacloumat a doufám, že to ukonejšení si opět vychutnáš :))
 
uuuuuuuuuž
(sevy, 5. 11. 2010 0:01)
je čas, Alice! je páááátek! minuta po půlnoci!

sevy: už to bude?
Alice: ne!
sevy: už to bude?
Alice: ještě né
sevy: už to bude?
Alice: ne
sevy: už to bude?
Alice: jo
sevy: vážně!
Alice: NÉ!
sevy: už to bude?
Alice: ne
sevy: už to bude?
Alice: ne!
sevy: už to bude?
Alice: NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!
sevy: pk!

tak kdy to bude? :'-( (shrek by mě už asi zamáčknul jak mouchu, ale ty jsi hodná holka, že? :-D)
 
Kapitola 18
(Hajmi, 3. 11. 2010 10:53)
Bože... tohle byla zase síla. Když jsem na konci odtrhla oči od monitoru, zatočila se mi hlava. Zjistila jsem, že zadržovaný dech a let po řádcích se opravdu nevyplácí. Jenže jinak se snad ani něco podobného číst nedá.
Alice, nedokážeš si představit, kolikrát jsem už tvou povídku četla. S každou novou kapitolou čtu znovu a znovu i ty předchozí. Myslím, že než dojdeš ke konci, budu začátek schopná odříkat zpaměti, i kdybys mě v noci vzbudila z tvrdého spánku. Za tuhle povídku ti strašně děkuji. Doufám, že se mi podaří koment odeslat.
 
Ahojky, Hajmi :))
(Alice, 3. 11. 2010 19:31)
Páni... děkuju :)) Jsi strašně milá, díky moc :) Opravdu mě těší, pokud ti příběh může stále přinášet hezké pocity, i když už slova skoro znáš zpaměti :)) A třebaže tohle asi nebude tvá oblíbená kapitola, doufám, že v těch dalších ti to vynahradím :))
Děkuju ti :)
 
Re: Ahojky, Hajmi :))
(Hajmi, 4. 11. 2010 1:41)
Milá Alice, to tedy doufám, že vynahradíš. Potřebuji náplast na svou zraněnou dušičku a taky zacelit srdíčko, kterému jsi přivodila málem infarkt. Rozhodila jsi mě tak, že jsem nepřeložila ani řádku z mé povídy. Pokud tedy nedostanu náhradu, nebudu k ničemu a myslím že mě mí čtenáři zlynčují a hned potom i tebe. (Jen co dopíšeš EK). To jsem drzá, co?
Hlavně děvče, ať tě můza neopouští a my máme kapitolu každý týden. Díky. Přijdu zas.
 
Re: Re: Ahojky, Hajmi :))
(Alice, 4. 11. 2010 18:39)
Jejda, tak to mě mrzí :( Nemůžu popřít, že mou duši pisálka těší, když se mi podaří s čtenáři zacloumat, ale jen velmi nerada bych působila tak "rozsáhlé škody" - jako třeba, že nemůžeš pracovat :( Moc doufám, že příští kapitola tě dokáže nabudit natolik, abys dohnala svůj příběh :))
Múza je pěkná povětrnice, to asi známe všichni :) Budu se snažit, abych vás nikdy nenechala čekat déle, než ten dlouhý týden :) Děkuju :)
 
Re: Re: Ahojky, Hajmi :))
(Hajmi, 4. 11. 2010 21:11)
Alice, zlato, - je to s námi čtenáři těžké. I kdybys přidávala každý den, nebudeme spokojeni, dokud bude povídka pokračovat. Z vlastní zkušenosti vím, že i pravidelné týdení přidávání - zvlášť tak dlouhých kapitol, jako máš ty a za jejichž délku ti mimochodem patří náš neskonalý dík - je v delším časovém úseku velmi náročné. Tak si z našich nářků nic nedělej a hlavně piš. A my budeme skučet a naříkat a vracet se a hryzat si nehty, škemrat a hlavně číst...
 
malá technická...
(Popoles, 4. 11. 2010 14:23)
Alice, jen si dovoluji drze připomenout, že pátek začíná už vteřinu po půlnoci... (tedy ne, že bych tím chtěla něco popohnat) :-D
 
Re: malá technická...
(Martina, 4. 11. 2010 16:16)
to já si zase myslím, že Alice nás pak nebude chtít mít na svědomí a bude nás chtít nechat vyspat :-D
Ale jsem stejně všema deseti pro tyhle " půlnoční " mše svaté :)
Dnes jsem třebas stejně vůbec nespala... naše malá pesice si nějak hejbla s poténkou a včera vůbec se nemohla postavit na zadní :( Byla jsem tak vyděšená. Naštěstí tohle měla už i kokřice a dáváme dětský Nurofen . je to lepší. Už chodí , ale nesmí skákat a běhat. Klid. Jenže udržte westíka v klidu :-D
 
Re: Re: malá technická...
(Alice, 4. 11. 2010 18:42)
Půlnoční mše? :D
Dobře, to si nechám na vánoce ;-) Budu zveřejňovat o půlnoci :D
Doufám, že se tvému pejskovi dnes už daří lépe a oba se v klidu vyspíte :)
 
Re: Re: Re: malá technická...
(Mononoke, 4. 11. 2010 21:02)
Vianoce a polnočné pridávanie, keď na druhý deň nehrozí skoré vstávanie.... Hurááá.
 
Re: malá technická...
(Alice, 4. 11. 2010 18:40)
:D Přece po vás nemůžu chtít, abyste ponocovali, když se jde zítra do práce / školy??? To bych si nedovolila ;-)
 
...
(sevy, 4. 11. 2010 14:21)
1!!!
 
Re: ...
(Martina, 4. 11. 2010 16:18)
Sevy... a taky možná už jen 0,5 !!! :-D
 
Re: ...
(Alice, 4. 11. 2010 18:43)
Sevy :D Jsem moc zvědavá, co máš připraveno na zítra :D Velkou nulu??? :D
 
Kolečka še otáčajú, pšenička še mele, mele
(Mononoke, 3. 11. 2010 22:23)
prstíčky odpadajú, čo všetko še deje, deje...

Dnes som sa končene dostala k tejto strhujúcej kapitole. Majster prišiel o svoju pokojnú striebornú hladinu? A šteniatko sa nechalo flegmaticky preklínať od spolužiakov? Tak to je zlé. Aspoň Sirius sa stabilne necháva strhnúť hnevom - niet nad stálice v tejto plejáde hviezd.
Keď sa Zmiji a Levovi prestanú stávať takéto hrôzy, skončí aj ich excelenté gradovanie pôžitkov a Sirius už sa bude chovať normálne (čiže nebude stáť ani za zmienku v komentároch), tak to bude začiatok konca - alebo začiatok zmeny (aj manželstvo je po 10 rokoch spoužitia o niečom inom ako na začiatku).
Ak v EK začnú (a dovŕšia na obrovskú radosť čitateľov) svoj vzťah hlavní hrdinovia (a pokojne nielen oni) - dá sa ich vzťah rozvíjať... Aj HP má 7 dielov, tak nevidím problém pri EK - s tak talentovanou autorkou.
A už len dva dni do ďalšiej kapitoly.
 
Ahojky, Mononoke :))
(Alice, 4. 11. 2010 18:34)
:)) To mě pobavilo, není nad stálice :D Aspoň někdo má ze Siriuse radost, díky :))
To je pravda, s gradováním jak zlých, tak hezkých okamžiků :) Ale ani to nejde do nekonečna :)) 7 dílů? Jejda :D Mám v hlavě jistý nápad na pokračování Klíče, ale zatím si vůbec nejsem jistá, jestli ho psát chci... :) Uvidím, až dopíšu Klíč :)
Děkuji, Mononoke, jsem ráda, že se kapitolka líbila - a díky za tu pěknou říkanku :D
 
...
(sevy, 3. 11. 2010 14:02)
2!!!
 
