Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 17.kapitole - archiv 1.část

:))))))

(grid, 24. 10. 2010 12:04)

Alica, ty divožienka, ty nám chceš nielen zvýšiť adrenalín, ale aj mozgovú činnosť/čítala som to pred polnocou/. Dala si zasa veľa myšlienok na premýšľanie a na utváranie si rôznych konšpirácii a podobných vecí, ale nevadí som už celkom zvyknutá. Veľmi chválim nápad, aby si Severus vzal Harryho k sebe. Veď toho chlapca so sklonom k vlastnej a totálnej deštrukcii inak nemôže zachovať pri živote! A to chudák ani pomaly nespí... Je najvyšší čas nechať zmijozelských, aby ho vycvičili v sebaovládaní a prefíkanosti,aby nebol taký zraniteľný a čitateľný./nadľudský výkon a myslím, že nie celkom možný/ Ale Harry je konečne spokojný tam kde je a kde chce byť, tak mu to želajme. Inak ten orgazmus v Minervinej posteli, a za už nie takej celkom neosobnej asistencie Severusa....hmmm....veľmi pekné. Si ma potešila, zlatko.

 

Ahojky, grid :)))

(Alice, 25. 10. 2010 14:31)

Divoženka :D Děkuju :DD To je moc pěkné :))
A krásně jsi definovala Harryho sklon k sebedestrukci :DDD Myslím, že to ho opravdu vystihuje :))) Však se bude muset Severus pěkně otáčet ;-)
Děkuji :)) Bylo mi velkým potěšením onu epizodku v Minervině posteli psát a jsem ráda dvojnásob, když tebe to těšilo číst :)) Díky! :))

 

:-D

(Šaren, 23. 10. 2010 20:58)

Díky za další skvělou kapitolu.

 

Ahojky, Šaren :))

(Alice, 25. 10. 2010 14:25)

Já děkuji, jsem moc ráda, že se ti dílek líbil :))

 

Alice...

(sisi/ctenar, 23. 10. 2010 19:24)

jsem ráda že jsi Alicí až je to neuvěřitelné.A dále načínám další otázku , budeš někdy psát originálky ? ještě ?

 

Ahoj, sisi/ctenar :))

(Alice, 25. 10. 2010 14:24)

Děkuji :)) Netuším sice úplně přesně, čím jsem tě potěšila, ale důležité je, že jsi (snad) spokojená :))
S originálkami sama nevím. Nedokážu jako Amater nebo Sax psát několik příběhů současně, vždy se ponořím do jediného natolik, že na nic dalšího nezbývá prostor, takže momentálně nemám nic originálního ani v hlavě :)) Ale nikdy neříkej nikdy - až dopíšu Klíč, uvidím, kam se moje myšlenky rozutečou :))

 

Mílá Alice,

(Alex, 23. 10. 2010 17:28)

moc děkuji! Děkuji za další skvělou kapitolu s vybroušenými dialogy, mistrně nakombinovanou dávku napětí (byť v této kapitole hlavně emočního) a humoru (naprosto mě zrušil Severusův výrok: Za mých mladých let se milostná předehra děla před tím), děkuji za Severusovu i Harryho odvahu postoupit o pár schodů výš na cestě do dalšího patra, díky za to, že se ze všech snažíš dělat uvěřitelné lidi, ne jenom symboly dobra či zla. A pro mě je uvěřitelný i Sirius, chápu velmi dobře, proč se chová tak nemožně...

Přemýšlela jsem nad tím, jestli Severus opravdu žije v pekle. Má hluboký vztah s Brumbálem, má minimálně respekt některých členů sboru a některých členů Fénixova řádu (McGonagallová, paní Weasleyová – když se omezím na kánon), má své oddané hady a teď má i Harryho. Ano, mnozí další k němu cítí nenávist, odpor a pohrdání, ale sám není. Některým lidem stačí přízeň několika málo těch, které si pustí k tělu – vědomí, že pro ně jsou důležití a v jejich očích mají svou hodnotu, jim stačí. Ne každý potřebuje ke štěstí přízeň davu a Severus je myslím typickým příkladem člověka, kterého by něco takového zničilo (viz veřejná pochvala jako trest za zaprodání se nepříteli…).

Velmi mne zaujalo načrtnutí vztahu mezi Brumbálem a Snapem. Jak ho nazvat? To je vůbec problém, že na označení vztahů má čeština tak málo slov. Láska přece může mít tolik podob - mateřská, partnerská, sourozenecká, platonická…. Jak nazvat vztah mezi učněm a mistrem, který dalece přesahuje vztah mezi učitelem a žákem, ale zároveň nemá ambici stát se vztahem erotickým? Jak vztah ochránce a chráněnce? A je si Severus vědom toho, že Harry prožívá vzhledem k němu něco velmi podobného jako prožíval (nebo prožívá?) on vzhledem k Albusovi? A co to vlastně je? Láska, zahrnující obdiv a oddanost, nebo ještě něco navíc?

