Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 13.kapitole 2.část - archiv 1.část

Pomaly ďalej zájdeš,

(Mononoke, 25. 9. 2010 22:44)

Severus a Harry ešte musí povyrásť. Aj keď teraz sa nedal strhnúť davom - už som písala, že je odvážny.

"Potter letí, řítí se… a míjí! Škoda, téměř to byla branka" ... ako chce Harryho učiť sa brániť, keď mu ten neverí, že mu chce ublížiť - to je šikovné. Možno by mal sám ísť do nebezpečenstva, Harry by ho nenechal samého a tak by sa naučil brániť.

 

Ahojky, Mononoke :))

(Alice, 27. 9. 2010 13:15)

Svatá pravda :)) U nás se zase říká: Spěchej pomalu :))
Oba musí ujít ještě pořádný kus cesty. Děkuji, že jsi ocenila Harryho odvahu :))
Tak, musím říct, že tvůj návrh na řešení Harryho potíží s magií není špatný. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit, co vymyslel Severus :))
Děkuji za tvůj komentář :))

 

Ahoj Alice,

(Misule, 24. 9. 2010 18:48)

předně se omlouvám za koment. Měla jsem ho celý dlouhý napsaný a Klára mi vypla počítač. Občas ty děti patří z..... :-D
takže, pusa nebyla, no jasně, se to dalo čekat ty záludná:-D
Scéna s Poppy byla milá a zábavná. U asfodelu jsem se válela smíchy a že se opět na scénu vrátila klamonožka, to bylo kouzelné a Harry je tak vnímavý;-) Je vidět, že ohledně Severuse začíná mít skoro jasno.
Roztržka se Siriusem, ať se jdou i s Ronem bodnout:-) Ale sakra Harry už jim taky dluží nějaký to vysvětlení.
Ohledně Lily a Brumbála jsi odpověděla. Ok, taky jsem tápala:-) Ale co spolu ti chlapi pečou.... pověz:-) mají takový skoro otcovský vztah:-)
A konec, Harry, Harry..... jak z tohohle vybruslíš, a jaké to bude v domku. Držím pěsti:-)
hehe Klára by ti asi taky chtěla něco napsat...
nnnhdki,h
:-D

 

Ahojky, Misule :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:46)

Tak to mě moc mrzí, umím si představit ten pocit, když monitor zničehonic zčernal :)) Takže děkuji, že jsi se i přes to dokázala přimět k novému sepsání komentíku :)) Díky :))
Tys to čekala, viď? :)) Už mě začínáš znát :)) Ale neboj, není všem dnům konec, polibek se jednou dostaví - a já tiše věřím, že vám to čekání vynahradí :))
Děkuji moc, že jsi ocenila návrat klamonožky a co všechno tím Harry dal najevo :))
Ron a Sirius opět "zlobí" :)) Ale řekla jsi to přesně - Harry jim nějaké vysvětlení už dávno dluží! :))
Které "chlapy" myslíš? Albuse se Severusem? :)) pokud ano.... Hm, tak otcovský vztah mezi nimi opravdu není :DDD
Opět začínám tušit, že dění v domku vás překvapí :)) Ale "držené palce" Harry bude rozhodně potřebovat. Nakonec, i Severus... :) Díky ti za ně :))
A děkuji Klárince za její krásný komentář!!! :DDD

 

Re: Ahojky, Misule :))

(Misule, 25. 9. 2010 13:01)

Čekala, nečekala..... doufala jsem v mlaskavýho hubana na čelíčko:-D
A že by tě člověk znal.... slovy Severuse...Čím víc o tobě vím, tím méně ti rozumím..... ;-)
btw. pobavily mě nahňoucané polštáře.... u nás jsou tedy jedině nahňácané :-D:-D
ad Albus-Severus.... jj je mi jasné, že otcovský vztah spolu nemají, ale jaký jiný.... nějaké tajemství? ;-) Začínám se v tom trochu ztrácet.... Vím, že Albus byl jediný gay v originálu, ale v mém hodném a inteligentním deděčkovi si vůbec neumím představit sexuální symbol....no možná před 300 lety:-D nu jsem na to zvědavá:-)
ad ukázky na další díl.... mnohem víc mě navnadily tvoje vsuvky o 14 kapitole v komentech... tyto ukázky opravdu moc neprozradí:-)
Přeji příjemný zbytek víkendu:-)

 

Re: Re: Ahojky, Misule :))

(Alice, 25. 9. 2010 16:16)

I "mlaskavý huban na čelíčko" bude :D Jednou :DD
Eh, snažit se mi porozumět je asi marné, já to vzdala už dávno :D
Nahňoucané :D To se říká u nás :D trochu jsem nad tím váhala, přece jen to fakt není spisovné slovo, jenže trefnější popis mě prostě nenapadl :DD
Albus/Severus... Albus není zas takový dědeček :)) Kouzelníci se dožívají mnohem vyššího věku, v originále byl v posledním svém "žijícím" dílu dost zničený tou smrtící kletbou z viteálu, jinak je v něm ještě dost životní jiskry ;-) :D A Severus ho zná od svého dětství, vlastně ho provází téměř celý svůj život :)) A věkově nevyrovnaných párů je všude hodně... Ale v tomhle směru budu vždy velmi diskrétní :))
Osobně jsem velmi zvědavá, co na příští díl povíte. Dokonce natolik, že se mi vážně nechtělo prozrazovat dopředu vůbec nic :D
Děkuji :)) I tobě krásný zbytek víkendu :))

 

Re: Re: Re: Ahojky, Misule :))

(Misule, 25. 9. 2010 19:33)

Nahňácané naprosto sedí:-)
A že jsi diskrétní, ufff....to je dobře;-) Jinak mi to ale vážně vůbec nevadí:-D
Už nebudu komentovat, ať můžeš vklidu ležet v posteli a kurýrovat se. Brzy se uzdrav!