Re: ...
(Martina, 3. 11. 2010 14:13)
jestli to chápu správně, tak jako že do pátku už zbývají jen dva dny ???
 
Re: Re: ...
(sevy, 3. 11. 2010 18:23)
;-D
 
Re: Re: Re: ...
(Misule, 3. 11. 2010 19:27)
Sevy, to bylo zákeřné:-D ty nejjednodušší věci bývá nejtěžší uhodnout:-) z mých mozkových závitů se tak kouřilo, že se divím, že tady čoud nebyl cítit:-D
 
Re: Re: Re: Re: ...
(Alice, 3. 11. 2010 19:33)
Misule, já taky dumala, neboj :D
 
Re: Re: Re: Re: Re: ...
(sevy, 3. 11. 2010 21:05)
by mě nenapadlo, že to bude zároveň i kvíz :-DD
 
Re: ...
(Alice, 3. 11. 2010 18:42)
Sevy... že tys spustila odpočet ma odpal nukleární bomby???
:D
 
Re: Re: ...
(sevy, 3. 11. 2010 21:07)
ne, to zatím nee... ale uvidíme co se mnou udělá konec, třeba mi pak hrábne (teda ne, že bych byla teď úplně normální :-P)... muhaha :-D
 
Tak tedy pěkně po lopatě...
(Bellatrix Black Lastrange, 29. 10. 2010 23:00)
Zdravím Alice, opět po nějaké době. Jen chci zdůraznit, že zatímco si tady úžívám čtení můj knírač venku hladoví-a zoufale čeká na dlabanec, tudíž tyranizuješ mi ho a to ani nemluvím o tom, že jsme měla studovat Puškina (teď vyjímečně nemyslím tu kamarádku flašku).
Nekomentuju každý dílek této troufám si říct, až impozantní skládačky-není to zapotřebí. Ty víš, že to čtu a ostatní dohromady jist sesmolí lepší komentář nežli já sama se svou druhou polovinou.

Tedy k téhle kapitole bych ráda řekla pár věcí, například, že mi příjde velmi sympatické (i když mnohdy značně matoucí) kolik kouzel a inkarnací využíváš. Ono to totiž někdy u J.K.R vyzeralo, jako kdyby všichni pořili mýty petrificem, ty ze zlé brandže imperiem a cruciem a Brumbál tam sem tam plácl -maxima. Tedy aby se vidělo, že to má vážně na háku...:) Příjde mi tak nějak sympatické, že oni ti tví občané Potterovští umělí latinsky. To že já se v tom mírně strácím, je jen chyba z mé strany. Jsem nepozorná.

Dolohov je zajímavá figura, docela sympatický člověk ten Antonín (asi nevez kmín, že ano vašnosti?):D Jen by mě zajímalo, tedy když Severusovy "ochrany" -(a vyjímečně teď nemyslím ty gumové galoše na kámoše) reagovaly na Filche, jako na motáka... tedy tak jako vždy, mírně pofiderně, bylo to tím, že byly mírně zmatené mnoholičným lektvarem? Či něčím podobným...?

Fikané jest Severovi nejprve deformovat ruce, jednak ho živí a jak nám Harry připomněl i v této kapitole, on má rád jeho ruce. Taktéž bych to tak udělala...:).

Ovšem Harryho věta "Lhal jsem." mě ihned uvedla k mému drahému Gregovi Housovi, zvanému též v okruhu přátel a ve sněmovně lordů, panu Bárovi na kuří noze. Oni totiž všichni lžou. A tohle se mi líbilo.

Mimochodem úryvek, který nás odkazoval na tuto kapitolu mě naváděl k myšlence, že onu facku střelí Harrymu Severus. Tedy to byl jasný záměr, to si tu mysleli beztak všichni, že ano.

Máš zajímavé myšlenky, někdy si říkám, takhle bych to vymyslela, nebo taky tohle by mě nenapadlo. Někdy se k tomu přidá samosebou i myšlenka typu, tak tohle nechápu. Tedy, jsem malé úchylné děcko s duší Lenky střelenky, mám právo mít mezery.

Každopádně i když se mi dnešní večer naprosto vypařil mezi prsty, tohle mě zachránilo. Nemusím pár minut uvažovat nad svým osobním životem.

Dovolila bych se ještě malý spam. Ariel Lindt známe asi povětšinou všichni. Ovšem tohle se jí (ač to tedy není vtipné) povedlo jak bič.
http://www.youtube.com/watch?v=dROcHozbHCQ&p=7A2686B20136FE24&playnext=1&index=30
A je to na místě.
 
Ahojky, Belatrix Black Lastrange :)
(Alice, 31. 10. 2010 20:52)
Děkuji :) A zcela s tebou souhlasím, skutečně není třeba komentovat každý díl, někdy není čas, někdy chuť, jindy slova :) To je v pořádku, důležité je, když se stále vracíš, čteš a občas ti to přinese i něco milého :) Třebaže tvůj knírač mě zřejmě nemá rád... :)
Díky, jsem ráda, že se ti líbí to množství kouzel, velmi mě baví je vymýšlet. Ale už jich je skutečně dost na to, abyste se v nich ztráceli... začínám pomalu zvažovat nad rejstříkem, ale prozatím na to není čas.
Ano, ona magická tabulka u Severusových dveří byla zmatená mnoholičným lektvarem - přece jen, k čemu by taková ochrana byla, kdyby ji obelstil lektvar, který umí uvařit puberťáci? :) Jenže protože šlo o motáka Filche, ze kterého byla tabulka zmatená i normálně (kouzelník nekouzelník), nevěnoval tomu Severus dost pozornosti. A proto to byl Filch, koho Dolohov použil :)
Gregory House byl i můj velký oblíbenec, aspoň v prvních sériích :) Ano, všichni lžou. Dokonce i "svatý Potter" :)
A konečně můžu přiznat - evidentně jsem byla naprosto jediná, koho by ani ve snu nenapadlo, že tu facku dá Harrymu Severus :) Opravdu mě to překvapilo, když tu ten názor zazněl :) No, opět se potvrdilo, že nějak jedu po jiné koleji... :)
Belatrix... myslím, že jsi mi to "vrátila" za všechny čtenáře. Ariel Lindt jsem neznala. Tvůj odkaz... Video je úžasné. Příšerné. Trochu ironie, že mi zcela cizí člověk dokáže za jedinou minutu zlomit srdce.
Ale co vím jistě - tu píseň jsem nikdy slyšet neměla.
Viděla jsi Happy Feet? Tam tvrdili, že každý má svou vlastní píseň. Myslím, že jsem právě tu svou našla.
In the forest, is a monster and it looks so very much like me
 
Re: Ahojky, Belatrix Black Lastrange :)
(Bellatrix Black Lastrange, 3. 11. 2010 13:09)
Alice, jaksi se s tebou opět stotožňuju, tentokrát to je v tom, že mě Greg už taktéž jaksi séře. Tedy né on, já herecké schopnosti Hugha Laurieho uznávám na svém černém oltáři skorem tolik jako schopnosti Alana Rickmana, ale šestá řada mě už trochu deprimuje. Tedy začalo mě to deprimovat v momentě, kdy jsem nevěděla jestli je tohle skutečnost, či támhleto halucinace a jestli se to stalo... pak mi bylo divné, proč nikdo nevyvodil patřičné důsledky, a ono se to vlastně nestalo, že ano... tedy, fuj.

Ariel Lindt je báječná na vtipná videa. Tak nějak jsem se docela celá překvapila, když jsem našla
"In the forest..." teď netuším jestli jsem tě vlastně nerozesmutnila, to by mě mrzelo. Ta písnička je docela silný zážitek i sama o sobě, s tím naprosto souhlasím. Áno, Happy feet jsem viděla (sralo mě to a třikrát jsem u toho v kině usnula přiznávám bez mučení, prý jsem hrozně chrápala...:D), každopádně ta myšlenka "mé písničky" ta mi utkvěla. Já tu svojí taktéž našla, pokud znáš Corpse Bride, tedy po česku Mrtvou nevěstu Tima Burtona-tak moje je právě píseň Mrtvé nevěsty. Ono ironií je, že všechno musí být smutné...
 
