Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 38 1. část

 

Milá Alice...
38.Znamení 2.část
Sax
25. 3. 2011 10:04
Ještě jsem to nečetla, nevím, co mě čeká, ale je mi tak nějak smutno... hodně smutno.
Děkuji za nádherný příběh... a přeji si, abys v té "ulitě" nebyla moc dlouho, aby ses brzy k nám vrátila...
Omlouvám se, víc toho tady ze sebe asi nedostanu... ale určitě se ještě ozvu...
Měj se tak krásně, jak jen to bude možné...
 
.....
38.Znamení 2.část
samba
25. 3. 2011 10:33
Milá Alice,jsem na tom stejně jako Sax.Nečetla jsem to,schovávám si poslední část až budu smířená s tím ,že je konec.Potřebuju být v klidu a osamotě a pak teprv číst. Duše se na to musí připravit.. Ale četla jsem tvoje loučení a jestli jsem to správně pochopila ,tak pláču s tebou. Ach Alice.
 
....
38.Znamení 2.část
Marta
25. 3. 2011 10:57
Také jsem si přečetla napřed Tvé rozloučení a tečou mi slzy samovolně potvory. Ke čtení poslední kapitoly se dostanu až večer. Nemůžu uvěřit, že je to osm měsíců. Dala jsi nám kus sebe a tím v nás zanechala nesmazatelné stopy. Ne jen klíčem ale všemi Tvými povídkami. Za Tvůj pohled na svět a umění ho tak dokonale a jedinečně podat ti ze srdce DĚKUJI. Odpočívej, my se budeme z klíče vzpamatovávat :-) roky? nikdy? hodně dlouho.
 
Jen krátce, později rozsáhle
38.Znamení 2.část
Zrzka
25. 3. 2011 11:04
Alice, děkuji ti za tvůj krásný příběh... stal se mi útočištěm od reality.
Netuším, zda-li jsem správně rozklíčovala věnování, ale pokud ano, mohu uvést jen jediné. Chápu, že čekáš. Jen nepřestávej žít svůj život, my ostatní jsem t s tenou a pro tebe. Stačí jen dát znamení :o)
 
Re: Jen krátce, později rozsáhle
38.Znamení 2.část
Zrzka
25. 3. 2011 11:05
Merlin, já jsem moták... oprava... jsme tu s tebou a pro tebe
 
Strašně ráda bych na Tvou hlavu pěla nekonečné ódy, ale se slovy to neumím tak krásně jako Ty
38.Znamení 2.část
Marwin
25. 3. 2011 11:14
Alice, z celého svého přemírou emocí přetékajícího sdrce Ti děkuji za Tvůj úžasný příběh, do něhož jsi vložila kus sebe a toliko úsilí. Jak psala níže Marta z Elysejského klíče se budu vzpamatovávat velmi dlouho, jelikož je to silný příběh, který se mi vryl do morku kostí a mou duši naplnil nadějí v lepší zítřky až po okraj. Děkuji Ti za příjemně strávený čas u tohoto příběhu přátelství, lásky, sebeobjevování, odhodlání bojovat (vskutku to bylo celých 8 měsíců?!). Alice, klaním se a smekám před Tebou a věz, že tento příběh bude mít čestné místo nejen v mé knihovničce (stejně jako Tvé předchozí příběhy), ale také v mém srdci a to nejspíš už navěky. Odpočívej, čerpej sílu a inspiraci a snad jednou se opětovně setkáme u dalšího Tvého příběhu :-)
 
Milá Alice
38.Znamení 2.část
sion
25. 3. 2011 11:19
Milá Alice. Merlin s Tebou!!! Děkuji Ti za všechno, obohatila jsi můj svět - ani netušíš jak.
Nádhera.
 
:-)
38.Znamení 2.část
Erumoice
25. 3. 2011 11:25
Chtěla bych ti poděkovat za tenhle tvůj nádherný příběh. Nevybavím si žádný z poslední doby, u kterého bych si tolik poplakala, a zároveň se u jeho vtipných částí tolik bavila. Vždycky jsem se těšila na pátky, o půl desáté vyhlížela novou kapitolu a pak se nechala unášet tvým příběhem. Budu doufat, že napíšeš ještě další příběhy... A mezitím se měj krásně... My na tebe budeme myslet...
 
=0)
38.Znamení 2.část
Teressa
25. 3. 2011 12:24
nieco tak prekrasne som este nikdy necitala a myslim ze takyto skvost uz nikdy znovu neobjavim...dokonalost stretneme len raz v zivote vsak?....no i tak som zan stastna...a neskonale vdacna....dufam ze nas este potesis niecim novym=)budem cakat=)
 
Je to vítězství
38.Znamení 2.část
Rowene
25. 3. 2011 12:41
nebo smutek? Spíš bych se klonila k tomu druhému. Zlo skončilo, Severus našel nejenom Harryho, ale i uznání kouzelníků, ale přesto je to tak smutné. Obzvlášť s tím věnováním. Končí jedna pohádka, a je to vůbec pohádka? Myslím, že i když určitě budu číšt EK ještě mnohokrát, asi už nebudu mít sílu přečíst znovu tuto poslední kapitolu. Děkuji Alice za všechny pěkné chvíle a těším se buď na pokračování nebo na další příběh.
 
děkuji!!
38.Znamení 2.část
kaitlin
25. 3. 2011 13:25
Bylo to skvělé ! úžasné ! nádherný zážitek!
Každý pátek jsem se těšila na pokračování. Děkuji !
 
díky
38.Znamení 2.část
ansus
25. 3. 2011 13:28
Alice,
díky za chvíle strávené ve světě, který jsi vytvořila, máš můj velký obdiv - je to jedna z nejlepších ff, jaké jsem kdy četla - a to jsem jich četla hodně. Pokud to mohu posoudit - ne úplně laickým okem - byla by škoda, kdybys svůj talent nechala spát dlouho. Merlin s tebou!
 
Alice
38.Znamení 2.část
anonymka9
25. 3. 2011 13:38
Je to nádherné, ale dala bych pokračování jako např. po 5 letech atd. Díky za to a jsem šťastná že to skončilo tak nádherně, ale je to podle mě useknutý konec. :-(
 
dekuji
38.Znamení 2.část
beruska
25. 3. 2011 14:33
Dekuji ti za tuhle povidku je prekrasna a nemuzu uverit, ze je jiz konec. Budu se k ni velmi rada vracet, projasnovala mi patecni dny. Uz se tesim az si ji prectu celou vkuse zachumlana do deky. Rada bych ti jako podekovani vytvorila pdf jako to delam u vsech povidek, ktere se mi vryji do srdce. Chybi tam zatim jen par poslednich kapitol, takze pokud bys mela zajem je tve. Jen mi dej mejlik a v pondeli ho muzes mit.

