Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 16.kapitole - archiv

 

co mám dělat ?
(Martina, 20. 10. 2010 18:12)
Alice, co poradíš když už čekání na další kapitolku nemůžeme vydržet ? Když musím na malou, tak jdu :)
Když mám absťák po tvý povídce... co mám dělat ?
Nemůžem si jak feťáci " šlehnout " další dávku...
Já se jen strašně moc těším, až to celé budeš mít pak dokončené, tak si to nechám vytisknout jako knihu. Fakt ! Jsi doslova moje spřízněná duše !
 
:)
(Alice, 21. 10. 2010 20:06)
Díky, Martino, jsi moc milá :)) Jen doufám, že se tenhle tvůj pocit časem nezmění a Klíč tě bude i nadále těšit :))
 
Re: :)
(Martina, 22. 10. 2010 5:53)
Proč ? Trochu mě děsíš...
Pokud tam bude přerod z " otcovské lásky " Severuse k Harrymu v lásku jinou... to je jejich věc :). to mi nevadí... jen prosím nezapomínej na to, že v první řadě miloval jeho matku Lily. Nakonec ta zelená je všudypřítomná. A myslím, že za tu zář očí Harryho by Severus položil bez váhání život i ve tvé povídce, nespa ? :)
 
Re: Re: :)
(Alice, 22. 10. 2010 16:21)
Co se Lily týče, rozhodně nemusíš mít strach - Severusova láska k ní je pevná konstanta ;-)
 
Re: Re: Re: :)
(Martina, 23. 10. 2010 8:07)
Děkuju, děkuju, děkuju !!!!!!!!!!
Díky Severusovi za jeho konstantu a tobě za to, že konečně někdo taky ( asi kromě mě, protože jsem znala spíš moc lidí co tu jeho oddanost k ní spíše jen odsoudili a JKR za to, že to tak napsala taky :( ) dokáže o jeho lásce k ní napsat a o to víc se mi to líbí, že je povídka i o lásce k Harrymu ( slash mi nevadí, tak co :) ).
Jednou se mi na Fantasmagoriu líbila jedna povídka ( btw velice drsná ), už nevím bohužel název a sama bych ji přitom ráda našla ..., a tam bylo něco o tom, že Severus se rozhodl učinit šíleně oddané a obětavé rozhodnutí, že za to, že Voldemort pustí Harryho ze zajetí, bude mu on ( Severus ) sloužit a de facto dělat otroka a holku pro všechno... já vím, že napsáno takhle to zní pěkně hloupě, ale ta povídka jako celek je dobrá a Severus taky chudák ani nechtěl, aby tu jeho oběť Harry věděl... no prostě taky děsná citovka. Asi náhodou nebudeš vědět jak se mohla jmenovat ? Každopádně ti moc za Elysejský klíč děkuju. Stal se mým světlem v tunelu !!!
 
Re: Re: Re: Re: :)
(Alice, 23. 10. 2010 12:15)
Bohužel, onu povídku neznám, české fikce jsem téměř nečetla.
Děkuju :)) Budu doufat, že ti Klíč prosvítí cestu do nějakého lepšího zítřku :)
 
Trochu trhlý komentář, jedné hodně trhlé čtenářky :DD 2.část
(Klaris, 22. 10. 2010 0:00)
Aa - musela jsem to rozdělit, a znamení, že to příště mám dělat kratší :) - pokusím se:DDD
Dobře, teď vážně, už se doopravdy vrátím k tý kapitole: Hned zezačátku akcička:).. to jak se přemisťovali z místa na místo - no zpětně mi to přijde i celkem úsměvný ale když jsem to četla poprvý, byla jsem i celkem napjatá, jak-že-to-vlastně-celé-dopadne :) Tím, že mu dal ten oblázek - no zezačátku jsem moc nechápala, ale jakmile mi došlo, cože mu to Malfoy vlastně dal, tak tím jsem si Draca totálně zamilovala:) No celkem mě pobavil výběr místa kam se přemisťovali, nejdřív Tara, Obrtlá a nakonec do sněhu - hezký:D A cíl posledního přemístění: Snape - jo, přesný :) No páni, Severusovi myšlenky, aaa - na to jsem čekala celý týden, to zoufalství, ten hmatatelný strach - no to bylo něco...:) A poté jak je uchvátil do náruče a nechtěl je pustit - úžasné, málem jsem se při tom rozplynula :) Věta: "jsem v pohodě" a hned na to se zhroutil jak podťatý - to mě rozesmálo:) No, rozhovor mezi nimi na ošetřovně mě zezačátku trochu vyvedl z míry (to, jak se na něj Snape zlobil) ale hned po větě "Teď mne chvíli neposlouchejte" se mi ulevilo a po tváři se mi rozlil velký úsměv :) Aa - strašně se mi taky líbilo vysvětlení, jak dokázal projít Bradavickými štíty - nádhera:) To vysvětlení Semper Fidelis a následné reakce Harryho - že už si nikdy nebude stěžovat, bylo také úžasné:) Mimochodem, ten obrázek je nádherný:) Scénky na ošetřovně poté: no ty neměli chybu... Draco se mi líbí čím dál tím víc, a on je i vtipný - božíí:D No a dál: Mcgonagalová je skvělá i přijetí Nebelvíru bylo pěkné ale pak se mi Nebelvíři pěkně zprotivili, když tam Harrymu říkali to všechno o Severusovi - a Harryho myšlenky při tom... no hrůza "nejsem sám, mám svou bolest a svůj křik" - tak u toho bych taky nejradši křičela.... Aaa magická bolest, ona se mu vrátila, no to snad ne... :( .... Šílená Hermiona řítící se do sklepení?? No teda:) Docela jsi mě vyděsila, když ta bolest nepřestávala, ale dobrý, infarkt jsem nedostala:) No vysvětlení že usnul, tak jednoduché, tak prosté a Harryho to nenapadlo... :) a vážně jen usnul??? Siriusovi bych taky jednu vrazila, jako odplatu za Severuse - a to bych si náležitě užila:) Aa a konec, bezvaa :) Spi štěňátko a spal. - Nádherné zakončení, chválím. :)
Tak taky půjdu spát, zavírají se mi tu očička:) a těšit se na zítřek na další kapitolku, které se už doopravdy nemohu dočkat - už jen pár hodin :) Takže moc děkuji za lepší pátky - které díky tvé povídce mám :)
 
Milá Klaris 2. část :DD
(Alice, 22. 10. 2010 16:19)
Děkuji :)) Jsem moc ráda, že se ti celkově kapitolka líbila - a především díky moc, že sis Draca mohla zamilovat! :))
Tuhle honičku jsem si docela užila, jsem ráda, že i tebe dokázala pobavit :)) A stejně tak, že jsi se vcítila do Severuse a "trpěla" s ním :))
Díky, že se ti líbily scénky na ošetřovně, jak se Severusem, tak s Dracem :))
Ano, Severus vážně jen usnul :)) Harry mu dává zabrat - a já ho taky nešetřím :D
Děkuju, moc mě těší, že se ti líbil závěr :))
Přeji ti krásný víkend - a ve čtvrtek ahoj! :DDD
 
Trochu trhlý komentář, jedné hodně trhlé čtenářky :DD 1.část
(Klaris, 21. 10. 2010 23:58)
Dobře, už nad sebou lámu hůl. Jsem ztracený případ. Vím, že ti to nevadí a asi tě každý komentář potěší kdykoliv, ale mě osobně se nějak nelíbí, že ho píšu pravidelně až ve čtvrtek, když vím, že zítra přidáš novou kapitolku, která zase čeká na okomentování :) Bohužel má den jen 24 hodin, a to minimálně 6 z nich prostě musím prospat, jinak budu celý den vypadat jak zombie a má koncentrace bude na bodu mrazu. Dalších zhruba 8 musím strávit ve škole, úmorným šprtěním se věcí, které mi budou jednoho dne stejně na nic. Poté zhruba 2 hoďky strávím jen přepravou z domu ke škole a zpátky, a samozřejmě přes město. Dále denně asi 2 hoďky zas jen na samotnou přípravu na další den do školy - úkoly, učení, eseje, referáty atd... Když to tak vše posčítáš vyjde ti, že zhruba 18 hodin trávíš životně důležitými věcmi a povinostmi. Jo, a to do toho nepočítám další životně důležitou věc a to je jídlo. To je taky min. hodina denně, většinou i víc. A zbyde mi z toho jen asi 5 hodin denně na zábavu. Což je zatraceně málo, když vezmeš v úvahu, rodinu, přátele, pak třeba nákupy + další povinnosti ohledně domácnosti a pak teprve přicházejí na řadu vůbec samotné koníčky. Takže mi nakonec vychází že 24 hodin je neuvěřitelně málo. Dobře, radši končím s filozofováním, jdu na příjemnější a určitě zábavnější část mého nesmysluplného komentáře - a to je, rozebrání kapitolky:)
Kdybych ji měla popsat jedním slovem asi bych použila slovo úchvatné. Ale jedno slovo nestačí, tak tedy říkám boží, nádherné, skvělé, krásné .. atd.. těch pochvalných slov by se našlo:) A jeden pocit, který vítězí ze škály pocitů, které ve mě vyvoláváš? Asi je to rozčarování, také užas, jak dokážeš jedinou kapitolkou udělat z katastrofálního dne tisíckrát lepší, až si tak zpětně říkám, že ten den nakonec nebyl vůbec špatný:) No dobře, ale abych nepřechválila.. Víš, co mě prakticky pořád dostává do kolen a za co bych chtěla někdy někoho nejradši uškrtit?? A chvilka napětí.. to neuhádneš:D - jsou to tvý ochutnávky na další kapitolky, už bez nich jsem napnutá jak struna, a po ochutnávkách je to ještě tisíckrát horší :) Jako je to dobrá věc, ale ty vždy vybereš takový věci... no vždyť sama víš.. Mám totiž takový neodbytný pocit a myslím, že to není jen tak nějaký pocit ale silná předtucha, že ty nám to prostě děláš schválně a ráda nás mučíš,co?? Sadistko.. :) Trápíš tady chudáka Harryho a Severuse. Ale to evidentně nestačí, nás musíš mučit taky, viď???? :DDD Ne, vůbec si nestěžuju, myslím, že tě i chápu a kdybych měla někdy nějaký čtenáře asi bych jim to dělala taky, ale i tak je to hrozné... :DDD
 
Ahojky, Klaris :D
(Alice, 22. 10. 2010 16:10)
Klidně bych z toho udělala pravidlo - já zveřejňuju v pátek, ty komentuješ ve čtvrtek, no problemo :D
Je mi jasné, že času je proklatě málo - takže si opravdu cením, když si najdeš chvilku nejen číst, ale i nechat mi pár slovíček :)) Díky :))
Ano, z ochutnávek se stal takový jemný mučící nástroj :D Což nebyl až tak úplně původní plán... :D Ale TAK těžko se tomu odolává! :DD
 
jůůů
(Beruška, 19. 10. 2010 19:29)
Teda to jsem nečekala, oni jim utekli. Obrlá a "severní pól". To jsem moc ráda. Harry by měl mít taky takovej kamínek pro poslední záchranu. Už vůbec bych neřekla, že Draco ho dá Harrymu.