Re: Re: Ahojky, Belatrix Black Lastrange :)
(Alice, 3. 11. 2010 19:40)
Myslím, že k 6 řadě jsem se ani nedopracovala :) Sledovala jsem Grega před dvěma lety, v prvních sériích byl prostě dokonalý, jeho "humor" mě vždycky dostal :) Pokud ho dávají i teď, to netuším, mám pocit, že jsem od vánoc televizi neviděla... :))
Corpse bride znám, Tim Burton je můj velký oblíbenec, jeden z mála, co musím mít doma originál dvko :) Ano, její písnička je taky.. úžasná, smutná... :)
 
jeste ted
(kakin, 2. 11. 2010 0:35)
mam mokre oci...velmi impozantni kapitolka, Sirius uz me zacina stvat, divim se ze tebe ne
 
Ahojky, kakine :)
(Alice, 2. 11. 2010 13:57)
Děkuju ti :))
S ohledem na to, že vím, co bude následovat, se na Siriuse ani moc nezlobím ;-) Přenechám to povolanějším :))
 
Re: Ahojky, kakine :)
(kakin, 3. 11. 2010 14:55)
tak to sem velmi zvedav, co ta tvoje makovicka vykoumala :-)
 
Re: Re: Ahojky, kakine :)
(Alice, 3. 11. 2010 18:43)
Doufám, že se to bude líbit :)) Ale budeš si muset počkat ještě jednu další kapitolku... nebo možná dvě, teď honem nevím :D
 
Re: Re: Re: Ahojky, kakine :)
(kakin, 3. 11. 2010 19:37)
to je muceni :-P
 
Kap, kap, kap ... začínám mi z toho hrabat:) 2.část
(Klaris, 3. 11. 2010 0:01)
Zase jsem to musela rozdělit! :)
Začátek - perfektní... Ach, ta harmonie domova - to Harryho nadšení bylo nakažlivé a když vezmem v úvahu, že žádný domov doteď skoro neměl, bylo přímo úměrné situaci:) Líbilo se mi: "Tak hop" :) Jak hned hupsnul na gauč a dal mu hlavu do klína, no nádhera:) Jejich rozhovory, doteky, hlazení po zádech, Severusovy úsměvy, Harryho smích, a štěně ... to vše mi na tváři taky vykouzlilo úsměv a nádherně zahřálo u srdce:) A hláška týdne, která mě 100% rozesmála: "Tak to by byl Voldemort asi docela hajzl, kdyby mě nikdy nepotkal" ... Harry perlí:) No prostě začátek překrásný:) .. Severusova tajná neznámá osůbka v jeho bytě? Kterou kouzlem budí a uspává? Tak, přirozeně mě napadla Lilly, asi jako všechny, ale tak nějak tuším, že jsem vedle, nebo ne? No jo vlastně silencio, nic se nedozvím, ajé:) Tak se tedy nechám překvapit:D Co mi zbýva? I když zase taková otázka na koho by Severus koukal láskyplně než na Lily? Nevím...
Aaa, mít tak Severusovu ruku ve vlasech to usnu každou noc hned:) Potom mě pobavili Severusovi myšlenky o tom, jak má sedět správný gentleman a že je Harry doma:) Mazání rukou - cítím lehké jiskření :-) - krása :) No a tímto to hezké končí... Šok a uvědomění z toho, že je Filch moták a nemůže kouzlit... a že to tedy NENÍ Filch mě zasáhlo stejně jako Harryho a když řekl ten smrtijed své jméno, viděla jsem rudě. Dolohova totiž nesnáším, už z principu, že u JKR zabil Remuse - :( ... A naštvaná a šokovaná jsem byla tisíckrát víc, když do mého mozku konečně dorazilo, co vše se tam děje... Severus pod Imperiem si seká prsty a Harry se na to dívá, ty monotonní Severusovi odpovědi, odkapávání krve... kap, kap, kap - šílené.. Ale Harry je třída, zládl to perfektně, má můj obdiv:) Severusovi vzpomínky v Harryho hlavě, a příkaz k zabití Harryho - tak, přímo v tomto místě jsem se musela jít na chvíli někam uklidnit, tak jsem zalezla do postele a snažila se to všechno pobrat... No nedalo mi to, za chvíli jsem četla dál a další šoky, Snape bojuje s Imperiem a vyhrává, nezabije ho:) A Harry se nám začíná projevovat, vyjednávat a jednat:) Bože, já Harryho obdivuji čím dál víc.... :) A na scénu přichází Brumbál, to jeho: "Sobecké děcko" mě dostalo, a najednou jsem byla naštvaná i na Brumbála... Jak tohle může Harrymu říct??? A Harryho: "Lhal jsem" ... páni, na to už jsem koukala s otevřenou pusou :) A tady jsem ve čtvrtek nechala čtení, protože jsem se doopravdy bála, co ještě přijde!
Hned v pátek ráno nažhavím pc a jde se dál, a přicházejí další překvapení Albusův vztah k Severusovi, líbí se mi, že u tebe ho má doopravdy rád:) Potěšila mě Severuova reakce... první co udělal, zeptal se na Harryho:) A pak co Harry ví... zajímavá reakce a na to tajemství jsem více a více zvědavá, asi vím o co jde, ale ty k tomu určitě ještě něco přidáš a ono z toho nakonec vzejde něco úplně jinýho:) Brumbál si to trošku vyžehlil tím, že nakonec Harryho i pochválil ale i tak má u mě pěknej vroubek. Zato Draco se mi líbí čím dál tím víc... A Uršuláá - jéé - to je moje praštěná oblýbenkyně:) A konec - no hruuza, ty tomu chudákovi Harrymu dneska nedáš oddech co? Sirius mě tedy pěkně vytočil, na co si to tam sakra hraje? Na boha pomsty? ... A Harrymu to bylo skoro jedno... A do toho strašně depresivní kap, kap, kap... Aaa....Ty, umíš psát tak reálně, až mě to děsí... :)
Už jen chvíli a je pátek - huráá.. Můj absťák právě nabírá nejkritičtější období :-D Vůbec si nedokážu představit, co budu dělat, až tahle tvá povídka skončí, to už budou pátky zase jen pátky... Nebudou to pátky, kdy každou chvíli aktualizuju, jestli tu už není další kapitolka... To se na ně nebudu tak moc těšit a vyloženě po nich prahnout.. Doufám, že tohle bude za hooodně dlouho...
Minule jsem nějak nestihla okomentovat, tak snad nevadí, že jsem si to tedy délkou tohodle komentu tak vynahradila:)
Díky moc, a dobrou noc:D
 
Dovětek
(Klaris, 3. 11. 2010 0:04)
A moc se omlouvám za chyby, už skoro spím :)
 
Klaris :))
(Alice, 3. 11. 2010 19:26)
Děkuju, jsem ráda, že tě začátek mohl potěšit i rozesmát :))
Ano, Silencio... :)) Já tušila, proč to napsat za kapitolku... :D
Díky, že jsi cítila ono malinké zajiskření :)) Konečně začne zvolna přihořívat... :))
Přesně! Proto jsem si vybrala Dolohova - má soukromá pomsta za Remuse, taky jsem to nemohla rozdýchat :( No, v Klíči už je po něm :)) Pomsta je tak sladká... :))
Děkuju, že jsi vnímala Harryho odvahu i sílu, i pro mě je to celkem úleva, když konečně se může začít projevovat jeho nebelvírský duch :)
...Vážně jsi musela přestat číst? :) No nazdar... Co budeš dělat, až fakt půjde do tuhého?? :)) (Neposlouchej mě, jen straším :D)
Ano, Albus má Severuse skutečně rád :) A Severusovo tajemství - na všechno se dá dívat z různých úhlů a podané "správným" způsobem to může vypadat najednou úplně jinak :) A samozřejmě ano, ještě k tomu něco přidám :))
Přesně - Harrymu to bylo vlastně jedno, facka nefacka, jeho zajímá teď jenom Severus :)
Myslím, že pár pátků spolu ještě strávíme ;-) Pokud mi tedy neprchneš v hrůze, to je jasné :D Budu teď zase chvilku konejšit... (postřehla jsi to důležité slovo "chvilku", že ano? :D)
Díky moc, Klaris, za tvá slovíčka :))
 