Jeste jednou dekuji za tak nadhernou povidku BERUSKA
 
Alice,
38.Znamení 2.část
Bete
25. 3. 2011 14:54
děkuju, z celého srdce, vážně. Nebyla jsem tu od začátku, ale i těch pár měsíců v realitě tvého světa mě obohatilo neskutečně. Je mi líto, že ti to nemohu nijak oplatit, že žádné poděkování nebude dostatečné, nemůže být... Ale přejít to vděčným mlčením nejde, takže ano, prostě jen zcela nedostatečně děkuji.
 
Díky!!!
38.Znamení 2.část
Elza
25. 3. 2011 15:18
Motáci mívají zajímavé schopnosti... žádní mudlové! A Harrieta (málem jsem napsala Harry - ta jména jsou si tak podobná) byla dobrá v zachytávání neverbálního volání o pomoc... *;-)
/„Osobně se domnívám, že citrónových bonbonů na světě nikdy není dost.“/ Odvážné vyjádření... *:D
Uffff, tak už 'jen' rehabilitace... dlouhá, pomalá... ale tím správným směrem. Konečně.
Jak to dopadlo s Harrietou? *:-) Á, tim nejlepším způsobem... Díky, Alice!
Pavouk je věčný. Hm, nemůže se hýbat, ale magii přeci má, nezapomnělas, Lily? *;-)
/„…Já myslím, že zakopl.“/
/Má soukromá elysejská pole. Merline. Kdo by se chtěl vracet?/ *:DDD
Nádhera. Prostě nádhera.
A obrázky jsou luxusní.
 
Děkuji
38.Znamení 2.část
Tenebrae
25. 3. 2011 16:02
Děkuji ti za nádherné chvíle, které mi přinesla tato povídka. A musím říct, že jestli "Dívat se a vidět není kouzlo" tak ty musíš být opravdová kouzelnice, když napsáním slova dokážeš takové zázraky. Rozesmát, rozplakat, nechat strnout napětím či hrůzou, se zaťatými pěstmi fandit v bitvě nebo zpívat spolu s povídkou "Let the sunshine in". ... Já ti prostě děkuji :)
 
.
38.Znamení 2.část
Symphony
25. 3. 2011 16:24
Nějak mě nenapadá, co říct. Ale moc děkuju.
 
jdu na to cele znovu:)
38.Znamení 2.část
sion
25. 3. 2011 16:27
Lepsi nez Rowla:) Jdu to znovu precist:)
 
Moc děkuju,bylo to nádherný.
38.Znamení 2.část
rwen
25. 3. 2011 16:54
Už nepůjdu na poslední díl do kina,ten pravý příběh je tady.
 
...
38.Znamení 2.část
nika
25. 3. 2011 16:57
ťažko sa mi teraz hľadajú slová...máš môj úprimný obdiv a neskutočnú vďaku za niečo tak mimoriadne ako je toto neskutočne nádherné dielo,
neuveriteľných 8 mesiacov, páni, naozaj mi to neprišlo, skutočne dlhá doba :)
piatky s Klíčem mi budú chýbať, ešte raz obrovská vďaka Alice a snáď raz, sa opäť stretneme pri tvojom ďalšom prekrásnom príbehu
 
Drahá Alice...
38.Znamení 2.část
Lisa
25. 3. 2011 17:26
Mohla bych ti tu tisíci způsoby říct, nebo alespoň naznačit, jak moc se mi tento příběh líbil, jak úchvatně jsi ho vymyslela, napsala a zpracovala, jak moc na mě jednotlivé scény působili, či alespoň jak neuvěřitelně, nesmírně jsem ti za něj vděčná...ale ne, bohužel toho se ode mne nedočkáš...to bych totiž nejdříve musela přijmout tu skutečnost, že skončil...a k tomu bohužel ještě nemám síly a ani nevím...jestli vůbec, kdy budu mít...proto se celou svou zoufalou nadějí upínám k myšlence, že nějaké to ,případné, pokračování opravdu bude...věřím, že bude a je mi jedno, kdy. Protože já na něj budu čekat, každý den budu navštěvovat tyto stránky, vracet se k tomuto příběhu...celý týden se budu těšit na pátek, abych mohla otevřít další kapitolu Elysejského klíče a znovu a znovu a znovu...pořád dokola, ho budu číst, až jsem jednou přijdu a uvidím zde novou povídku od Alice OReally, třeba Elysejský zámek...každopádně, budu tady...navždy! Protože já už bez této povídky žít nedokážu, je to má součást a pokud se ptáš, jestli jsi svým psaním někoho změnila, pak ano...já se s touto povídkou změnila opravdu, opravdu hodně a velice...převelice ti za ní děkuji. Alice...jsem tu...a ...nepřestávám doufat :)
 
Drahá Alice,
38.Znamení 2.část
Aknel
25. 3. 2011 17:32
už přesně nevím, jak jsem Elysejský klíč objevila, ale pravdou je, že jsem se na něm okamžitě stala závislou. Omlouvám se, že jsem dosud nekomentovala, ale rozhodla jsem se mlčet až do konce, neboť jsem nikdy nevěděla, co napsat. A ani teď to nevím.
Napsala jsi úžasný příběh. Plný slz, plný smíchu, plný emocí.
Pláču dokonce i teď. Proč? Možná z radosti, že to pro Harryho a Severuse takhle dopadlo. Možná ze smutku, neboť je konec.
Děkuji za všechna tvá moudra, o která jsi se podělila. Děkuji za to, že jsi stvořila něco tak úžasného a nádherného, jako je tato povídka. A zároveň doufám, že se co nejdřív vrátíš s něčím novým.
Máš můj neskonalý obdiv a dík.
 
Děkuji
38.Znamení 2.část
Lil
25. 3. 2011 17:33
Sice jsem nikdy nekomentovala, ale to bylo jenom proto, že jsem své pocity neuměla přetvořit do slov. Teď se za to omlouvám - každá tvá kapitolka stojí za okomentování, protože je každá jedinečná. Děkuji Ti za to.
Četla jsem mnoho děl - a jen několik z nich se tomu Tvému může rovnat a být rovnoceným. Skvěle si vystihla atmosféru jednotlivých scén, a jako jedna z mála si mě donutila k slzám (i když já samozřejmě nepláču).
Nejsem si jistá, jestli bys tuhle nádhernou povídku pokračováním nezkazila - všechno jednou musí skončit. Něco si zaslouží pokračování a něco by dokončeno ani být nemělo... znesvětit něco tak nádherného je hřích.
Ještě jednou děkuji za neskutečný zážitek a přeji ti, abys zažila stejně krásné chvilky, jako Harry se Severusem.
 