 

Re: Re: Re: Re: Ahojky, Misule :))

(Alice, 27. 9. 2010 13:09)

Děkuju :)) Nejhorší mám snad už za sebou, vypotila jsem se ve svém "psacím" křesle a bojovala s chřipkou tak zuřivě, až jsem cedila Severusovu krev :DDD Ale popravdě, sama netuším, zda tuhle pasáž, ovlivněnou horečkou, nakonec do příběhu použiju :D

 

Mrtvá...

(Haku, 25. 9. 2010 1:02)

....smiechom....tak to zacinalo,ked bola ta*lietajuca*cast tak som si myslela,ze sa udusim od rehotu....potom mi zabehlo co som sa to snazila tlmit (brala ohlad na susedov).Ty mu davas chudakovi...Severus ma tazky udel...mohol vediet,ze pomahat Harrymu je ako dvojsecna zbran...nasledky sa dostavia skoro okamzite a su poriadne hlboke.A co sa tyka Snapa ja nemam vyhrady,je aky je ,pribehou o nom som citala dost,takze podla mna sem pasuje ako namalovany a objavujem jeho skryte caro-sa mi desne popacuje.Otazocka?...dospeje Sirius niekedy?..to si nik nevsimol ako Pottera ubija ked ho stavaju pred moznost volby? a mam vycitku!!!!...sa ma chces zbavit,ze,ze?....bo tymi uputavkami deptas moje ego(ako to mam vytrimat...no ako.....hadam zacnem štrikovat....moje vzory vyzeraju ako domceky.*su v nich take diery,ze uz su aj s oknami.*

 

Má milá Haku :))

(Alice, 25. 9. 2010 15:21)

Skvělé :)) Těší mě, že se ti Harryho "letecký" den líbil :D Ne, Severus to s ním opravdu nemá lehké, na druhou stranu bylo vcelku naivní si myslet, že tohle postačí na překonání zábran :)) Ale někde se začít musí :))
Sirius... :D Když jsem si ho na počátku přivedla zpět do příběhu, ty všeobecné plány s ním byly trochu jiné. Jenže on i jako vymyšlený charakter je příšerně tvrdohlavý :D Dospěje. Časem. ...Doufám :DDDD
Zbavit se tě jistě nechci :)))) Současné ukázky jsou velmi nicneříkající, když neznáte souvislosti a následky ;-) Takže si z toho vůbec nic nedělej :))
Moc ti děkuju, že tu se mnou stále jsi :)) Omlouvám se, že jsem nereagovala už včera, ale i mě zlomila chřipka a mozek háže těžkou dysfunkci :D Štrikování je skvělý nápad :D Já se do toho raději pouštět nebudu, docela jistě bych se na tom oběsila :D

 

Re: Má milá Haku :))

(Haku, 25. 9. 2010 15:58)

Moje chudatko,hnus ta chripka....uz tyzden mi (s prepacenim tecie z nosa) a nie a nie sa toho zbavit(uz som taka zufala,ze zacnem davat na pockanie dychanie z ust do ust a dufat,ze to na niekoho prelezie.Za co sa ospravedlnujes prepana...uz si mala davno buvat a nie o polnoci odpisovat nam otravnim dusickam,aj ked nas Tvoje mile slova potesia(mne staci k radosti malo).A poviedocka...mno vnimam ju kazdym dielikom ako celok skladacky z ktoreho sa mi postupne vytvori prekrasny obrazok,takze som v podstate rada,ze sa jednotlive charaktery postav potupne uceluju a to je presne to co sa mi tak neskutocne paci,mam o com premyslat a nieje jednoduche prist na to co bude dalej.A to sa mne ako citatelovi paci.A este jedna prozbicka......supom sa uzdrav.Pacik.

 

Re: Re: Má milá Haku :))

(Alice, 25. 9. 2010 16:23)

Ty taky?! Začínám si myslet, že se chřipka šíří skrz Klíč! :DDD
Ale to je dobrý nápad, zbavit se jí stylem dýchání z úst do úst :DDD
Jasné, že jsem nemohla jít spát, vaše komentáře jsou mnohem lepší než Ibalgin :)) Jen kdyby ta moje hlava ještě aspoň trochu spolupracovala... :))
Opravdu mě moc těší, že ti děj nepřijde předvídatelný, třebaže některé kroky jsou předem dané už tím, že jde o slash. Děkuju :))
A děkuji za tvé přáníčko, i ty se brzy uzdrav :)) Pa :))

 

:)))

(Leesil, 25. 9. 2010 12:54)

Tohle je vážně bezva čtení:)

 

Děkuji, Leesil :))

(Alice, 25. 9. 2010 16:04)

Jsem moc ráda, že jsem tě mohla pobavit :)) Děkuji :))

 

došly

(Kat, 25. 9. 2010 12:39)

mi zásoby klamonožce chacha. děkuji

 

Kat :D

(Alice, 25. 9. 2010 16:02)

Mrknu k Severusovi do zásob, třeba pro tebe nějaké ještě vyštrachá :DDD
Díky :D

 

....:)....

