Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 15.kapitole - archiv

 

Prečo? *zúfalo zastoná*
(Sisa, 15. 10. 2010 23:22)
Prečo vždy ten koniec spravíš taký krutý? Konečne sa dostanem ku kapitolke, vravím si, aký to skvelý balzám na dušu...a ten koniec..vrrr >.< T.T
Oukeej, takže..som mimo, takže dnes len tak krátko dám.
Ďakujem ti, ďakujem ti zato, že máš taký skvelý štýl písania, zato, že píšeš, že sa s nami o to podelíš a že mi svojimi kapitolkami vždy tak nejak..vnesieš mier do duše. Úplne to tak pohladí po dlhom hnusnom dni, týždni..
Milujem Severusove a Harryho rozhovory, milujem ako vyriešili udalosť z konca minulej kapči-> klobúk dole:)
Neskutočne ma baví predstava Seva, ktorý sa snaží písať ako Harry:D Proste tá predstava má 10*:D Harryho nočná mora vydesila aj mňa, ale tým štýlom, čože to má byť a chudák Sev-> a ten to tak krásne vyriešil, dal Harrymu domov v podstate. Krása. Rozhodne nesúhlasím s tým, že on vie najmenej mať rád. Vie to až kur*vsky dobre, len si to očividne nepripúšťa, potvorák:) Ach, áno a Harry nádherne vyskočil na jeho obranu pred Albusom:3 Skvelé, skvelé *nadšená*
Albusove vety o Severusovi boli krásne, aj ich rozhovor samozrejme.
Návrat do školy- super! Milujem a velebím predstavu Severusa v tele Harryho štvúceho Minervu:DD Rovnako tak neznášam Siriusa za jeho slepú žiarlivosť. Snáď si nemyslia, že ich Harry bude mať rád večne?! Dobre, on možno hej..ale aj tak! Vrrr a ani Hermi za ním nešla:/
Zápas bol úplne super- do doby, než sa premiestnili! Alice! Ty potvora jedna vypotvorovaná!!! Ja som plánovala dnes ísť skoro spať, že dočítam 15. a 16. až zajtra..ale môžem teraz snáď?! Jasné, že nie! Teda, asi sa len uistím, že budú v poriadku..ak budú..musia byť..páč som fakt desne unavená a prakticky spím s otvorenými očami, len tvoja poviedka ma drží pri zmysloch:) Zajtra ti hodím koment aj k 16.;) Ale Merlin ťa ochraňuj ak skončí zas tak napínavo!:D Prídem ti pod okno robiť strašiaka:D A teraz vyzerám fest desivo s tými kruhmi pod očami:D
 
Ahojky, má milá Siso :)))
(Alice, 16. 10. 2010 1:25)
Moc se omlouvám! :)) mrzí mě, že zrovna ve chvíli, kdy jsi tolik unavená, vyšla kapitola s takovým koncem :) Snad jsi ještě udržela oko otevřené na kraj další kapči a mohla jít pak v klidu spát :))
To já děkuji tobě, že to se mnou tak krásně prožíváš :)) Velmi mě těší, že tě příběh umí pohladit, když se zrovna den nevydaří.
Jsem ráda, že se ti jejich vyřešení líbilo :)) A ráda jsem tě rozesmála :))
No ano, tady zrovna Nebelvíři nezářili... ale to se spraví ;-)
Tak doufám, že jsi se dostala do postele brzy - a včas, než jsi únavou padla -, snad mi to odpustíš :))
Díky moc :))
 
Zase pozdě, ale přece! :D 2 část :D
(Klaris, 14. 10. 2010 21:50)
....................... Po 20 minutách.............................
Celý jsem to v rychlosti přečetla znovu a vypadá to, že píšeš takovým způsobem, že i kdybych to četla po 10. - dojmy to ve mě vyvolá podobné, jako kdybych to četla poprvé. :) Tak co mě dostalo dnes stejně jako před týdnem je ten konec... Vzpomínám si, že jsem si říkala, jak to mám k sakru vydržet celý týden, když nevím, co se stane - kam je to přenese? zachrání je někdo? jak si tam poraděj? budou je mučit? a co Severus? .. A dnes si říkám, jak to mám sakra do zítřka vydžet a myšlenky jsou obdobný, jako před týdnem:DD...Tyto konce už mi prosím nedělej! Buď na nás hodná:)
Když neberu v potaz tohle tak tato kapitolka byla skvělá, klidná a odlehčující, boží a báječná :)
Hned na začátku se mi líbilo, jak to Harry vzal, že pochopil, proč to Severus udělal a že se na něj nezlobil. - Hmm Harry nám dospívá:) Myslím, že před nějakým časem, by to ještě určitě nechápal a bral to jako strašnou zradu:) A ty myšlenky, že je to JEHO Snape - krása:) U toho úkolu jsem se zase pobavila, úplně jsem viděla výraz v Severusově tváři, když zběsile škrtal a snažil se psát jako Harry :DD To pokračování lekce... asi to bylo nutné, je ale hezké, že si z toho muže ze Surrey udělala padoucha... nějak by mi tam nezapadalo, kdyby ten muž byl celkem dobrý - to by vzal Harry asi velmi špatně... Páni, moc hezké také bylo, jak Harry objal celý svět a Severus se díval a neviděl nic krásnějšího:) Věta: "Ne, nebudu štěkat" mě dostala:) To, jak Harry obhajoval Severuse před Albusem je tak "Nebelvírské" - krásně to tam sedí :) Když Harry nechal otevřenou nitrobránu napořád, strašně mě to dojalo a Severuse evidentně taky... U toho snu jsem se lehce vyděsila, cože se to tam zase neděje - a doopravdy by smrt asi neměla nikdy horší tvář ... No ale Harry to vzal zase úžasně - šel s ním :)... Já být Harrym tak bych byla asi dávno někde schovaná před světem i před Severusem a bála bych se vystrčit nos a Harry je pořád tak odvážný :) To, že mu Severus ukázal to místo, kde je jeho domek a teď už tam Harry může kdy chce musí být pro Harryho nádherný dárek:) Úplně miluju, jak je postupně dáváš dohromady, jak je z toho cítit to pomalé sbližování - to je úžasné:-) A Severusovi myšlenky - no ty uplně zbožňuju :).... Návrat do Bradavic a cesta do Velké síně + polibek do vlasů -nádhera:) Reakce Zmijozelů ve Velké síni byla nepředvídatelná (pro mě) zato podobnou reakci od Rona jsem tak nějak očekávala:) Aaa - hodina přeměňování - tak u tý jsem se hodně nasmála :D Ty jejich rozhovory v mysli taky miluju. Zase: Reakce Siriuse mě mrzí ale od něj jsem to tak nějak taky očekávala:) No famfrpál byl krásný a ten konec jsem už komentovala :) Strašně se mi líbil ten let Harryho a Severuse na koštěti - jen jsem tak nějak nepochopila - jestli se to Severusovi líbilo nebo ne...
Tak tímto radši končím,... Ups.. já to s tou délkou už fakt přeháním... Komentář na poslední chvíli a ještě k tomu strašně dlouhej.... Takže půjdu spát, ať mi to do zítřka líp uteče a budu se těšit tedy na další kapitolku :)
Díky, že mi zpříjemňuješ týdny touto báječnou povídkou:)
 
Re: Zase pozdě, ale přece! :D 2 část :D
(Alice, 15. 10. 2010 12:16)
Já vím, ty konce... :-)) Nebudu je dělat často, ale ještě se tu takový "zásek" objeví... Tomu se prostě NEDÁ odolat :D
Ano, přesně, Harry nám dospívá :)) To jsi z toho poznala velmi správně. Mudla - padouch, to jsem musela udělat :) Kdyby to byl vcelku hodný člověk, Harry by si to neodpustil. Ale "vcelku hodný člověk" by nikdy neudělal to, co udělal...
Jsem ráda, že tě potěšil Severusův úžas, Harryho nebelvírská obrana i statečnost, s jakou se vyrovnal se snem :) Myslím, že tu noc se obdarovali navzájem :)
A moc mě těší, že tě mile překvapili Zmijozelové :) Ron a Sirius, to se dalo čekat, ano :)
Ten let na koštěti - už jsi někdy zažila pocit, že je něco fantastickýho, ale zároveň naprosto příšernýho? :-D Tak asi tak se Severus cítil :-))
Díky moc, Klaris :)) Tvá slovíčka mě vždy potěší, děkuju :)
 
Zase pozdě, ale přece! :D
(Klaris, 14. 10. 2010 21:49)
Ach, velmi se omlouvám, že zase komentuju až teď - těsně před pátkem. Tahle povídka je jediná, kde se snažím pilně a pravidelně komentovat, protože si o to podle mě vyloženě žádá a každý díl je tak skvělý, že by byla uplně škoda něco k tomu nenapsat. Ještě se nestalo abych jednu kapitolku alespoň maličko neokomentovala - tak bych nerada tuto svojí tradici porušila:)
No já jsem ale brepta. Hlavně, že jsem minule slíbovala jak ti sem už o víkendu hodím velmi nadšený komentář a koukni na to... Je čtvrtek, skoro pryč a komentář ode mě v nedohlednu - no dobře teď už neni tak v nedohlednu, už se sápe do schodů :D Teď si připadám, jak ukázkový případ na to rčení - sliby-chyby. No dobře, už nebudu kecat a pustím se trochu do rozebrání této kapitolky - což je něco, co mám v hlavě už strašně dlouho, ale nějak se ještě nenašel čas, abych to naťukala do pc a ty myšlenky ucelila do nějakého smysluplného komentíku. Je tolik věcí, které bych chtělá tady pochválit nebo je rozebrat, či se na ně zeptat a ty mi probíhají hlavou, jako stádo splašených koní už od minulého pátka. K mé smůle se většina věcí, co jsem chtěla probrat z mé hlavy postupem času nějak vypařili:) No nevadí, jdu si to přečíst v rychlosti znovu a určitě se mi něco vybaví. Po prvotním přečtení jsem jsem totiž zaplněna tolika pocity, že nevím, jestli bych byla vůbec schopna napsat z toho nějaký komentář. No určitě to musím někdy zkusit:) Třeba zítra. Mám celkem i volný den, tak by to snad i šlo (ale radši nic neslibuju, nebo to dopadne zase jako dnes) Tak, ale teď už doopravdy plácám nesmysly:DD
 