...
38.Znamení 2.část
Profesor
25. 3. 2011 17:43
Nádherný příběh. Děkuji ti za něj, Alice.
Jsem jeden z těch, které jsi sebrala cestou, jeden z těch již přesycených tímto párem, tímto světem, přesto jsi mne dokázala strhnout.
Strhla jsi mne originalitou nápadu i jeho zpracováním, psychologickými myšlenkami, nádherným slohem - málokdo dnes dokáže psát tak nádherně a čistě bez prevopisných a stylistických chyb. Děkuji ti, že to dokážeš, byl to nádherný zážitek
Myšlenka, že Harryho a Severuse zachránila mudla je krásná. Připomíná mi křesťanství.
---
Dík moc za těch nádherných osm měsíců. Zdály se být neuvěřitelně krátké.
Hodně zdaru do tvého života, ať už se k psaní vrátíš či nikoli.
 
Povzdech
38.Znamení 2.část
Nade
25. 3. 2011 17:45
Vždycky je mi líto, když něco pěkného skončí. Ale má to tak být. Byl to úžasný zážitek a já ti za něj moc děkuji. Píšeš způsobem, který mě donutil naplno prožít spoustu emocí, které v reálném životě tvrdě držím v sobě. Někdo by si mohl myslet, že jsem silná, někdo, že jsem tvrdá. Jenom já vím, že je to jenom pud sebezáchovy. City strašně bolí. Strašně.
Přesto je potřeba je někdy dostat ven, ventilovat ten přetlak, který se uvnitř nahromadí tak, že má někdy člověk pocit, že exploduje.
A tady to šlo. Plakala jsem zármutkem, štěstím, bolestí i radostí. A úlevou bylo, že jsem neplakala nad sebou, ale nad nádherným příběhem o nesmrtelné lásce. Značně jsem zvedla odbyt papírových kapesníčků.
Nedokážu vyslovit všechny díky, které k tobě směřují. Ve své podstatě jsem však velmi optimistický člověk a tak věřím, že ještě něco takového zažiju.
Díky, díky, díky, díky, díky .....
Merlin s tebou.
 
...
38.Znamení 2.část
assez
25. 3. 2011 17:45
Cokoli, co bych napsala, by postrádalo smysl. Tak… Tolik…
Promiň mi.
 
stále hledám slova :-D
38.Znamení 2.část
bacil
25. 3. 2011 18:23
Jak popsat to co jsem při čtení této povídky cítila. No rozhodně něco o co už nikdy nepřijdu. Tolik báječných pocitů: štěstí, lásky, smutku a vždy přetrvávající naděje, že vše dobře dopadne :-D
Od chvíle co jsem tento neuvěřitelný příběh našla jsem se snažila po sobě zanechat nějaký komentář. S tím, že na konci se pořádně rozepíšu. No,ale nemám slov. Provedla jsi mně krásným příběhem ke kterému se budu vždy moc ráda vracet. Vlastně jsem ho přečetla už několikrát. Poprvé vždy zde. Pak ho nasyslila do pc a četla ve chvilích volna. A vždy se k němu budu moc ráda vrace. Pokuď se někdy v budoucnu objeví pokračování tak věřím, že budu nadále jedním z mnoha věrných čtenářů, kteří si ji s láskou přečtou.
Tímto chci i poděkovat Milwě za báječné obrázky.
Takže moc děkuji za tento příběh a těším se na další úžasné příběhy, které jistě do budoucna zde opět vytvoříš :-D :-)
 
..
38.Znamení 2.část
serafiiin
25. 3. 2011 18:28
Nejsou slova, která by mohla popsat, jak moc je tahle povídka perfektní...
A já prostě jen děkuji. Děkuji Ti za to, že jsi byla schopná jí napsat.
Prostě jen děkuji, protože nevím, co jiného říct. Všechno ostatní by nebylo dostatečné a nebo bylo až moc " klišoidní ".
Díky.
Merlin s Tebou.
 
nádhera
38.Znamení 2.část
ragnar
25. 3. 2011 18:48
tentokrát sem probrečel celou povídku v kuse, úžasné a neuvěřitelné. U žádné povídky sem si tak hezky nepobrečel, ale cizí bolet se nese velmi snadno a je lehké hodit ji přez rameno, zavřít počítač a jít něco dělat.
Nedokážu pochopit jak něco takového vůbec dokážeš popsat, a nesmírně tě obdivuju pro to jak píšeš.... Na jednu stranu bych chtěl umět vyjádřit emoce tak jako ty, ale na druhou stranu nechci zaplatit takovou cenu jaká se žádá.
Vděčný, věčný a trochu zmatený příznivec
 
Teraz už viem..
38.Znamení 2.část
Haku
25. 3. 2011 19:22
...že čítať knihu HP už nebudem. Pretože Elysejský klúč je pre mňa skutočným Harrym Poterom. Aličko ja ani netuším ako Ti podakovať za možnosť ho prečítať,...bože je to príbeh tak čístý surovými emociami a tým je až neskutočne nadherný.Takže dakujem,maj sa krásne a nech len to dobré sa do Tvojej ulity zmestí.Ahoj
 
nezabudnem
38.Znamení 2.část
tehanu
25. 3. 2011 19:53
určite nikdy v živote nezabudnem aké pocity vo mne vyvolala táto poviedka. pretože musím povedať, že je to to najlepšie čo som v svojom živote čítala, a hoci toho ešte nebolo veľa, ešte sa o mňa neobtrelo ani dvadsať rokov XD, je to to najkrajšie čo ma v týchto mesiacoch stretlo. Každý týždeň som si nervozitou kúsala pery, čo zas na nás a harryho so severusom vymyslíš XD. Myslím, že túto poviedku budem so sebou nosit všade, či len v srdci alebo aj vytlačenú na papiery. Ďakujem z celého srdca, že si ju napísala.

P.S. : Milujem tvoj humor XDDD
 
som šťastná, že existuje niekto ako ty, Alica...
38.Znamení 2.část
grid
25. 3. 2011 19:53
a to vravím úprimne a naozaj doslovne. Tak veľa si mi dala prostredníctvom tohto úžasného príbehu. Pochopila som, že ty Ali si bohatý človek. Neviem či materiálne ale emóčne celkom určite, pretože iba taký človek, v ktorom je veľké nadanie a zároveň pokora dokáže vytvoriť niečo, čo v iných zanechá nezmazateľnú stopu. Dovolím si povedať, že nehovorím iby za seba, ale za všetkých tých, ktorí sme s tebou a tvojou poviedkou boli od samého začiatku až po jeho koniec. Komentovali sme ako diví a ako závisláci netrpezlivo čakali na každú novú piatkovú kapču. A teraz sa čas naplnil a niečo krásne skončilo, ale v kútiku duše dôfam, že tvoj príbeh nie je celkom na konci, že pokračovanie bude. Možno nie tak skoro, ale časom a to ma napĺňa radostným očakávaním. Ďakujem za tvoj príbeh, čas a námahu, ktoré ho sprevádzali. Ďakujem, že sa stal súčasťou môjho života. Nech sa ti darí a nech si šťastná aj v osobnom živote.
 