(Adél, 25. 9. 2010 12:37)

Pátek je můj nejoblíbenější den. A nejen proto, že mi končí škola, ale momentálně i proto, že pravidelně v pátek připáváš tuhle geniální povídku.:)
Vztah mezi Severusem a Harrym se tu vyvíjí nádherně. Už se nemůžu dočkat až si daj pořádně jeden velký, poctivý francouzák!:D Mě by jen Alice zajímala jediná věc. V týhle povídce bude jen jeden homosexuální pár(HP/SS) nebo v budoucnu máme očekávat ještě jeden ne-li víc?:) No, ale jestli to nechceš říct a chceš mě(popřípadě nás) překvapit, tak na nic odpovídat samozřejmě nemusíš. :)

 

Ahojky, Adél :))

(Alice, 25. 9. 2010 16:01)

Děkuji, moc mě těší, že se mi daří už tak příjemný pátek udělat ještě lepším :))
Tak na poctivý "francouzák" si ještě počkáme :DDD Ale tiše věřím, že se bude líbit nejen protagonistům, ale i čtenářům :D Už proto, jak jsem to zas na ty dva vymyslela... ;-) :DD
Co se homosexuálních párů týče, je tu přeci ještě Neville a Roger, a potom Albus ... ;-) :D Ale je pravda, že se věnuji především Severusovi a Harrymu, na ostatní mi asi nezbývá dostatek mozkové kapacity :))
Děkuju, Adél :))

 

Nemám ráda kolonku nadpis, co asi dělá člověk v komentáři? Že by komentil?

(Bellatrix Black Lastrange, 25. 9. 2010 12:01)

Je starou známou a mezi slashařkami oblíbenou pravdou, že je Harry Potter velké roztomilé pako. Je to jakýsi neměnný status quo, řekla bych...:) Kdysi mě to mrzelo, přece jen dávat Severuse (zlého, neodolatelného umaštěného parchanta Snapea) dohromady s pitomečkem je málem křížení živočišných druhů. Jak jsem rosta zjístila jsem, že Mary Sue jsou hrozné prasárny s kterých mám husinu i na končetinách, které už dávno nemám a že Harry se musí v něco moudřejšího holt složitým selektivním procesem přerodit... Tak proč mi sakra nepříjde divné dávat do hromady jedno uválené štěně a jednoho Snapea? Divné...:) leč, dobře, že je tomu tak.
Musím se přiznat, že mě asi třikrát během čtená napadlo, jakou měrou je Severus mimo kanon, mimo charakter. Myslím, že tohle je zbytečné řašit. Fan-fiction je od toho aby porušoval fantazíí i zdánlivě neměnná fakta (viz. slash s pairingem HP/TRR)
Dnes jsem dospěla hned ke dvěma dalším objevům, Alice... naprosto nenávidím tvého Siriuse, Hermiona mi příjde jaksi ujetá a naprosto miluji tvoji Poppy Pomfrey (kouzelná to ženuška, jak je krásně vysazená na pána SS).
Ono to je ale hrozně ignorantské, tyto postavy, opravdu že. Myslím, že už tady padlo (když jsem zběžně) listovala komentáři, že se chovají jako pár a jaksi o tom nevědí. To je dobré...:D.
V příští kapitole by si mohli střihnout nějakou PWP kapitolku a možná by jim to ani nepřišlo. Kdyby na to pak před ´Alpusem Bumbálem´ přišla řeč, Harry by se možná krapet začervenal. *praštila se schválně do brňavky* Tahle pasáž komentáře byla mírně ironicko-sarkasticky laděná...:-D
Líbí se mi, že to natahuješ. Jsou v tom city, to mi stačí.
Připomíná mi to v tomhle mírně Marriange Stone-tam se taky vše rozvíjelo krásně postupně i s omáčkou. Mám ráda inteligentní povídky. Tajně sním o tom, že někdy napíše něco silně brutálního, s brokovnicema a rozvědkama... samozřejmě se slashem HP/SS (jde to špatně spojit, uznávám...:Dale já chcí!)tedy, ale jsou osoby, kulturně barbarské, které se mi dokonce přiznaly, že například u 'Kamene' přeskakovaly pasáže v Zimních zemích a politické oplétačky. Barbaři!! Jedni barbaří...
Pokud jde tedy o mě, já si ráda na nějaké to intimní erotično počkám, až štěně doroste v mírně většího psa a bude si víc věřit (nechci Harryho jako dominant, ta představa mě zabíjí...:D) jen trochu inciciativy-ne, že by ji teď neměl. Ale on je ještě vážně zelenooké šťeňátko. Ale Severus vedle něho skotačí jako šikovný pejskař, jen co je pravda...:D.

Schrnuto a podtrženo dvěmi rudými čárami, to bylo vtipné, poutavé, povětšinou velmi logické (líbila se mi ta pasáž o rovnodennosti), pravopisně správné... co víc si přát? Snad další díl?

Děkuji Aličko.