Kap, kap, kap ... začínám mi z toho hrabat:) 1.část
(Klaris, 2. 11. 2010 23:59)
Moje zlatá Alice, já jsem tak ráda, že tě mám!!! Že jsem objevila tento tvůj blog a tuhle úžasnou povídku bez které by pátek už nebyl pátkem? Říkala jsem ti už jak moc miluju tuto povídku, obdivuju úžasný styl, jakým píšeš, jak dokážeš během jediné kapitolky vzbudit v čtenáři tisíce rozpoluplných pocitů??? Radost, smutek, štěstí, strach, samá překvapení, miliony otázek.... ode všeho trochu. Po každé přečtené kapitolce se cítím úplně emočně vyčerpaná a přitom už mám zase absťák a lačním po další kapitolce:) Ach, proč jsou pátky tak daleko od sebe. Nejleší týden by pro mě byl každý den pátek, nebo pátek poté víkend a znova pátek - to by byl báječný týden:DD Jo tohle vše už jsem vlastně říkala asi milionkrát, ale píšu to znova, pro připomínku a doufám, že ti to tedy nevadí :D (i když, komu by chvála vadila, co?:D)
Tak, to by jsme měli chválu a teď si jdu trošku postěžovat... když tohle bylo "jen" zlé tak se celkem děsím věcí příštích.... To bude ještě něco daleko horšího než tohle? Tohle bylo jen takový zahřívací kolo před něčím více děsivým? Tak to abych se pomalu začala psychicky připravovat už teď, nanosila si sem tuny čokolády a stáhla si nějakou uklidňující hudbu, co?...Alice, nestraš mě! :D:D
A kapitolka přitom začínala tak nádherně:) Ty nás vždy uchlácholíš do pocitu bezpečí a nejdou bum, prásk a nějaký smrtijed tam Severusovi řeže prsty -ááá:( Víš jaký to byl šok, když to můj mozek konečně zpracoval a poté akceptoval?? I když tys nás vlastně minule varovala, no tak jo, za to máš u mě takový malý, hezký plus:D:D:D .... Dobře, tak teď už vážně:)
 
Ahojky, Klaris :))
(Alice, 3. 11. 2010 19:09)
Děkuju ti :)) ty jsi zlatá... :))
To je strašně milé, co jsi napsala, děkuju ti, vážně :) Moc si vážím, když mě takhle k sobě každý pátek vpouštíte a dovolíte mi s vámi "zacloumat" :))
Ano, bude hůř. Musím říct, že jisté dvě kapitolky mě samotnou při psaní naprosto vyřídily na pár dní :)) Tuhle jsem psala celkem lehce... :))
Takže - děsím :D Zásoba čokolády a uklidňující hudba bude fajn :))) Ale neboj, třeba to tak působilo jen na mě, protože jsem to viděla v živých barvách - rozhodně to neznamená, že se mi totéž podařilo vložit do slov :))
Ale na druhou stranu tu zas budou i pěkné chvíle, které jsem si nesmírně užívala - a budu doufat, že ty si stejně užiješ jejich čtení :))
 
Ahoj Alice!
(Bara1982, 2. 11. 2010 22:14)
Víš co se mnou děláš? Já se celý týden těším na novou kapitolu, počítám dny, hodiny... Fajn, připravuju se na to, říkalas' že bude hůř. Na Lucy a její kruťárny jsem si už zvykla. Taky zabila 2x Pottera. No může být hůř? Samozřejmě že MŮŽE!!! A říkáš že to bude ještě horší? Jak já to přežiju? Nedokážu přestat číst! Jsem rozpolcená, protože nevím, co je lepší. Nečíst, nebo číst? No asi stejně budu pokračovat. Nedá mi to, ale taky se může stát, že si u nějaké kapitoly ukoušu nehty hrůzou až po lokty, a pak už nebude žádný koment. :-(
A teď ke kapitole: Hned ta první věta byla nádherná. Harry asi poprvé v životě cítí pravé teplo domova. :-) Pak ten gauč, pohlazení, rozhovor, prostě idylka. Tehdy bylo ještě všechno v pohodě. To vychvalování schopností mně dostalo. Když dokáže říct Severus „ Longbottom exceluje ve znalostech z bylinkářství“ a hned na to jen tak mimochodem: „Já byl obdařen poměrně ucházejícím citem pro lektvary.“ To je pak mazec. Nesmím zapomenout na šťenátko. :-) Jedním slovem roztomilé. :-) Věty jako:“ No, aportovat nebudu rozhodně.“ a „Budu plně spokojen, když ovládnete povel Zůstaň.“ mně dostali do kolen. To byli ještě ty světlé chvilky.
Tajemná návštěva Severuse? Nevím, taky mně napadla Lilly, protože ji vyvolal kouzlem. Zase když to vemu z druhé strany, tvoje povídka se vymyká všemu co jsem zatím četla a bylo toho celkem dost. Tak se nechám překvapit. Jistě mi to neřekneš, Silencio je hold Silencio. Jen mně napadá, že to bude mít spojitost s tím hrozným tajemstvím, o kterém ví mimo Brumbála troufám si říct i Voldemort. Proč jinak by ten hajzl Dolohov přikázal Sevemu, aby prozradil svá tajemství pod impériem?
A tak se s té nádherné a oddechové části přesouváme k tomu bolestivému hororu. Ty prsty... bože já tu krev slyšela kapat, já ji cítila, sdílela sem bolest se Severusem. Takto to popsat, to je hrozné. (Neber to jako výtku, spíš jako pochvalu. Ne každý dokáže TAK!!! realisticky popsat scénu)
Pak to vzpírání se Impériu, a když dorazil Brumbál, říkám si tak už bude všechno OK a on vyštěkne na Harryho. Ty jo mně omývali. Ještě že to byla jenom prvotní reakce a pak to všechno pochopil. Já zase pochopila, jak má Brumbál rád Severuse. Všichni ho popisují jako „velkého“ muže, a je jedno jestli z té dobré, nebo špatné stránky. Ty si mi dnes ukázala, že i Severus může být ztracený, a to jak se k němu choval Brumbál bylo moc pěkné.
Potěšilo mně (to jsem pořád ještě rozdýchávala ty hrůzy) když první co Seve řekl bylo Harry...
A pak Malfoy... No debata sama o sobě. Mám toho kluka ráda. Chová se k Harrymu moc pěkně a to mně těší.
Uršula? Pro mě byla taková malá vsuvka na uklidnění. A bylo vtipné jak se tetelila blahem, když je někomu špatně. No prostě nezapře se. :-)
A na konec kámen úrazu: Sirius. Je to jeden hnusnej sobeckej hajzl. Myslí jenom na sebe!!! Ufff... Já musela upustit páru. Vím, že má Harryho rád, ale pokud by akceptoval Severuse po boku Harryho, tak by měl větší šance. Blbec jeden!!! Ta facka!!! To si dovolil hodně!!! Jak mně svědila ruka. Mít ho poblíž tak mi ji vrátím i s úroky. :-( To si asi myslí, že tak se k Harrymu víc přiblíží? Přála bych mu, aby ho Severu proklel. Ale chybička se vloudila, Harry něco prozradil co neměl. To sem zvědavá na dohru, až se to Severu dozví.
Tak jak to tak vidím, tak se ve středu začínám připravovat na hrůzy, co pro nás Alice připravíš. Stejně sem na povídce závislá, tak že nehrozí, že bych přestala číst. I když bojím se. A celkem dost.
Jo a ten slovníček s tvými kouzly by se celkem hodil. Taky se někdy ztrácím. :-)
A teď už ale opravdu končím, stejně trpím slovním průjmem. :-D
 