Ahojky, má milá Klaris :-))
(Alice, 15. 10. 2010 12:07)
Určitě se neomlouvej :)) Já rozhodně oceňuji tvé pravidelné návštěvy i tvé komentáře a je zcela lhostejné, který den je vložíš :))
A tomu, že těsně po přečtení má člověk v hlavě příliš mnoho pocitů a myšlenek, než aby byl schopný něco sepsat - i to sama znám :)) Navíc, tohle taky autorovi něco říká :-)) Něco velmi příjemného :-))
 
Ahojky :-)
(Bara1982, 13. 10. 2010 22:40)
Tak konečně sem se dokopala k tomu, abych taky napsala koment. :-)
Harry nazývá Severuse jako můj. Tak nevím, jestli se už náhodou pomalinku nepřesouvá do dalšího patra. :-D A Severus se bude sápat a sápat:-D
Severus byl úžasný, když psal Harryho úkol. Jako vždy perfekcionalista:-D až na to, že to pak chudák Harry nemohl použít. A když přišel Brumbál, tak ten Harryho proslov byl dokonalý. :-)
Ten sen byl „strašidelný“ ale Harry se k tomu postavil jako správný Nebelvír, a dostal za to taky "sladkou" odměnu. Líbí se mi, jak se jejich vztah pozvolna prohlubuje, protože nechat otevřenou nitrobranu pořád, vyžaduje hodně důvěry.
Ten polibek do vlasů byl roztomilý a Harryho reakce ještě lepší. Překvapili mně zmijozelové. To sem zírala s otevřenou pusou.
A pak to přeměňování... no nevím, kdo si to víc užíval, jestli Harry, nebo Severus.
Sirius mně svým přístupem k Harrymu přivádí k šílenství. Žárlivec jeden potroublej...:-((( Co pak mu to pořád nedochází, jak tím Harrymu ubližuje? O Ronovi už ani nemluvě. Prý kámoši...:-(
No a nesmím zapomenout na ten let na koštěti, prý hlavně nic nedělejte pane...:-D To se povedlo:-DD Ale co ten konec???? No ještě že je už středa a pátek je tady cubydup.
Jo na konec sem se ještě chtěla zeptat, protože mám v koulech mezeru, co že je to za koulo Fidentia?
 
Ahojky, Baro1982 :))
(Alice, 14. 10. 2010 20:37)
Děkuju :)) To jsi napsala moc pěkně - Severus se bude sápat a sápat :D Ano, přesně, taky myslím, že s Harryho tempem si hned tak neoddechne :D
Jsem ráda, že se ti líbilo Severusovo zanícení do domácího úkolu, i Harryho obrana :D A těší mě, že tě Zmijozelové překvapili ;-) Mile, doufám :))
Přeměňování jsem si užívala hlavně já :D Ale myslím, že se to líbilo oběma :-))
Sirius i Ron mají strach, že Harryho ztrácí, tak se brání... vším, čím to jde :)
Díky, jsem ráda, že sis s nimi vychutnala let na koštěti :D
A Fidentia je kouzlo na zbavení zábran - to nešťastné kouzlo, které seslal Neville na všechny ve Velké síni, když se snažil předat dopis :)) Tím chtěl Harry jen lehce naznačit, zda se profesoři nezbláznili ;-) :D
Díky, Baro :))
 
Ahoj Alice,
(Misule, 13. 10. 2010 19:34)
tak jsem se konečně dokopala k napsání komentu, Klára nám totiž poslední dobou pěkně zatápí pod kotlem a budí se v noci na hraní, takže mám před očima už mlhu a nevidím.... no nebudu plácat...
a ručně stručně:-) kapitola opět krásná, je hrozně fajn pocit mít se na co těšit a že se na tvoje psaní těším opravdu neskutečně.
Opět se nám posunul vztah Harryho a Severuse a opět naprosto nenuceným a uvěřitelným způsobem. Právě tohle dělá tvojí povídku tak nádhernou.
Sirius/Ron: jejich jednání je naprosto na místě, chovala bych se také tak:-)
elysejský klíč: někde v minulých komentech jsi napsala, že se objeví v 16 kapitole.... má to co dělat se záchranou Harryho a Draca? No stejně na to asi neodpovíš:-) pokud by to tak bylo:-)
Ještě bych zapomněla, moc se mi líbí tvoje vykreslení zmijozelů, mám na ně stejný názor.
Příště snad budu komentovat líp.¨
Měj se hezky!
 
Ahojky, Misule :))
(Alice, 13. 10. 2010 20:51)
Říkala jsem si, že jste s Klárkou vyrazily někam na výlet - a ona podniká noční přepadovky :-)) Tak držím palce, aby ji to brzy přešlo a tobě pevné nervy :))
Díky, jsem vážně potěšená, nejen, že se ti další posun zdál přirozený, ale hlavně za tvé sympatie s Ronem a Siriusem :) Děkuju :))
Ano, správně, Klíč se poprvé objeví v příští kapitolce :)) On tu někdo říkal něco o tom, že kluci budou zachránění??? B-) :DDDD
Skvělé, jsem ráda, že ti vyhovuje tenhle pohled na Zmijozely, ještě k nim několikrát nahlédneme "pod pokličku" :-))
Moc děkuju za tvůj komentář, přeji klidný zbytek týdne a hlavně spící Klárinku :))
 
Poděkování
(Hajmi, 12. 10. 2010 22:49)
Fantastické, - tento typ povídek mám nejraději. Strašně se mi líbí, když Severus Harrymu vysvětluje svůj pohled a názor na situaci. Člověk ho tak maně začne srovnávat s tím, co si myslí sám. Severus tady je prostě jednička. Spousta situací a reakcí nejen hrdinů, ale i lidí kolem, je tak skutečná a pravdivá. Asi právě díky tomu je povídka tak skvělá. Moc děkuji, za další kapitolu a teším se na novou.
 
Ahojky, Hajmi :)
(Alice, 13. 10. 2010 20:43)
To já děkuji - za tvou přítomnost i laskavý komentář :))
Jsem moc ráda, že se ti tu Severus líbí a děj ti přijde uvěřitelný. Děkuju :)) Snad tě i zbytkem příběhu potěším :)
 
dneska budu stručná...
(Sax, 11. 10. 2010 21:00)
...ale musím to napsat... Já ty Snapeovy zmijozelské výchovné a výukové metody prostě žeru... U něj si člověk nikdy nemůže být jistý, co má v úmyslu. Všechno je nakonec jinak, než se zdá - nádhera...
Hodina s McGonagallovou taky neměla chybu... neskutečně jsem se bavila. Úplně jsem to viděla... :)
A projížďka na koštěti? Chudák Snape... Všechno jsem nezmínila, ale celá kapitolka byla opět krásná... :) Taková obvykle školní, ale neobvykle jinak prožitá... jen škoda, že ne všichni jsou jejich spojenectvím nadšení... Ale zmijozelská kolej překvapila... :)
Už se těším na další...
 
Re: dneska budu stručná...
(Martina, 12. 10. 2010 19:18)
Milá Sax, já si myslím, že Severus jen stěží udržel emoce na uzdě a řekl jen " nádhera ". No prostě se mu to moc líbilo. Kéž by uměl taky takhle létat na koštěti :)
 
Re: Re: dneska budu stručná...
(Sax, 13. 10. 2010 14:24)
Milá Martino... on si to možná užíval, ale z mého hlediska je chudák - k tomuhle by mě nikdo neukecal... :) - asi do toho nesmím vkládat vlastní pocity... :)
Díky za objasnění... ^_^
 
Ahojky, má milá Sax! :))
(Alice, 12. 10. 2010 20:57)
Děkuji :-)) Jsem moc ráda, že se ti to líbilo :)) No ano, Severus stále překvapuje... i mě :-))
Těší mě, že jsem mohla potěit tebe - hodinou s Minervou i zmijozelskou kolejí :-)) A "lekci na koštěti" Severus Harrymu vrátí... po čase ;-) :D
Díky! :))
 
Re: Ahojky, má milá Alice! :))
(Sax, 13. 10. 2010 14:26)
Wow... tak na to vrácení "lekce na koštěti" se nesmírně těším... :)
 