Moc se mi líbí to s tím štěňátkem :-D

Děkuji
 
Ahojky, Beruško :))
(Alice, 19. 10. 2010 20:45)
Ano, ano, byla to velká "honička" :D
Harryho kamínek poslední záchrany je Severus ;-)
Jsem ráda, že tě Draco mile překvapil a že tě "štěňátko" potěšilo :))
Díky! :))
 
výborné
(Kat, 19. 10. 2010 19:01)
jsem ráda, že dnes bylo i trochu něco jiného než Harry a Snape, i když je zbožňuji. jsem zvědava na Draka. A jak pomohl grangerové a nejlepší hlášky byly na ošetřovně.. cha koněčně už nezvracím... to mě dostalo!
 
Ahojky, má milá Kat! :))
(Alice, 19. 10. 2010 20:42)
Děkuji :)) Tak to máš pravdu, hodně se soustředím hlavně na ty dva, Draco se začne vplétat do děje jako osvěžení... a za pár kapitol se k němu připojí ještě někdo další ;-)
Jsem moc ráda, že se ti díl líbil a že jsem tě mohla i rozesmát, díky! :))
 
......
(samba, 19. 10. 2010 16:46)
Takže,já na to jdu fikaně.Zkouším vydržet jak dlouho to jde, nečíst novou kapču a pak mám kratší čekání.To je blbina,co !A než začnu číst,tak si přečtu komenty abych věděla,jak nás zase deptáš.Dráčkův dar mě dostal,já zbožnuju takový gesta a ta chvíle, kdy si Harry uvědomil význam daru, byla velká.Jejich rozhovor na ošetřovně byl tak milý.vtipný a prostě jsem byla unešená.Chápu Nebelvíry,že se bojí aby Harryho neztratili, ale sakra taky by mohli důvěřovat jeho úsudku.Svým chováním mu jen ubližují a teď tomu dodali.Bohužel Sirius je tu za velkýho kreténa a Severus opět jedinečnej, jeho nepustím -silná chvíle.Takže ,protože jsem fikaná(nebo blbá) tak to mám za pár do další kapitolky,ke který nám dáváš tak LASKAVĚ upoutávky ze kterých jsme na mrtvici.
 
Ahojky, sambo :))
(Alice, 19. 10. 2010 20:40)
Tak to je opravdu fikané :D
Děkuju, jsem ráda, že jsi ocenila Dracovo gesto, i tu chvíli, kdy to Harrymu bylo vlastně objasněno. Díky :)
To máš pravdu, Sirius tu dostal velmi nevděčnou roli.
Ale jsem ráda, že se ti líbil Severus :))
:DDD Tak to jsi mě rozesmála s těmi upoutávkami :DD Já vím, jsem zlá :D A obávám se, že to se mnou už nebude o moc lepší... :D
Díky moc, sambo :))
 
Ahoj Alice!
(Bara1982, 18. 10. 2010 22:17)
Tak zase s opožděním. :-)
To přemísťování bylo úžasné. Prej obrtlá? Seš normální? Tušila sem, že se jim tentokrát nic vážného nestane. Na štěstí teda. Ani se nedivím, že se Harry úplně magicky vyčerpal. Ono to není asi jen tak, projít přes Bradavické štíty. :-)
Moc pěkně si popsala, jak se Severus bál o oba kluky. Jak je pořád držel...
No ale když pak peskoval Harryho, nevím, jestli se víc zlobil na to, že neposlechl, nebo na sebe, že je nedokázal ochránit. Ještě že mu poděkoval za záchranu Draca. :-)
To že se Draco vzdal elisejského klíče bylo odvážné. :-)
A co dodat k ošetřovně? Když zůstali sami, tak sem si myslela, že budou padat aspoň nadávky, když už nemůžou po sobě metat kletby, ale že by se celkem přátelsky bavili a místama i vtipkovali to sem nečekala. :-D Nakonec ještě budou kámoši né? :-DDD
Pořád dokola si opakuju, že nebelvíři nejsou zlí a Harrymu chtějí jen to nejlepší, ale nemůžu si pomoct jak mi lezou na nervy. Tou jejich přehnanou péčí mu nakonec ještě ubližují. :-(
Ta magická bolest mně bolela i za Harryho, ale Severus byl perfektní jak zasáhl. Chudáček nejprve bolest a pak ještě vzrušení. Nezávidím mu to.
A ten pěkný konec:„Spi, štěňátko.“ Ááááách...
Ale co ta ochutnávka prosím tě? Ta první zase ááááááááách... ale co ta druhá? Já se už od pátku (to bylo poprvé co sem četla tuto kapitolu) bojím. :-((( Merline už aby byl pátek. Ty mně těma ochutnávkama mučíš a já pak celý týden přemýšlím, co si si na nás nachystala.
 
Ahojky, Baro1982 :))
(Alice, 19. 10. 2010 20:34)
Děkuju :)) Ano, tentokrát to byla vlastně sranda. Skoro :))
To jsi poznala dobře, Severus byl v tom hněvu dost rozpolcený... jak už to u takových zatoulaných štěňat :))
Harry a Draco si taky začínají vyšlapávat k sobě cestičku, přesně tak :))
Nebelvíři se snaží o to neklepší, jak můžou - ale jde to těžko, když jim toho Harry moc neprozradí :)
Jsem ráda, že se ti Severus líbil ;-) I první ukázka. A ta druhá... Bude hůř ;-)
A pak zase líp. Někdy... :))
Díky moc! :))
 
Milá Alice!
(Slimča, 18. 10. 2010 18:22)
Tentokrát jsem četla kapitolu zcela samostatně, bez parťáka na ICQ a úplně v klidu. Tedy skoro úplně. Někde u levého ucha se mi neurčitě a jakoby z dálky ozývalo: "Mamíííí já mám hlad! Mamííí, napít. Mamíííí, auau, ona mě kousla!". U pravého ucha: "Uáááá, uáááá, uááá..." Nechápu. To křičí Harry nebo Severus??? Jo moment, to bude jiná dimenze! :-D Taky mi něco chybí. Ahááá - přisedla jsem si nohu a zapomněla se hýbat...

No dobře, k věci: úvod dramatický, rozražení bradavických štítů monumentální, shledání se Severusem dojemné. Elysejský klíč? Nečekané, až lehce šokující. Minerva kouzelná a ... co to bylo s tím Harrym? Neposlechla Seva? To mě zajímá. Ach ano - a ta nebelvírská seance v noci. Jak si na Harryho počkali... V té chvíli jsi mě úplně rozpoltila. Odzbrojila a dojala mě jejich péče, na druhé straně, my víme, co oni ne, a štve nás to, že? Myslím, že si všichni musejí připadat strašně bezmocní. A pravda je, že i kdyby měl Severus opravdu špatné úmysly, Harry skutečně poslechne spíš jeho. A zááááávěr... ehm... haha. Docela by mě zajímalo, jestli je to jen takový výkřik, nebo máš s těmi Harryho stavy nějaké plány.
Moc děkuji za příjemné počtení a tančím pátkový tanec. (dešťový tanec se obvykle musí provozovat kolem otevřeného ohně, ale nemám k tomu v obýváku ohniště, tak tančím kolem trouby. Snad to nevadí a zafunguje to.)
 
Ahojky, Slimčo :))
(Alice, 19. 10. 2010 20:27)
Koukám, že ty máš doma taky pěkně živo :D Tak přeji pevné nervy :))
Děkuju, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :)) Tvé rozebrání noční seance je skvělé! Ano, přesně tak, naprosto jsi to vystihla :)
Plány? Já??? Nikdy žádné :D
Páteční tanec :DDD Nerozdělávat oheň v obýváku schvaluju, nic se děti neučí tak rychle jako špatné věci :D
Díky :))
 
Mucenie hodne inkvizicie!!!
(Haku, 17. 10. 2010 9:06)
Nemam slov...to ako si .....Draco a Harry poradili bolo vskutku obdivuhodne(popri tom vsetkom strachu a panike co museeli citit).Co sa proesor cuduje...hadam si nemysli,ze taka mala prekazka ako su Bradavicke stity by dokazala šteniatko zadrzat na ceste za nim...kdeze,kdeze.A moja mila najmilsia spisovatelka...budes ma mat na svedomi...sak som sa skoro zadusila ked som sa dostala k veticke od Zmijozela...*ja bejt tou kasi,dam Ti facku a odejdu*...vies co to urobi s clovekom,ktory ma zapalene hrdlo,39teplotu a ledvo zije...chcel to byt smiech...ale nakoniec taky brhlavicny zachvat,,,ach jaj....ale podme k veci:boli podareny s Dracom na osetrovni a ten Elysejsky kluc..hm...to sa da tazko definovat...Draco je same prekvapenie a Harry sa s tym bude musiet vyrovnat po svojom.Uz som si aj isla mysliet,ze Potterovi kamarati sa umudrili,ale asi nie.....takto ho trapit...to ich nenapadlo,ze si to Harry vysvetli po svojom??? Znovu tolko bolesti! A uz to musim povedat znovu..Sirius je ziarlivy idiot a ignorant! Ja byt na Harryho mieste tak sa chcem prepadnut ,,,kolko ten toho znesie.Vdaka Ti za Severusovskeho Severusa,zboznujem ho z kapitolkyna kapitolku viac a viac...v Tvojom podani su neprekonatelne uzasny obaja,...A co to priblizenie na dalsiu kapitolku?...nemas sucit s nemocnou dusou(dobre,dobre...drobatko sa lutujem,ale to musim vies...bo si zla na mna!!) Ale aj tak Ta mam rada..tak ..povedala co mala na dusicke a ide sa zahrabat do pelisku...pa,pa.
 
Ahojky, má milá Haku! :))
(Alice, 18. 10. 2010 14:05)
Je mi moc líto, že jsi ochořela, snad je ti dnes už trochu lépe :) A jsi moc hodná, že i přes nemoc sis našla chvilku a nechala mi tu zprávičku, děkuju :)) Protože musím přiznat, tvá slovíčka mi chyběla, říkala jsem si, jestli náhodou mé "vzlety a pády" už nevyčerpaly tvou trpělivost :))
Jinak mě moc těší, že jsem tě mohla rozesmát (a díky Merlinovi, že jsi to přežila! :D), jsem ráda, že se ti líbil Draco, díky za tvou vzrůstající lásku k Severusovi (bude ji potřebovat...) A za ty ochutnávky se kajícně omlouvám :D Já už budu hodná... do pátku určitě... :D
Tak, hezky se mi o sebe starej a rychle se uzdrav :))
Díky moc, Haku, přeji ti krásný týden :))
 
Re: Ahojky, má milá Haku! :))
(Haku, 18. 10. 2010 15:52)
Ja som strasne chcela citat uz v piatok,ale v takom stave by som z Tvojho krasneho pribehu nemala nic a to nemôzem dopustit.To vies,ze pre Teba a Tvoju nadhernu poviedku je môj cas sväty a mne je sväte malo co a zanevriet-- tak to by som musela byt uz zhnitou mrtvolkou,ale aj tak by som chodila matat nech mi nalistuju Tvoje stranky...ja som otrava aj za zivota,nieto este po smrti.Momentalne sa nachadzam v stave tazkej tubery...idem si pluca vybrhlat...ale aspon mi uz pismenka z plochy neutekaju.Dakujem,si zlata,ze mi prajes zlepsenie môjho pochybneho bytia...a krasny a hlavne kludny tyzden prajem ja Tebe.
 