Milá Alice, ty mne ve dvou ohledech zaručeně nepřekvapíš: že další kapitolou zaručeně překvapíš a že po jejím přečtení budu mít víc otázek než odpovědí. Ale to už jsem ti možná někdy psala… Děkuji za další dávku povolené drogy, naštěstí vedlejší účinky jsou jenom příznivé, jediným nedostatkem je obsesivní touha po pátku… Víš ty vůbec, že prepisuješ základní kulturní vzorce? Na pátek se už nečeká proto, že začíná víkend, ale proto, že přinese nový díl Klíče :-)

 

Ahojky, milá Alex :))

(Alice, 25. 10. 2010 14:17)

Děkuji :)) Moc mě těší, že jsem směla potěšit tebe :)) A jsem velmi ráda, že tu má Sirius aspoň jednoho zastánce :))
Víš, co je zvláštní? Jak jsi tu přemýšlela nad Severusovým peklem a že není sám - v jedné z budoucích kapitol při jednom rozhovoru řekne téměř totéž :)) Konkrétně - "Když se nad tím tak zamyslím, co já bych za to dal, být chvíli sám." :)) Ano, on je - svým způsobem - se svým životem spokojený. Nebo ho aspoň vnímá jako přijatelný. Jeho osobním peklem jsou spíš vlastní myšlenky, než myšlenky těch druhých.
Albusův a Severův vztah je v mých očích hodně mimořádný a tak trochu se vymyká běžným měřítkům. Je možné, že se vám jeho konečná podoba nebude zdát... přijatelná? Pochopitelná? Nevím :) Popravdě, stále váhám, kam až mám své představy odhalit, nebo zda to ponechat na fantazii každého z vás a mnoho nechat nevyřčené a jen si dál snít svou verzi v soukromí :)
Děkuji :)) Budu doufat, že alespoň většina oněch překvapení bude příjemná :))
Co se týče přepisování kulturních vzorců - já to vidím podobně, jen s ohledem na vás :)) Jelikož tak úžasnou čtenářskou odezvu, jakou mě obdařujete vy, takovou jsem viděla spíš na zahraničních stránkách. A cítím se nesmírně poctěna :)) Ale především - mám radost :)) Děkuju :))

 

...

(Adél, 23. 10. 2010 13:50)

No jsem šíleně zvědavá na příští kapitolu, protože podle ukázky to vypadá, že nastanou nějaké potíže...:-O No ani se mi nechce věřit, že už máme 17. kapitolu za sebou. To tak utíká...:) No i když bych se nezlobila, kdybys povídku dávala 2x týdně.;D
Už jsem dokonce Alice zvažovala, že ti založím skupinu na FB!:D

 

Ahojky, Adél :))

(Alice, 25. 10. 2010 13:30)

Tak v tom s tebou naprosto souhlasím, příšerně to teď letí :))
Ano, v příští kapitolce bude rozruch ;-)
A děkuju :)) To je od tebe moc milé :)) Ale jak jsem zjistila, Klíč na FB už je :)) Během dneška bych sem snad měla vložit odkaz :))
Díky! :))

 

Ahoj Alice,

(Misule, 22. 10. 2010 12:55)

tahle kapitola byla sice klidná, ale já prožívám hotovou emoční bouři.... nežná, milá, vtipná, smiřující, šokující, k zamyšlení.... no hotové peklo pro mě.
Já jsem z toho totálně ko.... včera když jsem usínala (pozn. čtenáře opět jen na chvilku, páč ve 2 h ráno jsem četla epochu a čekala, než se milostivá slečinka unaví a opět usne) říkám si, super zítra budu mít svůj příděl emocí, jenže... čtu, směju se, nevěřícně koukám a šup je konec.... a čekám dál... život nejde od výplaty k výplatě ale od pátku do pátku.....
Jsi můj Pátek Alice:-)
no a ke kapitole...... uáááááh děkuji Harrymu, že se pro Seva otevřel a jeho reakce, no páni.... na jejich společné bydlení jsem zvědavá jak jinak:-)
konečně se nebelvíři usmířili, konečně!
Sirius potřebuje získat trochu odstup a chladnou hlavu. Třeba mu s tím Remus po rozhovoru s Harrym pomůže.
Vysvětlení návratu Harryho bolesti.... tak logické!
Severusovu pomoc od následků vílího dechu jsem si užívala s Harrym a vlastně i se Severusem.
Severusovo tajemství, má to co dělat s Lily? Nic mě nenapadá a tím víc jsem napnutější...
zmijozelové... to je garda:-) v téhle pasáži jsem se dost nasmála. A Draca si začínám zamilovávat:-)
Děkuji za krásnou kapitolu!

 

Ahojky, Misule :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:24)

Děkuju, díky moc za tu emoční bouři :) Je to krása, když to se mnou takhle prožíváš :))
A stále máš noční dobrodružství? :)) Upřímně tě lituju, člověk někdy nepřestává žasnout, kde se v těch prťavých bytůstkách bere tolik energie :)))
Jsem tvůj Pátek - to je krásný. Děkuju. Vážně :))
Ano, začínají být ve stavu, kdy je Harry ve výhodě, protože on dokáže emoce zpracovat lépe a rychleji než Severus. Ale snaží se oba :))
Společné bydlení přinese spoustu zajímavých zvratů... odhalení... šoků... příjemných záležitostí.... ;-) :D
No, Sirius bude "vychládat" pomalinku... A Remus v tom rozhodně bude pomáhat :)
Ano, tajemství se týká Lily a věštby. Je to tzv. veřejné tajemství - aspoň mezi čtenáři :D
Díky za kladné přijetí Zmijozelů a Draca především, on to taky nemá lehké :))
A děkuji mnohokrát za tvůj krásný komentář :))