Děkuji
38.Znamení 2.část
yellow
25. 3. 2011 20:06
Alice, na tvou povídku jsem narazila asi až před dvěma nebo třemi měcísi a neskutečně mě pohltila. Už po prvních přečtených kapitolách jsem ji zařadila na první příčku žebřičku mých oblíbených povídek a vždy jsem netrpělivě čekala na pátek.
Doopravdy se mi líbil tvůj styl. Vždycky mě absolutně vtáhl do děje a neskutečně na mě emočně působil. U tvé povídky jsem se dvakrát rozbrečela, což je tolikrát, kolikrát jsem se rozbrečela u všech ostatních knížek a musím říct, že jsem toho přečetla dost.
Ale musím přiznat, že poslední kapitola mě trochu zklamala. Tak nějak jsem čekala a doufala, že je necháš oba se ctí zemřít. Bez nějakého happy-endu.
 
:-)))
38.Znamení 2.část
Lady Corten
25. 3. 2011 20:09
Nádherné zakončení, musím přiznat, že do poslední chvíli jsem se bála jak to dopadne, moc děkuji za užasnou povídku. :)
 
Aličko,
38.Znamení 2.část
Misule
25. 3. 2011 20:09
já jsem to věděla, já to cítila, že to dopadne dobře!:-) I když ne že by malé pochybnosti nebyly, to přiznávám;-) mám z toho všeho normálně hnutí mysli, opravdu jo:-) úpřímně a z celého srdce ti děkuji za tvoji existenci a tvé příběhy. Jsem moc ráda a jsem zároveň pyšná, že jsem tě jako čtenářka mohla od sprna doprovázet a sdělovat ti své pocity. Tyhle pátky pro mě hodně znamenaly.
Je to cítit, že jsi do příběhu vložila dost ze svého já.....
Ta poslední kapitola byla pravým vrcholem pyramidy, tak jak to mělo být. Kluci jsou spolu, Severus odpustil Albusovi a ten závěr s mudlou a tvým dívejte se....to mi vzalo Alice dech. Celý den mi to vrtá hlavou a já se snažím, snažím se dívat. Tvoje psaní a zvlášť ten konec a poznámka pod čarou mě donutily se nad spoustou věcí zamyslet a některé přehodnotit. Jsi vyjímečný člověk, alespoň to tak přes tvé příběhy vnímám....přeji ti to samé, co přeješ nám:-) doufám, že se tvoje spisovatelská dráha nezastaví a už teď se moc těším na další tvoje dílo buď jako pokračování EK nebo nějakou reálku a piš si, že se uvidíme;-)
Klíč mám komplet vytisknutý, tak až si dočtu devátý příběh LR, vrhnu se na "oddechovku" v podobě Elysejského klíče najednou, bez přerušování.
btw. Severus by se mohl o svých 123 lektvarů podělit, myslím, že Lincoln by je uvítal....i když Lincoln a nadpřirozeno mi vůbec nejdou dohromady:-D
Alice, měj se krásně!
 
poděkování
38.Znamení 2.část
Nixerwil
25. 3. 2011 20:52
Moc ti děkuji za tuto nádhernou povídku :-* slovy se to nedá vyjádřit... myslím, že bych jen opakovala ostatní... A pokud někdy napíšeš pokračování, určitě si ho přečtu. Je skvělé jak píšeš, takhle nepíše jen tak někdo...tak procítěně... Děkuji za tento krásný zážitek, který jsi dovolila, abychom ho mohli sdílet s tebou :-)
 
Málo
38.Znamení 2.část
Kat
25. 3. 2011 21:08
slov pro úžasnou povídku, stejně jako pro úžasný příběh. je perfektní a já jsem ráda, že konečně jsem si mohal přečíst sedmý a poslední díl Harryho Potera. Díky
 
Milá Alice,
38.Znamení 2.část
Mája
25. 3. 2011 21:09
Konečně jsem našla sílu napsat komentář. Brečela jsem, i když jsem to četla po druhé a to se mi ještě nestalo. Brzy se do Klíče pustím znova od začátku a užiji si ho v celku.

Já moc dobře vím, jak dokáže být život krutý a také vím, že naděje nikdy neumírá. Když necháš umřít naději, tak ztratíš duši. Prosím, nezalézej do ulity. Je spousta skvělých lidí kolem každého z nás. K těm svým, kteří mě drží nad vodou patříš i ty. Tvoje povídka je zázrak a to nejlepší, co jsem z FF HP četla. Dala jsi do ní svou duši a musíš být úžasná bytost. Byla bych šťastná, kdybych dokázala pro tebe udělat alespoň zlomek toho, co ty jsi svou povídkou udělala pro mě.
Mája
 
:-)
38.Znamení 2.část
Saskya
25. 3. 2011 21:11
Som neskutočne šťastná a vďačná, že som mala tú možnosť, prečítať si také krásne, precítené, smutné a šťastné dielo :)) .
Bola to nádherná poviedka a ja ju budem veľmi rada čítať zas a zas od začiatku, prežívať so Severusom a Harrym ich starosti a radosti a všetko okolo toho. Prežili toho veľa, som rada, že to skončilo, ako to skončilo, aj keď som smutná, že už je koniec, no aj ten raz vždy musí nastať.
Píšeš nádherne.
Veľmi Ti ďakujem za toto unikátne dielo :).
 
Děkuji ti
38.Znamení 2.část
trinuska
25. 3. 2011 21:21
Děkuji ti za tenhle neuvěřitelný příběh. Spolehlivě mě rozesmál, rozplakal, někdy téměř připravil o nervy, ale pokaždé ohromil.
Děkuji ti, že jsi změnila můj pohled na HP slash. Tohle byl totiž první takový příběh, který jsem četla a od té doby jsem si ho naprosto zamilovala.
Děkuji ti, že jsi napsala tak úžasný sedmý díl, "Relikvie Smrti" už pro mě nikdy nebudou existovat.
Máš i nějaké jiné příběhy, kromě Elysejského Klíče? Moc ráda bych se začetla do tvé další tvorby, protože je jedním slovem unikátní.
A budu ti vděčná, jestli se někdy pustíš do pokračování. Těším se na osmý díl ;)
 
...
38.Znamení 2.část
marci
25. 3. 2011 21:39
Děkuji. Za to, že jsi a předala jsi nám své sny o lásce, víře a naději....
:-)
Dechberoucí závěr úžasného příběhu.
M
 
Alice...
38.Znamení 2.část
Bellatrix Black Lastrange
25. 3. 2011 22:03
Alice...
Jen doufám, že se nám brzy vrátíš.
Že nám naodejdeš jako Einstein, co údajně nikdy nepochopil, princip splachování... jelikož jsi pro naši malou společnost udělala něco úžasného.
Ráda o sobě tvrdím, že jsem odolná mladá bába, ovšem to o tom splachování Einsteina jsem psala s mokrým úsměvem na rtech. Mokrým od slz.