Btw: Zdá se mi to, nebo vážně zmizelo oslovení "Pane Potter..."? a za eRkem se urodilo É?...:)

 

Ahojky, Bellatrix Black Lastrange :))

(Alice, 25. 9. 2010 15:54)

:)) Harry jako velké rotomilé pako :)) Svým způsobem ano, protože v Severusově společnosti je mu dovoleno takovým být a poprvé si vlastně užívat potrhlost dětství. Ale jsem zvědavá, co na to "pako" povíš na konci příšti kapitolky B-) :))
Ono nejspíš Severus ve FF vždycky bude nějak mimo kánon. Protože kdybychom dali situaci, do které ho stavíme, k vyřešení JKR, podle ní by se nikdy nezachoval tak, jak si my slasherky představujeme :D A to by bylo od něj krajně nezodpovědné :D
Sirius poslední dobou štve i mě :)) Ujetá Hermiona :D Dobrá, zkusím se nad tím zamyslet :DDD
A Poppy mi nějak ožila sama a to k mé veliké spokojenosti :)) Jsem opravdu ráda, že se ti líbí :))
Někdo vážně přeskakoval pasáž v Zimních zemích?!?! To jsou šoky. Já to tam milovala! No, lidé jsou různá :))
Tak brokovnice a rozvědka s párem HP/SS? :DD Držím ti palce, ať se svého snu někdy dočkáš! :)))) Ale vidím to bledě :D)
Děkuju, jsem ráda, že ti pomalé tempo vyhovuje. Harry opravdu musí ještě "povyrůst". Ale už na tom začíná pomalu pracovat :)) A Severus jako šikovný pejskař? :D Nádhera :D
Díky, těší mě, že se ti díl líbil, budu doufat, že děj toho dalšího taky upsokojí :))
Ano, všimla sis správně, špatné oslovení zmizelo - vlastně hned v dalším dílu od tvého upozornění ;-) Pravda je, že do mě ještě musela šťouchnout assez, ale pak jsem tu problematiku opět prozkoumala a objevila svou chybu :-)) A už jsem si na to i zvykla :))
Děkuji, Bellatrix :))

 

Četla jsem to dvakrát ...

(Nade, 25. 9. 2010 10:19)

Vážně nádhera a zase jsem se houpala od naprostých záchvatů smíchu do úplného úžasu. V první řadě mě pobavila etuda s polibkem a polštářem. Snape umí elegantně vybruslit snad z každé ošemetné situace, do kterých ho Harry tak rád dostává. Popy už jsem vychválila. Ta dáma prostě ví jak, kdy a kde. A výsledek interwiew do Tajného kotlíku mě potěšil stejně jako Severuse :-D.
Hermionina obava, že Harry ve Snapovi vidí otce, mě naopak uvrhla do úvah, kam vlastně tenhle vztah povede. Láska má mnoho podob.
Houpy houp - Ron zamilovaný do nože a Severusovo krvácející srdce. Úplně citím jeho znechucení, když se veverka mazlila s jeho krásným nožem. :-D A pak následuje souboj u kterého jsem si poprskala notebook. Hlášky typu: "Bacha, letíííím!" a jiné, mě rozesmály, ačkoli Severus to vidí úplně jinak. Zřejmě stejně jako já přemýšlel, kam až bude muset zajít, aby se Harry před ním skutečně začal bránit.
Sirius se zachoval nepřekvapivě, ale nemůžu se zbavit dojmu, že Severusovo Protego bylo podpořeno Harrym. Nebo se mýlím? Zato stoprocentně vím, že se mýlil Ron se svým prohlášením, kdo že tu má rozum.
A nakonec to nejdůležitější: Severus přece jenom ve své "bitvě" zvítězil. Další krok v jejich vztahu. Ale pro Harryho to znamenalo, konečně dát najevo, kdo je pro něho důležitý. A je potěšující, že to udělal, i když vlastně nemusel. Ovšem následky zřejmě budou nedozírné a jsem zvědavá, kdo při něm zůstane a kdo ho zavrhne. Nejdůležitějšími osobami jsou Ron a Sirius. Ostatní se zachovají zřejmě podle nich. Bohužel i Hermiona, i když jenom na veřejnosti.
Moc se těším na další pátek.
P.S.: Už vím, že Klamonožka je mech, ale netuším, co je všudylezka.

 

Ahojky, Nade :))

(Alice, 25. 9. 2010 15:35)

To jsi řekla moc pěkně, že z toho Severus vybruslil s elegancí :)) Však to z Harryho strany byla jen lehká provokace :))
Ano, přesně, láska má mnoho podob a mnoho pater :)) Hermiona se je snaží pochopit, s tím málo informací, které má. Ale ne, Harry Severuse jako otce skutečně nevnímá. Začíná ho brát jako mužský vzor - to se sice roli otce podobá, ale zdaleka to tak nemusí skončit :)
Velmi ráda jsem tě pobavila :)) Těší mě, že se ti líbila hodina i lekce létání :D
Sirius se zachoval jako správný horkokrevný Nebelvír. Navíc, když nikdo neslyšel jejich vnitřní rozhovor, mohl skutečně dojít ke zcela jinému závěru, co se tam dělo.
Kam až bude muset Severus zajít, aby se Harry začal bránit? To zjistíme v příští kapitole :)
To je moc zajímavá myšlenka, že by Severusovo Protego bylo podpořeno Harrym. Přiznávám, že to mě nenapadlo :) Harry byl především šokovaný. A Severus je v soubojích velmi dobrý, myslím, že proti Siriusovi by pomoc ani nepotřeboval. A chladná hlava má v takové chvíli věšinou převahu nad zběsilým vztekem, kdy člověk dělá chyby.
Ano, následky Harryho rozhodnutí budou velké. Některé očekávané a některé vás doufám překvapí :))
Všudylezka - podle toho, co jsem kdesi objevila v jistém seznamu magických tvorů - je prostě takové maličké, zubaté stvořeníčko, které vleze všude a zbaští všechno, co najde :D
Děkuji, Nade :))

 

Ahoj Alice!