 

Re: Ahojky, Misule :))

(Misule, 23. 10. 2010 10:38)

Aha, takže je to tak s Lily. No já jsem teď docela zmatená, protože Harry se o zradě Severuse přece dozvěděl těsně předtím, než se vydal spolu s Brumbálem pro viteál v jeskyni. Harry to tedy v tvém příběhu neví? V úvodu píšeš, že ve svém příběhu začínáš těsně před Brumbálovou smrtí...
Teď jsem vážně úplně jalová a prosím o vysvětlení:-)

 

Re: Re: Ahojky, Misule :))

(Alice, 23. 10. 2010 12:32)

Nebuď jalová :DD
Připomenu jednu větičku z prvních kapitol - Severus musel po Newgrange opravit Harryho vzpomínky... všechny jeho vzpomínky... že by snad nějakou až tak úplně neopravil?! Jako třeba snad i vymazal?! Třeba takový bezvýznamný rozhovor s Trelawneyovou... Nemožné. Severus?! Nikdy :D
Ne, Harry to v Klíči opravdu neví. Už ne :))

 

Re: Re: Re: Ahojky, Misule :))

(Misule, 23. 10. 2010 12:47)

Ahá, jsem doma:-)
Severusi, Severusi, Severusi....
Alice, ty jsi bazilišek;-) kolik trápení jsi na ně ještě vymyslela....:-)
btw odpovíš mi, když se zeptám, kolikátou kapitolu právě píšeš?:-D
ať jsme v obraze

 

Re: Re: Re: Re: Ahojky, Misule :))

(Alice bazilišek :D, 25. 10. 2010 13:26)

:DDD
Hodně, Misule, hooodně trápení :-)) Ale taky hodně pěkného ;-)
Eh, o kapitole raději pomlčím, momentálně se sebou nejsem moc spokojená a věčně to přepisuju a škrtám... Můj koš je velký a hluboký, tam se toho vejde :-))

 

ta kapitolka

(kakin, 22. 10. 2010 23:17)

byla uzasna...uz se nemuzu dockat dalsiho diku...nehlede na to, ze ta druha upoutavka me ponekud trochu zmatla...uz se fakt tesim

 

Ahojky, kakine :))

(Alice, 23. 10. 2010 1:03)

Děkuji :)) To mě moc těší, že se ti dílek líbil.
Zmatení je na místě ;-) Děkuju, snad tě příští kapitolka nezklame :))

 

Re: Ahojky, kakine :))

(kakin, 23. 10. 2010 17:20)

no ja presne v to doufam

 

Měla jsem pravdu, sakra

(Nade, 23. 10. 2010 8:58)

Skutečně to způsobila Harryho závislost, ale jak jsi naznačila, stačilo Harryho naťuknout a pochopil. Ovšem Harryho naprosto přesná formulace jeho vlastního problému (a zjeho pohledu i provinění) mě ohromila stejně jako Severuse.
I když má Harry občas pochybnosti, jak by taky ne po té nalejvárně ze všech stran, jeho víra ve Snapa je obrovská. Díky Iskariotovi jsou si stále blíž, tak není divu, že Harry začíná vnímat, jak zoufale těžký má Severus život. Včetně absence Elysejského klíče - stejně jako Harry nechápu, proč zrovna Snape nemá tu "čest" ho nosit. Harry to dokonce přirovnává k peklu a sebe obviňuje, že mu ještě přitěžuje. A přitom netuší, že právě on je v tom pekle Severova zářivá hvězda. To, jaký způsobem se mu Harry odevzdává, naprosto a bezezbytku, Severus velmi citlivě vnímá, i když si ještě nepřipouští něco víc. Jenom mě děsí představa, jak strašné musí být Snapova vina, co vlastně provedl, že už teď je si naprosto jistý, že by ho Harry (ten naprosto ho zbožňující Harry) zavrhnul. To pomyšlení až bolí. Ale já mám malou naději, protože Harry dokázal víc než jedenkrát překvapit, snad ...
Zato přivítání ve Zmijozelském domě bylo velmi, velmi potěšující. Je jasné, že Harry musí být z jejich rituálků na větvi, když Nebelvíři si sdělují i "pravidelnost stolice", jak trefně jejich "co na srdci - to na jazyku" komentoval Snape. Ovšem Draco, když sundá Zmijozelskou masku, je poměrné zábavný mladý muž. Uvnitř je stejně krásný, jako napovrch a celá léta se mu to dařilo úspěšně tajit. Takoví asi budou Zmijozelové. Na venek chladní a odtažití, pečlivě si chránící to své.
Děkuji, moc se těším na další dílek. Dle ukázek bude rozruch.