A čo teraz, drahá Alice?
(Iva , 12. 10. 2010 14:09)
Pôvodne som si tie dve kapitoly ktoré zaostávam rozplánovala na pár dní choroby, aby som sa doma nenudila, ale človek mieni, Alice mení .... :/ Mám tie dve predlhé a prekrásne kapitoly za sebou takto z fleku T-T Aaaach! Bože, Sirius ma tak strašne sklamal, u Rona som to čakala, ale Sirius!!! Hlavne, že Snape sa ich snaží ospravedlniť :D ... Ty si ho tak pomaličky menila, ale už sa stalo, on už sa zmenil, aj keď k lepšiemu. Keď nepremýšľam o Andrei, premýšľam o tomto. Fakt si horšia ako čierny kašeľ, šíri sa to medzi tvojimi čitateľmi ako morová nákaza - to nadšenie, nedočkavosť... :) Teším sa na pokračovanie.. Koho napadli tie ochutnávky?!?!?! Prídem mu vykonať pomstu o pol noci!
Pozliepaný a nesúvislý komentár (ako vždy) spáchala Iva
BTW: Asi si si všimla, ale... žijem! :D
 
Ahojky, Ivuško :))
(Alice, 12. 10. 2010 21:05)
Teraz si dáme Deli... :D
Mrzí mě, že tě opět skolil bacil, snad se z něj vykřešeš rychle :)
Sirius je prostě horká hlava. Nebuď na něj rozhněvaná, on má Harryho opravdu rád, jen nevěří Severusovi :) A ještě dlouho nebude... pokud vůbec někdy začne... :D
Jsem ráda, že se ti kapitolky líbily, děkuju :))
A že jsem horší než černý kašel? Hm, jako bych to už někdy slyšela.. :D
Ano, bylo u tebe dlouho ticho, říkala jsem si, že tě nejspíš zcela ovládla škola :) Prima, že sis našla chvilku i na Andreu! :-)) O nedočkavosti a trápení svých čtenářů bych taky mohla něco napsat, ehm..... ;-) :D
Díky, Ivuško :))
 
Milá Alice,
(Alex, 10. 10. 2010 13:29)
děkuji za jistotu, že když začnu Klíč číst, všechno kolem zmizí a zůstane jen můj Sál vědomí s tvými obrazy, které mne vždy zcela vtáhnou do sebe… Ty obrazy tiší jakousi záhadnou část mého emocionální hladu tak dokonale, až musím mít podezření, že jsi u mne nechala svého Iskariota…

Zdá se mi, že v téhle kapitole se Severusovy motivy pro ochranu Harryho zásadně změnily. Ze začátku ho chránil hlavně proto, aby Harry mohl zbavit svět Temného pána. Teď si definitivně uvědomil, že chce chránit Harryho kvůli Harrymu, že mu záleží na něm, ne na zachránci světa, ne na tom, kdo zabije Voldemorta. Severus dovršil důležitou část cesty, ale Harry se taky posunul. Pozvolna se mění z toho, kdo útočiště potřebuje, na toho, kdo ho může poskytnout. Možná si toho ještě není ani jeden z nich vědom, ale nedivila bych se, kdyby už brzy Harry zachraňoval Severuse…

Zase jsi mi nasadila brouka do hlavy – teď musím přemýšlet o tenké hranici mezi přátelstvím a láskou. Přítel pro tebe udělá, co potřebuješ – i když to pro tebe může být těžké (a pro něj vlastně také). Ale co udělá ten, kdo tě miluje? Pokud jde o lásku bez podmínek, tak tě prostě přijme takového, jaký jsi, nesnaží se tě předělávat. Takže, když se tě snaží měnit (byť proto, aby ti pomohl), je to ještě láska bez podmínek? Nebo ta „nejpravější“ láska je kombinací lásky a přátelství v nějakém záhadném poměru? To bych teda fakt ráda věděla…
 
Ahojky, milá Alex :)
(Alice, 10. 10. 2010 15:10)
Děkuji :) Děkuji za tvou důvěru, když mi dovoluješ tě takto vtáhnout do mých snů a vpouštíš je do svého světa :)
A děkuji za tvou úvahu. Ano, Severus zde poprvé pohlédl na Harryho jinak, než dosud. Jen ta "spása světa" stále straší v pozadí, kdyby se dnes musel Severus rozhodovat, zda zachránit svět nebo Harryho, docela jistě by zvolil svět. Protože on dokáže vidět "ty tisíce tváří", protože "kdo je on, aby soudil svět"... a protože Harry si zatím vybojoval jen část Severusova srdce. Vlastně jsi zde nastínila cestu, kterou Severus pomalu půjde. Jaké bude jeho rozhodnutí na konci - k tomu neprozradím nic, snad jen, že má představa skutečné lásky v jejím základu, je postavit přání a potřebu toho druhého nad své vlastní. A pokud to tak vidí oba... :)
Přesně - situace se začíná pomalu měnit do rovnováhy mezi nimi, Harry přestává být ten absolutně potřebný, zvolna začíná Severuse "podepírat". A ano, jednou si budou rovnocenní a Harry bude ten, kdo bude spěchat na pomoc :) Tiše doufám, že třebaže takový vývin očekáváte, dokážu vás aspoň způsobem, jakým k tomu dojde, překvapit :)
Tak to je moc zajímavé - je to ještě láska bez podmínek, když se pokoušítě druhého měnit, byť pro jeho dobro? Zřejmě bude záležet, zda ten druhý, který se o změnu snaží, dokáže přijmout a akceptovat i případný neúspěch? Jinak, má zcela soukromá vize ideální lásky je taková, když povstane právě z přátelství. A když to přátelství s ní nějak i nadále prolíná, jak jsi ty napsala. :) Ale co je dnes ideální? Navíc, někdy jsou to právě ty chyby a nedostatky, které dělají vztahy skutečně krásnými :)
Snažit se o dokonalost je asi správná cesta. Dokonalosti dosáhnout - to musí být katastrofa :) A končím s filozofováním :DD než plácnu nějaký nehorázný nesmysl :-))
Děkuji moc, Alex :))
 
Re: Ahojky, milá Alex :)
(Alex, 10. 10. 2010 18:44)
Vůbec nepochybuju o tom, že nás budeš stále překvapovat, to děláš velmi rafinovaně celou dobu, proto se nemůžeme dočkat pátku ;-)

"Snažit se o dokonalost je asi správná cesta. Dokonalosti dosáhnout - to musí být katastrofa." - tenhle kus tvého filozofování mi připadá dokonalý, budu tě jistě mnohokrát citovat, jen filozofuj dál :-)
 
Re: Re: Ahojky, milá Alex :)
(Alice, 11. 10. 2010 20:36)
Jejda :D Co na to říct? Asi jen to, že odteď si opět začnu pořádně hlídat, co píšu... :D
 
Re: Re: Re: Ahojky, milá Alex :)
(Martina, 12. 10. 2010 19:23)
Pro Alex : tvé úvahy o " nejpravější " lásce byly krásné ! :)
Pro Alici : Ali, možná bude lepší když si nebudeš hlídat co píšeš, protože ty nejlepší poklady lezou z tvého nitra, z tvého sálu plného krásných a dojemných slov . Jen tak dál !!!!!
 
Famózní
(Zrzka, 10. 10. 2010 2:01)
Merline, to je skvělý... teď jsem v zátahu přečetla všech patnáct dlouhatánských kapitol... uritě jsem vzbudila polovinu baráku opakovanými záchvaty smýchu a taky jsem si ohrybala ruce do masa... měla jsem pocit, že u čtení umřu blahem... díky, to už se dlouho nikomu nepodařilo :)
 
Re: Famózní
(Zrzka, 10. 10. 2010 2:03)
a taky bych si určitě měla naliskat za ty hrubky... omlouvám se, jsem už příliš dlouho bez spánku :(
 
:)
(Alice, 10. 10. 2010 14:43)
Tím si vůbec nelam hlavu :)) Nedostatek spánku se projeví na každém - a kdo z nás občas neudělá chybu, ať hodí houbou :D Já to teda nebudu :D
 
Ahojky, Zrzko :))
(Alice, 10. 10. 2010 14:40)
Vítám tě, nový čtenář vždy potěší :)) A smekám, přečíst to na jeden zátah, to je opravdu odhodlání :))
Jsem moc ráda, že se mi povedlo tě zaujmout, rozesmát i "oblažit" - za zničenou manikůru se omlouvám :D
Díky moc, budu doufat, že tě ani pokračování nezklame :))
 
Re: Ahojky, Zrzko :))
(Zrzka, 11. 10. 2010 18:46)
Alice, neomlouvat neomlouvat, naopak doufám, že si patnáctého ohobluju další prsty... :)
Zklamat asi těžko můžeš, to by tě musela postihnout mozková mrtvice... je to psáno na výborné úrovni... ne každý z českých autorů píše s tak vysokým standardem...
 
:))
(Alice, 11. 10. 2010 20:33)
Děkuju, tvých slov si vážím. :)
No, uvidíme, zda se mi skutečně podaří udržet si vaši pozornost až do konce :-))
 
to čekání
(kat, 10. 10. 2010 20:38)
je úmorné. je to jako číst dobrou knihu po kapitolách. měla jsem si počkat až bude dopsaná a potom si sednout a hltat ji do 5 hodin do rána.

K tomu nahoře:
A co ublížit, zradit, zahnat do kouta, abyste slepce přinutili otevřít oči? Kdo dokáže něco takového? I když to může být jediný způsob, jak pomoct, kolik lidí má v sobě tolik síly, tolik… něčeho?

Spíš kolik lidi potom má odvahu se postavit tomu, komu pomohli... jen malé zamyšlení.
 
