Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 38 2. část

 

Dík
38.Znamení 2.část
ft
7. 4. 2011 23:58
Moc pěkná povídka i když první půlka byla značně lepší než druhá, ale i tak super.
 
Re: Aličko,
38.Znamení 2.část
Misule
8. 4. 2011 11:44
Tak mám za sebou opětovné čtení Klíče a musím říct, že to se mnou mává snad ještě víc než poprvé. Stále musím nad příběhem přemýšlet. Dneska jsem to dočetla, taková malá symbolika k pátku:-)
Já tedy nevím jak jiní, ale mně to tu neskutečně chybí... jsem tu každý den....takže tak...
 
Ahojky, Misule :))
38.Znamení 2.část
Alice
8. 4. 2011 17:22
Jsi moc milá... Děkuju ti :)) Musím říct, že i mně to chybí, něco zvláštního na pátcích a povídání s vámi... něco, na co jsem se mohla celý týden těšit a být zvědavá, jak na to zareagujete :)) Ano. Chybíte mi :))
 
Re: Pátek a magie sounáležitosti
38.Znamení 2.část
Bellatrix Black Lastrange
8. 4. 2011 20:24
Ta myšlenka je krásná...:) Jen doufám, že mě ten pocit nepřinutí zpívat. Alice, Alice... začíná to tady vřít. Pravidelná páteční dávka Severuse a Harryho je silnější droga, než by kdejaký Kdovík myslel!
 
Re: Re: Pátek a magie sounáležitosti
38.Znamení 2.část
sisi/ctenar
12. 4. 2011 18:11
myslím že to bude to pravé ořechové :) docela mi ta závislost chybí :D ptky už mám tak nák nudnější :(
 
Díky.
38.Znamení 2.část
Salem
12. 4. 2011 19:56
Někdy slova nestačí na to, aby vyjádřila to, co člověk cítí. SNad bude stačit to jediné prosté díky.
 
Marci, Nex, Bellatrix, sisi a ostatní :))
38.Znamení 2.část
Alice
14. 4. 2011 21:58
Děkuji vám :)) Musím přiznat, že tu padla spousta nádherných slov, která mě vážně potěšila. Měla jsem opravdu velké štěstí na tak báječné čtenářky. Cením si toho.
Díky vám, opravdu moc :))
 
Milá Alice,
38.Znamení 2.část
Alex
15. 4. 2011 22:19
zas další pátek... a TAK se mi stýská!!!

Zdaleka se nedržím původního předsevzetí - každý nový pátek si přečíst jeden staronový díl Klíče. Čtu několikrát týdně - když chci, aby se mi hezky usínalo... S potěšením si vychutnávám důvěrně známé scény a pořád ještě objevuji nějaké nové tóny, které při prvním čtení zůstaly nerozpoznané.

Ne, Alice, to nemá být citové vydírání. Nechci škemrat o další díly, ale chci, abys věděla, že Klíč odemknul sál, který nejde jednoduše zpátky zamknout. Že Klíč (alespoň pro mě) nebyl nějakým efemérním potěšením - sejde z očí, sejde z mysli... Pořád se k němu vracím.

Díky, Alice! A měj se dobře. Kéž by se Ti mohly vrátit alespoň střípky té radosti, kterou si nás obdarovala...
 
Ať se Vám daří!
38.Znamení 2.část
Vladimíra
16. 4. 2011 00:12
Děkuji.
 
Re: Marci, Nex, Bellatrix, sisi a ostatní :))
38.Znamení 2.část
Bellatrix Black Lastrange
25. 4. 2011 18:56
:)!
 