Ahojky, Baro1982 :)
(Alice, 3. 11. 2010 19:00)
:) Bude hůř, to bude... Ale taky bude mnohem líp :)) Zkus to vydržet :)) Takže Lucy 2x zabila Harryho?! Kruťačka... (:D)
Díky, jsem ráda, že sis mohla vychutnat aspoň hezky začátek :))
Ano, Silencio stále platí :)
Ale máš naprostou pravdu ohledně Dolohova, přesně to byl důvod, proč zněl první vzkaz prozradit svá tajemství :)
Neberu to jako výtku :) Samozřejmě, že pisálka těší, když dokáže své čtenáře i pěkně "vyděsit" nejen "zahřát". Samozřejmě bych ráda psala jen o těch krásných věcech... ale ono to nějak nejde :)
Děkuji moc - tohle jsi napsala hrozně hezky, co se týče Severuse a jak může i on být někdy ztracený - vážně, děkuju. Ano, tohle jsem si přála vyjádřit, protože on sice je "velký", ale pořád jen člověk, se svými slabostmi a strachy :)
Ano, přesně, Draco a Uršula tu byli na zklidnění atmosféry :) Jsem ráda, že zafungovali :)
Siriusova facka dohru mít bude :)) Samozřejmě, to nemůžu nechat jen tak. Jsem vážně zvědavá, co na to řeknete :))
Díky moc, Baro :) Budu doufat, že se mi hezkými okamžiky v příběhu podaří dorovnat ty nepěkné a tebe bude stále čtení víc těšit než děsit :)) Děkuju :)
 
ještě dotázek :)
(Martina, 1. 11. 2010 5:40)
Vidíš ještě jsem na něco zapomněla...
chtěla jsem se tě zeptat jestli člověk pod Imperiem cítí bolest ? Protože jestli ano, a normálně, pak je Severus Snape asi nadčlověk, ne ?
Nebo to jeho " ale jo, docela to bolí " ( vím, že to takhle přesně neřekl ), má co dělat s tím, že k onomu " křiku " o kterém jsme se bavily v komentících dříve bude muset být sakra větší " soda " ? Fyzicky, ale možná hlavně i psychicky ?
Děkuju za vysvětlení
 
Re: ještě dotázek :)
(Alice, 1. 11. 2010 16:17)
JKR nám o Imperiu moc neprozradila, takže ti můžu nabídnout jen své vlastní domněnky. A jak už jsem v tom jednom komentáři psala, myslím, že všechny vjemy jsou nějak zastřené - včetně bolesti. Tedy jen ztlumené, Severus rozhodně musel trpět. Samo Imperio si vysvětluju jako ztrátu kontroly nad vlastním tělem - proto i ta apatičnost v hlase, prázdný výraz v obličeji, člověk jednoduše neovládá svalstvo - hýbe se a koná jen na cizí příkaz.
K jeho "křiku"... Ano, aby Severus křičel, bude to muset být něco mnohem horšího :)
 
Re: Re: ještě dotázek :)
(Popoles, 2. 11. 2010 12:01)
Popo pootevře dveře, ujistí se, že nedostane přes čumák hned mezi furty a drze se vmísí do diskuse.
Aby Sev křičel musí to být... ehm...něco horšího... a nebo NěCO mnohem ehm... "lepšího"?
Popo bleskurychle zařazuje zpátečku a zbaběle utíká :-DD
 
Mnohem lepšího? :))
(Alice, 2. 11. 2010 14:01)
Naprosto netuším, která bije... Čímpak já ho donutím, aby křičel...? Nebo že bych respektovala jeho němotu? Hm...
:))
 
Re: Mnohem lepšího? :))
(Martina, 2. 11. 2010 16:53)
no ehm... já to chápu, jak to Popoles myslela ( něco na způsob buď mučení ( horší ), nebo sex s Harrym ( to lepší ), ale to o čem jsme se bavily s Alicí dříve bylo , bohužel milá Popo to horší :( Nebo něco na ten způsob.
Hlavně se to ještě týkalo snad třetí, čtvrté kapitolky, kdy Harry říká Severusovi " Vy byste určitě nekřičel " no a pak mu Severus vysvětloval, že každá bolest má své hranice a on že by po jejím překročení křičel taky, což mu Harry nechtěl snad ani uvěřit. Tak o tohle tak trošku šlo...
 
:))
(Alice, 2. 11. 2010 17:25)
:)) Já to prostě musím napsat...
Myslím, že to Popoles chápala. Myslím, že já pochopila, co Popoles míní. Doufám, že Popoles pochopila můj pokus o vtip....
Úžasné, jak se tu všichni naprosto dokonale chápeme navzájem :D
 
Re: :))
(Martina, 2. 11. 2010 17:34)
tak se omlouvám, já myslela, že je namístě vysvětlit
 
Re: Re: :))
(Alice, 2. 11. 2010 17:40)
Ne, to se neomlouvej :)) V psaném projevu bohužel humor zrovna nevyzní a občas dojde ke zmatkům :))
 
Re: Re: Re: :))
(Martina, 2. 11. 2010 17:58)
Díky :)
Ať žijou zmatky a nechápavá Válková :-D
BTW... dnes jsem si zarezervovala na 18 a 19.11. lístky do kina ( jeden den jedu já a druhý taťka - kvůli tomu, že pesani nemůžou zůstat sami doma ) na HP7
 
Re: Re: Re: Re: :))
(Alice, 2. 11. 2010 18:58)
:) Přeju ti, aby se ti film líbil :)) Ale rozhodně mi to pak nevyprávěj, žije se mi blaženě v mé ignoraci 7 knihy :))
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: :))
(Martina, 3. 11. 2010 4:45)
Mě se nikdo nedotkl, tím méně určitě Alice :)
A Ali... dobře, že to vím :) Já budu totiž přímo v Jiříkově vidění, takže bych ti určo psala :)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: :))
(Alice, 3. 11. 2010 18:40)
Určitě ses nikoho nedotkla! :)) Ať žijí zmatky :))
 
Re: Re: Re: Re: Re: :))
(Popoles, 2. 11. 2010 20:29)
Jaj , to jsem tomu zase dala, to mám z toho , že strkám nos, kam nemám, není se čemu divit, že přes něj dostanu, že :-))
Pokusila jsem se odlehčit rádoby vtipně, omlouvám se, pokud jsem se někoho dotka.
Ano, Martino, chápala jsem původní téma a Alice, jistě, chápala jsem tvůj vtípek a děkuji za něj :-))
 
...
(sevy, 2. 11. 2010 18:28)
3!!!
 
Re: ...
(Alice, 2. 11. 2010 18:59)
3???
:D
Dobře, přiznávám - tohle jsem nepochopila :D
 
Re: Re: ...
(sevy, 2. 11. 2010 19:40)
pššš.... neboj, pochopíš brzy, dnes asi ještě ne, ale brzy... ;-D
 
Re: Re: Re: ...
(Martina, 3. 11. 2010 4:42)
Já jsem to včera taky nepochopila, ale už mi bylo trapné to psát :-D
Tož aspoň nesu sama :-D
Ale Sevyku teď jsem napnutá...
 
Milá Alice,
(Misule, 29. 10. 2010 12:53)
tvoje psaní zahřeje i zabolí....
 
Re: Milá Alice,
(Misule, 31. 10. 2010 16:48)
Aličko, žiješ?;-)
 
Ahojky, Misule :)
(Alice, 31. 10. 2010 19:39)
Já vím. Na jednu stranu mě těší, že mi je dovoleno probouzet oba pocity, na tu druhou mě mrzí, že nejsem schopná psát jen o těch pěkných věcech. Ale někdy je šťastných myšlenek příliš málo :)
Doufám, že tě budu smět brzy opět "zahřát" :)
 
Re: Ahojky, Misule :)
(Misule, 1. 11. 2010 11:48)
Občas to musí bolet, o to víc si pak člověk vychutná ty hezké chvíle:-)
Asi je zbytečné psát, jak se těším na pátek, ale musím, protože se těším úplně neskutečně!
Vlastně se chci ještě zeptat, za co děkoval Severus Harrymu, když mu ukázal svitek s podpisy? Že to zvládl?
 