Re: Re: Ahojky, má milá Haku! :))
(Alice, 19. 10. 2010 20:22)
Ty jsi takové zlatíčko, Haku :)) Děkuju :))
A děkuji ti za přání klidného týdne, ten se vždycky hodí :))
 
:-D
(Šaren, 17. 10. 2010 23:38)
Nádhera, nádhera, nádhera...
Konečně jsem se dostala k přečtení nejnovější kapitoly a jsem opět nadšená.
Draco překvapil, Nebelvíři v čele se Siriusem nepřekvapili, spíš neštvali. A návrat Harryho zranění byl vážně šokující.
A ty ukázky k dalšího dílu? Zdá se mi to nebo jsou záměrně zavádějící?
Jsi skvělá, už aby byl zase pátek.
 
Ahojky, Šaren :))
(Alice, 18. 10. 2010 14:13)
Díky :)) Bylo mi potěšením tě překvapit i nepřekvapit :D Jsem ráda, že se ti díl líbil, děkuju :))
No jasně, že jsou ukázky zavádějící :D Někdy... a někdy zase ne :D
Díky moc! :))
 
nemám slov
(klakla, 17. 10. 2010 17:23)
Nemám slov nad svou blbostí. Tak to mě napadlo v okamžiku když, jsem se začetla do této povídky, protože jsem ji začala čístá až teď, i když o ní vím už od první kapitoly. To jsem zrovna neměla moc času a jen jsem tu kapitolku tak proklikala a došla jsem k velmi mylnému názoru, že ta povídka mě nijak nezaujala. To sem teda byla hlupák, že jsem si to myslela. Tato povídka je přímo vtělením zajímavosti. Tak jsem to napravila a přečetla jsem těch 16 dlouhých kapitol za dva dny, ptotože jsem se nemohla odtrhnout. Tento příběh je plný emocí, napětí a úžasných charakterů a hlavně tvoje ztvárnění Severuse je dechberoucí. Jeho humor, jeho jednání, jeho city, jeho celková existence v tvém podání je tak přirozená a velmi k němu sedí. Přesně takového Severuse mám velmi ráda. Dále vyvýjející se vztah Harryho a Severuse v tvém podání v české fanfiction velmi chyběl. Dá se říct, že se vyskytoval jen v několika překladech. Tento druh povídek mám moc ráda, to jak se krok po krůčku vyvýjí jejich vztah a čtenáři čekají na každý pokrok. Takže se i já přidávám k této skupině a budu netrpělivě vyhlížet další kapitolky.
 
Ahojky, klakla :))
(Alice, 18. 10. 2010 14:10)
Děkuji mnohokrát! :)) Nejsi první, koho první kapitola odradila - jsem ti tedy moc vděčná, že i přes to ses odhodlala to zkusit dál a začetla ses. Díky :))
Jsem moc ráda, že se ti líbí jak příběh, tak Severus, že ti vyhovuje mé pomalejší tempo, co se týče jejich vztahu. Děkuju :)
Budu doufat, že tě ani pokračováním nezklamu. Díky! :))
 
ještě nějaká stupidní otázka?
(sevy, 15. 10. 2010 11:41)
jo! chceš nás zabít? potažmo mě?! absolutní drama, kdy si ze mě mamka dělá srandu, že asi brzy prasknu jak jsem napjatá!
pak nás uchlácholíš do chvilkového klidu, který je hned v začátcích likvidován vysvětlením co je to za šutr a co je to vlastně ten klíč....
a pak? pak zase napětím praskám!

takže když si vzpomenu na pelíšky... chcete mě zabít, smradi? tak.. chceš nás (mě) zabít, Alice? (označení smrad- v tvé souvoslosti bych si samozřejmě nedovolila! :-D)

ale co by to bylo za povídku, kde by nebylo napětí?! takže tleskám a klaním se, skvělé!

opět jsem zaznamenala řadu překvapujících situací... seve na ošetřovně, skupina harryho blízkých ve věži... samotné řešení napjatých situací.. harryho náhlé krvácení... snape fakt usnul???? já už za vším hledám boudu... nějakou intriku, kalkul z tvé strany! :-D řekla bych, že jsi zmijozel jak vyšitý... skvěle s námi, našimi pocity manipuluješ, nebo si tak myslím alespoň v souvislosti se mnou :-D

tvé "uklidnění" ohledně klíže, že nic není jak vypadá mě trochu uchlácholilo, ale jsem stále napozoru! a rozhodla jsem dse nepropadat přílišné naději, i když ta je neutuchající a já doufám... ;-D

a zase ty ochutnávky! nic si nemyslím, abys věděla! mám tě prokouknutou... 8-) zase chceš, ať si myslíme co chceš, abychom si mysleli... a my si to myslet budeme, protože my si to prostě vždy myslíme, jak ty chceš ať myslíme.. a ty to stejně nakonec vymyslíš úplně jinak a my pak v pátek zjišťujeme, že jsme si opět mysleli špatně, že jsi to ty myslela jinak a nakonci nás zas donutíš myslet si tak, ať nás dokonale popleteš! proto tomu udělám přítrž a už teď si raději nebudu myslet to, co ty chceš ať si myslíme a vůbec na ty ochutnávky nebudu myslet, ať si je to jakkoliv nemyslitelné! myslím, že jsem to snad vymyslela dobře, co myslíš ty? :-P

děkuji za další dech beroucí kapitolku! :-)
 
Ahojky, má milá sevy :D
(Alice, 15. 10. 2010 12:51)
Nechci - přísahám, že nechci :D Naopak, pro vaše dobro vás pomalu připravuju na skutečně drsné části... :DDDD Nikdo to neocení, to je peklo... :D
:D Vážně usnul. Protože mu už několik měsíců dává Harry pořádně zabrat. A protože... ups, ticho :D Sakra, ty už mě znáš :D Ale vážně, Severus usnul, to by Harrymu udělal, ne schválně :)
Upoutávka - já myslím, že jsi to vymyslela skvěle!! :DDDD Pravda, musela jsem si tvůj plán, jak přelstít mé zmijozelské intriky, přečíst dvakrát, ale myslím, že jsem ho pochopila :D A - Moudrý klobouk dolů, tohle je tedy finta Fň :D
Díky, sevy! :))
 
Re: Ahojky, má milá sevy :D
(Alice, 15. 10. 2010 12:56)
Samozřejmě - mělo tam být "to by Harrymu neudělal"... eh, ještě že už je pátek... :D
 
Re: Ahojky, má milá sevy :D- to je hezké, má milá Alice ;-D
(sevy, 16. 10. 2010 22:56)
protože... ups, ticho???
ty se snažíš mou fintu Fň přelstít!!!! ):-/
to není fér! na takový útok jsem nebyla připravena, já se obrnila jen proti ochutnávkám.. :-DD
 
Re: Re: Ahojky, má milá sevy :D- to je hezké, má milá Alice ;-D
(Alice, 18. 10. 2010 13:14)
Přiznávám - tohle bylo tak zákeřné, že jsem tím překvapila i sama sebe :DD
Ale klidně na to zapomeň, než tohle vysvětlím, už ani nebudete vědět, že někdy usnul :DD
 
Teď mě chvíli neposlouchej!
(Lucy, 16. 10. 2010 21:58)
Kapitola nádherná, skvělá, báječná, jedinečná jako vždy. Skvělě jsi vybruslila z toho, jak se z té pasti kluci dostali a ač jsem byla na začátku malinko zmatená, že se přemisťují sami a zda to vubec dokáží, kde se to naučili a tak podobně, tak to moc chválím. U Malfoye mě přemisťování nepřekvapuje, že? A pokud jde o Harryho, ten zvládne i nemožné, jak jsme byli svědkem :-)
Chudáček Sevíček ospalej... ještě že měl Zabini dost odvahy, aby ho vzbudil :-D To se jen tak někomu nepovede přežít takovou zákeřnost proti Mistru lektvarů :-D
Tak a teď k pasáži, kterou už můžeš poslouchat:
Jsem velice zklamaná! Proč už je konec kapitoly? Proč ještě není pátek? Vrrr, zákeřné ukázky, ale jak už tady psala sevy: raději nemyslet, než myslet si co chceš abychom si mysleli :-D Ještě tak jedna- dvě kapitoly a už nás na to neutáhneš :-D
Díky moc :-)
 
Ahojky, Lucy :))
(Alice, 18. 10. 2010 13:11)
S tím přemisťováním máš pravdu, měla jsem to nejspíš nějak zmínit, že jsem posunula hranici i u tohohle a učili se to stejně jako v kanonu v šestém ročníku; někdy ve snaze být co nejrozumitelnější a vyhnout se všem vedlejším tématům způsobím spíš zmatky :) No, hlavně, že ses s tím vypořádala :)) A že se ti kapitolka líbila, děkuju :))
Co se ochutnávek týčem, hm, ano, zřejmě budu muset vymyslet nějakou jinou taktiku ;-) :D Třeba že to bude naprostá pravda :D
Díky! :))
 
Milá Alice,
(Alex, 15. 10. 2010 22:57)
dělkuji. Klíč zdaleka není „jenom“ dobře vyprávěný příběh. Moc se mi líbí, jak mne vždy přinutíš přemýšlet. O dokonalém partnerství, nejpravější lásce…A dnes těch témat bylo opravdu hodně: právo na život – naši blízcí vs. ostatní, svár zodpovědnosti a vděčnosti za to, že když jsem já neobstál, zachránil to někdo jiný, byť jinak neobstál, pasti „zásadních rozhovorů“, lehkovážné soudy, … Dnes tě ušetřím popisů svých myšlenkových pochodů, slíbila jsem si, že komentář bude krátký…

Když jsem se v této kapitole pročetla k významu Klíče, zamrazilo mě. Rychlá cesta k smrti jako název povídky… Alice, že to nemáme brát doslovně? Že ne? Trochu jsem si vydechla, když jsem si přečetla tvé ujištění po upoutávkách. Ale klidně se nechám ujistit explicitněji!