Ahojky, Kat! :))
(Alice, 11. 10. 2010 20:28)
Věřím, čekání je dlouhé :-)) A když to pak ještě takhle ošklivě useknu... :-)) Budu zas chvilku hodná, pak to utíká líp :-))
K tomu, co jsi psala - ano, máš pravdu, určitě. To chtělo velkou dávku odvahy. Ale nakonec - on je přeci ten nejodvážnější muž, jakého kdy Harry poznal, ne? :-))
Děkuju, Kat :))
 
Aaaach
(Šaren, 9. 10. 2010 22:13)
Skvělá kapitola. Moc se mi líbí jak rozvíjíš vztah mezi Harrym a Severusem.
A ten infarktový konec...
 
Ahojky, Šaren :))
(Alice, 10. 10. 2010 14:36)
Děkuji ti, moc mě těší, že se ti jejich pokrok líbí :)) A za ten infarktový konec se omlouvám ;-) Snad to ti příští kapitolkou vynahradím :)) Díky! :))
 
Vedomosti
(Mononoke, 9. 10. 2010 18:17)
sa snažíte predať svojim deťom a nič, zrazu jeden víkend či menej a oni to vedia - ale neviem pochopiť, prečo sa tu hnevajú na Siriusa a Rona - predstavte si, že deti niečo dokážu po návšteve napr. u svokry a kým ste to do nich vtĺkali sami, tak nič. Ale to by bolo na dlho. Dalo by sa pokračovať učiteľmi, ktorí dokázali to čo nedokázali rodičia. Tak iba ukončím klasikou: Harry ale má odvahu. Postaviť sa takto svojim.
 
Ahojky, Mononoke :))
(Alice, 10. 10. 2010 14:33)
Přesně - to je ten stav, to jsi popsala skvěle. Člověk se snaží ze všech sil, pak přijde někdo jiný a zvládne to za víkend, co se vám nedařilo týdny. A třebaže je člověk nadšený, že se to konečně povedlo, jistá hořkost v tom zůstane. Proč to vaše "ze všech sil" nestačilo? To je prostě život :)
Děkuji. Děkuji, že je dokážeš chápat, díky, že vnímáš Harryho odvahu. Díky. :))
 
Pro Alici...
(Popoles, 8. 10. 2010 21:17)
A světlo ranní ozáří tvář smutného štěněte,
jež dospělo – teď, náhle. A není tu již dítěte.
Na hebkém bílém polštáři, se krátí noci stíny
a s novým dnem pak mažou se, i všechny zbytky viny.

Muž, jež dal vše v sázku a lásku poranil,
jen tiše doufá, modlí se, by přec jí kousek zbyl.
Jen kousek, stačí maličký, co dal by mu důvod žít,
dál pokračovat v boji, po Jeho boku jít.

Té duši která trpí tu a výčitkami týrá se,
stačí jen pohled zelený a řítí se ku spáse.
Ach ty oči zelené jsou plné pochopení,
všech emocí z nich zářících, jen odsouzení v nich není.

Ty oči barvy smaragdu se protnou s temnou černí,
ty duše, obě trpící, muži, navždy si věrní.
Zvenčí jsou tak rozdílní a přece jsou tolik stejní,
vnitřně spolu spojeni, křehkostí lásky silní.

Celému světu navzdory zas budou čelit běsům,
budou se hroutil, padat zas, utíkat k temným lesům.
Však pouto které vzniklo tu, je váže víc než kouzlo,
drží je pevně za srdce, by ni v smrti nevyklouzlo.
----------------------------------------------------------

Alice, doufám, že tě tohle malé veršování nepohorší. Aspoň vidíš, co se mnou děláš. Smysluplný komentář se pokusím vložit později, až se mi podaří nějak rozvázat ten uzel na dušičce...
 
Páni, Popoles!
(Alice, 8. 10. 2010 23:55)
Děkuju... To je krása! A moc tě prosím o souhlas, ráda bych vytvořila rubriku s vaší tvorbou ke Klíči a tvé verše tam umístila - protože tohle přeci nemůže zaniknout mezi komentáři, ne, to nejde.
Vyrazila jsi mi dech :) Děkuji ti!
 
Re: Páni, Popoles!
(Popoles, 9. 10. 2010 20:04)
Ta básnička je pro tebe, takže s ní nalož, jak uznáš za vhodné. :-D
 
Re: Re: Páni, Popoles!
(Alice, 10. 10. 2010 14:28)
Paráda! Děkuju ti :))
Dopíšu odpovědi a vrhnu se na to :))
 
Dušička rozuzlována... 2.část
(Popoles, 9. 10. 2010 16:32)
Sen a probuzení. Jo, něco takového jsem očekávala. Podvědomí je divná věc a dokáže být děsivě kruté. Vytáhne náš nejhorší strach a pěkně ho naservíruje přímo před hrůzou otevřené oči.
A Harry, ať se bojí mučení, Tary, bolesti jak chce... stejně to podle mne není nic, proti jeho strachu z toho, že by ho Severus opustil a postavil se proti němu, že by ho zradil. Stačila ta zkušenost s iluzí a pokusem o návrat jeho magie, aby si podvědomě uložil všechnu tu hrůzu – co kdyby...
Tady mi nebylo ani tak moc líto Harryho jako Severuse. Jeho nenávidím se, mi rvalo duši.
Ještě že měl Harry tolik rozumu a kuráže, aby ten sen nakonec zpracoval správným způsobem.
Vítejte v dalším patře... :-)) (proč mám takový pocit, že Severus je několik pater nad Harrym a ani o tom neví?)
A tu skálu jsi zvolila dokonale. Silná, pevná, strohá, studená, neměnná, obklopená bouřlivými vlnami. Stejně jako Severus – silný, strohý a zdánlivě studený, obklopen světem a událostmi. A stačí malé kouzlo, pocit a jeden člověk, aby to místo i osoba ožili a rozkvetli.
Severusovy úvahy nad spícím Harrym, byly... no, zase se mi hodí ten hadr...
Návrat do školy, polibek do vlasů, úcta Zmijozelů a odmítnutí těch, kteří by měli stát při něm...
Všechno tohle dál a dál utahovalo pomyslný uzel na mém žaludku...
Jen ta mezihra se Minervou to napětí zmírnila, moment, kdy naprosto jasně věděla, koho že to vlastně zkouší, je k nezaplacení :)))
A konec... každý je na pokraji infarktu, mě nevyjímaje. Vážně mě hrozně zajímá, jak si s tím oba pánové poradí. Proč mám takové tušení, že Rigor cantatis se Harrymu bude hodit? A nepozná Draco ten malý domek pod Fideliem?

A ještě otázka na konec – nestuduješ, či nezabýváš se psychologií? Protože každá kapitola je dokonalý psychologický rozbor osobností.

A prosím napiš mi, jestli ti tyhle moje dlouhé a nezáživné komentáře nevadí, nechtěla bych vzbuzovat pohoršení :-).
Děkuji za další nádherný zážitek a doufám, že si neokoušu nehty netrpělivostí až do masíčka, při čekání na další kapitolu.
 
Má milá Popoles :)) 2.část
(Alice, 10. 10. 2010 14:26)
Ano, naše podvědomí pracuje neustále. A stejně tak se mění všechno kolem, i naše strachy, Tara je příšerná, ale možná by dnes nebyla tím nejhorším, co by se Harrymu mohlo stát...
Severus se snaží. Ale i přes svou zdánlivou absolutní sebejistotu a tu víru v neomylnost, kterou kolem sebe neustále šíří, ví velmi dobře, že se občas mýlí. A že někdy neví, co má dělat. Tak to zkouší, se strachem, kdy udělá další velkou chybu... protože ani nejmoudřejší z nás nedohlédnou všech následků (Jak pravil Gandalf ;-) :D) Naštěstí pro oba, jejich vzájemná synbioza zatím pracuje správně :))
Myslím, že jejich "patra" se asi nedají moc srovnávat. Já sama vlastně nevím, kdo z nich je tady napřed; protože každý z nich se potýká s něčím jiným, překonává jiné zábrany. Ovšem že se oba během toho víkendu posunuli, to je jisté :))
Děkuji, že se ti líbila skála :)) Trochu působí "klišoidně", ale podle toho, jak funguje Fidelius, mi to prostě přišlo jako dokonalé řešení :)) Nehledě na to, že i mně tam Severus jednoduše pasuje :))
Minerva nevěděla, že v Harrym je Severus! :)) Tohle jejich spojení je známo jen Albusovi, před všemi ostatními to Severus chce utajit. Minerva se jen domnívá, že Severus začal Harryho učit víc, než jen lektvary... prostě má zlé tušení, že se ho snaží přetáhnout do Zmijozelu. No jo, ani dospělým se kolejní rivalita nevyhýbá... :D Ale důležité je, že tě to dokázalo rozesmát, protože pro to jsem to tam vložila :))
Jak si s tím mladí pánové poradí uvidíme příště :) A jaké to bude mít všechno následky... ;-)
Na tvou otázku - psychologie mě vždy nesmírně zajímala, ale nestudovala jsem ji pořádně nikdy. Jsem blázen amatér :D Baví mě poslouchat lidské příběhy, člověk se z nich hodně naučí. :)) Ale jak dobře na tom jsem v chápání složité lidské psýché, těžko říct. Pokud by tohle četl skutečný psycholog, možná by nad tím nešťastně vrtěl hlavou :D
Tak - tvé dlouhé a nádherné komentáře mě nesmírně těší. Naprosto upřímně :)) Samozřejmě, že ano :)) O to víc, že komentovat kapitolovku je hrozně těžké, každý dojde do bodu, kdy už má pocit, že všechno řekl, napsal a už by se jen opakoval a to nikdo nedělá rád :)) Takže jsem ti velmi vděčná, je nádhera číst, co s tebou konkrétně dělaly různé pasáže. Děkuuj moc :))
 
Dušička rozuzlována... 1.část
(Popoles, 9. 10. 2010 16:34)
Zase se mi to sem nevejde celé...