(Bara1982, 25. 9. 2010 0:03)

Polštář! Polštář! On po něm hodil polštář! Teda tos' mně dostala. Já sem teda tušila, že pusa nebude, protože jejich vztah je momentálně na jiné úrovni, ale že bude Severus házet polštářem mně nenapadlo. :-) Madam Pomfreyová zase bodovala a to hádě byla jenom třešnička na dortu. :-)
Hodina lektvarů: co dodat? Prostě paráda. Jak Harry došel přes nahého Severuse až k názvu rostliny nemělo chybu. A ten nůž mu stejně moc nepomohl když lektvar nakonec stejně zkazil. To asi Severuse moc nepotěšilo že? :-) Ale to objetí se ti povedlo. Myslím, že oba dva potřebují trochu lidské blízkosti.
A ten souboj, já sem se málem počůrala smíchy. Hlášky typu:
Ano a Potter letí, řítí se… a míjí! Škoda, téměř to byla branka.
a Jistě, pane. Chápu, pane. Žádám o svolení se odplazit, pane!
mně dostali do kolen. :-DDD
Na to že Harry lítal vzduchem si to celkem užíval. Aby ne když padal do polštářů že?
A ten konec, to mně dostalo. Ale Severus má co chtěl. Žádal přece Harryho aby myslel sám, a neposlouchal ho slepě. Teď co mu na to řekne že?
Tak že já se těším na příští pátek, protože mně moc zajímá, co si Seve nachystá pro Harryho v domku. :-)
Díky za kapču Alice. Ups... trochu sem se s komentářem rozjela... ;-)

 

Ahojky, Baro1982 :))

(Alice, 25. 9. 2010 0:23)

:D Severus nám vedle Harryho taky trochu mládne :D
Těší mě, že jsem tě nezklamala, protože na polibek je i podle mého ještě příliš brzy :))
Poppy je kouzelná bytůstka a ještě párkrát se kouzelně projeví :)) A myslím, že tím pokaždé Severuse tak trochu dostane :D
Ano, souhlasím oba potřebují trochu toho lidského tepla - jen Severus tomu ještě nerozumí. Nakonec, on si ho v životě užil tak málo, že už na něj skoro zapomněl :)
Moc mě těší, že se mi podařilo tě rozesmát :))
Přesně! Vždyť Harry nakonec udělal jen to, co po něm Severus sám chtěl :))
Pobyt v domku bude jedno překvapení za druhým ;-)
Já děkuji za tvůj milý komentář! :))

 

Milá Alice,

(Alex, 24. 9. 2010 22:56)

po prvním bezprostředním komentáři si neodpustím ještě jeden - aby to nevypadalo, že jsem si užívala jenom ten asfodel...
Je nádherné sledovat, jak si Harry Severuse pomalu, ale jistě, podmaňuje. Čím víc o tobě vím, tím méně ti rozumím… To se člověku někdy stává, když se k tomu druhému dostane příliš blízko na to, aby měl odstup, ale ještě ne dost blízko na to, aby s ním prolnul v jedno… Severus si stále více uvědomuje, že o Harryho nechce přijít (Jaké to bude, až z žádného z koutů nebudou měkce zářit důvěřivé zelené zorničky?), přesto se statečně snaží splnit svůj úkol (takže mým osudem je dovést všechny zelené oči na popraviště). Naštěstí: Harry (a rafinovaná autorka, samozřejmě…) mu to zatím neusnadňují…
A Harry – jak živě si to dovedu představit! Když je se Severusem, nechává se prostě jenom unášet tím „tady a teď“. První zmatené úvahy o tom, co to má znamenat, jsou tytam, teď už o tom vůbec nepřemýšlí, je prostě jenom šťastný, že se mu dostává toho, co nejvíce potřebuje…(zelená zintenzivněla tichou radostí…zavřel oči, vychutnával Severusovy doteky. Už se to nesnažil ani skrývat….)
No a ten konec: přes varování Poppy varování (a co jednoho zachrání, druhého může zničit) si Severus nenechal říct a pokračoval ve svém zmijozelském, ach tak racionálním přístupu: nechat Harryho jít, alespoň navenek, aby udržel dekorum. Naštěstí, Harry víc naslouchá své intuici, než rozumu (proto také tvoří se Severusem opravdu dokonalý pár – když se vzájemně doplňují a vyvažují…) a Severuse odejít nenechal.
Tahle kapitola se mi zdá opravdu skvělá – ty jemné náznaky, tak precizně dotažené o několik stránek dál, tolik příslibů do budoucna, to vše s úžasnou nenuceností okořeněné přesně tím typem humoru, který miluju…
Připadám si jako kolosální idiot, když tady neumělými větami popisuju to, co jsi tisíckrát lépe vyjádřila ve své povídce. Merline, odpusť - asi se prostě chci ujistit, že to vnímám, jak jsi to zamýšlela…
Apropo, patřím k těm, kterým se opravdu pomalý vývoj vztahu velmi líbí. Zaprvé, já si to dlouhé vzájemné poznávání a rachtání se v řece Popření fakt užívám, a zadruhé – když se na to podívám zcela zmijozelsky, čím déle se bude vztah vyvíjet, tím více úžasných kapitol nás čeká, a o ty bych opravdu nechtěla přijít…
Apropo podruhé: nevím přesně, čím to je (Tvým vysvětlováním? Mým posunem?), ale tvůj Severus je s tím mým opět již zcela v souladu. Vrním blahem…