A ještě něco se ti skvěle povedlo: Severus Harryho neochránil. Připustil, že ho Harry zklamal. Usnul. Takže už není tak nebetyčně dokonalý, je lidštější, a co je zvláštní – přesto neztrácí ze své „severusovatosti“. A to není snadné zařídit, klobouk dolů…

Teď otázky natvrdlé čtenářky:
-„Už je to dobrý,“ zašeptal Potter. Profesorovým výrazem zacloumal šok, černé oči vychrstly tolik syrové bolesti.- Proč bolesti? Protože ho Harry utěšoval? Nebo ta bolest byla z toho, že ho nedokáže ochránit a kvůli šoku z Harryho gesta ji nestihl ukrýt?

A ta Harryho bolest? Byl to podvědomý prostředek k přivolání Snapea? Důsledek duševní trýzně? Utěk od mučivé reality?

A jak je to s tím vílím dechem? V domku naředit nešel…

Tak dost, další otázky se ruší! Abys taky měla čas na psaní dalších kapitol. TAK se těším! Díky!
 
Ahojky, milá Alex :))
(Alice, 16. 10. 2010 1:06)
Děkuji, tvé myšlenky mne vždy těší :) A třebaže je Klíč hlavně pohádkou pro potěchu a únik od reality, docela vážně se v něm věnuju "vážným" tématům - jsem ráda, pokud si to někdo vychutná jako pohádku, a jsem ráda, když v tom jiný vidí právě ta témata. Děkuji ti :)
Ano, rozhodně ujišťuji - Elysejský klíč jako hlavní téma je především symbol. Váhala jsem, zda se o tom zmiňovat a tak trochu se "spoilerovat", nakonec jsem se rozhodla, že to tak bude lepší. On je sice "rychlou a snadnou smrtí", ale taky znamená odhodlání zůstat věrný i za cenu vlastního života - a ne každý má takovou sílu (nebo se má tolik rád), aby dokázal zachovat věrnost i přes mučení. Proč je názvem a tak trochu ústředním motivem celé povídky začnu pomalu prozrazovat v příští kapitolce :)
Moc ti děkuji - že jsi vnímala všechny ty zásadní věci mezi řádky! Ano, přiznal Harrymu, že ho zklamal - a že to vlastně mezi nimi nic nezměnilo. Protože ani Harry nemusí být dokonalý :) A děkuji, jsem moc ráda, že se mi v tvých očích podařilo udělat Severuse pouhou lidskou bytostí, omylnou a nedokonalou jako každý z nás a přesto pro tebe zůstal TÍM Severusem :) Toho si moc cením, děkuju :)
Určitě nejsi "natvrdlá" čtenářka :)) Naopak, mnohdy opravdu jen naznačuju, jsem ráda, když se zeptáte, pokud něco není dost jasné. Nebo jen vás to zajímá konkrétně :)
Takže tu Severusovu bolest způsobilo vlastně obojí, co jsi zmínila - v té chvíli si jasně a zřetelně uvědomoval svou bezmoc Harryho ochránit, stejně jako to, jak moc na něj Harry spoléhá - a právě v té chvíli a v takovém stavu ho Harry utěšuje. A Severus nebývá utěšován často... nejenže to nikomu nedovolí, ale ani by to (kromě Albuse a Poppy) nikoho nenapadlo... prostě jsem měla pocit, že jedinou reakcí na takovou situaci by mohla být bolest.
Harryho bolest vysvětlím v příští kapitole :)
Co se týče vílího dechu - hodně jsem nad tím dumala :) Jeho monstrózní účinky díky extrémnímu množství řešit v domku bylo nějak zbytečné - "nežádoucí" účinky byly trochu humorné, trochu nepříjemné, ale rozhodně ne nebezpečné. Bylo tam řečeno, že by ho stačilo udělat v hektolitrovém množství - což bylo nemožné. Tak nad tím víc Severus nepřemýšlel. Nyní, když se následky změnily, přemýšlet začal - a napadlo ho naředit samotný vílí dech - to byl onen nudný experiment v domku o jejich společném víkendu, zatímco si Harry četl o karkulince :) Ale protože bylo řečeno, že ředit nejde, přišlo mi logické, že tím experimentováním jeho účinek vlastně zničil. Tak, asi takhle jsem nad tím uvažovala :) Protože Severus se vždy snažil své lektvary dovést k dokonalosti, říkala jsem si, že by jistě chtěl vyřešit i "nemožné" a zbavit Všeléčivý balzám jeho nechtěných důsledků. Nebo že by se o to aspoň pokusil :)
Děkuju moc, za tvé úvahy, za tvou přítomnost. Díky :))
 
Re: Ahojky, milá Alex :))
(Alex, 16. 10. 2010 21:57)
Víš Alice, pro mě je Klíč opravdu nádherným prolínajícím světem - možná bych to ani nenazvala útěkem od reality, ale Klíčem pro přežití (a prožití...) reality. To je právě skvělé, že není jenom útočištěm, ale můžu si ho nést sebou. Když se pak kolem sebe dívám PŘES něj, vyladěná pocity, které ve mně vyvolal, tak svět kolem mě rázem vypadá nějak... nadějněji.
A to, že je v něm i dost příležitostí na zamyšlení, je bonusem navííc, který v tak emočně silných povídkách není pravidlem. Nejvíc si ale užívám právě prožívání, přemýšlení klopýtá až za ním...Tak to jen aby nedošlo k nedorozumění - pokorně přiznávám, že i přemýšlím, ale hlavně - jak trefně popsala Popoles - se roztékám...
 
Re: Re: Ahojky, milá Alex :))
(Alice, 18. 10. 2010 13:06)
Přiznávám, že tohle pro mě, jako pro autora, je naprosto dokonalé :) Kdybych tohle mohla dát každému čtenáři, který ke mně zavítá, byla bych ten nejspokojenejší pisálek na netu :))
Děkuju moc, Alex :)
 
Ahoj Alice,
(Misule, 15. 10. 2010 13:27)
je to paráda, paráda, paráda....:-D jak já miluju pátek:-)
píšu rychlovku, než se prcek vzbudí a taky mám přečteno zatím jen jednou, to se ještě myšlenky neusadily:-)
takže proč měl zase Harry bolesti, z myšlenky že ztratil Severuse? Má v tom prsty vitera?
Za Severusovým spánkem něco bylo?;-) já jsem mu teda věřila, že usnul....semper fidelis, vždyť víš:-)
nebelvíři.... ať už si to proboha vyříkají, tohle je trápení obou stran....
ukázky na příště vypadají móc pěkně, takže taky čuju nějakou zradu:-D
význam Klíče jsem nepochopila, ale to je asi správně:-)
A nechceš nás taky někdy rozmazlit přidáním druhé kapitoly v týdnu.
Trpíme víš a možná víc než Harry a Severus...:-)
a že přijdou drastičtěšjí chvíle, to si tedy vůbec neumím představit.
Tak zase příště;-)
 
Re: Ahoj Alice,
(Misule, 15. 10. 2010 14:20)
ehm evitera samozřejmě...
a omluv chyby, nestihla jsem to po sobě znovu přečíst, než jsem to poslala
 
Ahojky, Misule :))
(Alice, 15. 10. 2010 16:51)
Dostala jsi pár minut volna? :-)) Díky, že je trávíš se mnou a s Klíčem :))
Proč se bolesti vrátili budou pánové řešit celou příští kapitolku :) Takže mlčím jako hrob :D
Opravdu Severus usnul :)) Jsi hodná, žes mu to věřila, určitě to oceňuje :)) Jen ta jeho mimořádná únava má "tajný" podtext... ale to se dozvíte za hodně, hodně dlouho, kdy už si na nějaké zaspání ani nevzpomenete :D Takže to klidně pusť z hlavy :))
Pravda, vyříkání si to mezi Nebelvíry je vážně nutný - i na to už nějak dojde :) Ale je to těžké, oni se jaksi navzájem neslyší... :)
Tak to je ale peklo - ty už mi taky nevěříš?! :D Dobrá, jsem zvědavá, co na příští kapitolku povíte... :D
Význam Klíče budu odhalovat posutpně, jako vždy... :)
Chtěla bych přidávat častěji, to víš, že ano. Ale prozatím horko těžko stíhám připravit jednu týdně :( Až nebudu tvořit nový děj, bude to s časem lepší :)
A drastičtější chvíle rozhodně přijdou B-) To by snad ani jinak nešlo - že bych to nejhorší provedla na začátku a pak už jen pohůdka? :-)) Ee :D
Díky moc, Misule, přeju ti krásný víkend a hlavně klidné noci :))
 
Re: Ahojky, Misule :))
(Misule, 16. 10. 2010 11:44)
ha ha pár minut to jsi vystihla naprosto přesně a to tu máme ještě přes víkend návštěvu:-)
na tajný podtext únavy už jsem teď zvědavá, možná jsi mi to ani neměla říkat:-) nevím, jestli to je vůbec dobře, že mě ta tvoje povídka až TAK bere.... to že ji miluji myslím vůbec nevystihuje tu pravou podstatu věci, protože to se popsat nedá a že už s tím začínám otravovat i manžela, je vážně síla:-D
hmmm v příští kapitole zažije Severus v sále asi pěkné zemětřesení, co:-)
a že přijdou horší chvíle, no ono to je vlastně logické, když vztah mezi klukama se posouvá dopředu právě těma hrůzama, co prožijí...... jejich gradaci, než budou spolu, si ale představit neumím:-)
ohledně přidávání.... vím, vím, je to těžké:-) proto už se moc těším, až budeš mít Klíč dopsaný a na co se těším úplně nejvíc je, až bude celý na stránkách a já si hodím nohy nahoru, uvařím kotel zeleného čaje a budu si číst a číst a běda tomu, kdo mě vyruší:-D
 
Re: Re: Ahojky, Misule :))
(Alice, 16. 10. 2010 21:25)
A co na to manžel? :D ještě nepřišel na to, proč zničehonic začíná tak hrozně vysychat barva v tiskárně?? :DD
To je dobře, že si to představit neumíš, protože já k smrti ráda překvapuju :D A pak, ještě bys mohla prchnout... :D
Já se na to taky těším :)) nejdřív si to konečně sama přečtu v jednom kuse a pak už budu mít spoustu času na to si s tím jen hrát, dolaďovat slovíčka, patlat se s obrázky... a tak :))
 
Re: Re: Re: Ahojky, Misule :))
(Misule, 16. 10. 2010 21:32)
Manžel rezignoval a koupil tiskárnu, kde jsou mnohem levnější barvičky, tak můžu tisknout do aleluja:-D
a já bych prchla jen kdybych věděla, že kluci skončí špatně (což znamená, že přežije jeden) a tomu prostě odmítám věřit a myslet na to;-)
 
Re: Re: Re: Re: Ahojky, Misule :))
(Alice, 16. 10. 2010 21:36)
Blahopřeji ti k tak moudrému manželovi :))
A neprchej... ;-)
 
....
(Marta, 16. 10. 2010 8:12)
Naprosto dechberoucí!!! Vytvořila se mi okamžitá závislost, stejně jako na Okamžik, Cestu a Č.trojku. Máloco si člověk může číst stále dokola a to při jakémkoliv duševním rozpoložení Tvá práce toto naprosto dokonale splňuje, jen je škoda, že je nemohu koupit v knihkupectví, neváhala bych ani sekundu!
 