Uzel jsem jakž takž rozmotala, ale následky toho zašmodrchání stále cítím.
Po každé kapitole je ze mě uzlíček obnažených nervů...

Ten začátek je takový krásně poklidný. Probuzení do nové dne, ale taky do nového života.
Harry si uvědomuje co přesně se stalo. Že jeho slepá víra v to , že mu Severus neublíží byla vyvrácena velmi názorně. Jenže ani to nestačilo, aby ho odsoudil, protože pochopil to nejdůležitější – a za to jsem ti vděčná – že za tím vším pro něj Severus zase riskoval život, protože celou dobu věděl, jak silná je Harryho magie a co bude následovat , pokud ho vyprovokuje k nepříčetnému vzteku a strachu. Takže ta jeho „zrada“ byla nejen vyvážena, ale daleko přesáhla vše co mu Severus udělal:
Ale to není všechno, co včera Snape udělal, že ne? To nejdůležitější jako vždycky odbyl ve vteřině, jen tak. Jako když lusknete prsty. Odpustil mi.
Málem se mi rozklepala brada, když jsem to četla...
A jako by to nestačil, ještě jsi to zdůraznila...
I když to může být jediný způsob, jak pomoct, kolik lidí má v sobě tolik síly, tolik… něčeho?
To „něčeho“ bych klidně vyměnila za slovo lásky, ale na to ještě oba musejí přijít.
A díky, že jsi to potom tak hezky uvolnila – to škrtání, mazání a zoufalá snaha Severuse, aby ten úkol vypadal jako od Harryho... živě jsem si představila jeho frustraci :D :D
A závěr lekce... díky, že jsi toho mudlu nechala být padouchem. Bylo to pro Harryho kruté, ale únosné. A následná Severusova útěcha byla úžasná.
První úspěšné Protego, Severus a jeho uchvácení pohledem na Harryho magii a úvaho o přátelství... „Ne , nebudu štěkat“ … ano, díky, už dlouho jsem se z té podlahy nemusela vytírat, tak hurá do kapalného skupenství :) (neboj, kýbl a hadr mám stále po ruce, klidně houšť jen do mě)
Po setření Popo z podlahy, následuje výtlem při Harryho plamenné obhajobě Severuse před Albusem :D:D (mimochodem, kdy objasníš přesnou povahu vztahu A+S?)

Každý zažil pocit, když se mu zkřehlé tělo dostane z mrazu do tepla. Bolí to. Někdy i hodně. Jenže ať to bolí jakkoli, stejně v tom teple každý zůstane, nevrátí se do mrazu.
 
Ahojky, má milá Popoles :))
(Alice, 10. 10. 2010 13:59)
Děkuji ti :)) Já jsem naopak velmi vděčná tobě, že i v tom lehce pubertálním, rozjančeném chování můžeš a dokážeš vidět Harryho moudrost a vyzrálost. Pochopit, že nám někdo ublížil pro to, aby nám pomohl, je hodně těžké - ale skutečně to přijmout natolik, abychom dokázali cítit vděčnost... To už je opravdu "velký" člověk, který si úctu zaslouží. Jsem moc, moc ráda, že takhle Harryho vidíš! Děkuju :)
Ano - "něčeho" jsi pochopila naprosto správně, měla tam být "láska". Ale když jsem ji tam napsala, byla jako pěst na oko - příliš brzy! :) Pro oba. Láska je hodně silné slovo, v téhle chvíli teprve rozkvétá, možná začíná "vonět" tolik, že se pánové poprvé zmateně rozhlíží, cože to tady cítí... :))
Severusva frustrace nad Harryho úkolem... :D Díky, že se ti líbila, mě to taky moc bavilo :D
Co se týče mudly - padoucha, přiznávám :)) Z mé velké lásky k Harrymu jsem prostě musela z toho chlapa udělat bytost víc než nehodnou života, někoho, u koho by si nakonec každý řekl - Sakra, to mu měl Harry ještě přidat! :))
Děkuju, moc mě těší, že se ti Severusovo uchvácení Harryho magií libilo, dojalo... Tenhle okamžik v Severusovi zůstane jako jedna ze šťastných vzpomínek :)
Úplně konkrétní ohledně Severuse a Albuse budu až v okamžiku, kdy Severusovi dojde, že se musí rozhodovat... :)) A to ještě chvilku potrvá ;-)
Ano, ano, přesně - někdy to teplo po mrazu bolí fakt hodně. Ale nikdo z nás by se do té zimy stejně nevrátil :))
 
magicky rychly tyden
(kakin, 8. 10. 2010 23:16)
mam takovy dojem ze ho fakt budu potrebovat, uz ted sem napnutej...nema tu nekdo lektvar, ktery mi pomuze cely tyden prospat?
 
navic
(kakin, 8. 10. 2010 23:19)
se nedokazu soustredit, protoze porad musim myslet na tvou povidku...mas na svedomi me spatne znamky...uz vim, proc je jich tolik xD...takhle to utnout
 
Re: navic
(Alice, 9. 10. 2010 0:12)
Jejda :)) To mě mrzí, že ti likviduju koncentraci :-)) Ovšem to, že na povídku musíš myslet, moji dušičku zcela sobecky hřeje :D
Utnula jsem to děsně, já vím :) Ale já zas budu hodná ;-) Snad ti ty nervy příští kapitolka vynahradí :)) Děkuju ti moc, že tu jsi :))
 
Re: Re: navic
(kakin, 9. 10. 2010 16:01)
no jo, ale cekat cely tyden? to bych radsi vydrzel 1000x Imbracare hostigar xD
 
Re: Re: Re: navic
(Alice, 10. 10. 2010 13:34)
:D Vydržet týden čekání bude lepší ;-) :D I když, kdyby po tom Imbracare ošetřoval Severus... možná bych váhala... :DDD
 
Jééé, ahojky, kakine! :))
(Alice, 9. 10. 2010 0:10)
Moc ráda tě tu vidím :)) Říkala jsem si, že těch náznaků je na tebe příliš a akce sice jsou, leč jiného rázu... :DDD Zatím ;-) Je vážně moc milé, že tu stále jsi, děkuju :)
Takový lektvar bych potřebovala taky, ale obrácený - abych aspoň týden spát nepotřebovala :D To bych stihla práce! :-)) Na Klíči, samozřejmě, ostatní může počkat... :-))
 
Merline!
(Nade, 9. 10. 2010 9:37)
Ne! Tohle není možné! Někdy mi připadá, že se Harry musí cítit jako v mlýnku na maso. Vyrovnat se se svými city ke Snapovi, vydýchat tichou podporu Zmijozelů a zcela otevřené projevy nesohlasu svých "přátel". Naštvaný Sirius, snaha o úspěšné zvládnutí školy a navíc pořád kolem krouží tichá hrozba Tary. Voldemort. Může tohle jeden člověk-kouzelník zvládnout? Může?
Jak konstatoval Severus: "Tak mocný, tak zranitelný. ...vražedně věrný." Otázkou je, komu je ta vražedná věrnost skutečně nebezpečná. Ohroženým zřejmě bude Severus, jeho city, a on si to uvědomuje.
Závěr kapitoly mě úplně vyhodil ze sedla. V ohrožení života! Zase! A to mám vydržet celý týden? Může tohle jeden člověk zvládnout? Může?
Díky, bylo to nádherné.
 
Ahojky, Nade :))
(Alice, 10. 10. 2010 13:29)
Mlýnek na maso - naprosto výstižné! Dávám mu zatraceně zabrat, já vím... A přesně, jak říkáš, tohle opravdu nemůže vydržet nikdo příliš dlouho - Harry pomalu, ale jistě kráčí k explozi... :)
A opět máš pravdu, Harryho neuvěřitelná věrnost ohrožuje především Severuse - vždyť on je ten, kdo už dcakrát zradil, Harry to o něm ví a přesto je schopen mu tak slepě věřit... To je "silná káva" i na Mistra lektvarů :)
Závěr kapitolky... I tobě se omlouvám :)) A pevně věřím, že ty to zvládneš do příštího pátku :))
Díky moc! :))
 
......
(samba, 9. 10. 2010 8:54)
Jsi likvidátor nás nebohých ,já to říkám pořád.Zas se cítim na panáka slivovice,jak mam nervozní žaludek.Uplně tě vidím před sebou,jak dopisuješ kapitolku,šmidláš ručičkama a chichotáš se.A tvuj dovětek o magicky rychlém týdnu to je poslední kapka.Vůbec nebude rychlý! No jo, opět samozřejmě nádhera.Severusovi úvahy nad spícím Harrym mě dostaly.Chtěla bych vidět na vlastní oči jak hadi vzdávají čest,silná chvíle.Nepřátelství Nebelvíru,musí být strašně těžké snášet a o Siriusovi s Ronem ani nemluvim.Ale ten KONEC! A TA UPOUTÁVKA ! VRR
 