 

Milá Alex :))

(Alice, 25. 9. 2010 0:15)

Jsem naprosto, absolutně nadšená. Díky! Popsala jsi to úchvatně, děkuju moc!
Tvé klasifikování Severusova současného postoje je jedním slovem perfektní - to, co jsem naznačovala a vložila do mnoha vět, jsi dokázala fantasticky shrnout. Opravdu, jsem nadšená.
Stejně tak s Harrym. Děkuju!
Nesmírně jsi mě potěšila. Vlastně se tu rozplývám :))
Současný soulad mě také velmi těší :))
Děkuji, Alex! :))

 

Skvěléééé

(Šaren, 24. 9. 2010 22:12)

Ta Poppy opět boduje. Hádě... (a co takhle netopýrek nebo upírek).
A hodina lektvarů - co si Harry představoval, že Severus řekne? 'Budu vám suroviny do lektvarů předvádět na svém nahém těle, abyste si je lépe pamatoval'?
Ten 'souboj' si napsala skvěle, úplný letecký den :DD. Siriuse a Rona uškrtit. Jak tohle Harry vyžehlí...

 

Ahojky, Šaren :))

(Alice, 25. 9. 2010 0:07)

Díky :D Tedy, takovouhle hodinu lektvarů, co jsi navrhla, bych chtěla zažít!!! To by tam měl Severus asi poprvé v životě narváno :D (námi :DDDD)
Žehlit se bude... nebo aspoň snaha bude... :)
Děkuji za tvůj komentář :))

 

:)))

(Saskya, 24. 9. 2010 20:32)

krásna, nádherná kapitola :))
tí dvaja sú úplne úžasní :D
a to jak Harry lietal, skoro som sa počúrala od smiechu :DDDDDDDD auu
Sirius a Ron mi fakt žerú nervy, grr :-/ čo už :)

 

Ahojky, Saskyo :))

(Alice, 25. 9. 2010 0:04)

Děkuji :)) Moc mě těší, že se ti dílek líbil a že pobavil :))
Nervy bude dobré obrnit, Ron a především Sirius zdaleka neskončili... :))
Díky za tvá slova :))

 

nádhera

(Bacil, 24. 9. 2010 19:58)

Tak to rozhodování mezi Ronem, Siriusem a Severusem bude mít Harry fakt těžké. Ten popis souboje se Sevem mě fakt dostal. To jak se u toho Harry bavil mě málem složilo ze židle :-D Ještě jak si diktoval kam ho má Severus odhodit., že tam mu tam spadli brýle. No to bylo něco ha ha. Super kapitola a už se moc těším na další

 

Ahojky, Bacil :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:52)

Díky, bylo mi velkým potěšením tě rozesmát :))
Ano, ano, Harryho teď čekají velmi těžké chvíle... Ale všechno zlé je pro něco dobré a každá mince má dvě strany :))
Děkuji za tvá slovíčka :))

 

...

(nika, 24. 9. 2010 19:49)

tak to bolo perfektné :D Harryho komentáre naozaj nemali chybu, ešte teraz sa chechtám, na druhej strane však ten záver, muselo to byť pre Harryho veľmi ťažké vybrať si...už teraz som zvedavá čo so sebou to rozhodnutie prinesie

 

Milá Niko :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:49)

Díky, ráda jsem tě pobavila. :))
A máš pravdu, těžké to bylo a rozhodně následky to mít bude a některé poměrně razantní :))
Děkuji moc za tvůj komentář :))

 

:)

(Lady Corten, 24. 9. 2010 19:25)

Výborný díl, moc mě potěšilo jak Harry nakonec odešel ze Severusem

 

Ahojky, Lady Corten :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:47)

Děkuji, jsem moc ráda, že tě Harryho rozhodnutí potěšilo :))

 

...

(Profesor, 24. 9. 2010 17:34)

Ha. Teď už inteligentní komentář nebude. Tahle část mne totiž úplně oddělala.
Souboj Severuse s Harrym byl v podstatě fraškou, protože se Harry odmítl bránit. Předstírání nepřátelství mu vlastně vůbec nešlo.
Potom ta dohra. Kdyby si někteří viděli dál než na špičku nosu, možná by to nemuselo skončit takhle. Jestlipak bude Severus zklamaný Harryho volbou?
Ale Harry měl pravdu. Ostatní vážně nic slyšet nechtěli. Jenomže z něj teď bude vyvrhel. A Severus také nebude nadšený, i když ho to možná zahřeje (a on pocit vzápětí utopí ve rtuti.)