 

Ahojky, Nade :))

(Alice, 23. 10. 2010 12:30)

Ano, měla jsi pravdu :)) A jsem moc ráda, že aspoň Harryho reakcí jsem tě mohla překvapit :))
A děkuju - to jsi napsala parádně :) opět máš pravdu, Harry je v tom pekle Severusova zářivá hvězda, třebaže jeden to netuší a druhý se to bojí přiznat :)
Také děkuji za Zmijozely :)) Jsem vážně moc ráda, že je dokážete přijmout takové, jaké je vidím, díky :))
Ano, rozruch bude :)) Snad se bude líbit... nebo aspoň jeho následky ;-)
Díky moc, Nade :))

 

Tak jo, Alice, máš cos chtěla, stal se ze mě blázen :-))

(Lisa, 22. 10. 2010 22:20)

A je to tu, konečně jsem se zbláznila,(tedaa, já jsem blázen od té doby, co to čtu, ale to ty nemusíš vědět :D ) o to přece celou dobu usiluješ ne? Tak se ti to podařilo, jsem kompletně a totálně šílená tvojí povídkou :D A víš co? Mě to nevadí, jsem na to pyšná, na to, že můžu být zblázněná zrovna do téhle naprosto úžasné povídky, nee do nějaké trivialnosti, ale do tak krásně napsaného příběhu, že se mu nic nevyrovná a bože, jsem tak šťastná, že to můžu číst. Lituju ty lidi kolem sebe, že přichází o ten požitek, o ten nepopsatelný pocit, který mě naplní, když se Harry a Severus obejmou, pohladí a nebo cokoli jiného... :) Ehm, no dobře, to byl můj citový výlev, teď přejdu k psaní komentáře :D Tak tahle kapitolka - prostě boží, uklidňující, oddechová, pohodová, miloučká - nádherná:) Tak já začnu :-D Božínku, Harryho myšlenky o Severusovi jsou tak krásně smutný a dojemný a to pohlazení, to je tak nádherný (bohužel lepší slovo, které by to vystihovalo neznám, takže ho tady budu asi opakovat víckrát :D), uklidnilo mě to vysvětlení, že ho nechce opustit (teda, já to samozřejmě věděla, ale přeci jenom jistota je jistota :-D ), jee a ten dotyk, to bylo prostě uchvacující, jak Severus byl tak rád, že z JEHO dotyku má Harry požitek a příčila se mi představa toho, že jeho někdo nemá rád, vždyť to přeci ani nejde, nemít ho rád :) A taky to s Elysejským klíčem, kdybych to spočítala, tak by jich měl mít nejmíň 20, protože tolik toho udělal, pro kouzelníky a pro Harryho a jestli se toho Klíče vzdal, aby ho mohl dát Dracovi - no, obdivuji ho ještě víc než do teď ( pokud to vůbec ještě jde :D ) Hláška: A co takhle mlčet jako hrob - vybuchla jsem smíchy :) Zlaté pravidlo, nikdy neslibujte předem nitrozpit a Sevovy myšlenky, tak to mě dostalo a představa, že je na něm Harry závislý se mi neuvěřitelně líbí, protože ti dva k sobě prostě patří :-) vysvětlení, že si tu magickou bolest způsobuje sám mě ani neudivilo, když to v minulé kapče spustila jen myšlenka na to, že ho Severus opustí... Oo bože, když jsem došla k tomu, že Harry bude bydlet u Severuse, zalila mě vlna štěstí, no a pak v tý ředitelně, Moudrý klobouk a Harryho duše Bradavic - Bombaa :-D Když jsem si přečetla větu: Čím blíž ho k sobě pustíš, tím větší je nebezpečí, že odhalí tvé tajemství, tak moje první myšlenka byla: Harry je jeho syn:D a druhá myšlenka: Já jsem idiot, vždyť je to slash! :-D No jsem si jistá, že to bude mít co dělat s Lily... :) Reakci Nebelvírů a především Rona jsem teda nečekala, řekla bych, že budou přinejmenším zuřit, ale tohle se vůbec nedá srovnat ze šokem, který jsem zažila se Zmijozelama, dárkama a Malfoyem, řečeno jedoduše, ještě teď mě bolí břicho :)) A k ochutnávce: Co se to tam sakra děje?! Proč by Harry špinil jméno své matky? A od koho dostal facku? (zřejmě od Severuse) No prostě na další kapču jsem mooc natěšená :) Vždycky si se ségrou sednem a debatujem o přítomné i nadcházející kapče a sdělujeme si úvahy a myšlenky :) Je dobrý se o to s někým podělit a vsadím se, že teď naše hlavní témata budou: tajemství a facka :-D Délka komentáře asi vypovídá o tom jak se mi to líbilo, ale kdyby ne, tak: Bylo to naprosto úchvatné :))

 

Ahojky, má milá Liso :))))

(Alice, 23. 10. 2010 1:01)

Ty jsi skvělá... :)) Děkuju. To je ohromně krásné, co jsi napsala, díky moc. Jsem dojatá :))
Jsem velmi ráda, že tě kapitolka potěšila, dojala, uklidnila :))
Vidˇ? Taky mi přijde nepochopitelné, jak někdo nemůže Severuse mít rád :D
Ne, Severus se nevzdal Klíče pro Draca - on skutečně žádný nemá a neměl. A je v tom velmi tvrdohlavý :)
Ano, jednoznačně, ti dva k sobě patří :))
A správně - skutečně NENÍ Severusův syn :DDD Ne, incest opravdu neplánuju, jsem šílená, ale tohle tu nebude :DDD I když, to by bylo originální... :D ne, fakt ne :D
Jsem ráda, že tě potěšili Nebelvíři i Zmijozelové :)) Harry už si trochu klidu zasloužil... (ano, trochu ano :D)
Co se bude dít, to je "Velké Tajem" :D Snad se mi opět podaří překvapit ;-) :D
Děkuji moc, Liso! :))

 

:)))

(Saskya, 22. 10. 2010 22:09)

krásne :)
nasťahoval sa k Snapeovi, super :D to bude ale zábava, ach, ja sa začínam fakt báť :)
Draco je milý :D.. zatiaľ :)

 

Ahojky, Saskyo :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:51)

Děkuji :)) Tak to jsi vystihla přesně - bude to zábava a důvod se bát bych našla taky ;-) :D
Díky za Draca ;-)

 

Děkuji za vysvětlení.