Ahojky, sambo :))
(Alice, 10. 10. 2010 13:24)
:D Likvidátor :D Omlouvám se :)))) Pokušení bylo příliš silné... :D
Děkuju, že se ti líbily Severusovy úvahy :))
Ano, přesně - jsem moc ráda, že na tebe zapůsobil i ten kratičký moment, kdy Harrymu Zmijozelové vzdali
hold. Děkuji ti :))
Harry to teď opět nemá lehké, ale vše se stále mění, ani tohle nebude napořád :))
Díky, sambo, jsem ráda, že se ti to líbilo a doufám, že mi do příštího týdne vydržíš. Ňaf :D
 
Když jsem včera...
(Lucy, 9. 10. 2010 8:22)
řekla sevy, že tyhle konce by měli zakázat, tak mě vysmála. Jo, chápu, sama jsem na tom kdysi nebyla líp a věřím, že ty, Alice, se stejně jako já před časem, v utínání kapitol neskutečně vyžíváš :-D (já to vysloveně dělala naschvál, co ty? ) Ale pořád si myslím, že je vražedný a mšli by ti to zakázat, takhle nás napínat :-D
No a ke kapitole, co říct... Prostě krása, nádhera, pohádka. Velice se mi líbil skutečný obraz Severusova domova, protože nejaký ten útes u moře to je přesně to, co se k němu skvěle hodí.
Z té jejich prekérní situace jsi vybruslila mistrovsky, klobouk dolů. A jsem velice ráda, že z Harryho neděláš nechápavého pitomce! Mám ráda, když je takový rozumný, i když třeba jako každý puberťák v pár ophledech třeba umíněný a tvrdohlavý. Charaktery tvých postav se mi opravdu moc líbí a trefila ses do mého gusta. Jen tedy Siriuse a Rona bych nejraději nakopala a nesouhlasím se Sevy, jich mi líto není. Jednu mezi oči by zasloužili za tu svou ješitnost a nechápavost :-D

Tak já už raději zmlknu a tiše budu čekat na další dávku, díky
 
Ahojky, Lucy :))
(Alice, 10. 10. 2010 13:19)
Možná to vyzní divně, ale hlasuju s tebou :D Sama tyhle useknuté konce z duše nesnáším. Ale je fakt, že mají něco do sebe, když si chce autor udržet čtenářskou pozornost :)) Ale všeho s mírou, to je jasné :))
Díky, jsem moc ráda, že tě Severusův domov potěšil, hodně jsem si s tím lámala hlavu, kde by mohl být v bezpečí - a místo bez jména mi přišlo ideální :) Třebaže skalní útesy zavání Pilchnerovou :D
A děkuji mnohokrát, že ti vyhovují jejich charaktery. Je to velké balancování na hraně, nerada bych z Harryho dělala právě toho nedovtipného hlupáčka, ale zase nemůže chápat všechno hned... prostě balancování :) Jsem moc ráda, že ti přijde rozumný, díky :))
Ach ano, pánská ješitnost... no, kdo z nás se s ní nesetkal? ;-) :D Ale je fakt, že i jejich hněvu rozumím a mají svou pravdu :)
Děkuji moc, Lucy :))
 
...
(Profesor, 8. 10. 2010 20:00)
Milá Alice,
mám za sebou emocionálně nabitý týden a dnešek byl zvlášť náročný. Tvoje povídka to celé velmi příjemně završila. Nebudu ti tu vypisovat momenty, to už udělali jiní - a poskytli tak alibi znavenému rybáři. Velmi jsi mne dojala. A ten závěr...
Přišel dřív, než jsem se dokázala vzpamatovat z předchozích událostí.
Ti dva se vážně chovají, jakoby spolu měli vztah, jen to ještě nepojmenovali. Možná, díky tomu je jejich přátelství ještě kouzelnější. Alespoň pro mne.
 
Ahojky, Profesore :))
(Alice, 8. 10. 2010 23:47)
Pevně doufám, že emocionálně nabitý týden znamená jen příjemné záležitosti. Nebo aspoň aby většina z nich byla příjemná :)
Děkuji, bylo mi ctí i potěšením, smět tě dojmout :) Snad mi ten konec můžeš odpustit, vždyť mě už znáš, se mnou je to pořád houpačka - takže pokud půjdeme dolů, zase se brzy vyšvihneme nahoru ;-)
Myslím, žes to klasifikovala skvěle - prostě tomu jen ještě nedali nějaké jméno. Proč taky všechno strkat do škatulek :)) Jsem moc ráda, že se ti to líbilo. Přeji ti klidnější týden, nebo aspoň dostatečně dlouhou pauzu na odpočinek a posbírání nových sil do dalších bouří :))
Děkuji ti :)
 
Re: Ahojky, Profesore :))
(Profesor, 9. 10. 2010 18:29)
Ano, ty emoce byly z drtivé většiny příjemné, jen jich bylo příliš.
Není zač. Už se těším na další vzestupy a pády. Je to fajn.
Dík. Příští týden si snad odpočinu.
 
žjůůůůůůůůůů
(Kiki, 8. 10. 2010 23:05)
kdybych nebyla tak zatraceně unavěená, napsala bych ti dlouhý koment... prozatím ti musí stačit info že čtu dále s vypětím všech sil a dny míhají v takovém sledu že ani nevím kdy je pátek a kdy ne..připomeneš mi to vždy až ty :D
tohle byla famózní kapitola! a samozřejmě bych k tomu měla hodně co říci ale nemám sílu to napsat...dej mi do hlavy Iskariota... :D a pak to možná budeš vědět
 
Ahojky, Kiki! :))
(Alice, 9. 10. 2010 0:01)
:D Děkuji tedy dvojnásob, že přes tu velkou únavu jsi mi napsala :)) A vždyť to víš, mě potěší i pár slovíček, není třeba pokaždé psát dlouhé komenty :)) Je mi jasné, že občas jsou některé týdny náročnější než jiné a času a sil prostě ubývá :))
Děkuju moc, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :)) (A toho Iskariota u tebe proberu se Severusem ;-) :D)
Díky! :))
 
Re: Ahojky, Kiki! :))
(Kiki, 9. 10. 2010 8:00)
tak v tom případě to dovolím jen jemu a on to s tebou bude konzultovat... :D Severus má smysl pro dekorum :D
 
NE, NE, NEEE …TAKHLE TO UTNOUT!
(cim, 8. 10. 2010 23:16)
Usiluješ o šílenství svých čtenářů ??? U mě se ti to daří ;)
Severusova nápomoc Harrymu při přemněňování se podobala spíš na poberty než na rezervovaného mistra lektvarů :D :D :D
 
Ahojky, cim :))
(Alice, 9. 10. 2010 0:05)
Proooomiň! :)) No, možná malinko zkouším, kolik vydržíte... :D A zatím se držíte skvěle :)) Já zas pak budu chvíli hodná ;-)
Poberty? :D Jasný, on je Severus v podstatě docela vtipálek :)) Rozhodně co se týče diverzních akcí :DDD
Díky, cim! :))
 
Cim to je netusim ale...
(Haku, 8. 10. 2010 20:06)
...mam Ta rada,(to sem sice nepatri) ale proste po docitani kapitoly sa dostavil tento pocit.Niekto kto dokaze pisat tak ako to robis Ty je proste fajn.Vies ma v pribehu prekvapit,vydesit,privadzas mi srdecnu zastavu,sposobujes soky a ja mam neskutocnu radost pri citani....dakujem Ti velmooooo pekne,ze existuje talent ako si Ty.
 
Má milá Haku... :)
(Alice, 8. 10. 2010 23:52)
Děkuju. To je ohromně krásné, cos napsala, děkuju ti vážně strašně moc. Co říct? Jsem dojatá :)
Už tak je pro mě neuvěřitelný dárek, že na sebe necháváš vše tak působit a dovoluješ mi v tobě všechny ty různé pocity probouzet, že máš radost při samotném čtení - děkuji. Vážně :)
Jsi skvělá! Tvoje komentáře mě vždycky dostanou :))
Děkuju... :)
 
nádhera
(Beruška, 8. 10. 2010 18:49)
asi jsem se zamilovala. Do téhle povídky. Je skvělá. Děkuji.

Jen maličkost. Pravička jako pravá ruka? To je pravačka, slovo pravička v tomhle spojení slyším - čtu poprvé
 
Ahojky, Beruško :))
(Alice, 8. 10. 2010 23:36)
To já děkuji. Mnohokrát :)) Opravdu mě to moc těší, díky :))
Pokud vím, používají se oba výrazy, pravička i pravačka, ale pro jistotu to ještě prozkoumám :-)) Děkuju za upozornění :-))
 
úchvatné ! ( a slova by mě taky zradila ) :)
(Martina, 8. 10. 2010 18:08)
Myslíš Alice, že Severus ráno, po probuzení Harryho , mu četl myšlenky ?BTW... moc by se mu líbily !

Jéžíš :) to bylo moc pěkný, jak ze Severuse vylezlo, že píše Harryho esej ( svůj trest )... " již hodinu zběsile škrtám " --- prvotřídní a moc zábavný !

" Přemýšlel jsem . Občas takové věci dělám " :)))
" Snažím se vás poznat. Promrhal jsem mnoho let " :) Krásný !!!

Zajímavé je, že Severus vždy, když je něčím co udělá Harry uchvácen, tak pronese něco úplně obyčejnýho. Já to plně chápu, jen podotýkám , jak se asi musí krotit, aby nevyjeknul nadšením :)

Víš Ali, strašně ráda bych viděla ty jejich sarkastický poznámky v reálu , protože věty typu --- Harry : " Přemýšlel jsem ". a Severus na to --- " Skutečně ? " mě naprosto odbourávají :)))

Harry umí Severuse nádherně odzbrojit . Otevře Nitrobránu a je to . Dokáže to co nikdo na světě ( jěště Lily by to dokázala ). Severus je neschopen slova ...