Ahojky, Marto :))
(Alice, 16. 10. 2010 21:34)
Moc děkuji :)) Je mi opravdu velkým potěšením, smět tvořit pro takové čtenáře. Děkuji! :))
 
...
(Profesor, 15. 10. 2010 17:21)
Tedy.
Draco mne překvapil, obětoval by se pro Harryho, dobré. Ještěže na ošetřovně spal. Jinak by mu Severusovo jednání asi způsobilo šok.
Chudák Harry, jak moc se bál, že ho Severus opustil, až se mu znovu vrátila zranění z Tary. Au. A Severus přitom jenom usnul...
Teď to pro ně bude těžké. Mám o ně strach. Harry na Severusovi visí čím dál víc. A podle ukázek se asi budou muset rozejít a budeto bolet. Jenom škoda, že Harry Severuse nejspíš ještě hodně dlouho nepolíbí, jak soudím dle ukázek.
A mimochodem, po dočtení kapitoly si vždycky říkám, jak to přežiju do dalšího dílu. Potom je najednou čtvrtek a člověk se diví, že týden nekňoural zoufalstvím, že se plně věnoval jiným věcem. Inu, tvůj příběh je totiž návykový.
Nic, musím se jít učit genetiku.
 
Re: ...
(Profesor, 15. 10. 2010 17:37)
Ahoj Alice, omlouvám se za dvojí vložení komentáře, počítač si už zase dělá co chce.
Tak na okraj, četla jsem tvé odpovědi na komentáře a vidím, že se nám, pardon - hrdinům! chystáš v budoucnosti pěkně zatopit. Nechtěla bys nechat Severuse trochu odpočinout? Dát mu jednu, dvě klidnější kapitoly, protože on už je vážně unavený.
V únavě se dělají chyby a chyby mužů, jako je Severus, mívají fatální následky. I kdyby mělo být jejich následkem "jenom" jeho nervové zhroucení, i tak by to bylo vražedné, zranil by nejvíc Harryho a ztratil bytak kus své práce, protože Harry je hodně emocionální.
A mimochodem, to je i můj názor na povídku celkově. Chtělo by trochu zvolnit, už nás moc dlouho napínáš, moc napínáš struny děje, což není dobře. Hlavně pro tebe jako pro autorku, které píše pravidelně, čehož si já velmi cením.
 
:)
(Alice, 15. 10. 2010 22:42)
To nic, počítače si občas žijí vlastním životem :))
Příští kapitola bude jakž takž oddechová :) Snažím se odlehčovat každý díl, ale některé jsou a budou náročnější... Je mi jasné, že to je zátěž i pro čtenáře a to zcela vážně. Ale varovala jsem už zpočátku, já nejsem komik :)) Bude přituhovat :)
A Severus se nějakých chyb ještě dopustí, i Harry si potřebuje uvědomit, že je to "jen" člověk :))
Snad to se mnou vydržíte :) Díky, Profesore :))
 
Re: :)
(Profesor, 16. 10. 2010 11:30)
Tvá díla znám, proto tě z komediálníchsklonů ani nepodezírám. Avšak, troška humoru by neuškodila.;=)
Severus bude ještě chybovat? Ajaj, doufám, že ho nenecháš provést nějaké příliš velké kopance.
Jasně, že vydržíme. Mně osobně Klíč zpříjemňuje celý týden.
 
Re: Re: :)
(Alice, 16. 10. 2010 21:30)
To je naprostá pravda, trocha humoru by byla víc než žádoucí :)) Ale to, co tu občas nacházíte, je maximum, čeho jsem schopná :)) A protože vím, že na komediální parketě jsem hodně slabá v kramflecích, radši se o to moc nepokouším, člověk by měl znát své místo ;-) :D
Díky, jsem ráda, že ti můžu aspoň trochu vylepšit dny :)
 
Ahojky, Profesore :))
(Alice, 15. 10. 2010 22:32)
Děkuji :)) Jsem ráda za Draca :))
Ano, Harry na Severusovi opravdu hodně visí. Víc, než je zdrávo; přesto to není příliš vzácný jev, psychologové (aspoň ti dobří ;-)) se s ním ve své praxi setkávají často. Je to prostě jen jedna z fází takového nevyrovnaného vztahu ochránce - chráněnec. Záměrně říkám jedna z fází, protože při správném zacházení to tím končit nemusí. Ale rozhodně nechci tvrdit, že budoucí děj JE správný postup - nejsem psycholog :)) A tohle je stále jen povídka :))
Ano, na polibek si ještě nějakou kapitolku počkáme, ale už se to začíná zlehka rýsovat :))
Jsem ráda, že je povídka i pro tebe návyková, ale i přesto dokážeš přes týden v pohodě fungovat :)) To je asi optimální stav :)) Ráda bych svým čtenářům život zpříjemňovala a ne jim dodávala traumata :D
Díky :))
 
Re: Ahojky, Profesore :))
(Profesor, 16. 10. 2010 11:26)
Víš, tak mne napadlo, že vlastně na první polibek čekat nemusíme. Vždyť přeci Severus Harryho políbil tenkrát ve Voldemortově vědomí. Připouštím, že to nebylo z lásky, ale byl to polibek.
Mne bytak trochu zklamalo, kdyby se poprvé políbili v posteli Minervy McGonagalové. Já si vždycky představovala že se políbí na procházce podél horského jezera (samozřejmě, immagie), po té co si prošli nějakým drastickým zážitkem. Že budou ležet na ošetřovně, Severus v Harryho náručí... A dojatou Poppy k tomu.
 
Re: Re: Ahojky, Profesore :))
(Alice, 16. 10. 2010 21:32)
Po faktické stránce máš pravdu, první polibek už proběhl - ale to bych nerada považovala za onu "slavnou" chvíli :D
Hm, tak tvé představy jsou pěkné, ano :))
Budu doufat, že ty mé tě potěší :))
 
---
(Lilithka, 16. 10. 2010 12:08)
Jsem ráda, že se našel autor, který mi dokáže vzít dech. Protože u české tvorby je to opravdu velká výjimka. Díky.
 
Ahojky, Lilithko :)
(Alice, 16. 10. 2010 21:21)
Děkuji, toho si cením. Budu doufat, že tě ani pokračováním nezklamu.
Díky moc :)
 
ty se nas snazis umucit
(kakin, 16. 10. 2010 0:12)
to neni mozne todleto, zacatek byl tak chaoticky, ze jsem chvilemi nevedel o kom je rec a pak ten konec...musim se priznat...musel sem si to precist jeste trikrat, abych pochopil veskery sled udalosti...na me to byl az moc nabitej dilek skladacky...ale jsem uchvacen
 
Ahojky, kakine :))
(Alice, 16. 10. 2010 1:18)
Nesnažím se vás trápit... aspoň ne "prvoplánovitě" :D Vážně ne :D
Omlouvám se, pokud začátek nebyl dost jasný, ale snad ses tím dokázal prokousat :)) Máš naprostou pravdu, nabité to bylo... a budou i "nabitější" :))))
Děkuji moc, tvé uchvácení mě opravdu těší! :))
 
Re: Ahojky, kakine :))
(kakin, 16. 10. 2010 11:19)
no podle upoutavky bych rekl, ze ta moje vysnena akcicka se blizi
 
Re: Re: Ahojky, kakine :))
(kakin, 16. 10. 2010 11:22)
mohl bych ti neco doporucit? jsou to stranky, ktere mam celkem rad
http://labyrintem.wz.cz/slash.php
 
Re: Re: Ahojky, kakine :))
(Alice, 16. 10. 2010 21:19)
No, blíží... ale velmi, velmi pomalu... :D
A děkuji za odkazy, až Klíč dopíšu, začnu zase zběsile číst :) Zatím na to vážně není čas, bohužel :(
 
*nešťastný pohľad úplného zúfalstva*
(Sisa, 16. 10. 2010 15:14)
Alice!!! Vrrr Grr! Ako ja teraz prežijem týždeň?! Výnimočne pekný koniec, nedrásajúci nervy..ale tá ukážka! UKÁŽKA! Tyyy jedna zákerná, zákerná bytosť! Ja sa len modlím k všetkému možnému, aby to s tým "neplatí" nebolo myslené tak, ako to vyznelo. Pretože ak áno, inu, vypustím dušičku a budem ťa každú noc strašiť.
Uff, dobre, záchvat je preč, môžem sa vyjadriť ku kapitolke. Skvelá ako vždy. Včera som došla po obrázok- uistila sa, že je vše OK a dnes som dala zvyšok^^ A týrala kamošku na skype výkrikmi typu: to je taká potvora! Baa! Ja sa zbláznim! a posilovala som svoju silu vôle a zadržiavala slzy.
Uch, d´accord. Začiatok bol skvelý, úplne som nemohla z toho ako sa premiestňovali. Čakala som domček, ale, logicky, nekonal sa, tak ništ, no:3 (fuj koľko čiarok som použila:D) Ako ich Sev po príchode objal a premiestnil a nechcel pustiť, KYAA! Ale desne ma štvalo ako rozprával o Dracovi akoby tam nebol. Iste, spal, ale jeden predsa nikdy nevie. Chápem, že Draco by pravdepodobne chápal vo co mu šlo, že je prednostné, aby prežil Harry..ale aj tak. Mimochodom- milujem Draca zato, že mu dal EK a Severusa za tie vety po tom, čo objal Harryho a povedal, nech nepočúva:3 (fajn, Seva milujem tak či tak^^")
U Merlina, som tak rozpoltená čomu veriť! Neviem sa rozhodnúť, či Harry došiel k dobrému záveru, že Sev chcel odísť, alebo nie. Prikláňam sa podvedome k "áno, chcel" a to ma desííT.T Tak, tak desí! Ale aj keby, po tomto už snáď neodíde. Merlin, dohliadni na ňu, nech nás niečím takým netýra! *dvíha hlavu k oblohe-> stropu*
Chudáčik Harry, síce som premýšľala, či sa bolesť nevráti, ale ja som myslela, žeby prišla kvôli tomu množstvu mágie čo použil, nie takto no. A druhá fáza pred všetkými?! WTF?! Úbožiatko malé, ešteže existuje Sev!
Och, tak som sa nechala uniesť, že som ti nepochválila ten geniálny rozhovor medzi Dracom a Harrym! Úžasný!:D Nákazlivý Harry, bomba:DD
Ale za tie ukážky..vrrr.. *vytvorí ukazováčikom a prostredníčkom V-éčko, ukáže si na oči, potom na ňu* vidím ťaaa! *snaží sa o desivý tón*...*nejde jej* huf, no nič, tak ja si idem nájsť obeť, ktorú budem nervózne obhrýzať celý týždeň:D
(etoo, ešte sa ospravedlňujem, že som tak pozde 15. čítala, ale ja si na teba pravidelne rezervujem tak 2hoďky času na každú kapču a nejak mi to nevydávalo skôr:/T.T--> ale aspoň som mala hneď aj uistenie, že žijú:3)
 