(Michangela, 22. 10. 2010 21:55)

Moc mne dojala slova, která řekl Harry Lupinovi. Díky, že se Severusem si nemusí vybírat mezi přáteli. A díky za multikolejní příslušnost. Jsem ráda, že má Harry vlastnosti všech domů. A delegace studentů byla taky nádherná. Teď jen doufám, že mi radost a nadšení vydrží i při dalším čtení. A držím palce, aby to velké tajemství neudělalo v jejich vztahu moc velkou paseku.

 

Ahojky, Michangelo :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:48)

Já děkuji - za vše, čím jsem tě směla potěšit. Díky :))
A také doufám, že ti ještě párkrát dám nějaký důvod k radosti :))
Děkuji :))

 

paráda

(Kat, 22. 10. 2010 21:49)

zastávka, že tu jsem opět byla. Na koneci jsi mě pořádně navnadila... je to dobré, možná zavedu to i u sebe.

Jinak super dí. nejlepší hm, myslím bylo s tím moudrým kloboukem a mě zajímaá jedna věc: Co máš sakra za lubem!

 

Ahojky, má milá Kat! :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:46)

Díky :)) Ano, ochutnávky zdá se mají ohlas :D I když asi víc negativní... :DDD
Děkuju, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :)) Ano, mám něco za lubem ;-) :D

 

xxx

(Hajmi, 22. 10. 2010 21:48)

Heuréka, povedlo se. Tak ještě musím dodat, že se na příští kapitolku neskutečně těším a zároveň se jí bojím. Myslím, že "tajemství" vyjde nějakým způsobem brzo najevo a tipuji, že to bude Severusův podíl na smrti Haryho matky. No v každém případě mohu spřádat teorie, ale....!!!!!!!!! Tady jsi rozhodčím ty, Alice, a my se musíme nechat překvapit. Já taky.

 

Hajmi :)

(Alice, 23. 10. 2010 0:43)

S tajemstvím tipuješ správně. A tuším, že vás kapitolkou překvapím... :) Aspoň doufám :D
Děkuju ti :))

 

Muck...muck ....muck....

(Haku, 22. 10. 2010 21:40)

Moje osobne svetielko....uzasneeeee!!!!!!! Mačkaaam Ta v objati na dialku.Co vsetko Ty nedokazes...normalne mi tecu slzy...toliko to bolo uchvatne,ani neviem ako som sa dostala ku koncu.Pocity vo mne rotuju ako tornado,neviem si vybrat co skôr...ale jedno je iste--tesim sa zo steniatkom,bo pobyt bez panecka bol bolestivy a kruty..uz si to konecne aj poniektory priatelia pripustili.A co sa tyka Severusa...bolo krasne ako si mu s Harrym poskytla *dar dotyku* to bolo proste fantasticke. Bo je krute ked niekoho odsudzuju len preto lebo si dovolil existovat,som Ti vdacna za kazdy kusok stastia,ktory im doprajes len tym,ze su si nablizku.A Draco...je mile vediet,ze nebude osamely ako doteraz...Harry je proste Nebelvir! A svetielko moje...idem si predplatit sedenie u psychiatra,,,bo ta uputavka no neviem....chyta ma z toho niekde okolo srdiecka......Uz len ked si pomyslim na to co mu Severus taji.....a mam z toho *tik*v očku. Brumbal---Severus...Severus---Brumbal???....ze vraj pozera na Teba tak ako si Ty pozeral na mna?............co mi to robis....ved ma uchyti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marodi dakuju.

 

Ahojky, moje milá Haku :)))

(Alice, 23. 10. 2010 0:41)

Děkuji moc za tvé objetí :)) Zahřálo mě a velmi potěšilo :))
Jsem moc, moc ráda, že ti je už trochu lépe - aspoň se mi to tak zdá - a že jsem tě směla potěšit :))
Díky, že jsi s nimi radost z dotyků prožila, že vnímáš i prosté štěstí jen z jejich obyčejné společnosti :))
No jo.... Brumbál - Severus, Seveus - Brumbál... a najednou do toho bác - Harry... :DDD Život je někdy zatraceně komplikovaný, zvláště když mě pustí ke kormidlu :DDD
Na příští kapitolku se raději připrav... hlavu vzhůru, zatnout zuby a věřit! Bude líp ;-)
Děkuji ti moc, Haku, za tvá krásná slovíčka, bez nich by už pátek nebyl ono :))

 

xxx

(Hajmi, 22. 10. 2010 21:31)

Alice, moc děkuji za kouzelnou povídku. Máš neobyčejnou fantazii. Pokoušela jsem se už několikrát o komentář, ale bohužel nikdy se mi nepovedlo ho poslat. Snad to tentokrát vyjde.