Re: Re: Ahojky, Misule :)
(Alice, 1. 11. 2010 16:21)
Tohle je asi ta největší životní pravda :) Bez bolesti by si člověk nedokázal vychutnat těch hezkých věcí :)
Jsem ráda, že se můžeš na pátky stále těšit, třebaže na vás občas takhle temně "vybafnu" :)
Severus děkoval Harrymu za to, že si dokázal získat srdce Zmijozelu :) Každý, kdo se podepsal jako Harryho přítel je někdo, kdo už Voldemortovým svodům pravděpodobně nepodlehne :) Když si Harry dokázal získat jejich uznání a přátelství, už je temná strana nebude tak lákat... Aspoň v to Severus doufá :)
 
úvahy a otázky jedné zoufalky :-D
(Martina, 1. 11. 2010 5:36)
Milá Alice :)
Že netušíš co blázni dělávají takhle ve čtyři ráno ? JJ Už v pondělí mám značnou touhu číst cokoliv o Klíči :)
Tak pročítám komentáře a tvé odpovědi ...
Píšeš toto " čtyři kapitolky utečou jako voda a pár indicií se v nich ještě objeví, kdo by ona tajná společnost mohla být :) A stále budu doufat, že vás tím nakonec překvapím... :) " ***
Tak ona to nebude Lily ? Podle mě bude. Musí být !
Koho by si asi tak s láskyplnými pohledy vzal Severus ( tedy kromě Harryho :-D ) do postele ???
Jen je mi fakt divný, že té oné s hebkými vlasy musí Harryho představovat. Ale běda ti, Sevie, jak to nebude tvá milá :) Takový nevěrník nevěrný :-D

Sevy jsi zase odpověděla toto : ":) Neboj, běhám ve svém kolečku naprosto zběsile, protože to, co právě píšu... Skoro ti tvé sny s kapáním závidím :)) "***

Poskočila jsem si na židli :)
Těšit se, nebo netěšit ? Já to mám tak, že oboje dohromady. Protože jsem maličko SM ujetá, takže neva to horší neva :) a zase na druhou stranu po všem ošklivém přijde to pěkné... tedy aspoň v povídkách :)

Jinak můj malý dotaz : Ali, řekni mi řekni... pročítáš někdy na FB naše pošetilé plky ??? :-D To se musíš asi dobře bavit :-D

Jinak by mě taky zajímalo, jestli někdo někdy někde tady už toho zrádce zmínil ? Nebo zatím vůbec nikdo ?

Také jsem četla tvé vysvětlení ohledně člověka pod Imperiem. Díky moc !

Dnes dočtu Okamžik a pak okomentuju :)Samosebou na Sax stránkách ...
 
Ahojky, Martino :)
(Alice, 1. 11. 2010 16:11)
Doufám, že se při tom stíháš i pořádně vyspat :)
Neprozradím nic, kdepak :) Přece si nezkazím překvapení :)
Jsem ráda, že se na ty temnější chvíle můžeš i těšit :) Máš pravdu, většinou po nich následuje zase něco pěkného... pokud to nesklouzne do ještě temnějších tónů ovšem... ;-)
Ani o zrádci neřeknu nic, vlastně bych se o něm vůbec nezmiňovala, protože k jeho odhalení dojde opravdu za dlouho a já vím, jak umí zvědavost potrápit - ale chtěla jsem se vyvarovat otázek, jak se někomu mohlo podařit projít bradavické štíty... Tudíž samozřejmě nemůžu ani říct, zda už někdo jeho jméno zmínil nebo ne ;-)
Ano, na FB už jsem se mrkla :)
 
Omlouvám se všem
(Alice, 31. 10. 2010 21:58)
za dlouhé čekání na mou odpověď.
Některá období jsou těžší než jiná, občas se z povrchu ztrácím...
Ale ráda bych vás ujistila, že stále v příběhu pokračuji, pracuji na něm každý den, a stále jsou pro mne vaše slova velmi cenná, vážím si každého z nich.
Děkuji. Každému z vás.
 
Re: Omlouvám se všem
(Martina, 1. 11. 2010 7:08)
Za mě omluva přijata, i když vůbec nemáš právo se nám omlouvat. To jen my trpíme strachem , a obavami, aby se ti proMerlina něco nestalo !!!
Stejně jsem trpěla když jsem čekala na dokončení HP :)
Dovedeš si představit, že by JKR nedokončila příběh ? Strašná představa. Takže u EK si to též vůbec nedovedu představit ! Ale ať tě nenapadají takové ohavné myšlenky typu " ať to dopíše a pak děj se vůle boží " :-D Mám tě ráda a to jsem tě ještě ani nepoznala :)
A to hlavní co jsem chtěla napsat ... TO JÁ DĚKUJI A SESÍLÁM DÍKY BOHU ZA TO, ŽE TĚ MÁME , DĚKUJI ZA EK POVÍDKU !!!
 
Hm??
(Haku, 30. 10. 2010 20:34)
Ja som to brala vazne ked si ma upozornila,ze sa mam na tuto cast psychicky pripravit.........mam tu maxi velku Milku s orieskami,dva cokoladove pudingy,balik gumenych medvedikov a jahodovu zmrzlinu.Lenze kamen urazu je ten,ze po precitani kapitoly moje oblubene maskrty a ukludnovaky stratili svoju moc a nefunguju,je zo mna troska!!!Ako si mohla !!!!!!!!..........nas Severus,nas Harry...nas sen????...Ty ma rozbijas...... To bolo desive,ja som to mala pred ocami...jeho laskave ruky-a zmrzacene...Aliiiiic.....si krutas.A popritom sa to zacinalo tak slubne...uz som ich popohnala do dalsieho poschodia a co si im urobila Ty???...zrazila si ich este aj pod prizemie.......to nieje feeeeer......(v depresii hladi plysaka a dufa,ze mu daky ten chlp ostane).A este jedna vec....ja viem,ze sa opakujem,ale Tvojho Siria fakt neznasam...a brumlu taktiez-ja sice chapem preco Harryho odhodil(nechcel aby sa dozvedel o :tej veci:)ale aj tak tvrdit ze je Sebecke decko...to uz bolo privela.Zato Draca mam stale radsej ...v podstate je jediny kto chape ako asi sa Potter citi...A Ursula???....no tu tiez vedia *potesit*malickosti(tesim sa ked umries Harry) teda vazne. Len tak si pre seba dumam...ta mala osôbka nieje nahodou Harryho maminka????.. si ma nevsimaj,to zo mna spravila Tvoja poviedka...*to,ze sa debatim sama zo sebou.......este par kapitol a vyberiem sa hladat Tvoj balkon a zahram sa na Romea. A potom ma uz nacisto niekde privru...a aby si vedela :odteraz uz uputavky necitam....mam potom desive sny.(Mam Ta strasne rada,ale zabijas ma).
 
Re: Hm??
(Haku, 31. 10. 2010 18:14)
Dievčatko.....kde si mi???....začínam mať o Teba strach.Ja viem,že su dušičky........ale nech Ta okamžite vrátia.(aha...už sa u mňa prejavujú majetnicke pocity)...
 