Ahojky, Siso :))
(Alice, 16. 10. 2010 21:16)
:D Zákeřnost je mé druhé jméno... ;-)
Ale tady se člověk fakt nezavděčí, když je konec dobrý, zase jsou špatně ukázky... :DDD
Děkuju, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :)) Úkryt pod Fidelia čekal asi každý - a já jsem hrozně nerada předvídatelná, tak jsem to vymyslela jinak ;-) :D
Draco dostal Hluboký spánek, ten o ničem nevěděl. Navíc, on by se Severusem souhlasil; a je dost silný, aby něco tak krutého unesl. Co mu zbývá :) Ale děkuju moc za tvou přízeň, protože Draco si ji zaslouží :))
I tohle se v příští kapitolce "rozsekne" jasně - zda Severus chce nebo nechce od Harryho odejít a proč to udělal :)
Tak ty mě vidíš? :D Doufám, že mi nečteš přes rameno! :DDD
Díky moc, Siso :))
 
Elaborát... 2. část
(Popoles, 15. 10. 2010 22:01)
Tím ale legrace skončila.
Nejdřív jsem si oddechla, že Nebelvíři konečně přijali fakt, že Harry chce Severuse ve svém životě. Jejich uvítání bylo moc hezké. Ale Harryho nervozita a neschopnost otevřít nitrobránu + Severusův pokus vrátit mu jeho přítele = katastrofa na druhou.

Jistě že si jeho přátelé ve své zaslepenosti vysvětlili vše tak, jak si stratég Sevík naplánoval, ale on podle mne nepočítal s tím, že to Harrymu hned za tepla vpálí do obličeje a Harry dojde k vlastním závěrům. V tu chvíli se mu ani nedivím. Severus nepřišel, nitrobrána nejde otevřít a to, co mu řekli přátelé, tak odpovídá ZmijozeloSnapeho způsobu...
A zase tu máme tu mrchu podvědomí.
Nevím, jestli necháš Harryho, aby si uvědomil, že uvažoval o lásce k Severusovi.
Samota – úplně jsem cítila tu studenou slizkost a tíhu bahna. A co provede podvědomí, když tělo odmítá snést domnělou ztrátu téhle lásky? Vyrobí situaci, kterou už zažilo. Naprosto přesně ví, jak znovu získat pozornost odcházejícího. Vyvolá staré rány a On pochopí, že ho Harry stále potřebuje, nebude moci odejít...podvědomí je pořádná mrcha.

Celý proces hledání Severuse, ošetřování Harryho i konečné následky Vílího dechu, mě připlácly k monitoru a nepustily, až s posledním písmenkem. Zde bych zase pořádně profackovala Siriuse...
Severus si všiml, že bolest v Harryho očích je jiná? No to jsem zvědavá, jestli si to vyříkají.
A ten Severusův spánek... ano, bez pochyby byl unavený, ale asi v tom bude ještě něco jiného, ne? Kdy je chlap tak unavený, že hned usne? Že by po sexu? Taky mne udivuje, že se tam neobjevil Albus... No nic, zase plácám blbosti... :-))

Jen tak mimochodem. Už jsem nad tím přemýšlela v předchozích dílech – jak to, že Severus účinkům Vílího dechu nepodléhá? Vždyť Harryho natírá holýma rukama. Neměl by i on skončit v křečích na podlaze?

A ty ukázky – musíš nám to dělat? :DD Tohle je mučení.
Jestli si Harry uvědomil zaláskovanost, tak si asi Severus příště bude chtít obstarat lano a nějakou tu větev :DDD, protože ta první ukázka vypadá, jako by Harry zkoumal spícího Seva, který se při jeho průzkumu probudí :-)))
Nad druhou raději ani neuvažuji... i když, moc ráda bych tam doplnila něco jako „neopustím vás, ani když mne potřebovat nebudete“... jo, jo … už mlčím, přestávám tlachat pitomosti, dávám si jeden výchovný záhlavec a se staženým ocáskem se plížím pryč :DDDD.

A abych nezapomněla...
Elaborát vypracovala jistá šílená Popoles, která doufá, že její pomatené závěry a domněnky, absolutně nemající tu nejmenší logiku, budou brány jako pokus choré mysli, vyrovnat se s účinky velmi silné drogy, způsobující rosolovatění jejího pidimozečku a ostatních, životně důležitých součástek :-D)).
 
:D 2. část
(Alice, 16. 10. 2010 0:27)
Kdepak, Nebelvíři Severuse ještě nepřijali :) Jen v nich převážila láska / přátelství k Harrymu.
A ano, opět jsi to odhadla - Severus skutečně nepočítal s tím, že to takhle Harrymu "vpálí". Ani že to bude v tak nevhodnou chvíli, kdy zrovna on "selže" a nesplní slib. Ano, ano, jsi pekelně vnímavá :) Podvědomí je pekelná mrcha :) Ale víc prozrazovat nebudu, nechám to na příště :))
Sirius byl opět Sirius, no :D
Tak - sex v tom vážně nebyl :DDD Severus je jen hodně unavený. Má jisté potíže se spánkem a Harry mu navíc moc oddychu nedopřeje :))
Co se vílího dechu týče - všechny afrodiziaka se užívají vnitřně (aspoň co vím :D nebo se inhalují, ale tak vílí dech nepůsobí). V Harryho případě se otevřenými ranami dostanou do krve a celého systému, kdežto u Severuse jen na kůži, takže mi přišlo moc nadsazené, kdyby to nějak výrazně působilo i na něj.
Díky za tvé úvahy nad ukázkami :)) A mlčím, hrobově mlčím.. :D
Elaborát byl skvělý a měl mnoho velmi logických bodů :)) Moc ti za něj děkuji, Popoles! :))
 
Re: :D 2. část
(Popoles, 16. 10. 2010 17:42)
OK s tím sexem jsem to ani sama moc vážně nemyslela :DD.
Jsem zvědavá, co se mu honí v hlavě, že nemůže spát... když si představím sny Harryho, tak mám obavy z toho, co se může zdát Severusovi. A pochybuji, že by Albus hlídal jeho klidný spánek.
A ten vílí dech... no jo, já vím, že jsem rejpal, ale Harry měl přeci už rány zahojené a natírání dál pokračovalo proti útokům magické bolesti. Takže si říkám Popo, přestaň do toho strkat nos, Severus je prostě imunní :-))).
 
Re: Re: :D 2. část
(Alice, 16. 10. 2010 20:42)
Severusovy sny jistě nejsou nic moc a někdy je lepší vůbec nejít spát :)
S tím vílím dechem - no jo, máš pravdu :-)) Viděla bych to tak, že Severus ve své nekonečné moudrosti a duchaplnosti vždy před aplikací použil nějakou repelentní mast a jen se mi něco tak samozřejmého neobtěžoval oznámit.... :D
 
Waaau
(Ellis, 15. 10. 2010 23:33)
Tak z tejto kapitoly som umrela, od zaciatku do konca napetie, najhorsie bolo, ze som si ju znova neprecitala celu naraz...vies, praca a povinnosti, az teraz pred pol nocou konecne uzasny koniec:) Bravo, tesim sa na dalsiu :)
 
Ahojky, Ellis :))
(Alice, 16. 10. 2010 1:14)
Děkuji :)) Moc mne těší, že se ti líbila, třeba i "rozkouskovaná" :)) Díky! :))
 
Prečítala som, nadýchla som sa a čo je to:
(Mononoke, 15. 10. 2010 22:38)
(M)alfoy neskutočne obetavo daruje svoj amulet,
(A)ntipremiestňovacia bariéra padá ako Jumbo Jet.
(S)nape je sklamaný zo svojho zlyhania v pátraní,
(A)lbus k smrti vyčerpaný padá do dlaní.
(K)ým je Harry kašou priotrávený,
(E)lyzejský kľúč je vlastníkovi prinavrátený a
(R)étorikou "zhmotnený význam slova beznádejný".

(N)a dlh za život je odpoveďou darovaný i vrátený amulet,
(A) chlapci sú bez vzájomných dlhov a tak začína úlet.

(Č)arokrásne reči chvália pred spánkom,
(I)hneď sa všetci objímanú s vyvoleným - baránkom.
(T)iež ho nenapadlo za Snapom v noci utekať a každý je rád,
(A)spoň to v spoločenskej miestnosti nabralo riadny spád.
(T)eraz každý horlivo si povedal svoje o zrade,
(E)šte aj ten Iskariot dal svojim mlčaním Harrymu po brade.
(Ľ)ahko sám sa človek v bolesti utopí,
(O)chranca už beží a práce sa uchopí.
(CH)oré šteniatko s prstami ochrancu vo vlasoch zaspáva...

a o týždeň je tu ďalšia správa.
 
Ahojky, Mononoke :))
(Alice, 16. 10. 2010 0:31)
To je paráda! :D Díky, to se ti moc povedlo :))
Prosím, že si to smím vložit do Dárků od vás? protože nad tím jsi musela nějaký čas strávit a byla by škoda, kdyby to zaniklo mezi komentáři :))
Každopádně děkuji, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila a přísahám na psí uši, na kočičí svědomí, že masakrovat čtenáře nebyl můj úmysl :D
 
Re: Ahojky, Mononoke :))
(Mononoke, 16. 10. 2010 0:56)
Teší ma, že sa Ti to páči a ďalšie použitie je na Tebe.
Tak ma napadlo, že by sa tam asi do zátvorky niekde hodilo číslo kapitoly, je to úzko zamerané na túto kapitolu.
A tým masakrom nie je nadmiera emocionálnych zážitkov (tá je excelentná), ale ten harmonogram pridávania - vydržím týždeň, ale tá cena... no nie som sama.
 
Re: Re: Ahojky, Mononoke :))
(Alice, 16. 10. 2010 1:11)
Skvělé! Děkuji za svolení. Ano, vložím tam poznámku, že se týká této kapitolky, to je dobrý nápad :))
Já vím, týden je dlouhý... Ale zatím skutečně víc nestíhám. Snad se to časem zlepší :)) Vydržte to se mnou ještě :)) Děkuju :))
 
Elaborát...1. Část
(Popoles, 15. 10. 2010 21:59)
Vážená paní profesorko, jako vždy jsem zcela pod vlivem vašeho skvostného díla, tudíž se zříkám odpovědnosti za vše, co v následujících řádcích zplodí má omámená mysl...