Re: Re: Marci, Nex, Bellatrix, sisi a ostatní :))
38.Znamení 2.část
marci
25. 4. 2011 22:23
8-)
 
znovu
38.Znamení 2.část
emmm2010
27. 4. 2011 17:05
.....znovu jsem dočetla celý klíč....myslela jsem že už to nebude tak bolestné....je zo přece už po druhé....příběh znám....ale bylo....uvědomila jsem si že i když to budu číst po milionté vždycky to bude stejné.....tato povídka nebyla jen přechodné čtení v čase kdy se nudím...kdybych mohla tenhle příběh bych zabalila do nejjemnějšího hedvábí,převázala stuhou a dala do zlaté truhly aby se s ním nic nestalo...a pak....až by dozrál čas bych tu truhlu otevřela a neskonale plakala při opětovném připomínáním si tohohle.....úchvatného příběhu....kdo-ví možná to jednou udělám.....
 
Fenomenální
38.Znamení 2.část
Lorett
6. 6. 2011 12:59
Téměř týden jsem žila jen Elysejským klíčem. Nemohla jsem udělat skoro nic, jen abych nemyslela na děj, který se odehrával. Elysejský klíč mě nemilosrdně polapil do svého hořkosladkého objetí a já jsem se z něj mohla vymanit – a já to vlastně ani nechtěla. Zavrněla jsem se do něj a nechala se jím plně obklopovat. Se strašnou touhou jsem dychtila dozvědět se, jak to s Harrym a se Severusem nakonec skončí. V duchu jsem si sama se sebou nemluvila o ničem jiném. A teď, když jsem ho nějak ve tři ráno dočetla, se mi stýská. Byla to jedna z nejdokonalejších věcí, kterou jsem za celý život přečetla. A že já jsem toho už opravdu přečetla hodně! Ať zahrnuju všechny knížky nebo povídky, Elysejský klíč se dokázal vyšplhat až na vrcholek celé té mé vysoké pyramidy. Pořád jsem jako mátoha, mám vždycky tak zvláštní pocity, když dočtu nějakou knížku nebo skvělou povídku. A dnes… je to tak silné! Jako když jsem poprvé dočetla Relikvii. Taková ta radost, ale i smutek, stesk a láska, protože vše pro mě bylo tak skutečné, jako bych byla jedním z nich. Celý svět se staví na pevných základech a já doufám, že Severus se svým neposedným nebelvírským štěňátkem a Lily bude mít konečně šťastný život.
Elysejský klíč je galaktický, tak perfektní. A ty jsi fenomenální. Děkuji ti za to, že jsi napsala tak dokonalostní věc. Chce se mi plakat, jak moc se mi po tom všem stýská, proč jsem to jen dočetla? To vracení se do všedního života není jednoduché, avšak teď už vím, že se určitě budu dívat okolo sebe. Třeba někdy Harryho se svou láskou uvidím. Děkuji.
 
Nevím, co dodat
38.Znamení 2.část
Jana
7. 6. 2011 08:12
Děkuji. Jana
 
Znovu..
38.Znamení 2.část
serafiiin
16. 6. 2011 20:02
Znovu.. A znovu čtu elysejský klíč a pořád nenacházím slov.
Děkuji..
 
taky čekám. Na maminku.
38.Znamení 2.část
Martina
18. 6. 2011 21:02
Alice, přes dvanáct let mi život zpříjemnila J.K. Rowlingová tím faktem, že do role Severuse Snapea dosadila pro mě tehdy naprosto neznámého Alana Rickmana a já se zamilovala... Do postavy " neživého " profesora lektvarů ! Neživého jen pro ty , kterým Bůh nenadělil takové možnosti fantazie, jako mně ;-)

No a pak je tu Tvůj příběh, který je tak nádherný, že jej nikdy už žádná povídka nepřekoná.

Děkuji Ti za něj, za moudré rady a věty o životě a snad i za ty chvíle, kdy u Tvé povídky vzpomínám na smutné a bolestné chvíle v životě a brečím u pc jak želva...

Tvůj příběh je totiž obrovský unikát !
A čím víc člověk poznal v životě i bolest, tím více dokáže cítit...
Nevím jestli jsi věřící. Já chtěla být, ale zjišťuji pořád čím dál více, že Bůh rozhodně nestojí při mě, takže Tvé narážky na nespravedlivý svět... znám tohle všechno moc dobře ! Už od mládí ...