Promiň :)
(Alice, 31. 10. 2010 22:01)
Někde jsem zabloudila :) To se mi občas stává... :)
 
Ahojky, má milá Haku :)
(Alice, 31. 10. 2010 21:16)
Děkuji, že jsi mé varování brala vážně :) Kdo ví, co by se stalo, kdybys připravená nebyla ani trochu? Beru si to jako poučení do budoucna - mám varovat vždy nebo to je zbytečný stres navíc? :)
Bylo to děsivé, bylo kruté - a bude to mít dohru. Protože se tam v podhoubí odehrály i velké věci, Severusova věrnost prošla tvrdou zkouškou, Harryho oddanost také :) Uvidíme, v jakém patře se Severus probudí.
Albus měl o Severuse strach - a Harry vypadal v pořádku, takže v té chvíli prostě převládl v prioritách Severus. A Harry umí být sobecký :)
Já vím, já vím, Sirius už štve skoro každého. Přesto má v příběhu nepostradatelnou úlohu - a není to vytáčet Harryho :)
Díky za Draca, i za Uršulu, musela jsem tam vložit něco veselejšího :) Abyste mi neprchli :)
Silencio stále platí, takže mlčím :)
Tak já zkusím někdy zase vložit pěkné upoutávky, co říkáš? Pro tebe :)) ...A vy si pak řeknete, že to znamená, že příští kapitola bude zase naprostá katastrofa a tohle byly jediné pěkné věty :))
Děkuju ti, Haku... Slibuji, že se ti pokusím všechno zlé vynahradit :)
 
OK, už jsem schopná něco vyťukat... 2
(Popoles, 31. 10. 2010 12:32)
Když se Severus probudil, jeho první starost byla jestli neublížil Harrymu – to bylo tááák výmluvné! Ale malinko mě udivilo, že se k němu Albus choval jako otec k dítěti, když ho utěšoval.
„Lhal jsem.“ Z téhle věty mi přeběhl mráz po zádech....
Draco – je možné, že jsem si toho kluka zamilovala? Když mu Harry řekl o Imperiu – došlo mu jaký má Sev k Harrymu vztah? Jako opravdu došlo?
Trpěla jsem s Harrym, když k Severusovi nemohl. Ale chápu, že se musí nejdříve sám psychicky posbírat.
Jen Sirius byl podpásovka. Ten chlap mě štve. Ano, ze začátku jsem ho chápala. On se kvůli Harrymu vrátil z říše mrtvých. Dal mu svou lásku a péči a Harry mu to v podstatě z jeho pohledu hodil pod nohy. Jenže všechno má sv meze. Vypadá to, že víc nenávidí Severuse, než miluje Harryho. A nyní se dokonce trefuje a fyzicky ubližuje, když ví, že je Harry magicky vyčerpán? No nakopala bych mu prdel.
Ta facka byla taky docela dost, ale asi to bylo logické vyústění (jsem vážně ráda, že to nebyl Sev.)
A Harry má teď u mě vroubek. Navzdory slibu prozradil jedno Severusovo tajemství, jsem zvědavá jak Sev zareaguje.
A ukázky – mám podezření, že jsi jako Hlinomaz ve filmu Limonádový Joe...“Mučeníčko, to je naše potěšeníčko“ Grrrrrrr!

Je logické, že se Sevova rtuť obnovuje pomalu a moc by mě zajímalo, jak bude reagovat na emoce bez její pomoci.
Jo ještě otázka – když má Sev rtuť, Albus světlo, bude mít něco i Harry? Naučí ho ovládat nitrozpyt? Pokud ano, typovala bych ho na něco jako vlnu radosti, nebo něco lásky. Vždyť on je ten, kdo je schopen milovat všechny a bez podmínek.

A druhá ukázka – no tak to se dá vysvětlit vážně na hodně způsobů. Albus se pokouší Sevovi v něčem zabránit. Útok na Siriuse? Výprava za Harrym? Útěk z ošetřovny? :-DDD

No nic, nebudu tu vypouštět jistě úplně zcestné tipy a raději si počkám na další díl. Ani snad nemusí zdůrazňovat, že budu popostrkovat hodiny a dny očima, aby tu už byl pátek. Strašně se těším, až se ty dva poprvé uvidí a jak na sebe budou reagovat.

Ještě dodatek ke zrádci. V komentech se objevilo dost nápadů – ten obraz mě vážně pobavil a svým způsobem splňuje všechny podmínky, jen nevím jak by mohl mít takovou moc, pokud by jím nevedl tajný průchod. Sirius se nabízí, jsem na něj všichni naštvaní,ale to by musel být pod Imperiem, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Napadl mne skřítek, ale ti nemají důvod míchat se mezi čaroděje. Opravdu by to mohl být Filch – tedy jestli ho Dolohov nezabil – ale ten je moták, takže o moci tu nemůže být řeč. Na druhou stranu je školník a má přístup všude.
Spíš by mne zajímalo, kdo by měl důvod chtít Harryho smrt a návrat Voldemorta?
Když to vezmu kolem a kolem,může to být kdokoli Brumlou počínaje a paní Norrisovou konče. :-DDDD
OK už toho nechám, doufám, že se dobře bavíš!
 
Re: OK, už jsem schopná něco vyťukat... 2
(Alice, 31. 10. 2010 21:54)
Albus má k Severusovi hodně spletitý vztah, mnoho úrovní lásky. Včetné té otcovsko / ochranitelské :)
Draco pochopil hodně. Všechno? Nejspíš ne, když to sám Severus ještě nechápe. Každopádně, Draco Severuse zná docela dobře a tohle mu prozradilo dost.
Sirius je Harrym zklamaný. Cítí se podvedený :) On si byl přece tak jistý, že proti němu Severus nemá šanci a Harry si vybere jeho. Takže se zlobí. A Sirius byl vždy horkokrevný - vždyť on vylákal Severuse do smrtelného nebezpečí z vlkodlaka už jako kluk. Takže nějaká facka... Tohle k němu prostě patří. Ale v žádném případě to neznamená, že by měl Harryho míň rád než třeba Remus... možná i jako Severus. Jen to jinak neumí :)
Ano! Děkuji za tvůj postřeh. Ano, přesně - Harry navzdory svému slibu prozradil Severusovo tajemství :)
Nad Harryho nitroklidem jsem hodně přemýšlela. A došla jsem k závěru, že Harryho silná stránka jsou právě spontání reakce - a ty by mu nitroklid vzal. Kdyby získal Severusovo, Albusovo sebeovládání - byl by to pořád Harry? Jednou se k němu nejspíš dopracuje, ale právě teď, během dospívání ho vidím raději takového, jaký je :)
Děkuji za tvé úvahy nad příští kapitolkou :) Doufám, že tě vysvětlení potěší :)
Ohledně úvah nad zrádcem - to je velmi dobrá otázka. Kdo má důvod chtít Harryho smrt a návrat Voldemorta? :) Tedy, jsem velmi zvědavá, co mi na to povíte, až to zjistíte... :)
Děkuji ti, Popoles :)
 
