Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 13.kapitole 1.část - archiv

Kdo tě ochrání přede mnou ?

(Martina, 29. 9. 2010 9:14)

Ani netušíš jak moc miluju jejich vzájemné vážné rozhovory. Ze Severuse specielně přitom vyleze spousta moudra a krásy !

Alan Rickman má coby Snape tak nádherně pronikavě naléhavý výraz , kdyby tedy chtěl :) , že bych v kině asi umřela :)

Tohle si dej patentovat : Ochráním tě před světem. Kdo tě ochrání přede mnou? - protože je to jednoduše nádhera ! Proto !

„Je své matce tolik podobný. Ale není ona.“ Vrátila se k Severusově tváři. „Víš to, viď? On není Lily. A co jednoho zachrání, druhého může zničit.“ - Harryho by to zničilo a Seva taky, jen si to nechce připustit.

Tak prej " hádě " :))) pěkný !

To je drsný o těch zelených očích a o popravišti, jak se Severus pořád obviňuje... ale on se asi rád takhle trápí...

Áááá už zase jsme u upírů :) paráda ! :)

Ron - nedomrlá veverka :))) ten kdyby Snapea slyšel... :)

Ten nůž , aspoň podle přiloženého obrázku , byl nádhernej a věřím pevně, že Snape by měl nějaký takový krásný !

Severus bude potěšený ať už vyhraje kdokoliv a bude u toho vypadat asi stejně, jako když se pousmál v prvním filmu :)

 

Re: Kdo tě ochrání přede mnou ?

(Alice, 29. 9. 2010 17:32)

Alan se pro tuhle roli snad i narodil :-)) Neumím si představit, že by ho někdo mohl zahrát lépe.
Děkuji, těší mě, že se ti jejich rozhovory líbí :)
A obsidiánový nůž je rozhodně velmi speciální :)) Mistr lektvarů nemůžu mít jen tak nějaký nůž, to je jasné :)
Díky :))

 

Konečně!

(Popoles, 26. 9. 2010 19:53)

jsem se dočkala... Víkend jsem měla vážně fajn, ale ta Tvou povídku jsem se těšila jak velbloud na oázu.
Tak pěkně od začátku - scéna večer na ošetřovně a vážný rozhovor. Severus je očividně nejistý. Neví, jestli dělá dobře , když nechává mezi ním a Harrym narůstat to pouto. Ví, že Harry by ho poslechl na slovo a děsí ho, že udělá nějakou osudnou chybu.
Rozhovor mezi ním a Poppy když Harry znovu usínal po noční můře mne dostal. Váže by mě zajímalo, co přesně se stalo mezi ním a Lilly - jak přesně Severus Lilly zradil. Jak říkala Poppy - nese všechnu vinu světa - no nepřipomíná vám to někoho?
A Poppy je kryla během jejich tajných schůzek. Jsem strašně ráda, že Severuse stále dokáže vidět jako toho kluka, kterým byl kdysi. Že v něm vidí člověka, který dokáže a potřebuje občas plakat, on sám ho v sobě totiž očividně nevidí.
A Mionin postřeh jejich vztahu? Ano, zdá se, že Harry je právě v roli dítěte, kterému se najednou dostává toho, co v dětství nikdy nezažil - pohlazení, zájmu, obětí a laskavosti.
Jenže on Severuse jako otce nevnímá, netuším jak moc otcovsky se cítí Severus, ale zajímalo by mne, kdy jim oběma dojde, že co bylo dříve konejšivým obětím nyní cítí jinak, že dotyk dříve uklidňující a poskytující oporu v nich najednou vyvolává zmatek a vzrušení...
A moc se bojím, až se Harry bude muset rozhodnout veřejně mezi Severusem a svými kamarády, protože tenhle stav balancování nemůže vydržet dlouho...
No, běžím ultrarychlostí na další část...

 

Ahojky, Popoles! :))

(Alice, 27. 9. 2010 13:06)