Teď jsem po delší odmlce přečetla konec příběhu a nemám slov !
Severus je takový obětavec a hrdina, že prostě ... nevím co na to říct. Jen snad to, že strašně Harrymu závidím , že ho Severus tolik miluje ... kéž by někdo takhle miloval mě ...

Děkuji Ti
Martina
 
nadhera))
38.Znamení 2.část
Anano
25. 6. 2011 21:12
Ahoj, jmenuji se Anna a působím jako překladatel v ruském fandomu Harryho Pottera. Potkala jsem vaše dílo Elisejský klíč a strašně moc se mi to líbilo, něco takového jsem nikdy ještě nečetla. Chtěla jsem se zeptat, jesli nebudete proti, abych vaše dílo přeložila do ruštiny. Samozřejmě vyznačím, že autorem jste vy, dám odkaz na originál atd. A taky vám pošlu odkaz na stránky s překladem, až nějaké ty kapitoly budou zveřejněny)).

http://www.snapetales.com/index.php?auth_id=5935 to je jedna ze stránek, kde zveřejňuji své překlady, je tam český příběh.

Moc doufám, že nebudete proti))
 
Konečně
38.Znamení 2.část
Achája Eressiel
12. 7. 2011 11:25
Po dlouhé době jsem našla odvahu dočíst poslední 3 kapitoly. Odhodlávala jsem se dlouho, chtělo to správný čas pro pravé vychutnání. A jsem za to ráda. Už jsem neplakala... tolik jako v průběhu celého příběhu. Upnula jsem se k naději a lásce, jako Severus.
A jsem šťastná i za ně:)
Kašlu na kánon, tvá povídka je jedinečná a fenomenální. S obrovskou myšlenkou, dech beroucím příběhem a tak protkané emocemi, že se to málem nedá unést. Našla jsem tam všechno, co mi v knihách chybělo(hlavě co se týká Severuse) a mnohem víc toho, co bych se ani hledat neodvážila.
Pro nedostatek silnějších slov...
Nádherné
Děkuji
 
Tak jsem znova dočetla...
38.Znamení 2.část
Mája
14. 7. 2011 02:34
Vzala jsem to zase od začátku až do konce. Už po třetí. Některé kapitoly už jsem četla víckrát (Nitky minimálně pětkrát) A znova jsem plakala, smála se nahlas, četla dlouho do noci, protože jsem se nemohla odtrhnout. To se mi ještě u žádné povídky ani knížky nestalo...
Stvořila jsi něco naprosto unikátního, Alice, a já ti za to nikdy nepřestanu být vděčná.
Tvoje povídka si zaslouží být přeložena do všech světových jazyků, škoda, že to neumím, fakt bych to udělala.
 
otázka
38.Znamení 2.část
emmm2010
20. 7. 2011 11:08
ahojky znova sem se dala do čtení klíče...( pokolikáté už??:D) no nic a chtěla jsem se zeptat kde jdi našla ten obrázek elysejského klíče...a jestli by se nedal někde sehnat....je to asi blbost ale mě se ten přívěsek tak líbí:D dík za odpověď
 
Právě jsem opět dočetla...
38.Znamení 2.část
Jean
20. 7. 2011 18:29
Rozhodla jsem se, že si celý Klíč přečtu podruhé. Tvůj příběh je opravdu výjimečný a nezapomenutelný.

Často se poslední dobou přistihnu, jak přes den odbíhám z reality a myslím na tento příběh, na jeho jednotlivé kousky, na příběh jako celek, na jednotlivé scény...