JJ Severusi... když se z kamenného srdce opět pomalu stává laskavé a láskyplné... také to bolí !

To je hrozné, jak Harryho duševně poznamenala ta muka a navíc když musí Severus trpět tím, že to on je teď v Harryho snech tím zlým... ale Harry mu očividně věří a dokonce by chtěl prožívat ve snech to co dříve, jen proto, že doufá, že Severus mu magipouta sundá... na druhou stranu si myslím, že byť je Harry statečný a má Severuse moc rád ( i všechny na hradě ) , ale kdyby ho podruhé chytli Smrtijedi už by nic z toho nevydržel. Jenže teď má v sobě obrovskou podporu a všehoschopného Severuse... děsím se okamžiku ( a jsem si jistá, že k němu dojde ) kdy se Severus za Harryho bude chtít obětovat, nebo brát jeho bolst na sebe, neo já nevím přesně co na nás chystáš... ale my to vydržíme ! Hlavně když konec bude dobrý !

Také jsem ráda, že příští kapitolka se jmenuje jako nadpis u povídky na tom onrázku... Sempre Fidelis :) Koukala jsem na to už dávno na net , co to latinsky přesně je ...

A !!! Je to tu ! Vždycky když má Severus nějaký hodně silný pocit provinění na Harrym pustí ho dál k sobě do svého patra :( Momentálně jsme u Fidelia :) )

Bylo krásné slyšet když Harry spí, jak je něžný a jsme hned u omluv k Lily , k Merlinovi ( Bohu ), k sobě samotnému... kéž by Harry spánek jen předstíral, ale to by Severus asi poznal...

" A kdyby nad ním celý svět... " --- to bylo moc nádherné !

Chudák Severus si teď myslí, že Harry nechce , aby ho měl Severus rád ...:(

Kdyby Brumbál stál někde v povzdálí na schodišti a viděl, kterak Severus něžně otcovsky políbil Harryho na vlasy ... usmál by se a řka " Země se zachvěla " by odešel...

Naprosto úchvatné bylo, když souboj Minerva vs Severus vyhrál Snape a Minerva, jak moc dobře věděla, že v Harrym je Snape :)
Chechtala jsem se ještě večer a přímo viděla Severusův samolibý a spokojený úsměv :)

Těšil se na noční výlet po souhvězdích více Harry, nebo Severus ? Tipla bysem na toho druhého. Harry by ho asi zklamal, kdyby řekl, že ne ...

A podle toho, že v ukázce příštího dílu Draco i Harry žijí, tak si myslím, že Harry Draca z bryndy zachrání, nebo se nikam oba dva nepřemístí... něco tak. Nicméně oba nejspíš zachránil Severus v Harrym !

Děkuju ti za další výtečnou kapitolku
 
Ahojky, Martino :))
(Alice, 8. 10. 2010 23:31)
Děkuji :))
Myslíš to první ráno, na začátku kapitoly? To byla Harryho nitrobrána ještě zavřená ;-)
:)) Jse ráda, že tě jeho poznámky umí pobavit :)) Ovšem představit si Severuse, jak vyjekne nadšením... ne, to mi fakt nejde :DD
Ano, Harry mu především věří :) A ne, opravdu ještě není připravený čelit Smrtijedům znovu. Co vás čeká? No, něco se určitě stane :)) Jsem ráda, že to hodláš vydržet! :D
Přesně, příště se už objeví Semper fidelis :) Uvidíme, co na to řeknete ;-) Jsem opravdu zvědavá :)
Ne, Minerva nevěděla, že v Harrym je Severus! Kdepak, tohle jejich propojení zná jen Albus. Minerva si myslí, že Severus Harryho učí - resp. se ho snaží získat pro svou kolej ;-) Což se jí pochopitelně nelíbí :))
Děkuji, jsem moc ráda, že se ti další díl líbil :))
 
Nemám slov...
(Teri, 8. 10. 2010 17:03)
Báječné, já si to čtení tak užila! Mají to těžké, chlapci. Obzvlášť ted Harry, proklínám všechny nebelvíry a Siriuse, nic nechápou a jsou na něj takhle zlí. Zato Severus to je balzám na duši :) Hodina s McGonagallovou byla skutečně vtipná. Ale ten konec, nechápu jak mám vydržet do příštího pátku, podle mě je to nemožné. Doufám, že Harryho a Draca Severus rychle zachrání. Nemyslím si, že by Harry přežil v tomhle stavu setkání s Voldemortem. Alice, moc děkuji za kapitolu je fantastická, moc tě obdivuju, že dokážeš něco tak nádherného napsat, ještě jednou díky :)
 
Ahojky, Teri :))
(Alice, 8. 10. 2010 23:11)
Děkuji, to mě nesmírně těší, že sis to užívala :-))
těžké to mají, ano - ale opírají se jeden o druhého (i když Severus si to zatím ještě moc nepřiznává ;-))
Nebelvírští mají strach, že je Harry opustí. Po všem, co pro něj udělali - mají právo být trochu nazlobení :) Ono se to vyřeší, nakonec, mají ho opravdu rádi, Ron i Sirius :))
Zda a kdo je zachrání neprozradím nic, samozřejmě, ale tiše doufám, že vás překvapím ;-) Jinak, máš pravdu, Harry na setkání s Voldemortem ještě připravený není.
Já děkuji tobě, Teri :) Je báječné psát pro tak milé čtenáře :)) Děkuji moc :)
 
:)))
(Saskya, 8. 10. 2010 16:55)
tí dvaja sú perfektná dvojica :D
tá Minerva :DD
Ron ako vždy :-/, trubiroch :D
ale myslela som, že aspoň Hermiona za ním príde, alebo čo, no nič.
krásna kapitola, ale ten koniec, grr :( :D
 
Ahojky, Saskyo :))
(Alice, 8. 10. 2010 23:02)
Díky, jsem ráda, že se ti tahle dvojka líbí :-D Tentokrát jsem trochu "zatopila" Minervě, chuděra... :DDD
Trubiroch? Krásné slovo! :-DDDDD Njn, Hermiona taky nechtěla, aby odešel... Ale všechno se časem vyřeší :)
Za konec se omlouvám, neodolala jsem :-))
Moc děkuju, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :))
 
Alice, nemůžu uvěřit, že jsi nám to už zase udělala! :-)
(Lisa, 8. 10. 2010 16:03)
Co ten konec? Copak takhle se dá žít? Dennodenně, dvacet čtyři hodin v kuse (dokonce se mi o tom už i zdá!) nemyslet na nic jiného, než na tvou povídku?! A když konečně nastane pátek a já na tu chvíli, co čtu kapitolku, ukojím svou zvědavost, ty mi uděláš tohle! No je to možný? Vždyť tahle povídka je moje droga! Ty se asi vyžíváš v zoufalství svých čtenářů že? Ty je ráda trápíš viď? Noo, tak pak se připrav na to, jak to se mnou dopadne... :D Kapitolka nemá chybu! Naprosto nádherná...chvilky v domku- skvělé, a představa Severuse, jak se lopotí nad Harryho úkolem- komicky krásná, vážně, nebo to s tím Johnem a pak u domku Harryho Protego, Everte Statim a Harry - zůstal - stát .. Nádhera. Božínku a ten sen a to co následovalo.. Jsem z toho na větvi :) Harryho návrat do Bradavic, to mě opravdu dojalo, jak ho políbil do vlasů a poznámka se štěňetem... málem jsem se rozplynula štěstím ( neuvěřitelné, jak na mě ta tvoje povídka působí :D ) taky mě tam vážně moooc potěšili ti Zmijozelové - úžásná chvilka, hodně jsem se pobavila u přeměňování a vlastně Harryho a Severusovi myšlenkové rozhovory neměli chybu po celý den :-) Sirius a Ron... noo, já jsem tak nějak ani nic jiného neočekávala... doufám, že je to brzo přejde, protože to zraňuje Harryho a to nemám ráda... :D Famfrpál, jujky, jak Harry povozil Severuse - jeee, žůžooo :) Zlatonka je moje. Nevidíte ji náhodou někde?... to jsem se nasmála :D Jenže potom.. ouveej, právě ta zlatonka to způsobila a taky poslední věta, že mě na chvilku pohltila prázdnota z toho, že už je konec :-) Ochutnávka... nemám co říct, jako bych to neznala :D , Ale jsem z toho nějaká zmatená - Tara, Tara, Tara, tyhle tři slova, mi v hlavě uvízly ještě na celý víkend :D Jsem zoufalá, když si vzpomenu, že mě čeká ještě sedm dní, než si zase budu moct přečíst další kapitolku z téhle dokonalosti, CELÝCH SEDM DNÍ! Noo, pokusím se to přežít, ale kdyby se tady příště neobjevil můj komentář, počítej s tím, že jsem to nezvládla :) Díky Alice, tvoje povídka dělá můj svět lepší :-D :-))
 