 

Ahojky, Hajmi :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:33)

To já velmi děkuji :)) Jsem vážně ráda, když se mi podaří překvapit, ještě i dnes, když už je na netu tolik skvělých povídek na tohle téma :))
Mrzí mě, že máš potíže s vkládáním komentářů - tak snad se to už bude dařit. Děkuji ti :))

 

Nádhera

(Bábovka, 22. 10. 2010 17:53)

Překrásná kapitola.Děkuji

 

Ahojky, Bábovko :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:30)

Děkuji, bylo mi potěšením ))

 

...

(nika, 22. 10. 2010 15:34)

kapitola úžasná, ako vždy, samozrejme...Harryho pobyt v posteli profesorky McGonagallovej bol na nezaplatenie :D a následné Severusovo rozhodnutie, no bude zaujímavé sledovať ako bude prebiehať ich spolunažívanie...zmienka o tom tajomstve bola dosť znekľudňujúca, ako sú si obaja takí istí Harryho nenávisťou,
zmijozelská delegácia bola proste skvelá, už sa teším čo si na Harryho pripravia nabudúce :D
a samozrejme sa už teraz teším na piatok

 

Ahojky, niko :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:29)

Děkuji :)) Těší mě, že se ti dílek líbil a doufám, že tě jejich společným soužitím překvapím... potěším... vyděsím ;-) :D
A snad ani Draco nezklame :))
Díky moc! :))

 

:)

(Lady Corten, 22. 10. 2010 13:06)

Výborný díl, líbylo se mi jak se Severus na konci zděsil, myslím že si opravdu ještě užije :) :)

 

Ahojky, Lady Corten :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:26)

Děkuju :)) Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila. Ano, Severus si ještě užije... :D Ale Harry taky :D

 

Milá Alice... Merline!

(Sax, 22. 10. 2010 12:36)

Tedy spíš: Alice! Co mi to děláš? Zrovna jsem to dočetla - proti svému přesvědčení nečíst v práci, že si to stáhnu a nechám na večer... to jsem neměla dělat - bože... to byla kapitola... skoro pořád jsem se culila jako idiot a zákazníkům bylo divné, proč jsem při pátku tak "veselá"... (to obvykle nebývám) ...jenže to nešlo jinak... Rozhovory mezi Severusem a Harrym jsou prostě dokonalé - kousavé, vtipné - úžasné... A nakonec ještě Malfoy, ne, už nemůžu... Asi nejsem zdravá já :D Ale jo, jinak jo... prý... :)
Omlouvám se za chaotický komenář, neměla bych ho psát hned po dočtení kapitoly, ale já si nemůžu pomoct... Ta scéna, jak se Harry dotýkal Severusovy tváře, nebo jak se Severus dotýkal Harryho... skvost...
Zdá se, že všichni zmijozelští uvažují naprosto stejně... A chudák Harry bude ztracen, když má od každé koleje trochu... A že bude bydlet se Snapeem, to by mě nikdy nenapadlo - a ještě oficiálně...
Jsi prostě třída, Alice, nad tvou fantazií a tvým způsobem vyprávění prostě nikdy nepřestanu žasnout. Zase mě to naprosto pohltilo. Natolik, že nejsem schopná ani vytáhnout do popředí ty nejdůležitější pokroky v jejich vztahu, v přijetí Harryho okolí. Je toho moc, ale nestěžuju si... :)
Zvláštní, že jak jsem postupně četla, napadlo mě, co asi hrozného bude čekat Harryho příště. Jak dlouho se to podaří Snapeovi před Harrym utajit? A pak jsem si přečetla ochutnávku a ejhle - ono bude vážně zle... mám se hodně bát?
No co dodat - rozbory mi nikdy nešly - celé to bylo úchvatné, jako vždy. Zase bude ten týden tak nesnesitelně dlouhý... a málem bych zapomněla - moc děkuji za tu kapitolku posledně - taky byla nádherná... :)
Měj se moc krásně a těším se, co na nás vymyslíš dál...

 

Ahojky, má milá Sax :))

(Alice, 23. 10. 2010 0:15)

Díky! :D Jsem moc ráda, že jsem ti mohla pátek trochu vylepšit a snad tě i rozesmát :))
Děkuju, těší mě, že se ti jejich rozhovory ještě stále "nepřejedly" :))
Onu "dotykovou" scénu jsem si sama nesmírně vychutnávala při psaní, jsem moc ráda, že tě potěšila :))
Harry svým způsobem byl vždy trochu ztracený mezi ostatními, s jeho osudem to možná ani jinak nejde. A žít se Severusem - musela jsem něco z té magické bolesti "vytřískat" dobrého, ne? :D
Kdy a zda se Harry Severusovo tajemství dozví, samozřejmě neprozradím :) Ale příští kapitolka bude opravdu zátěžová.
Děkuju, Sax. Díky za všechny tvé pocity a díky za tvá velmi milá slova :) Prostě - díky! :))

 

FACEBOOK

(Martina, 22. 10. 2010 21:32)

Alice...prosím tě dej někam hodně viditelně odkaz na stránky Elysejského klíče na Facebooku :)
Vykecáváme se tam ! :)
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=158271010849689

 

Re: FACEBOOK

(Alice, 23. 10. 2010 0:07)

Děkuju za odkaz, nějak to vymyslím a vložím je na stránky :))

 

Bystrozorové a usnutí ???