Díky moc za každé slovo a myšlenku, kterou si tomuto příběhu věnovala a pokud se někdy v budoucnosti chystáš na pokračování, myslím si, že všichni tady jej uvítají s otevřenou náručí a budou z něj nadšeni stejně jako já :)

A zároveň se přidávám i k otázce emmm2010, protože ten přívěšek je opravdu úžasný a ráda bych ho taky někde sehnala :)
 
nádherný příběh
38.Znamení 2.část
mamba
23. 7. 2011 12:50
Je to nádherný příběh, úžasně napsaný. Díky za něj. Já také čekám, na svojí dceru. Vydala jsem knížku jejích příběhů. Myslím, že tohle dílo by si také zasloužilo knižní podobu. Přeji ti všechno nej, at se tvoje bolest dá unést.
 
dakujem
38.Znamení 2.část
Ninnie
29. 7. 2011 22:01
pribeh bol taky carovny a smutny a vesely a nadherny a mne len nejde do hlavy a tak, ze toto dokazal niekto vymysliet a napisat. sam osud by nevedel, nedokazal nieco take stvorit, aj ked zivot je niekedy tak nekonecne nepochopitelny... toto bola proste rozpravka. cela seria HP zacala ako rozpravka a nejak sa to zvrtlo, som vdacna, ze som dokazala citat znovu, iny koniec, ktory tu rozpravku uzavrel ako mal.
a pokracovanie? len uvitam.
alice, si pre mna zazrak.
nin.
 
Veliké díky !!!
38.Znamení 2.část
Janica
4. 8. 2011 18:25
Drahá Alice, mnohokrát a ještě víc Ti děkuji za Tvůj příběh. Konečně jsem dočetla a jsem moc ráda, že jsem měla tu čest jej a kousek Tebe v něm poznat. Ráda bych Tě znala víc. Omlouvám se, že jsem nekomentovala poctivě každou kapitolu, ale prostě jsem se nemohla dočkat, až se vrhnu na tu další :-) . Teď se těším, že si příběh vychutnám znovu od začátku i se všemi komentáři ostatních čtenářů a snad i konečně přidám komentáře vlastní :-) .
I když měl příběh dobrý konec, je mi teď po jeho dočtení nějak smutno. Budu ho mít v hlavě ještě hodně dlouho. A také nevím, kam teď půjdu HP FF číst, protože po Klíči už se jen tak s něčím nespokojím :-)) . Ještě jednou moc, moc děkuji. Moc pro mne Tvůj příběh znamenal.
 
nemám slov
38.Znamení 2.část
michaela
7. 8. 2011 14:20
Na tenhle příběh mě vážně nenapadají slova, které by ho vystihovali. Snad nejlepší na něm bylo, že se skoro nedal předvídat, pokaždé jsem si něco myslela a pak to skončilo úplně jinak (jenom to že záhadná žena je lili jsem uhodla). Každá část příběhu byla úžasně a výstižně popsaná. Úplně se mi obrazy dané scény míhali před očima. Celkově to bylo vážně vynikající, vždy jsem se musela přemlouvat aby jsem vypnula počítač a odtrhla se od čtení. Určitě si přečtu i tvé zbývající příběhy a strašně se na ně teším. Píšeš opravdu skvostně a byla by veliká škoda s tím přestat, tak doufám že se dočkám i dalších povídek,k teré nemají konkurenci. Jen tak dál spisovatelko :)
 
Konečně
38.Znamení 2.část
Tyna
16. 8. 2011 13:31
Popravdě nevím jak začít a tak se omlouvám, zda bude můj komentář příliš dlouhý. Ráda bych ale abys pochopila, za co přesně ti chci poděkovat. Je mi 21 let, s HP fanfiction jsem jich strávila mnoho. Celé roky jsem se utíkala do tohoto úžasného světa, který pro nás Rowlingová stvořila. Ovšem jak jsem stárla, rostla i má touha po ještě dokonalejším příběhu. Hledala jsem dlouho, spousta dnů a tisíce příběhů. Svůj dokonalý příběh jsem nenecházela. Teď nastupuji do druhého ročníku na medicíně. Na povídky už dlouho nebyl čas. Až před dvěma dny jsem zcela náhodou narazila na tu tvou. Nakoukla jsem. Ochutnala tvůj příběh. A pak už nešlo přestat. Je to snad konečně on?Ten správný příběh? Za 10 dní mám zkoušku. Teď jsem dva dny věnovala tvojí povídce (spánek je zhola zbytečný, když nemůžete odrthnout oči on notebooku) A stálo to za to! KONEČNĚ jsem našla dokonalý příběh. Všechno to, co mi všude jinde chybělo. Každé mé přání jsi vyplnila, každé prázdné místo vyplnila. Tvé postavy mají duši a nejsou černobílé. Tvé zápletky jsou logické a přesto nepředvídatelné. Smála jsem se a i břečla. A to dneska umí málokterý autor. Gratuluji. A děkuji. Nebudu opěvovat nejlepší pasáže tohoto textu. Prostě si ho stáhnu a dám dál. Každému o kom vím, že jej správně ocení. Každému komu se díky tobě tohle léto rozzáří o trochu víc. Díky za to dokonalý příběh, nechám ho zářiz. Ať září v nás...
 