 

Profesore :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:35)

Fraška, to je přesné :)) Harry mu to vůbec neusnadňuje :-)) A ne, předstírání mu vážně nejde :)
To je pravda, v té vyhrocené chvíli byli všichni natolik přesvědčeni o své pravdě, že naslouchat snad ani nešlo. A v něčem máš pravdu - tímhle rozhodnutím Harry něco ztratil, ale také tím naprosto nečekaně po návratu do školy cosi důležitého získá :-))
Severusova reakce doufám překvapí ;-) :-)) Děkuji za tvá slova :-))

 

Umírám! :D

(Lisa, 24. 9. 2010 16:04)

Merline, asi umírám! Myslím, že se za celý výkend nebudu moct ani jednou zasmát, protože celou svou zásobu smíchu (teda jestli nějaká je :D)jsem vypotřebovala při čtení téhle dokonalé kapitolky, no to bylo něco nepopsatelného, bolí mě břicho i pusa, ale nemohla jsem si pomoct (teda to asi nikdo :-) ) Docela se divím, že na mě nepřišli sousedi a neptali se jestli jsem v pořádku, protože u těch mých "dost hlasitých" výbuchů smíchu... :D Teď by se mi docela i hodilo to slovo z mého minulého komentáře :D HEH?! No dobře, tak ne .. :-) OMG, no... já se nějak zasekla, jsem tak nabitá těmi pocity.... sakryš, jak ty to děláš, že mi vždycky vezmeš vítr z plachet :D Já, s tak velkou slovní zásobou a nedokážu ze sebe vypotit jedno kloudné slovo :D No Severus, božínku, prostě skvělí, zelené oči - připomínka Lily, asi proto je Severus má tak rád :-) a přiznám se, já už taky :D Poppy byla vážně úžasná, jak Severusovi řekla Hádě, jukala jsem na to, jak čerstvě narozená.. :D Perfektní taky byla hodina lektvarů, to s tím nožem... nemám slov :D Ale jednoznačně nejlepší byl prostě ten "souboj", Harryho hlášky..perfektní..a Potter letí, řítí se.. a míjí...OMG..nemohla jsem zastavit přívaly smíchu :D Nevím proč, ale pomalu přestávám mít Siriuse s Ronem ráda... já vím, že to myslí dobře, ale nejradši Harryho vidím se Severusem, jenže když se do toho vloží oni... , no jsem tak strašně ráda za tu poslední větu.., že s ním odešel a dal mu tak přednost přede všemi, i když věděl, že by nebyl sklamaný.... Ooo Merline prosím, dej mi sílu vydržet do dalšího pátku :D Kapitolka perfektní, strašně děkuju, že tu jsi a píšeš tak božskou povídku :D

 

Ahojky, Liso :DD

(Alice, 24. 9. 2010 17:07)

Neumírej :D Chyběla bys mi :))
Doufám, že ti něco smíchu zbylo i na další dny, přece jen víkend je dlouhý, byla by to škoda :)) Ale jsem moc ráda, že se mi podařilo tě tolik rozesmát :D Díky!
Taky mě těší, že Poppy opět zabodovala :))
Ano, zelené oči Severusovi připomínají Lily, ale už v nich dokáže rozeznat rozdíly ;-) A ty Harryho se mu také líbí ;-) :D
Těší mě, že se ti líbila hodina i "souboj" (no, byla to spíš "házená" :D)
No jo, Ron a Sirius jsou také Nebelvíři - horké hlavy :)) Takže si své názory nenechávají pro sebe :)) Nějak to dopadne ;-) :))
Díky :)) Říkala jsem si, že v téhle chvíli už by ho Harry zapřít nedokázal. A svým způsobem i kvůli tomu, že mohl - vždyť Severus mu dovolil ho veřejně a výslovně neposlechnout :))
A přidávám se ke tvé modlitbě, Merline, opatruj mi mé čtenářky, slibuju, že už je příště nebudu ohrožovat na zdraví ni životě a budu pouze smrtelně vážná :DDDD Díky, Liso! :D

 

Vzdávam boj s nadpismi

(Iva, 24. 9. 2010 15:53)

Drahá Alice,
človek sa zobudí do krásneho piatkového rána, keď nejde do školy, bolí ho hlava, hrdlo, nos, ruky, nohy, všetko. Pohoda, klídek, čajíček, budem si daily slash číst a pak leháro a... Potom mu zíde na um, že dnes je TEN PIATOK, keď míňam slovnú zásobu zo šuflíka: pochváliť, obdivovať, OBDIVOVAŤ!!! Keďže som vstala premyslene - Slimča (sestrička) išla spať o päť minút na to, mala som toooľko času si to vychutnať :)
Bože, teda.. hmm... asi Merline, dosť som sa na tom tréningu nasmiala a koniec, ten to tak skvele ukončil. Dúfam, že im to nakoniec vyjde, pretože Harry už pre Snapea toľko obetoval, až mi to príde zamilovane absurdné. Dúfam dúfam, dúfam, prsty zvieram na klávesnici a preto píšem takéto blbosti. Dúfam aj, že po prečítaní medzi riadkami v tomto komentári nájdeš to nadšenie z Tvojho písania :)
Iva

 

Ahojky, má milá Ivuško :))

(Alice, 24. 9. 2010 16:54)

I ty jsi ochořela? Tak aspoň že ty si to můžeš takhle "užívat", minimálně v rámci možností :))
Ale smích prý léčí, obávám se, že nějaký bacil padl za vlast :D Děkuju, jsem ráda, že tě trénink pobavil :))))
Oni už obětovali jeden druhému hodně, ale pravda je, že teď Harry opravdu dost riskuje (a to se ne vždy vyplácí ;-)). Zamilovaně absurdní? :D Moc pěkné! :D
Děkuju za tvé potěšení i tvá milá slůvka, nejen ta mezi řádky :)) Přeji příjemnou léčbu a brzké uzdravení :))

 

No ano!