Jsem moc ráda, že se ti víkend vydařil :))
Jako velbloud na oázu? :DDD Krása, díky :D
Ano, Severus váhá. Zodpovědnost za cizí život je velké břímě, takhle si to popravdě nepředstavoval.
Co se stalo mezi Severusem a Lily? Teď trochu váhám - znáš poslední díl od JKR? Já tu tak nějak automaticky předpokládám, že ho všichni znají - a automatické předpoklady nejsou vždy dobré :))) Takže prozatím budu k tomuhle mlčet, abych neprozřetelně něco neprozradila :)
Pokud tím, zda nám to někoho nepřipomíná, kdo nese všechnu vinu světa, jsi myslela Harryho - ano :))) Jemně naznačuju, že jeho a Severusův úděl není příliš odlišný :))
Přiznávám, že Severusův svět, jak ho stvořila JKR, mi přišel nesnesitelně prázdný a studený. Snažím se to změnit :)) Třeba tím, že tu vždy byla Poppy, která mu poskytovala útočiště na schůzky s Lily, že mu vytvořilo místo, kde smí i plakat. A že to místo pro něj stále uchovává :))
Mionin postřeh... když jsem promýšlela, jakými různými stádiy musí jejich vztah projít (Harryho a Severuse), přišla mi role otec/syn jako takové přirozené patro po mentor/chráněnec. Třebaže tahle pojmenování jsou příliš striktní a svazující - jenže člověk, když v emocích tápe, se je vždy nějak snaží zaškatulkovat :) Přesto, ne, Harry Severuse jako otce opravdu nevnímá. Jako vzor ano :)
A změna v "příchuti" objetí se dostaví, ano... :))))
Že to balancování nemůže vydržet dlouho? :D Eh, to vypadá, jako bys už četla druhý díl :DDDD

 

Re: Ahojky, Popoles! :))

(Popoles, 27. 9. 2010 21:54)

Aha, ano znám poslední díl, jen jsem nevěděla, jestli si ve vlastním světě nevytvoříš jiný důvod.
A ne, ve chvíli, kdy jsem psala tenhle koment, jsem další část ještě nečetla :DD, byl to jen výstřel do tmy :)))

 

bavila

(Kat, 25. 9. 2010 12:28)

jsem se při hodině úplně super a obvzláš´t ten upír.. Snape je upír. geniální. líbilo se mi to a ještě málem bych zapomněla. Poppy krásně vykreselená, moc se mi líbí jak ji prezenutješ. Je to lepší než v knihách. Takovou si ji předstvauji. Díky za skvělý zážitek a jdu na další část.
jsem zvědava na co ti dva přijdou hihih - myslím při souboji

 

Ahojky, Kat :))

(Alice, 25. 9. 2010 15:10)

Díky, jsem moc ráda, že jsem tě mohla pobavit :)) A těší mě, že se ti líbí Poppy, v originále i FF bývá často opomíjená, tak si to tady trochu vynahrazuje :)) Děkuji :))

 

Ahoj

(Profesor, 25. 9. 2010 16:43)

Já ráda čtu tvé odpovědi na komentáře.
Teď bych se ráda přidala ke Kat a její chvále tvé Poppy - je opravdu úžasná. Taková lidská, mateřská, což Severus potřebuje, i když tvrdí, že ne - nebo si to neuvědomuje. Jsem ráda, že jí tu dáváš prostor.
Líbí se mi ještě jedna věc. Ty narozdíl od velké části autorek FF neděláš z Harryho tupce ani přehnanou chudinku, nýbrž jen kluka s mizerným osudem, který se s ním snaží bojovat ze všech svých sil a někdy s tím potřebuje dost pomoci.
O tvém zachování charakteru Severuse tu již bylo napsáno hodně, takže o tom jen zmínka.

 

Ahojky :))

(Alice, 27. 9. 2010 12:45)

Díky :)) Já si zase hrozně ráda s vámi povídám :) A musím se pochválit, už jsem se naučila tolik neprozrazovat budoucí děj :D
Jsem vážně moc ráda, že se Poppy setkala s takovým kladným přijetím :) To jsi vyjádřila skvěle - mateřská :)) Přesně takovou jsem si ji přála vykreslit. Děkuju :)
Co se Harryho týče, je to trochu balancování na hraně. Opravdu nerada bych sklouzla k tomu, aby se choval jako tupec, ale současně si přeju vyjádřit, že se v Severusově blízkosti umí uvolnit a občas si i užívat ztřeštěnost dětství/dospívání. Věřím, že mi odpustíte, pokud se mi to tu a tam nezadaří ukočírovat :-))
Děkuju :))

 

Re: Ahojky :))

(Profesor, 27. 9. 2010 21:48)

Mně tvé komentáře zase příjemně krátí čekání na další díl.
Mimochodem, ani nevíš, jak jsem ráda, že přidáváš v pátek. Mně čeká tento semestr v pátek matika, tak až si večer doma přečtu tvou povídku, alespoň na chvíli uniknu z tíhy, kterou na mne tenhle předmět přes den naloží.
Ztřeštěnost dospívání není tupost. Ani, když se chová jako dítě. Vždyť mu to Severus umožňuje.
Já ti občasné uklouznutí ráda odpustím. Koneckonců, jak se občas chovají zamilovaní? Jako tupci!;-O
Nemáš zač.

 

Nebude Ti vadit......