Chybí slova...
38.Znamení 2.část
Katarana
20. 8. 2011 22:20
Absolutně netuším, jak vyjádřit, jak strašně moc se mi toto Tvoje dílo líbilo. Na to mi prostě chybí slova. Nebyla jsem schopná se od příběhu odtrhnout a hltala jsem slovo za slovem, závislá na vývoji děje. Čtu od malička, čtu ráda a čtu opravdu hodně. Přečetla jsem obrovské množství skvělých knížek, ale nikdy jsem nečetla nic tak úchvatného, báječného, napínavého, propracovaného a emočního jako Elysejský klíč. Opravdu mi chybí slova, abych to vyjádřila. A tak Ti jen strašně moc a z celého srdce poděkuji za tohle neuvěřitelné dílo, pochválím tě jaká jsi báječná a úžasná spisovatelka a budu doufat, že snad napíšeš pokračování. DĚKUJU a klaním se před Tvým spisovatelským uměním
 
nevyjádřitelné poděkování
38.Znamení 2.část
Kami
30. 8. 2011 19:41
Chtěla bych napsat, jak moc mě tato povídka uchvátila, ale tím bych řekla snad i lež, protože žádné slovo nemůže vyjádřit, jak moc to na mě celé zapůsobilo. Člověk by řekl, že je to jen příběh o něčem, co neexistuje...já tu můžu s klidným svědomím prohlásit, že právě tento příběh se stal mou pevnou součástí. Nemůžu spočítat, kolik hodin jsem u toho prosmála, kolik hodin jsem u toho zoufale probrečela. Nevím, kolik nocí jsem tu seděla do tří do rána a opakovala si, že zítra musím vstávat, ale aspoň ještě jeden díl...
Povídka si zaslouží obrovskou chválu samozřejmě i po pravopisné stránce, na všech těch stránkách jsem našla snad jen chybějící čárku na y a to tak neuvěřitelně zlepšuje dojem z povídky...
A pak tvůj styl. To, jak je to napsané...nelze popsat. Snad jen můžu říct, že jsem nečetla nic lepšího a to myslím vážně - tohle je chvíle, kdy žák předstihne svého mistra, protože - snad mi to odpustí - s tímhle se ani Rowlingová nemůže měřit. Tvé věty doslova hladily na duši, vtahovaly člověka neúprosně do děje, nutily ho cítit stejné emoce jako lidé, o kterých jsi psala.
Příběh byl naprosto geniální, k tomu nevím, co víc napsat. Bylo tam všechno - láska, nenávist, bolest, touha, zrada, naděje a zpravidla mnoho nečekaného, což samo o sobě dodalo příběhu úžasné kouzlo. A samozřejmě musím vzdát mocný hold tvé nekonečné fantazii, všem těm kouzlům, lektvarům, zápletkám, tajemstvím, a všemu ostatnímu.
Zakončení bylo krásné. Vzhledem k tomu, že mé životní funkce byly přímo napojeny na každou další větu si opravdu neumím představit, jak bych přežila špatný konec. Abych byla upřímná, konce jsem se bála. Ne že bych se bála, že bys to snad zakončila špatně...bála jsem se konce celkově, protože mi příběh vážně přirostl k srdci, bála jsem se, že až dočtu, nezbude nic, jen prázdnota. Šeredně jsem se spletla. To, jak jsi to napsala...přesně to dává za pravdu mému oblíbenému citátu. Neplač, protože to končí, usmívej se, protože se to stalo.
A jak to teď po sobě čtu, vidím, že jsem nevyjádřila ani tisícinu z toho, co bych chtěla...ale na to prostě slova nejsou. Teď bych si vážně přála otevřít nitrobránu a ukázat to, protože emoce prostě slovy popsat neumím.
A já teď můžu v klidu odejít, úsměv na rtech, radost v srdci a nekonečný mír v duši. Nevím, jak moc ti za to všechno poděkovat, za ten klid, co teď cítím, za ty dlouhé hodiny, kdy se mi břišní svaly svíjely jen z čiré radosti z celého příběhu, za tolik smíchu, co mi určitě prodloužilo život o několik let, za všechny ty emoce, které ve mě tvůj příběh probudil, prostě za všechno.
Asi bych si tu už měla přestat vylévat srdce, stejně to nikoho nezajímá :D. Ale chci, abys věděla, jak moc jsem ti vděčná. Teď můžu jít. Ale vrátím se a budu číst od začátku. Za dlouho. Až mír z duše vyprchá, opět se zde ponořím do nekonečného snění.
 