Ahojky, Liso! :D
(Alice, 8. 10. 2010 22:40)
Já vím, já vím, já vím! :-)) ono to tak nějak samo... já tomu pomáhám opravdu jen strašně malinkato... :D Varuju předem, ještě to někdy udělám, tomu se prostě nedá odolat :-)) Jsem kruťas :-))
A ty jsi prostě zlatá :-)) Děkuju ti :-))
Jsem šťastná, že sis užila i hezké okamžiky z kapitolky a ten konec je "nepřehlušil" :-)) Štěňátko v poslední kapitole chybělo, muselo se opět objevit, to by jinak nešlo :-)) Jsem moc ráda, že tě potěšilo :-))
A je ohromně super, že se ti líbí Zmijozelové, to jsem ráda. Je přece hloupost, aby v Bradavicích a ještě pod Brumbálovým dohledem, vychovávali temné nebo dokonce zlé kouzelníky :-)) Jsou jen prostě jiní :-))
Moc ráda jsem tě rozesmála :)) Doufám, že se mi to ještě párkrát povede :-))
Ochutnávka je zlá. Já vím :) A opravdu jsou na Newgrange, tentokrát to není sen. Ale neboj, zase bude líp! :-))
Prosím, hlavně to "zvládni"! :D Jsem moc potěšená - pokud ti opravdu kromě těch "muk" z konců kapitol dokáže Klíč den trochu prosvítit, je to velký dárek a já jsem za něj moc vděčná :-))
Děkuji ti, Liso :-))
 
Zdá se, že
(Rowene, 8. 10. 2010 16:03)
osa děje není v tom, co se dooprady děje v kouzelnickém světě, ale že hlavním a nejnapínavějším dějem je psychologický vývoj postav. Vše ostatní je jen kulisou k tomu, jak si pánové Potter a Snape sekundují ve svých myslích. Je to opravdu obdivuhodně napsané, kvituji s nadšením, že Harry se díky Severusově šokové terapii postavil na vlastní nohy. To mne trápilo, aby Harry nevystupoval pořád jako troska. Díky.:-)
 
Ahojky, Rowene :))
(Alice, 8. 10. 2010 22:22)
Ano, přesně tak :)) Bohužel, nějaké té "politice" a složitým machinacím v kouzelnickém světě jako takovém se vyhnout nemůžu, ale skutečně mi jde především o jejich vzájemný vztah. Psychologie mě vždy nesmírně zajímala. A bavila :))
Moc hezky řečeno, že si sekundují v myslích :-))
A souhlasím, Harry jako troska by nebyl dlouhodobě ani zajímavý, ani "správný"; vím, že to trvalo docela dlouho, ale nechtěla jsem to uspěchat. Ještě stále není úplně "za vodou", ale hlavní krok už udělal.
Děkuji, Rowene, jsem ráda, že se ti to líbí :-))
 
Ach!
(Michangela, 8. 10. 2010 14:50)
Doufám, že se kluci vzájemně podpoří! Díky za zajímavé přiblížení zmijozelské povahy. V kontrastu k ostatním projevili zajímavý charakterový rys.
 
Ahojky, Michangelo :))
(Alice, 8. 10. 2010 22:16)
Neboj, tohle snad prozradit můžu, "potáhnou za jeden provaz" :-)) V takové situaci jdou všechny osobní hádky a rivalita stranou.
A děkuji, že jsi ocenila zmijozelské! Těžko věřit, že by některá kolej v Bradavicích byla prostě špatná - to by bylo absurdní. Aspoň mně to tak přijde :-)) Myslím, že jejich vzájemná soudržnost je hodně kvalitní rys a ten také JKR svým způsobem naznačila.
Děkuji ti, Michangelo :))
 
...
(nika, 8. 10. 2010 15:28)
totálne úžasné, perfektné ako obaja pokročili v ich vzťahu a hlavne Severus, tá Minervina hodina bola fantastická :D, snad sa postupom času zlepší aj situácia so Siriusom a ostatnými...netrpezlivo budem čakať na piatok a s ním na ďalšiu kapitolu
 
Ahojky, niko :))
(Alice, 8. 10. 2010 22:05)
Děkuji! :)) Ano, "dnes" udělali velký pokrok a jak jsi správně postřehla, hlavně Severus se posunul :) Těší mě, že se ti líbila hodina s Minervou :D Situace s ostatními se bude měnit neustále, všichni "rostou", jen někdo trochu pomaleji :)
Děkuji ti :))
 
díky,
(anneanne, 8. 10. 2010 12:29)
za kapitolku.Ale mohla skončit dřív.Třeba v šatně???
Teď si budu lámat hlavu,kde kluci skončí.Ach jo.
Paráááááááááda moc se ti to povedlo.
 
Ahojky, anneanne :))
(Alice, 8. 10. 2010 22:01)
To je pravda... to určitě mohla skončit dřív... nějak jsem neodolala :-)) A byla jsem na vás už docela dlouho hodná! :)) Občas zazlobím :)) Snad to se mnou vydržíte ;-)
Kde kluci skončí? Ta ukázka je skutečně z Newgrange... Ale to jsi možná slyšet nechtěla... :))
Děkuju moc, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :))
 
nádhera
(Bacil, 8. 10. 2010 11:55)
Teda já ani netuším jak pořádně napsat jak mě tahle kapitola dostala. Ještě teď tu lapám po dechu. Bylo to neuvěřitelné. Uf. Ten týden do další kapči to snad vydýchám.
Super a už se moc těším na další pokračování :-)
 
Ahojky, Bacil :))
(Alice, 8. 10. 2010 21:53)
Děkuji :)) To mě vážně hrozně moc těší :)) A dvojnásob, že i přes ten nepěkný konec v tobě zůstaly i jiné pocity :-)) Snad pěkné :-))
Děkuji ti a na příští týden se těším též :-))
 
hmpftchpfff...
(sevy, 8. 10. 2010 11:53)
co to bylo? co to je? co to bude?!!!!!

maximální napětí a ... a konec? :'( to není fér... (nj, já vím... kdy už vám pane pottere dojde, že život není fér... chm...)

Inquietum Est Cor Nostrum Donec Requiescat In Te

mě ten citát děsí, ačkoliv melu dokola, že naděje umírá poslední, stále ve mě hoří plamínek strachu a nervozity, že to špatně dopadne... Alice, Aličko, Aliličko zlatá... hepááááč, prosííím, smutně koukám... štěněcí očička se k tobě s nadějí upírají!

to jsou muka! pro kapitolku srdce puká!

nějak jsi ve mě vzbudila obrovské množství lítosti a strachu a nedokážu se teď soustředit na ty vtipné chvilky... ale včil jsem si vzpomněla... minerva! sevova fascinace, že jí vytočil! to bylo skvělé a harryho obhajoba jakmile alík vystoupil z krbu! :-DDD
polibek do vlasů... ach... ;-D
líbí se mi, jak se ti dva od sebe vzájemně učí!- krása!

chtěla jsem se tě zeptat.. ty jsi z čech? já jen, jak píšeš harryho přímou řeč, zda to schválně odlehčuješ vzhledem k jeho věku, nebo zda to jde tak nějak samo :-D

shrnu to... bylo mi líto seva, siriho, rona i minervy, ale nejvíc harryho! to napětí teď na konci... já asi přestala dýchat, jsem nehorázně zvědavá jak to dopadne! kapitola byla skvělá, děkuji a přijď zas-rozhodně! ;-DDD
 
Ahojky, sevy! :-D
(Alice, 8. 10. 2010 21:50)
Koukám, že ani dnes jsi neměla s nadpisem problém :D
Ty sis ten citát přeložila? Díky :)) Když jsem ho náhodou objevila během jednoho z mnoha pročítání latinských slovníků a citátů a všeho možného, byla jsem tak neskutečně nadšená, jak krásně mi sem pasuje :-))
Aličko? Aličičko? :-D Teeeedy, tak krásně mi snad ještě nikdo neřekl, děkuju! :D Já vím, ten hepáč...
Ale jsem moc ráda, že i přes ty závěrečné pocity smutku jsem tě mohla i rozesmát a dojmout :) Většinou se snažím, aby žádná kapitola nebyla jen negativní :)
Ano, ano, přesně - učí se jeden od druhého :-)) Díky :)
Ano, jsem z čech... tím jsi mě malinko zmátla :D A přiznávám bez okolků, že Harryho mluva je mi mnohem bližší než Severusova :D To jde opravdu zcela samo :-))
Taky jsem hrozně ráda, že jsi do výčtu těch, kteří u tebe vzbudili lítost, zahrnula i Siriuse a Rona, oni se taky trápí. Ale Harry je uprostřed, takže to schytává ze všech stran... A konec byl prostě... podpásovka, já vím :D Doufám, že příštím dějem překvapím ;-)
Děkuju moc, sevy :)) A určitě k tobě zase zabrousím ;-)
 
:-)
(Lady Corten, 8. 10. 2010 11:14)
Výporný díl jako vždy :)
 
Ahojky, Lady Corten :))
(Alice, 8. 10. 2010 21:39)
Děkuji, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :-))
 
tohle nerozdýchám
(gleti, 8. 10. 2010 10:39)
drahá alice, cos to provedla, teĎ nebudu napětím spát z obavy nad osudem obou kluků. A ještě taková ochutnávka - "vodnaté oči řídké jako vzduchoprázdno" . to vypadá, že Draco není úplně v pořádku.
 
Ahojky, gleti :))
(Alice, 8. 10. 2010 21:38)
Já vím, omlouvám se :-)) Prostě tomu tu a tam neodolám :-)) A ta ochutnávka byla původně mnohem horší ;-) Na poslední chvíli jsem to změnila. No, to tě asi zrovna neutěšilo... :-))
Doufám, že i přesto během tohoto týdne usneš :-)) Děkuji ti, gleti :-))