Nevím jestli je někde nějaký Bůh. Tedy myslím, že tuším, ale nikomu tady nechci podrývat svou víru... ale pokud někde někdo takový je, tak tě sleduje. A za tohle by ti měl být nakloňen.

Tvůj dovětek mě bolel Alice. Neskutečně. Budu taktéž čekat. Jak dlouho jen bude třeba a jak dlouho jen budu moci.

Este dormenti. (ale jen na čas, volat a doufat).
 
Re: Je to vítězství
38.Znamení 2.část
Rowene
25. 3. 2011 22:21
A co jsem ještě zapomněla pochválit, je nádherná hudba, která povídku provází. Díky tobě jsem objevila Secret Garden a další nádherné melodie.
 
...
38.Znamení 2.část
Katherine
26. 3. 2011 00:08
Patří ti jeden obrovský dík. Jinak to vyjádřit neumím. V průběhu povídky jsem psala své pocity, ale stále více to prostě vyjádřit nešlo. Tak tedy... DĚKUJI
 
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCH
38.Znamení 2.část
Lily2335
26. 3. 2011 00:09
OMG Alice nedokážu teď přesně popsat jak se cítím po dočtení tvého příběhu. EK jsem začala číst teprve v pondělí a protože marodím se zuby a jsem úplně neschopná něco dělat pod náporem bolesti se nemůžu smát polykat a dokonce nemůžu ani mluvit a proto jsem ti Alice neskonale vděčná za tak neuvěřitelnou povídku. Před chvílí jsem ji konečně dočetla a můžu ti říct že i když jsem pod vlivem dost silných léků od bolesti a 2 různých antibiotik celou probrečela bolestí ze smíchu a nebo lítostí nad těma dvěma a tím malým copatým ďáblíkem a jsem šťastná za takový konec zvlášť v takové době. Merlin s tebou Alice a odpočiň si zasloužíš si to stejně jako tví hrdinové. Budu čekat ve spánku tak mě pak nezapomeň probudit ESTE DORMENTI.
 
Děkuji
38.Znamení 2.část
Ian
26. 3. 2011 00:15
Nakonec mi nezbývá nic jiného než poděkovat, Alice, protože jiných slov se mi nedostává. Jenom díky... neuvěřitelně moc ti děkuji za tvojí neskutečnou práci, talent, za to, co jsi stvořila, za to, že jsi nás nechala prožít ty nejkrásnější výšiny i ty nejstrašnější hlubiny lidského srdce.
Nesmírně si vážím toho, že nám bylo dovoleno vstoupit - dívat se a prožít tohle všechno.
Nechci mluvit o tvé nádherné stylistice ani o tom, jak moc si tě vážím jako autorky i jako člověka.
Prostě jen díky, Alice, za všechno, co jsi pro mě - a pro ostatní - touhle povídkou udělala.
Cítím obrovskou vděčnost a kdyby se mělo jen moje jediné přání vyplnit, přál bych si, aby ti byla dána veškerá milost, štěstí, lásky a všechny zázraky, které by jsi byla schopna přijmout.
Vem si tolik času, kolik si přeješ, nemysli, odpočívej, užívej si obyčejný život nebo cokoliv chceš.
Ale pak se zase vrať, jo. :-) Nezáleží ne tom kdy, ale vrať se.

Děkuji ti, Alice! Za vše.
A Merlin s tebou.
 
Poděkování
38.Znamení 2.část
Hajmi
26. 3. 2011 02:27
Drahá Alice. Nedokážu ani vyslovit, co všechno po tvé závěrečné kapitole cítím. Poselství lásky, které jsi nám svou povídkou předala je tak nádherné, smutné a naléhavé - zvláště v dnešním světě, který vyznává jiné hodnoty, než lásku a ochotu pomáhat druhým. Tvoje povídka nás nutí zastavit se a přemýšlet. Dívat se kolem jinýma očima. Dívat a vnímat lidi, ne jako dav, ale vidět jednotlivé osoby s jejich životem a snažit se pochopit jejich osud. Být laskavější k okolí. Říkáš, že jeden úsměv může pomoci byť jen jednomu člověku.
Ty jsi svou povídkou pomohla spoustě lidí. Protože když se po jejím přečtení třeba jen polovina tých čtenářů zamyslí a usměje na pár lidí kolem, prohodí pár slov, dá najevo pochopení... víš kolika lidem jsi pomohla? Je to neuvěřitelné a já prostě nemohu jinak, než cítit úctu a radost, že jsem směla být jedním z nich. Prosté děkuji nedokáže vyjádřit mojí vděčnost, ani mé pocity. Přesto ti díky říkám. Díky za všechno, co jsi nám dala. Díky za myšlenky o které ses rozdělila. Přeji ti, aby se ti to všechno mnohokrát vrátilo, a vždycky jsi měla kolem dostatek lidí ochotných ti věnovat ten uzdravující úsměv. Jsi nádherný člověk. Díky.
 
Alice děkuju
38.Znamení 2.část
Petra
26. 3. 2011 09:49
Milá Alice, právě jsem dočetla a nemám slov. Klíč je nejkrásnější povídka jakou jsem kdy četla, tolik štěstí, lásky smutku a dalších emocí jsem ještě ze žádného příběhu necítila, hodně jsem se u něj nasmála i nabrečela, ale stálo to za to. Jsi opravdu velmi nadaná autorka a doufám, že se od tebe dočkáme ještě spousty dalších povídek. Moc ti děkuju protože děláš můj všední život krásnější.
 
Uznání
38.Znamení 2.část
Snovačka
26. 3. 2011 12:58
Můj první a poslední komentář k této povídce - je totiž zhola zbytečné plýtvat dalšími slovy, zatímco Ty jim dáváš naprosto jedinečné kouzlo. Po celou dobu čtení jsem byla jen tichým pozorovatelem, ale byla jsem tu. Elysejský klíč je jedno z těch děl, která má mysl zhltne jediným douškem a i tak žízní po pokračování, i když je syta pocitem jistoty, že bude přesně tak dechberoucí, jako každá řádka před ním. A bezpečný pocit provázející poslední kapitoly, že to všechno nakonec dobře dopadne, přinesl uklidňující útlum zblázněnému kolotoči myšlenek. Proto Ti patří mé uznání a vděk. Za příjemné chvíle věnované tomuto čtení. Za vdechnutí života celistvým charakterům a jejich hlubokým úvahám. Za vytvoření zcela nového světa, jemuž se svět Rowlingové nemůže rovnat. Ona možná postavila základy, Tys však cihlu po cihle vystavěla chrám sahající až k branám elysejským.
/S
 