OK, už jsem schopná něco vyťukat... 1.
(Popoles, 31. 10. 2010 12:31)
Dneska asi nezačnu něčím vtipným, ono to ani k téhle kapitole moc nejde.
Začátek, paráda, pohodička. Harryho nadšení nad slovem domov mi přišlo až hodně dětinské, ale chápu ho. Nikdy neměl nic, kde by se cítil vítaný, milovaný a bylo to jeho.
Hop na pohovku a hlazení zad, jo, vážně mi to připomíná mě a mého psa :-))). Mě taky uklidňuje když pesinu hladím a probírám se jí kožíškem a mám pocit, že tyhle dotyky naprosto stejně působí i na oba pány :-). Debata nad vyjádřením Moudrého klobouku, návštěv, Harryho dárky, výjimečností každého kouzelníka – to celé jsem si vychutnávala o to víc, že jsem každou chvilku čekala zradu.
Harry a zatoulané štěně? No možná že není, ale rozhodně se tak občas chová.
No a potom má oblíbená část, kdy se roztékám – doteky, Severusovi nevadí, když se ho dotýká Harry, sál vědomí a jejich blízkost, tak vítaná a přirozená... aááách.
Jen malý postřeh – když Sev neslo Harryho do pokoje, klidně ho mohl odlevitovat, že, ale on ho raději vezme do náručí a nese...
No a tajemná osoba v Sevově pokoji. No jasně, že jsem jako skoro každý najela na slovník a došla ke stejnému závěru. Ale kohopak si to tam Sev mumifikuje? Nabízí se více možností a já si holt budu muset počkat. Jen mi vrtá hlavou, jak může iluze – protože nevím jak by to mohla být živá osoba – hřát. Ani netuší, jak ta zvědavost člověka drásá, potvoro :-)))
A zase chvilka rozpouštění a odkapávání na podlahu – Sevova úvaha u Harryho postele. Chce všechno a nikomu o nedá aáááách.
Jak má sedět mladý gentleman? :-DDD
Akce s mazáním rukou – no tak to mě skoro zrychlilo dech. Něco tak normálního a ty to podáš naprosto eroticky!
A pohoda končí nastává úsek hrůzy.
Bylo to strašné, ale asi zafungovalo to varování a tak nějak jsem to byla schopná zpracovat.
Nesnáším Dolohova! To mučení, tak lhostejné a kruté a Harryho pocity – bravo smekám, bylo mi špatně jak fyzicky tak psychicky. A víš co? V koupelně mi kapal kohoutek.. kap, kap, kap...uááá, málem mi z toho hráblo, musela jsem vstát a jít to pořádně utáhnout! Jsi neuvěřitelně sugestivní!
Přistihla jsem se, jak Harrymu radím, co by měl udělat :-). Nakonec to perfektně zvládl i bez mé rady.
Pasáž jeho útoku, chladnokrevného chování hlasu který mu ani nepatřil a ruka,který se nezachvěla – no páni, Harry se nezdá, ale umí v sobě probudit mstitele. Kdyby někdo ubližoval jemu, je možné, že by se zase zhroutil, nebo by mu bolest už byla tak nějak lhostejná. Ale jakmile je ubližováno někomu , koho má rád – neřkuli Severusovi - tak to prrr, klidně zboří svět, jam aby mu pomohl... Koho pak mi to připomíná? Že by Seva?
Ale to, že jsi nechala Severuse vzdorovat Imperiu, popraskat cévy v mozku...uff, no vážně jsem to rozdýchávala. Severusovy vzpomínky a zničený sál vědomí...co k to mu říci? Jsi mistr děsu. Chudák Sev, tohle bude dlouho rozdýchávat.
Vpád Albuse a jeho rozzlobená reakce mě nejdříve překvapila, ale pak mi došlo, že to bylo jen logické. Harry nemá o nitrozpytu skoro žádné vědomosti a Albus se bálo, co všechno by mohl u Seva vidět. Taky ho myslím ze začátku podezíral, že slídí, což ho ale přešlo v okamžiku, kdy uviděl zazděné vzpomínky v Harryho sálu vědomí. A když si konečně prošel celou situaci, pochopil, že Harry by Sevovi takhle nikdy neublížil, ne vědomě.
 
Ahojky, Popoles :)
(Alice, 31. 10. 2010 21:39)
Domov patří mezi jednu z nejsamozřejmějších věcí dnešního života. Zdánlivě...
Děkuji, jsem ráda, že tě poklidný začátek potěšil a že sis jejich společné chvíle s nimi vychutnala. Ano, přesně, Severus Harryho levitovat nebude, to by bylo příliš - neosobní :)
...Silencio stále trvá... :)
Děkuji :) Za tu akci s mazáním rukou :) Ano, chtěla jsem tam vložit první nepatrné zajiskření, děkuji, že jsi ho v tom vycítila :)
Také Dolohova nesnáším. U JKR zabil Remuse. Tak jsem mu to tady vrátila :)
Děkuji :) Za Harryho, ano, umí být "velký", když brání druhé. Ale takový byl vždy, i v kánonu :)
A máš pravdu i v tom, že zničený sál a uvolněné vzpomínky bude muset Severus "rozdýchat" - a že to nebude nic snadného.
Mistr děsu? :) Ne, myslím, že tuhle poctu přenechám Hitchcockovi :) Jen mu malinko fušuju do řemesla :)
A velmi děkuju za pochopení Albusových reakcí :) Dokonce i velký Brumbál se může někdy chovat docela lidsky :)
 
Mozkové závity na plné obrátky!
(Lucy, 31. 10. 2010 11:18)
Ahojky Alice, jak vidíš, přežila jsem, hurá! Na jak dlouho? Uvidíme!
V pátek, ačkoliv jsem se ke čtení fakt nedostala, jsem se nedočkavě vyptávala Sevy, co a jak... Tak prej ani moje průprava jí nestačila na to, co sis pro nás připravila. Tsss, kazíš mi pověst holka! :-)
Tak jsem se dnes na to s vervou pustila a já ti nevím, člověče... Já budu z těch otrlejších, co je jen tak něco z míry nevyvede. Asi proto jsem byla naprosto v klidu :-) Samozřejmě to nic neubírá na kráse kapitoly, o tom žádná! Bylo to naprosto úžasné, skvělé a uchvacující. Co dodat?
Tajemství Snapeovi ložnice? žeby nějaká památka Lilly Potterové? Žeby našel způsob, jak s ní být do konce života, i když jen tímto záhadným a pro něj tak příznačným způsobem? Neboj, nemám na mysli nekromantii nebo něco podobného, ale něco mi říká... Musím opakovat, že Albus se mi nepozdává a nelíbí? Kdepak je ten hodnej stařík, který by se pro Harryho obětoval? Mám pocit, že zde to neplatí a ani platit nebude. Až mi běhá mráz po zádech, když si uvědomím, že jeho počínání může být v mnoha ohledech víc devastující než samotné zákroky Voldemorta. Od něj aspoň vědí, co čekat, ale Albus... zdánlivě si získá jejich důveru, vychová z nich své pěšáky a pak s nima hraje hru podle toho, jak to vyhovuje jemu. Zasadí ránu ve chvíli, kdy to nejmíň čekají a... Už jen z tohohle důvodu by se nabízelo to, co tady říkají holky, že zrádcem je Brumbál, ale s tím neosuhlasím. Ovšem počítám s tím, že to bude někdo Harrymu velmi blízký. Ač nad tím asi většina zakroutí hlavou, napadá mi Hermiona- vždy oddaná kamarádka, ale zda nebyl Pettigrew nejlepším přítelem Potterových?
Jo a ještě mi nelze nezmínit Siriuse... IDIOT! KRETÉN! BLB! ufff, ulevilo se mi :-D

Jinak jeden velice krásný okamžik a jedna poznámka, co mi vykouzlila na tváři úsmev: ups, to by byl Vodemort pekný kretén, kdyby mě nepotkal :-D

Co dodat? Ukázky vypadají zajímavě, teorie rozvíjíš opravdu spletité a njasné, ale však ono to zase rozmotáš, že? Jinak díky názvu příští kapitoly se těším na to, že vztah Severuse a Harryho se posune zase o kousíček dál v tom pozitivním směru a doufám, že se nepletu ;-) Tak šup, ať je tu zas pátek, ještě že nemusím čekat celý týden
 
Ahojky, Lucy :)
(Alice, 31. 10. 2010 21:25)
Jsem moc ráda, žes přežila :)
Omlouvám se, netušila jsem, že "útočím" na tvůj post tvůrce hororových scén :)) To bych se vážně neodvážila, kazit ti pověst :)
Tušila jsem, že s tebou to moc nepohne :) Nejen, že tě na otrlejší tipuju, ale jak jsme zjistily, nějak mi umíš "odezírat ze rtů" :) a podivně víš dopředu, co se bude dít... skoro :))
Tak - děkuji i za tvé úvahy :)) A mlčím, zuřivě mlčím... :)
Jsem ráda, že jsem tě mohla i rozesmát :)
Rozmotám, všechno jednou bude vysvětlené a vyjasněné :) Největší otázkou je, zda to se mnou do té doby vydržíte...
Děkuji, Lucy :)