(Martina, 22. 10. 2010 19:35)

jen malý postřeh mého chorého mozku... :)
je možné, že Severusova únava v minulé kapitole , kdy už fakt normálně usnul :) může být spojena taky s oněmi výslechy u Bystrozorů ???

 

Re: Bystrozorové a usnutí ???

(Alice, 23. 10. 2010 0:06)

.... Ne :D

 

Tajemství , první doteky a přijetí Zmijozelem - díl 2 :)

(Martina, 22. 10. 2010 12:34)

JJ - Severusi, buď statečný a koukej Harryho nezklamat a snaž se neselhat. I když to se to někomu povídá :)
Co mě ale děsí ještě víc než ochtnávka příští kapitolky... dokážeš si Alice představit, jak by Voldemort dokázal přes Harryho ( na Taře to ještě nebylo tak silné jako už teď ! ) Severuse nelidsky mučit ? Jak řekl Brumbál, myslím... že Severus se snad ani tolik nebojí fyzické bolesti, jako toho, že by zklamal Harryho, že Harry by měl trpět kvůli jeho chybě... jo a neřekl to Brumbál :) Říkal si to Severus sám...

Dvě zelené světlice hrůzy...
Alice, obávám se, že ty dva moc dáváš v téhle kapitole dohromady ( i když už bylo načase ), aby v té příští jsi nám drala srdce a tryskaly nám slzy za Severuse, mám pravdu ?

Jak se Severus asi musel cítit, když se po další neprospané noci, kdy se definitivně rozhodl ... snažil dát Harrymu vstupenku do nejvyššího patra a náhle měl pocit ( nesprávný ), strach... že se spletl... že Harrymu nabízí vše co může, sebe samého, svou lásku, svou péči, svůj život ( i když zrovna takhle poeticky mu to neřekl :) ) a že Harry o tohle zrovna nestojí... Naštěstí se oba dohodli. Ke spokojenosti obou stran :)

Ale je to zvláštní stav...Nebelvír žijící u ředitele Zmijozelu... :) Řekni mi Alice... má pro Severuse význam, že Harry je synem lily ? Já tedy bych moc chtěla, kdyby ano... nakonec Harry, Lily a Severus jsou na obrázcích Sempre Fidelis, takže jsem čekala, že ano... prostě bych pochopila, že z té jakoby " otcovské " lásky najednou je tu někdo kdo snese jeho doteky, kdo ho má rád a dá mu to najevo... navíc syn Lily a její oči má... aby se Severus nezamiloval ? :)

A TOHLE MILUJU JÁ !!!!
*****************
Takové drsné, silně emotivní rozhovory a myšlenky, jako předvedli Brumbál a Severus o " Tajemství " !!!
Mohu spoilerovat , nebo spíše spoilerovat o tom co se domýšlím ? A odpovíš mi ???
Jedná se o to, že to on ( Severus ) kdysi zradil Lily a Jamese Voldemortovi ( byť nevědomky ! ) ?
Bylo by to krásné poeticko epické !
Ale nicméně už to vidím, jak se Harrymu podaří v Severusově , nejspíš velice oslabeném nitru , otevřít ony veliké, silné, černé dveře...

Malfoy na konci nepřekvapil a zase pěkně perlil...
Copak je asi na tom pergamenu ?...
Žasla jsem ale, že " hadi " můžou do soukromých komnat ředitele normálně chodit ... nebo to byla spíše vyjímka kvůli Harrymu ?
Protože si nějak nedovedu představit, že by Minerva McGonagallová byla celá radostí bez sebe, kdyby je měla u sebe v bytě a vzhledem k nesamostatnosti jistých Nebelvírů je to docela nasnadě :)

Tak mi Alice promiň, ale tahle kapitolka si tak dlouhé úvahy prostě zaslouží !
Jak jen zase vydržím do pátku ? BTW... nevím jestli se mám víc těšit nebo bát ?

 

díl 2 :)

(Alice, 23. 10. 2010 0:04)

Nezklamat, neselhat - copak to se může někomu povést? :) Severus je pouhý člověk :)) Ale udělá to jediné, co v lidských silách je - bude to zkoušet :)
Ano, už bylo načase, pravda :)) Zase se posunuli o velký kus... a rozdírat vám srdce budu pravidelně :)) pokud se mi to tedy podaří správně napsat :D
Rozhodně to pro Severuse smysl má, že je Harry synem Lily - však to byl zpočátku jeden z hlavních důvodů, proč se tolik snažil. Ale teď se naopak poctivě snaží vnímat ho jako "jen-Harryho", bez ohledu na Lily - jinak by to bylo k Harrymu trochu nefér :)
Ano, myslím, že tím nijak příběh nepoškodím, tohle tajemství je opravdu jeho vyzrazení věštby. Předpokládám, že to stejně každý ví / tuší, nakonec ani nečekám, že by to pro někoho bylo šokujícím odhalením :)))) To jsme si odbyli u JKR :))
Co se týče Zmijozelů a jejich vztahu k řediteli koleje, vždycky jsem ho vnímala jako mnohem osobnější než mezi Nebelvíry a Minervou, takže ano, oni za ním chodívají, když mají problémy.
Díky, Martino. Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila a že tě dokázala potěšit. Děkuju :))

 

Tajemství , první doteky , a přijetí Zmijozelem :) - 1.díl :)

(Martina, 22. 10. 2010 12:33)