Hluboce se klaním, až nosem ryju do země
38.Znamení 2.část
Sara
26. 3. 2011 14:44
Povídky nekomentuju, jelikož si je čtu na mém mobilu a tam to je o hubu. Nicméně prostě teď musím. Chci poděkovat za neopakovatelný zážitek, který jsem měla při čtení tvé povídky. Dala si tomu to, co jsem v originále postrádala. Logiku? Lásku? Dokonale popsanou závěrečnou bitvu s uvěřitelným průběhem. Přečetla jsem snad všechno, co internet nabízí co se týká Snarry, ale ty jsi všechno předčila o několik úrovní. Tvoje slova mě donutila se smát, být šťastná spolu s Harrym, být na dně spolu se Severusem, prožívat jejich lásku s nimi, ale i jejich ztráty. Tato povídka zůstane už navždy v mé mysli a pochybuju, že ji něco někdy překoná. DOKONALOST se překonat nedá. Budu jen ráda, když náš někdy zase obohatíš o své úžasné psaní. MOC MOC DĚKUJU, že ses o tento skvost s námi podělila.
 
Dokonalé
38.Znamení 2.část
Derena
26. 3. 2011 17:39
Přiznám se, že jsem moc nekomentovala. Každopádně jsem tu už téměř od začátku povídky týden co týden vysedávala a už od rána hledala novou kapitolu. Elysejský klíč je jednou z nejlepších povídek, které jsem kdy četla. Nejde jen o originální námět, ale taky o krásný a bohatý styl jazyka, který používáš. Upřímně doufám, že neskončíš s psaním a budeš tvořit dál, protože ve mně jsi našla oddanou čtenářku.
 
ĎAKUJEM
38.Znamení 2.část
miriabar
26. 3. 2011 17:48
Najdrahšia Alice...
Ani nevieš, ako veľmi ma mrzí, že som nekomentovala priebežne, avšak pri veľmi silných zážitkoch z poviedok nedokážem dať dokopy zmysluplný komentár.
Elysejský klíč je rozhodne najlepšie dielo, aké som kedy čítala...každá jedna kapitola vo mne zanechávala hotovú búrku pocitov. A musím povedať, že som sa pri poviedkach nikdy toľko nenaplakala, hoci nie vždy to boli slzy smútku. Elysejský klíč obsahoval neskutočne veľa nadčasových a nádherných myšlienok, z ktorých sála hlboká múdrosť a ja som ti vďačná za každú jednu z nich...Och, vidíš, ani teraz nedokážem poriadne napísať ako veľa to pre mňa znamená :) Proste, tvoj príbeh ma chytil za srdce, za dušu, aj za celé moje bytie a tak ako ostatní, aj ja si ho budem niesť so sebou po zvyšok života.
Rozhodne si myslím, že v sebe musíš mať niečo čarovné, pretože dokázať to, čo si dokázala ty, je neuveriteľné :)
ĎAKUJEM.
 
Děkuju
38.Znamení 2.část
kejt
26. 3. 2011 18:42
Opravdu ti moc děkuji Elysejský klíč byla ta nelíb napsaná povídka jakou jsem kdy četla a já jsem konečně zjistila co je to smát se brečet zároven. Umíš neuveřitelné věci a máš neuvěřitelný talent. Tento příběch mě naplnoval radostí, smutkem, bolestí ale i láskou. Rozdmíchala jsi jsi velkou hranici z malinkého plamínku sirky. Nikdo ve mě nikdy tolik pocitu nevivolal. Pokud někdy napíšeš pokračování budu mezi prvnímy který bude psát komentář a pokud ne nic mi nezabrání číst tuto povídku stále dokola a dokola. Děkuji ti opravdu ti děkuji Nezabila jsi ani jednoho a vřešila jsi to užasně. Neříkám zbohem, ale naschledanou určitě se ještě setkáme a já věřím, že tomu tak jednou bude.
 
Alice
38.Znamení 2.část
Lily
26. 3. 2011 20:25
Nevím co bych ti ještě napsala, dala jsem všechny city do svých předchozích komentářů a teď už je jen těžko překonám. Je naprossto úžasné co jsi stvořila. Dřív jsem povídky dělila na "před Kamenem" a "po Kameni".
Ode dneška budu svůj život dělit na "před Klíčem" a "po Klíči".
Víc ti asi neřeknu, jen snad... děkuju Ti.

Zuzka
 
Díky
38.Znamení 2.část
denice
26. 3. 2011 21:28
Drahá Alice, děkuji za nádherný, okouzlující a dechberoucí příběh, za velkou práci, kterou jsi dala darem svým čtenářům, za tvůj brilantní talent a schopnost kouzlit slovy. Nesmírně jsi obohatila můj život. S úctou a vděčností ti přeji klid, spokojenost a radost na tvé další cestě životem a budu doufat, že toto dílo nezůstane tvým posledním.
 
Re: Děkuji
38.Znamení 2.část
Katherine
26. 3. 2011 22:09
Lépe bych to nedokázala vyjádřit, Iane :-)) Díky :-)
 
...
38.Znamení 2.část
Firefox
26. 3. 2011 23:48
Asi ještě nikdy jsem žádnou povídku nekomentovala, ale taky se mnou nikdy žádná povídka neudělala to co tahle. Poprvé jsem u povídky brečela, ať už dojetím nebo smíchy. Máš naprosto dokonalý smysl pro humor. Tak silné pocity jsem zatím prožívala jen u pár oblíbených knížek, ale u povídky nikdy. Na druhou stranu, Tvoje dílo, které po zkopírování do Wordu zabere téměř tisíc stran, se už ani povídkou nazývat nedá... Děkuju
 