(Haku, 25. 9. 2010 0:27)

.....ze sa bavis s niecim co este nedavno pripominalo ludsku bytost? Lebo po precitani prvej casti kapitolky zostala zo mna *loužička* ...Sak som sa tu samou blazenostou roztiekla po posteli. A uprimne povedane...*som sa zamilovala*..Tvoja poviedka je az nehanebne skvostna!!!!!!!!!!!!!!. Ale nieco nucham...co za sok mi ides pripravit? Ked som citala Severusove pocity voci Harrymu...az mi zatrnulo....ale aj tak,nech by profesorove rozhodnutie voci Harrymu bolo akekolvek tak on mu odpusti asi vsetko ..vynimkou je len *opustenie šteniatka*to by Potter neakceptoval.A Poppy...to je moja zienka...dava Sevimu zabrat,ze háde(tak to bola podpasovka*oprskala som si monitor*).Ma to tazke profesor...ona sa ho neboji.Vies co ma zaujima...ze ci sa Severus Harrymu prizna ohladom Lili a toho co prenho chysta.

 

Má milá Haku :))))

(Alice, 25. 9. 2010 0:40)

Ty jsi mi velmi vítaná v jakémkoliv stavu, i v tom tekutém :)))
A na šok bude dobré se připravit :) Příští kapitolka bude opět těžká. Návrat do školy též...
Ano, Harry by Severusovi odpustil mnoho - reakce na opuštění by ale byla velmi, velmi zlá. Ve smyslu těžká. Drtivě těžká :)
Poppy je zlatíčko - a ještě "zezlátne" :D
To, co Harryho čeká, na to ho Severus bude připravovat pomalu a opatrně. Co se týče Lily a jeho tajemství - to by Severus raději zemřel, než by to Harrymu prozradil.
Děkuji ti, Haku :))

 

naozaj úžasná kapitola

(nika, 24. 9. 2010 20:26)

zasa to Hermionino varovanie, a vďaka tým myšlienkam, ktoré sa preháňali Severusovy hlavou s ňou súhlasím, no ale snaď ho ten rozhovor s Poppy od nich trochu odradil...no a Ron a Harry s tým nožom od Severusa nemali chybu

 

Ahojky, Niko :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:30)

Hermiona je sice už víceméně na Harryho / Severusově straně, ale stále v ní hlodají pochybnosti :)) Stále toho o nich mnoho neví :)) A Severus, stejně jako Harry, je na své vlastní cestě poznání :))
Děkuji :)) Jsem moc ráda, že tě scénka s nožem pobavila :))

 

Začínám komentovat

(Profesor, 24. 9. 2010 17:19)

Touhle částí jsi mne pobavila, vybírám pár hlášek, které mne dostaly:
Severus a hádě! Poppy je eso.
Neodmrlá veverka! Severus je eso. Ale snaží se.
Ale také jsi mne přiměla se zamyslet nad tím, jak který z nich vnímá jejich vztah. O Severusovi zatím nemohu říci nic víc než už jsem ti psala, ale Harryho myšlení - respektive to, jak o jeho vztahu k Severusovi mluvila Hermiona - myslím, že ho to minimálně zarazilo.
Hrozně se mi líbilo jakým způsobem Harry došel k poznání merlíku. Nahý Snape!
Severusův obsidiánový nůž mi připomněl mého šéfa z letního kurzu. Ten má na stole obsidiánovou rybku. Já jsem si s ní hrozně ráda hrávala. A tak jsem teď dojata.

 

Ahojky, Profesore :))

(Alice, 24. 9. 2010 23:27)

Děkuji :)) Tahle kapitolka byla skutečně z větší části hlavně pro pobavení :)) Odlehčení, než opět "zabředneme" :)
Těší mě, že se ti líbila :)
Ano, Hermionin nápad, pohled, Harryho zarazil. Přiznávám, že tohle jsem vložila zcela záměrně, abych ukázala, že Harry Severuse jako "otcovskou" postavu skutečně nevnímá. Že ho to vlastně ani nenapadlo. Vzhlíží k němu, ano. A Severus k němu zaujal natolik ochranitelský postoj, že to tím "otcovstvím" téměř zavání. Jednoduše - chtěla jsem tím říct, že harry ještě neví, co k Severusovi cítí, ale role otce nepřichází v úvahu :)
Skutečně? :)) Tak to jsem velmi potěšena, že se mi podařilo vyvolat v tobě tak příjemné osobní vzpomínky pomocí obsidiánu :-))

 

Poppy!

(Nade, 24. 9. 2010 12:05)

Ona je prostě skvělá! Prej " hádě". Řekla bych, že je nesmírně odvážná, ale někteří lidé mají dovoleno víc, než jiní. Tak to prostě je.
Letím na druhou půlku.

 

Ahojky, Nade :-))

(Alice, 24. 9. 2010 14:58)

Díky :D Poppy je klasický příklad "samooživší" postavy, já tu ženskou prostě miluju :D Odvážná tedy je a zdaleka neskončila :DD Ano, pravda, má dovoleno mnohem víc než jiní :-)) Jsem ráda, že se ti líbí :-))