poděkování
38.Znamení 2.část
Serin
2. 9. 2011 01:20
Nemám slov... Bylo to úžané, smutné, nádherné, silné.......
 
...
38.Znamení 2.část
Sora
5. 9. 2011 00:13
WAU!! Zhltla som túto poviedku doslova na jeden dúšok a musím povedať, že som už prečítala všeličo, ale toto ma úžasne oslovilo. Nádherne napísané, plné myšlienok, ktoré len tak niekto nedokáže dať dokopy. Viem, že Elyzejský klíč sa u mňa zaradil veľmi vysoko v obľúbenosti a určite ho budem čítavať veľmi často.
Táto poviedka má všetko, človek sa pri nej nasmeje, rozsmúti, je trpká a sladká zároveň. Som naozaj rada, že som si ju mohla prečítať :)
 
Díky :-)
38.Znamení 2.část
Maleficia
8. 9. 2011 21:19
Tak včera jsem povídku dočetla. Musím uznat, že stále nevím co napsat. Ze začátku byla povídka hodně napínavá a po 2 letech se mi při čtení zastavilo srdce, to ne jen jednou. Poslední kapitoly (krom pár posledních) mě osobně moc nebavily. Na můj vkus to bylo moc zdlouhavé, ale to je můj názor. Jiným se to určitě líbilo.
Je jen pár povídek, které bych si ráda přidala na seznam k maturitě a byla bych se za ni byla jako za dílo rovné, ne-li lepší, mnoha knihám. Tvoje práce k tomu patří.
Čtení jsem si užila a určitě se k této povídce vrátím. Děkuju ti za chvíle, které jsem mohla strávit v příběhu :-) Moc jsem komentáře nepsala. Vůbec jsem to nezvládala. Vždy jsem pokračovala napjatě dál. Za to se ti chci omluvit. Vím jak komentář potěší.
Zase jindy :-)
Maleficia
 
Re: Díky :-)
38.Znamení 2.část
Maleficia
8. 9. 2011 21:20
Samozřejmě tam má být, že bych se za to dílo bila, ne byla :-/
 
-------
38.Znamení 2.část
lilith3913
11. 9. 2011 00:19
-------- toľko k vyjadreniu, pretože proste nemám slov... asi by mi niekto mal požičať... ale fakt, čítala som to bez dychu, v kuse (Merlin vďaka za pn) a v úcte, úžase a vďačnosti za toto veľkolepé dielo. vďaka
 
:) super
38.Znamení 2.část
Gizik
11. 9. 2011 18:35
Moc děkuju za tuto nádhernou povídku......četla jsem ji s radostí a také smutkem u některých kapitol....jak říkám moooc děkuji nádherné