Pátky ještě dlouho nebudou kompletní :-)
38.Znamení 2.část
Slimča
27. 3. 2011 00:00
Milá Alice! Pročítám předchozí komentáře a přemýšlím, jestli bych do toho svého dokázala vnést něco, co tady ještě nezaznělo. Nejde to. Asi jsi na nás na všechny zapůsobila stejně. Prohnala jsi nás neuvěřitelným kolotočem vzestupů a pádů, obrovskou smrští pocitů, fantastických zápletek... Nejenže máš úžasné pozorovací schopnosti a umíš se velmi dobře vcítit do ostatních lidí, navíc oplýváš bezbřehou fantazií a do vínku ti byl dán dar sdělit téměř nesdělitelné. Kdysi jsem Ti u jedné reálky psala, že máš veliké nadání a nepotřebuješ svět fanfiction. Dokážeš stvořit vlastní, velice živé postavy i jejich svět. Stojím si za tím, jen s jedním velmi podstatným dodatkem. Ty sice nepotřebuješ svět FF, ale on potřebuje Tebe! Zůstaň s námi, prosím! Jakkoliv. :-)
Klíč je... jiný. Tvůj Princův příběh pro mě bude už navždy ten jediný a skutečný, stejně jako Tvůj Voldemort – inteligentní a manipulativní. Navždycky si zapamatuji, co je esenciál, Iskariot a Elysejský klíč, a ano... Este dormenti. Pokud ještě vůbec najdu chuť vrátit se k originálu, budu se asi v hodinách nitrozpytu divit, proč se, pro Merlina, nikdo nezmiňuje o sálu vědomí a... no jo... Nějak u mě zdomácnělo oslovení štěně (a vážně jsem dlouho vzdorovala ;-))
Severus, Harry, Albus... a vlastně i Lily. Jsou pro mě noví. Tak skuteční. Dala jsi jim nový rozměr, vdechla život. Vybrousila charaktery. Máš můj obdiv!
Tak. Dokonáno jest. :-) Po přečtení poslední kapitoly je mi teskno. Další důkaz tvých mimořádných schopností. :-) A když už zmiňuji poslední kapitolu, nedá mi to, abych tě nepochválila za Voldemortův nápad podmanit si Harryho. A Renascor? Ach...
Po mnoho pátků jsi mě odváděla od běžných starostí a strachů a bylo to krásné. Existovat chvíli jinde a jinak. :-) Děkuji ti!
A co Ti popřát? To je těžké. Ty nejhorší věci se často stávají bez našeho vlastního přičinění a o ty dobré musíme bojovat. Takže snad – ať máš svůj osud vždycky ve svých vlastních rukou a ať na své cestě potkáš mnoho dobrých lidí a šťastných náhod.
Tvá Slimča.
 
Jen pár slov
38.Znamení 2.část
Jacomo
27. 3. 2011 13:28
Drahá Alice!
Posílám to obyčejné a přece tak silné slovo: DĚKUJI. Děkuji za nádherné pátky. Za barevné obrazy, prožité city, zeleň Tary, vůni hořepníčku, čerň lásky. Ale děkuji i za ochromující strach, za ostrost bolesti, zoufalé slzy, zhmotněné zlo. Děkuji a smekám, protože ty jsi tohle všechno vzala ze světa kolem sebe, z lidí blízkých i cizích, ze své vlastní duše a vložila jsi to do příběhu. Přetavila jsi to všechno do něčeho neskutečného a mimořádného. Díky za tvůj hlas, který jako první začal zpívat. Když se my ostatní přidáme, třeba i okolo nás zaplane prastará magie Zakladatelů...
Protože my všichni tady jsme četli, nedýchali, smáli se, plakali, milovali, bojovali, trápili se, doufali, hořekovali, hledali. A čekali.
A dál čekáme. Všichni čekáme a pátráme po znameních...
Merlin s Tebou.
 
jedno obrovské poděkování !!!!
38.Znamení 2.část
Martina
27. 3. 2011 15:29
Alice, ty jsi ten nejlepší kněz ;-)
Dokážeš lidem předat takovou naději a sílu k tomu, aby v sobě nalezli dobro, že to nedokáží ani zdaleka právě Ti , kteří by měli...
Všichni na něco čekáme, všichni v něco doufáme, a většina z nás už má za sebou i okamžiky, kdy nám někdo drahý zemřel. Pokud ona vzpomínka na syna, v závěru, je Tvůj vlastní příběh, tak Ti přeji sílu vzpomínat. Já jsem tu sílu v sobě zatím nenašla. Pořád ( v červenci to bude rok ) je smrt maminky moc bolestivá. Děkuju Ti taky za happy end, i když už to vypadalo špatně ;-)
A veliké díky Ti posílám za sepsání toho nejúžasnějšího příběhu co jsem kdy četla ! S úctou k Tobě . Martina
 
ĎAKUJEM...
38.Znamení 2.část
miona
27. 3. 2011 17:27
za krásne piatky, za skvelý príbeh, a najviac za nádherné myšlienky v ňom. v každej kapitole som našla niekoľko viet, ktoré na mňa skutočne hlboko zapôsobili.
Nikdy nemůžete vědět, zda právě váš jeden úsměv navíc, další ohlédnutí, drobná laskavost k cizinci, nezachrání svět. A třeba jen svět jednoho jiného člověka. I to se počítá.
Dívejte se.
a potom ten nádherný obrázok.
úžasná kombinácia, nemohla som nemyslieť na to, ako Severus Harrymu hovorí: Harry, dívej se.
najkrajšia časť.
 
Milá Alice
38.Znamení 2.část
sisi/ctenar
27. 3. 2011 18:51
Kdybych tehdy věděla ,že dokážeš napsat něco takového jako jsi teď dokázala, kdybych věděla že ta pauza kdy jsi tu pro nikoho z nás nebyla bude tak dlouhá a po ní příjde něco co ji všemocně vynahradí vše by bylo perfektní ,ale život není fér a už vůbec není perfektní, a za toto uvědomění ti děkuji.Když si vzpomenu na tvé příběhy pořád vím že je na tom někdo o mnohem hůř než já , a to my dává naději znovu a znovu pomáhat a být laskavá. Děkuji ti. Snad tě také potěší že tento pátek jsme psaly slohovou práci na téma literární postava o které jste četly: a já si vybrala tvého Vítečka z povídky Cesta a utvořila jsme na něj charakteristiku, nikdo lepší a okatě krásnější mě nenapadl, proto jsem si ho vypůjčila.Snad ti to nebude vadit :) Ještě jednou ti děkuji.
 
Velmi ti děkuji
38.Znamení 2.část
Daniel
27. 3. 2011 19:57
Tato povídka, tento příběh je to nejlepší, co jsem kdy četla. Tolik emocí, lásky, nenávist. Tolik všeho. Když jsem četla, nikdy jsem se neubránila tomu, abych tento příběh prožívala. To jak se mi svíralo srdce v kapitole Nad propastí, to jak jak mě emoce pohltili, když Severus hledal Harryho v kapitole Znamení, to jak Harry v kapitole Saro řekl, že si pro Severuse dojde a že to udělal a soustu dalších částí, to mě dostalo. Většinou mě příběhy nepohltí, nejsem už moc emocionální tvor, ale ty jsi mě dostala. Děkuji ti za to. Nevíš, kolik jsi mi toho dala. Jsi úžasná. Děkuji ti Alice, moc ti děkuji.
 
Bonpari :)
38.Znamení 2.část
El
27. 3. 2011 22:10
Trochu jsem se bála jak to skončí, ale nakonec jsem si uvědomila, že ať už to skončí jakkoliv, bude to stát za to :).
Nevím, jak vyjádřit, co cítím. Tvoje povídka byla a je nádherná, naprosto propracovaná, ať už v ději nebo v charakterech postav. Je taková živá. Vzestupy - pořád šplhající výš a pády, které dostávají postavy ( myslím, že i čtenáře) hloub a hloub. Asi to je ode mě těžko srozumitelné.
Byl to naprosto okouzlující zážitek a nakonec jsem ráda i za týdenní přidávání kapitol, protože jsem si to přečetla několikrát, a pořád jsem dokola mohla prožívat a přehrávat si ty úžasné chvilky.
Strašně moc Ti děkuji ( kdybych znala originálnější slovíčko pro poděkování, určitě bych ho použila, bohužel, budu muset být neoriginální :), snad tě ještě někdy jak čtenář potkám.
Hezký život :)
El.
 