(Slimča, 24. 9. 2010 12:06)

Sevy tentokrát četla v předstihu a po ICQ mě zásobila bohatou ochutnávkou celé kapitoly. Kouzelné, skutečně! :-D A já bych ještě doplnila:
„Aspoň někdo tu má rozum,“ hlesla Hermiona.
„Jo,“ kývl Ron, „díky Merlinovi za Siriuse!“
:-))))) Jednoduše nádhera!!!

Máš velikou pochvalu za postupný rozvoj vzájemného vztahu našich milášků. Pomaličku, polehoučku... Jen jsem fakt děsně zvědavá, jak to chceš jednou překlopit ke slashi. No ano, vypadá to, že si začínáš chystat půdu a času máš ještě dost. :-) Však o tom "dospívání" už jsme jednou klábosily :-D. Zatím je Harry pořád takové... no štěňátko, no, máš ho mít! :-D A neskutečně životaschopné štěně.
Copak nám to tady naznačuješ o Lilly? Už mi něco uteklo, nebo se teprve dozvím nějakou převratnou skutečnost? Mám v hlavě jen vzpomínku ze Severusova sálu vědomí...
Souboj byl bezkonkurenční. Taky bych propadla beznaději (tedy na Sevově místě)! :-D
A ten závěr... Hmmm... Co podle Brumbála nebyl dobrý nápad? Jít do domku, nebo navštívit toho mudlu? A Harry utekl za Severusem. To je průšvih, ale už jsi to tady někde zmínila - Harryho cesta. Neumím si ho představit jinak. Klobouk ho nakrásně mohl chtít šoupnout do Zmijozelu, ale Harry bude vždycky Nebelvír každým coulem.

 

Ahojky, Slimčo :-))

(Alice, 24. 9. 2010 15:42)

Sevy ti to takzvaně "předžvýkala" :DDD Krása :D
Díky, že se ti líbil ten jejich nevyřčený rozpor v pohledu na věc :D Myslím Rona a Hermionu. A jsem docela ráda, že to bylo srozumitelné, jak jsem to myslela :-))
:-)) Jak to chci překlopit ke slashi? Přesně, jak říkáš, připravuju si půdu, budu překlápět pomaloučku, polehoučku, až do bodu, kdy zvítězí zemská přitažlivost a všechno to řachne na zem :D Tak, asi tak nějak :DD
Co se týče Lily - naznačuju jen to, co je známé všem, kdo četli sedmý díl, nic dalšího děsivého jsem mezi ně v minulosti nepřimotala :-))
Díky, že se ti souboj líbil :D Taky bych si zoufala, jakákoliv komunikace a plány s někým v záchvatu smíchu je prostě marná :-))
Brumbál považoval za špatný nápad navštívit toho mudlu. V 15 kapitolce vysvětlí proč.
Přesně, ano, Harry je jednoduše Nebelvír, horká hlava, horký srdce :-))
Díky za komentář, i za pochvalu :D

 

!!!!!!

(denice, 24. 9. 2010 11:42)

Mám pocit, že se neustále opakuji, ale co mám dělat, když mi tato kapitola zase vyrazila dech. Je prostě nádherná, neuvěřitelně originální a zábavná. Zase jsi mi rozzářila den. Moc děkuji - a teď už zase čekání na příští pátek.

 

Ahojky, denice :-))

(Alice, 24. 9. 2010 15:30)

Díky, díky, díky! :-)) Jsem ráda, že se ti dílek líbil a jsem nadšená, že se mi povedlo ti den vylepšit :-)) To je prostě skvělé :)) Tak zase za týden ;-) :D

 

Mila Alice,

(Alex, 24. 9. 2010 11:28)

dekuji. Uchvatne!!! Prave jsem docetla, nejsem jeste schopna reflexe s odstupem, ale jeden svuj bezprostredni dojem musim napsat okamzite: nepamatuji se, kdy naposledy jsem se tak smala jako pred chvili pri scene s asfodelem! Opravdu malokdy se povede, aby se pri cteni tak poeticke povidky clovek zaroven tak dobre bavil.
Tesim se na vikend, diky tve povidce bude jiste kouzelny! Kdyby se tomu nejaka realita chtela vzpirat, tak mam kam utect.

 

Ahojky, milá Alex :-))

(Alice, 24. 9. 2010 15:04)

Díky! :D Z toho mám opravdu radost, to je takové skutečné kouzlo, někoho rozesmát :)) Jsem ráda, že tě asfodel a Severusovo "zoufalství" potěšilo :))
Poetická? Krásné :)) Děkuji :))
Přeji ti, aby realita byla natolik příjemná, že nějaký úkryt ani nebude potřeba :))