Díky! Jsem tak ráda, že jsi dala Harrymu sílu překonat tu antipřemisťovací bariéru i s Dracem v závěsu.
Přistihla jsem se, jak se nadechuji v rytmu jejich přistání – a že to místy vypadalo, že se udusím...
Tara, jo dává to smysl. Bylo to první místo, které v Harryho podvědomí vyvolala ta tráva.
Kluci perfektně spolupracovali, začínám mít Draca ráda. Jejich útržkovitá konverzace mezi místy přistání byla jako práskání bičem – rychle sdělit vše co nejméně slovy, jsi úžasná.
Říkala jsem si jestli je Harry nevezme do chaty, ale že by Draco nemusel projí, mne nenapadlo.
Ale průchod bradavickými štíty, rovnou do náruče Severuse....ach, zase se roztékám!

Popis marného vyhledávání Severuse a úsilí Albuse udržet dole štíty, až se mi čelo orosilo. Přímo jsem si mohla sáhnout na Severusův děs a strach, to zoufalství, když říkal nemám je... věta dojdu tam i bez nohu mě spolehlivě přiškrtila.
V okamžiku kdy je uchvátil do náruče, musel být jeho úleva, že žijí nedozírná. Byl úplně mimo a zmohl se jen na to je pevně svírat a nepustit.
Ošetřovna...ano, asi bylo nutné, aby Harry pochopil jak bezhlavě se zachoval.
Ale to, jak si Severus vyčítal své selhání, mě prostě sejmulo.
A navzdory jeho zklamání a Harryho předsevzetí, že příště už se tak zbrkle nezachová, ta přednáška a hněv – bylo to marné. Harry svou povahu nezmění. Nemyslím si, že by dokázal obětovat jednoho člověka, aby zachránil masy, aspoň zatím určitě ne. A strašně se bojím, že na konci už toho schopen bude a ještě víc se bojím toho, kdo zaplatí životem pro dobro ostatních.
A Severus zase nezklamal a po „vynadání“ následovalo objetí a ujištění štěněte, že se pán už nezlobí.
Kámen smrti – Elysejský klíč, klíč k podsvětí. V mytologii odcházely na Elysejská pole duše dobrých lidí. Elysium se dá taky chápat jako útočiště – bude v budoucnosti jeho význam podobný? Klíč od Harryho útočiště. Nebo bude klíčem symbolicky Severus?...no nic, tohle jsou jen tlachavé úvahy, raději to ignoruj... :-))
V tomto momentě, už mám Draca definitivně ráda :D. Jeho gesto bylo přímo Nebelvírské :-D, jak řekl, nakazil se od Harryho :-))).
A jejich následná debata na ošetřovně na talířem chutné kašičky, mi vyrobila na tváři úsměv od ucha k uchu.
 
Ahojky, má milá Popoles :))
(Alice, 16. 10. 2010 0:13)
Krásný úvod :D Dobrá, jsi zbavena zodpovědnosti a zcela pod ochranou čtenářské imunity :D
Díky moc :)) Zjistila jsem, že popsat honičku není zrovna lehká záležitost :D Aby to navodilo pocit rychlosti a spěchu a přesto se čtenář neztratil - jsem moc ráda, že jsi to tak vnímala, děkuju :))
A stejně tak mě moc potěšilo, že jsi mohla cítit Severusovo zoufalství a paniku, díky :)
Zda a jak se Harry změní prozrazovat nebudu :)) Ale plácám se přes prsty, je to těžké... :D
Tak to jsi napsala skvěle - kámen smrti. Ano, to je přesné :) Pro ty, co ho nosí, je poslední pojistkou - že zachovají věrnost svému slibu zachování tajemství a nebudou muset čelit mučení, které nakonec každého zlomí. Takový je jeho účel - a jeho použití je svobodnou volbou každého. Takže ti, co ho nakonec použijí, se jistě mezi "dobré duše" řadí, vždyť raději zvolí smrt než zradit.
Ano, pro Harryho nyní Severus představuje takový Klíč. Ale každý má svůj vlastní úhel pohledu. A co představuje Klíč pro Severuse? To se dozvíme příště :))
Děkuji moc za Draca! Opravdu mě těší, že i ty jsi ho mohla takhle přijmout a už nyní ho máš ráda. Děkuju :))
A moc ráda jsem tě jejich rozhovor rozesmála :))
 
Děkuju
(Bábovka, 15. 10. 2010 21:02)
Krásná kapitola,děkuju. Těším se jako vždy na další
 
Ahojky, Bábovko :))
(Alice, 15. 10. 2010 23:56)
To já děkuji :)) Bylo mi potěšením :))
 
Dobrý,
(cim, 15. 10. 2010 20:39)
opravdu moc dobrý! Mít tak i ty ostatní kapitoly … :D tak už také nemám co číst ;)
No nic, jdu čekat :( na další :D
 
Ahojky, cim :))
(Alice, 15. 10. 2010 23:55)
Děkuji :)) Všechno bude, i kapitolky :D
Díky moc, jsem ráda, že se ti stále líbí :))
 
.
(Adél, 15. 10. 2010 19:55)
To je ta nejkrásnější povídka! Ach...Jak já se nemůžu dočkat až si dají první políbek!:):D
 
Ahojky, Adél :))
(Alice, 15. 10. 2010 23:53)
Díky! :)) Taky se na to těším ;-) Ale ještě chvilku si na to počkáme :))
Jsem moc ráda, že se ti příběh stále líbí, děkuju :))
 
Mám trauma! :D
(Lisa, 15. 10. 2010 19:38)
No vážně, normálně si mi přivodila trauma :-D Celý týden urputně bojuju o zachování chladného rozumu, aby ho úplně nepohltila ta zoufalost z toho čekání a přežila jsem! :) Noo a ty tohle! On existuje nějaký zázračný lék, který po přečtení téhle povídky navodí zpět tu ztracenou vyrovnanost? Jestli jo, tak si hned udělám zásobu... :-D Opravdu, dneska ráno jsem si říkala, konečně za 4 hodiny přidáá :D Ve škole při chemii jsem si v mobilu najela na povídku a četla a četla, čelila jsem náporům napětí, nadšení, celkového rozplynutí a pokusům se nezasmát, při nákupu jsem se od toho taktéž nemohla odtrhnout a měla jsem co dělat, abych v obchodě nenarážela z vozíkem do regálů, jak jsem do toho byla začtená a pak konečně přijdu domů a vychutnám si povídku znovu až do konce a teprve teď to na mě dolehne, všechny ty šoky mě teprve teď ochromí a já mám co dělat, abych zůstala při smyslech a vidíš? Za to všechno můžeš ty a tvoje povídka :-D A já jsem za to mooc ráda, protože při té tvé povídce se vždycky taak uvolním :-) Kapitolka je skvělá, úplně mě uchvátila, tak jako Severus uchvátil Harryho do náruče - jeee, no ale to bych předbíhala, začnu pěkně od začátku :D Takže, útěk Harryho a Draca, nevím proč, ale u toho se mi chtělo se smát, tak nějak podvědomě jsem tušila, že tentokrát se jim nic nestane :-) To už by na mě bylo moc, a to jak se přemisťovali, jednou na Obrtlou, podruhé do sněhu :D Severusovo zoufalství, ten pocit, který jsem při čtení téhle pasáže měla ani nedokážu popsat, a když je konečně našel a každého si tisknul k boku a nechtěl je pustit, to jsem myslela, že se rozplynu, to bylo tak nádherný, potom to s tím objetím - noo neměla jsem slov :D Elysejský klíč, tak to mě opravdu překvapilo a to, že ho Malfoy dal Harrymu - Začínám mít Malfoye hodně ráda :-) Ten jejich rozhovor s kaší a to, že je Harryho povaha nakažlivá - měla jsem štěstí, že nebyla hodina, to bych totiž vybuchla smíchy, což se taky stalo :D Jenže pak přichází to horší :-( Ach joo, vzplál ve mě hněv, když jsem si přečetla to, jak chtěj Harryho od Severuse odradit a to co následovalo, Harryho samota a MAGICKÁ BOLEST! To nee, chtělo se mi křičet a Severus, božínku, Severus, já ho prostě zbožňuju a bez Harryho si ho prostě už ani nedovedu představit :D Ten byl naprosto úžasný a ŠTĚŇÁTKOOO, JEEE, OMG, já tuhle povídku prostě milujuu :-) A z toho všeho mám teď trauma! Nejhorší je, že budu zase muset čekat celý týden na novou kapitolu! Ale začínám si zvykat, dny si krátím čtením kapitolek pořád dokola :D Opravdu to pomáhá! :) Noo, tak jsem tady vyjevila svoje pocity, myšlenky a emoce a jdu si to znovu přečíst :-)
 
Ahojky, má milá Liso :D
(Alice, 15. 10. 2010 23:51)
Doufám, že ne :))) Chtěla bych vám dny zpříjemňovat, ne vás trápit :)) (aspoň teda ne moc... :D) Aspoňže jsi na konec dodala, že se při čtení uvolníš, jinak bych si to snad vyčítala :)) Díky, jsi zlatá :))
Ano, přesně, jejich útěk byl míněn spíš humorně :)) Stresu je v příběhu už tak dost, tak proč to občas neodlehčit :))
Díky, že jsi to zoufalství prožila se Severusem - a děkuju moc, že začínáš mít Draca ráda :)) vážně :)
Nádhera :D Děkuju, Liso, opravdu, to je krása, jak to s nimi celé procházíš :)) Já si Severuse bez Harryho taky už neumím snad ani představit :D
Díky, moc ráda jsem tě rozesmála i rozněžnila, štěňátko si dnes konejšení rozhodně vysloužilo :))
Díky ti mnohokrát! :))
 
Už zase ...
(Nade, 15. 10. 2010 19:07)
... zase nádherný díl. Při té hrůze, kterou jsem očekávala .. toho co se bude dít, až se přenesou na místo určení a budou v rukou smrtijedů. Nakonec to však nebylo o bezbranných obětech, ale o zarputilé snaze uniknou, která se nakonec vyplatila. Draco mě teda nepředstavitelně překvapil. Vzdal se kvůli Harrymu jediné jistoty, kterou v tu chvíli měl. A Harry nezklamal, dokázal nemožné a oběma zachránil krky.
Přesto jsem přímo cítila Severusovo zoufalství z pocitu, že zklamal. "Nepustím." To jedno slůvko vyjadřuje tak mnoho, až mi z toho běhá mráz po zádech. Ovšem jeho zmijozelská taktika, jak nadehnat Harryho přátele, tam kam patří, mi byla hned jasná, stejně jako Harrymu. To bylo mazané. Chudák Harry si to však vysvětlil tak, že ho Severus opustí. Co asi způsobilo návrat zranění? To magické vypětí a vyčerpání? Doufám, že to nebylo tím zklamáním, protože to by znamenalo, že je na Severusovi "až moc" závislý.
Ale Severus nakonec jenom usnul, proto nepřišel za Harrym a tím navodil tu zrádnou myšlenku. Zjistila jsem (a určitě nejsem sama) ... já občas zapomínám, že Severus Snape je taky jenom člověk. Jistěže naprosto dokonalý, úžasný ... ale pořád jenom člověk. A to zjištění je nakonec milé.
Děkuji a těším se na další pátek.
 