Předem musím upozornit, že tahle kapitolka je unikátní ! A komentář musím rozdělit na dva :) Nechtělo mi to najednou vzít :)))

Přese všechno drsné a nevyřčeně smutné se ještě ke konci snaží rozesmát !
A já se dopředu omlouvám za svůj dlouhý komentář, ale prostě to u tak nádherné povídky neumím jinak :)
**************************************
Když se Harry na začátku ptá sám sebe " proč myslíš, Harry, že Tebe nezradí ? "... úplně se mi drala ke rtům odpověď, že by si Harry měl přečíst název téhle povídky od Alice " Sempre Fidelis ". A to je celá odpověď ! Plus ještě přidám nádherné, zelené oči Lily... Milý, statečný malý Harry ... Severus Ti budě verný i kdyby se jeho svět měl zhroutit, i kdyby se nebe a peklo měly prohodit a i kdyby jsi jeho Tajemství neunesl a tím ho definitivně citově dodělal !

Nádherně jsi napsala co všichni akorát mají pro Severuse za jeho dobré skutky a záchrany... nenávist, odpor a pohrdání... a svět ho za každý další dobrý skutek znovu a znovu nemilosrdně odsoudí... přesně tohle je mi líto, když o Severusovi čtu, když ho vidím na plátně kina , nebo ( a to možná ještě víc !!! ) ve tvé povídce, kde se Severus prostě chová tak, jak v mé mysli a v nenapsaných řádcích knih HP :(

Božínku, to bylo k pláči, když se Harry v duchu ptá, jestli Severuse vůbec někdy někdo pohladil...
Kdysi snad ano a teď... a oba dva měli zelené oči :)
Jak dlouho asi Severus dělal, že spí ? A snášel a cítil a snad si i užíval Harryho doteky ? Koukám, že až dotek na rty způsobil, že už dál by to asi nevydržel... :)

UAÚÚ - copak si Severus nezasloužil ( nebo spíše on nemá ten pocit ... ) nosit při sobě něco, co by mohl v případě " konečného verdiktu " použít ? Copak se vážně natolik nenávidí, že si ani smrt nehcce ulehčit ?
Nebo je vážně přesvědčen, že si zaslouží každičkou ránu, každé mučení ? Ať už od Voldemorta, nebo ty výslechy ( bůhvíjak probíhaly ! ) od Bystrozorů ... Myslím, že celkově vzato je slovo PEKLO příliš slabé pro Severuse a jeho život. A s tím, že si k sobě teď připoutal Pottera to bude ještě mnohem horší. Kdysi se o nikoho nebál, nebo aspoň ne tolik...

Další co následuje, je to, že ledy krásně tají :)
Severus poznává, že ne každý se ho štítí a pomalu, pomaloučku... a navíc v posteli mcGonagallový :)...

Severus Harryho pěkně " uklidnil " s tou milostnou předehrou :)
Já se jen těším, až bude Harry zkoumat, ošetřovat, nebo laskat Severusovo tělo :)

 

Ahojky, Martino :))

(Alice, 22. 10. 2010 23:52)

Děkuji :))
Harry vlastně každého ztratil, nakonec i Ron s Hermionou se mu vzdálili - to se pak těžko někomu věří, že ten další taky neodejde :) Ale on to zvládne, jen to chce trochu času :)
Ano, tady jsem si dovolila vložit do Harryho úvah vlastní pocity, to zhrození nad Severusovým údělem, který mu JKR přiřkla... A ano, definitivně ano, ze Severuse od JKR jsem měla dojem, že se nenávidí. Pocit viny je strašně těžký kámen.
Ledy tají :)) Ano, ale jen velmi pomalinku :)) Obrácené ošetřování? :)) možná... někdy... :D

 

Merlinéééééééééé!!!!

(Slimča, 22. 10. 2010 10:25)

Já vždycky dočtu a dobré dvě hodiny nejsem schopná akce, takže komentování opět odkládám "na později". Tentokrát jen podotknu, že až do přečtení ochutnávky z příští kapitoly jsem byla opravdu v pohodě. :-))))) Zatím alespoň DÍKY za tu dnešní!

 

Ahojky, Slimčo :D

(Alice, 22. 10. 2010 23:24)

Díky! :D Za pocity pohody při čtení (aspoň do ochutnávky :D), i za tu následnou "akční neschopnost" :D
Jsem moc ráda, že tě kapitolka potěšila :)) Děkuju!

 

nádherná kapitola

(anfulka, 22. 10. 2010 10:20)

úžasná kapitola

 

Ahojky, anfulko :))

(Alice, 22. 10. 2010 23:21)

Děkuji moc, jsem ráda, že se ti líbila :))

 

hladově se na to vrhám :)

(Martina, 22. 10. 2010 10:01)

Hladově se na to vrhám ! :)
Ta ochutnávka mě děsí a vzrušuje zároveň ...
asi bude mít Severus už problémy :(
Ale jo... jen mu dej, hlavně když všechno dobře dopadne ! To by mě zajímalo, kdo dal Harrymu tu facku. Namátkou je samosebou jeden obdivovatel zelených očí, že ano ? :) Severus...
Ale už jdu na to hlavní ! Na dnešní kapču :)

 

Re: hladově se na to vrhám :)

(Alice, 22. 10. 2010 23:20)

Poslušně hlásím, problémy budou na všech frontách ;-) :D