Ahojky, Nade :))
(Alice, 15. 10. 2010 23:40)
Děkuju :)) Co by to bylo za příběh bez pořádné honičky? ;-) :D
Podle mě Draco nemohl být špatný charakter, to by se ho Severus celé ty roky nesnažil zachránit... Škoda, že v originálu nedostal větší šanci. Tak mu ji dám tady :)) A jsem moc ráda, že ho dokážete přijmout :))
Díky, že se ti to líbilo, i že jsi na sebe nechala zapůsobit Severusovo zoufalství :)
Proč se bolest vrátila prozkoumáme příště. Závislost není dobrá, ale dá se s ní pracovat :) A Harry je moudrý mladý muž ;-) Někdy stačí jen ukázat.
A děkuju, že pro tebe Severus zůstal "dokonalým" i přes zjištění, že je skutečně pouhým člověkem :)
Díky moc! :))
 
a zase znova :)
(Martina, 15. 10. 2010 17:57)
To teda bylo napínavý, ten začátek ! Ještě, že oba napadl onen stejný spásný cíl ! Severus Snape :)

Líbilo s emi, jak pevně si je Severus držel u sebe :) Jak Pitbull...

Kouzla magického polachu - to je teda dobrá JIPka :)

Obrázek k Sempre Fidelis je tak nádherný ! Ty si je vyrábíš sama ?

Rozhovor Draca a Harryho na ošetřovně na jedničku s mnoha hvězdičkami ! Jsem moc ráda, že tvůj Draco bude něco jako vzor Zmijozelu :)
Severus musel být na Draca pyšný, že se vzdáním se kamenu byl ochoten podvolit horší volbě než by byla eventuelní Harryho rychlá a bezbolestná smrt !

Omlouvám se, ale už si přesně nepamatuju... Severus už není pod Neporušitelným slibem ? Mám jen matně zato, že ne...
Myslím, že se znamením zla zmizelo i toto... jak je to ale možné ? Jen by mě zajímalo vysvětlení...

Harrymu tak strašně chybí Severus, že si snad znovu ty bolesti přivolal, ne ?
Myslím, že Severus by asi nepřišel, že on opravdu chtěl, aby se Harrymu vrátil jeho dřívější život a jeho blízcí, že raději by trpěl ztrátou Harryho, ale chtěl by vidět šťastného jeho, ne ? Jaktože Iskariot nereagoval na Harryho prosby ?
 
Ahojky, Martino :))
(Alice, 15. 10. 2010 23:28)
Děkuji, jsem ráda, že se ti to líbilo :))
:D Ano, přesně - kouzelnická JIPka :D
Obrázkové "nástěnky" jsou moje práce, ano :)) Ale zrovna s tímhle mi pomáhal kamarád :)) Díky, jsem ráda, že se ti líbí :)
Mám Draca ráda, takže mu tady dám trochu víc prostoru :) Těší mě, že ho tu vítáš :))
Ano, Severus na něj rozhodně byl pyšný. Na oba :)
Správně, Neporušitelný slib je pryč - stejně jako Znamení zla. Podle mého obě kouzla byla svázaná se Severusovou magií a ne s jeho fyzickým tělem. A magie se díky Eviteře změnila, stejně jako Harryho, tudíž to muselo obě kouzla zlomit.
Iskariot, nitrobrána, potažmo celý nitrozpyt, je jen o magii - Harry svou vyčerpal průchodem štíty, tak proto nic nefungovalo.
Proč se bolest vrátila, budou zkoumat příští kapitolku, takže o tom musím mlčet :))
Díky moc :))
 
Nádhera,
(anneanne, 15. 10. 2010 17:12)
Dík za další kapitolku.
 
Ahojky, anneanne :))
(Alice, 15. 10. 2010 22:17)
Já děkuji, jsem ráda, že se ti líbila :))
 
 
:)))
(Saskya, 15. 10. 2010 16:21)
nádherná kapitola
chudák, akoby nestačilo, že ho skoro zase zajali, ešte toto, má to ale šťastie :-/
neviem sa dočkať pokračovania, ach, nech už je ďalší piatok! :D
 
Ahojky, Saskyo :))
(Alice, 15. 10. 2010 17:01)
Děkuji :)) Těší mě, že se ti kapitolka líbila :))
Harry to měl teď těžké, ale i tady se našlo pár kapek štěstíčka, ne? :)) A přibudou další ;-) :))
Děkuju ti :))
 
dokonalost
(gleti, 15. 10. 2010 15:26)
tahle kapitola obsahuje téměř vše, s vyjímkou čiré romantiky. Je v ní napětí, vtip - "Ty jsi zhmotněný význam slova beznadějný.“ -- jeden z nejlepších rozhovorů jaké jsem četla, drama a moudré myšlenky -
Samota je těžké lepkavé bahno. Obalí vás, tělo, údy, mysl, a zaschne, ztvrdne, je z vás nehybná němá socha, co křičí uvnitř. - ale hlavně Snape ochránce a zachránce.
 
Ahojky, gleti :))
(Alice, 15. 10. 2010 16:59)
Děkuji mnohokrát, jsem moc ráda, že tě oslovila každou ze svých částí :)) A těší mě, že se ti líbil jejich rozhovor! :))
Díky moc :)
 
...
(nika, 15. 10. 2010 15:25)
fantastícké! to Dracovo gesto bolo skvelé a následný pobyt na ošetrovni a rozhovor Harryho a Severusa, v ktorom na neho najskôr vyletí a hneď nato objíme taktiež...chudák Harry, jeho reakcia na ich slová, i Severusové nedodržané slovo asi urobili svoje, snáď sa dá rýchlo do poriadku...už teraz sa teším na piatok
 
Ahojky, niko :))
(Alice, 15. 10. 2010 16:56)
Děkuji :)) Jsem moc ráda, že jsi ocenila Dracovo gesto, bylo vážně velké :))
Severus byl v dost těžké pozici - musel Harryho jasně upozornit na chybu a současně ocenit to dobré, dát mu najevo svou podporu... Tak to vyřešil takhle :))
Severus se o Harryho vždy postaral dobře, zvládne to i teď ;-) Možná bych se v příští kapitolce víc bála o Severusovo zdraví... duševní, minimálně :D
Díky, niko! :))
 
dakujem
(Ywen bwa, 15. 10. 2010 14:05)
priebeh celej poviedky je uzasny, nie je to iba obsahom ale aj formou, spojanim slov....dakujem, ze si to mozem precitat
momentalne mam trosku tazke obdobie a "tvoj" Snape mi ho svojim sposobom ulahcuje prezit...dakujem, nevystihuje uplne presne co citim ale vlastne ani neviem presne vyjadrit ten pocit...
 
Ahojky, Ywen bwa :)
(Alice, 15. 10. 2010 16:41)
To já děkuji. Mrzí mě, že se ti momentálně nedaří - pokud ti příběh může alespoň trochu pomoct, třeba tě jen na pár chvilek schovat mimo realitu, jsem moc ráda :)
Přeji ti hodně síly a aby se k tobě vrátilo štěstí co nejdříve :)
Díky moc :)
 
nádherná kapitola
(anfulka, 15. 10. 2010 13:48)
úžasná jako vždy
 
Ahojky, anfulko :))
(Alice, 15. 10. 2010 16:35)
Děkuji, to mě moc těší :))
 
:-)
(Lady Corten, 15. 10. 2010 11:39)
užasný díl, jako vždy se nemohu dočkat pokračovaní
 
Ahojky, Lady Corten :))
(Alice, 15. 10. 2010 12:42)
Děkuji :)) Jako vždy mi bylo velkým potěšením :))
 
nádhera!
(grid, 15. 10. 2010 11:08)
Veľmi ďakujem za krásnu kapču, Alica. Netuším kam až hodláš zájsť v tých srdce a city drásajúcich udalostiach, ale máš naozaj veľký talent vypracovať ich do najjemnejších odtienkov a to ma vždy dostane. Milujem túto poviedku a podľa toho, čo som si prečítala v upútavkach z naslesujúcej kapče sa už teraz teším, čo to malé šteňa chystá na nezlomného Severusa.
 
Ahojky, grid :))
(Alice, 15. 10. 2010 12:41)
Já děkuji :)) Že to na sebe necháváš tak působit, právě včetně ten jemných odstínů, že je můžeš vidět a cítit - děkuji :) Kam hodlám zajít? Ještě o velký kus dál :-)) Doufám, že úspěšně :)
Ano, v příští kapče to bude mít Severus "těžké" :D
Díky moc, grid :))
 
Teda Teta...
(Iva, 15. 10. 2010 10:26)
Pripravila si mi skvelé prebudenie takto po ráne. Ja som sa cítila taká sklamaná Severusom, možno ešte viac ako Harry sám, ak to je možné. O.o Mocný Mistr Lektvarů nerobí chyby často, ale keď už je nejaká na svete, tak to stojí za to. Či už v zlom, alebo dobrom zmysle. Čo už, chúďa šteniatko :(
Fuj, táto kapitola prečítaná na jeden dych, ochutnávky ma len nechávajú v tom, že budem ZASE nedočkavo a nervózne čakať na ďalší piatok. (ešteže existuje ninja saga)
mmch: Nikdy by som si nedovolila osloviť ťa Babi :D - Matka by ma strhla z kože urazenosťou :D

Iva
 
Ahojky, Ivuško :))
(Alice, 15. 10. 2010 12:34)
Tak to jsem ráda, že jsem ti mohla zpříjemnit začátek dne :))
I velký Mistr lektvarů je jen člověk :) A velmi unavený člověk :)) Ale máš pravdu, když se jemu něco nepodaří, je to rána :) Ano, štěňátko si tuhle kapitolu zase užilo... to by chtělo nějakou hodně sladkou odměnu, co myslíš? :-))
Přeji ti rychlé zdolání bacilů, příjemné chvilky s ninja ságou ;-) a hodně času na Andreu ;-) ty... strýcu... B-) :D
Díky, Ivu :-))
 
nepřekonatelné
(Bacil, 15. 10. 2010 10:03)
Miluji tuhle povídku. Nikdy netuším co bude dál. Je to horší jak droga. Siria bych někdy fakt rozčtvrtila a naložila do lihu. Doufám, že to jak se chová mu jednou doje a zlepší se. Krásná kapitola a už se moc těším na další :-)
 
Ahojky, Bacil :))
(Alice, 15. 10. 2010 12:28)
Děkuji mnohokrát! :) Překvapovat své čtenáře je velké přání každého autora - děkuji :)
Sirius se hned tak nezmění, jeho nepřátelství se Severusem trvá příliš dlouho. Bude lépe se na to připravit ;-) :)
Moc děkuju za tvá slova, Bacil :))