Děkuji...
38.Znamení 2.část
Jean
27. 3. 2011 23:56
Alice, Tvůj příběh bylo to nejsilnější a nejlepší, co jsem kdy měla možnost číst. Mnohokrát Ti děkuji a přeji Ti mnoho úspěchů, ať se Ti splní všechny Tvé sny.
 
Mistrovské dílo
38.Znamení 2.část
Jana
29. 3. 2011 19:36
Milá Alice, vytvořila jsi MISTROVSKÉ DÍLO. Příběh utkaný ze snů a touhy, propletený bolestí a utrpením. Moc děkuji za krásný konec, potěšil a pohladil. Jsem ti vděčná, že si nás nechala nakonec všechny zářit a ještě jsi nám všem věnovala naději. Já ti z celého srdce přeju, aby i k tobě přišlo znamení... Dívám se a poslouchám.
 
I love you
38.Znamení 2.část
leaena09
29. 3. 2011 22:15
 
Skláním se...
38.Znamení 2.část
Popoles
29. 3. 2011 23:19
Drahá Alice,
marně vymýšlím slova, která tu ještě nezazněla. Slova jsou tak nedokonalá, tak neúplná, nedokáží vyjádřit, co právě cítím... a přece, Ty přesně tohle slovy dokážeš. Dáš těm znakům život, vdechneš duši, naplníš je emocemi, a pak, pak uděláš to nejkrásnější; podělíš se s námi o ně, daruješ nám svou přítomnost a dovolíš nám nahlédnout do světa své fantazie a myslím, že i svého nitra.

Poslední kapitolu jsem četla s tolika emocemi v duši, přemáhala dojetí. To, co mne přemohlo a konečně dovolilo slzám opustit oči, bylo až na konci; věnování...

Děkuji Alice; díky za tvou sílu a odvahu, podělit se s námi o svůj vnitřní svět. Jsem vděčná, hluboce se skláním před tvou lidskostí a moudrostí a slibuji... slibuji, že se budu více dívat.
Přeji ti, abys byla šťastná, aby ve tvém životě svítilo slunce a prohřálo tvou cestu a tvé čekání.
Popoles
 
***
38.Znamení 2.část
cim
30. 3. 2011 18:57
Ponechat v nejistotě (alespoň mě) se ti podařilo skvěle, dokonce tak skvěle, že jsem tvůj nádherný příběh v obavě špatného konce málem nedočetla. Vše skončilo dobře, ale i tak ve mě příběh vyvolává spíš smutek, možná to bude tak velkým množstvím hlubokých emocí na jedné kupě.
Píšeš moc pěkně, tak snad až si odpočineš a nabereš dech, se setkáme u dalšího příběhu ;) Díky :)
 
Neznám slova,
38.Znamení 2.část
Nex
1. 4. 2011 04:57
která by vypověděla, jak se teď cítím. Jak jsem celý příběh prožila. Jak ve mě zůstal. Taky celý. Můžu říct jen jediné...budu se snažit dívat aspoň tak, jako doposud. A usmívat na ostatní. A připomínat si, že jeden takový úsměv od náhodného člověka a jeden nádherný příběh od jiného člověka mě zachránili. Přestala jsem věřit ve svět i v sebe...a tvůj příběh mi to všechno vrátil. Ne, dal mi něco navíc. Je v něm příliš mnoho nakažlivé naděje, příliš mnoho života, než aby to nezapůsobilo... Takové kouzlo...nevěřila bych, že je to možné. Tvůj příběh mě uzdravil z hluboké deprese, ve které jsem se potácela poslední dva roky a málem...odešla. Tváří v tvář takové dávce hluboké touhy a života ale vyrašilo něco, co nesměle vyrostlo v celou rostlinku a ta nastavila lístky slunci. Děkuji ti Alice. Za všechno. Za tebe. Děkuju.
 
Re: Neznám slova,
38.Znamení 2.část
Nex
1. 4. 2011 05:45
Teď čtu další komentáře pod různými povídkami tady. Souhrnně jsou plné podpory ostatním a recipročních díků za ni. Ty sama jsi vytvořila kolem těhle stránek komunitu a zakouzlila ji magií sounáležitosti. My všichni. Je zajímavé si to uvědomit, je dobré to vědět. Snad ji nezapomeneme a také ji poneseme v našich srdcích, aby znovu vytryskla v čase, kdy bude potřeba. :)
 
Pátek a magie sounáležitosti
38.Znamení 2.část
marci
1. 4. 2011 10:27
Nex tady dnes vyslovila úžasnou myšlenku - že totiž Alice nás všechny zakouzlila magií sounáležitosti... Asi ano. Je pátek a já myslím na Klíč, na poselství o lásce a naději, které nám Alice jeho prostřednictvím předala a vlastně na Vás všechny.
Asi už pro mne pátky takové zůstanou :-)
Takže - jak to vždycky Alice říkala?
Merlin s Vámi. Do příštího pátku. A dál.
M
 
Děkuji!
38.Znamení 2.část
Katrin
1. 4. 2011 18:18
Ahoj, nemám vůbec čas, ale po takovém díle cítím povinnost ti minimálně v krátkosti poděkovat. Takže... děkuji ti moc! Svou povídkou jsi mi zpříjemnila mnoho jinak šedivých dní a dala jsi mi důvod těšit se na každý nový týden.
 
děkuji:3
38.Znamení 2.část
Milwa
4. 4. 2011 20:55
Nejdřív moje oblíbená Clannad a ještě při ní číst byl silný zážitek. I když jsem začátek Klíče četla jedním dechem a na můj vkus přiliš rychle v kuse,asi jsem se dojímala,plakala a smála se na stejných místech jako ostatní:3 jsem ráda,že jsem pro tebe zase mohla kreslit a jestli bude příležitost, moc ráda se jí chopím při dalším nádherném příběhu. Tyhle ilustrace byly stvořeny ve velkém chvatu pár večerů-ale zase kdybych to četla od začátku,jak jsi sem díly dávala,zase bych nakreslislila ilustraci ke každému druhému dílu a nic jiného bych nedělala:D

Tak milá Alice přeji,ať nasbíráš energii a elán na další dobrodružství o které se s námi podělíš a nezapomeň mi prosím dát vědět,at to zase málem neprošvihnu:3
ps.ted jsem na chalupě nafotila 2 přívěsky znamení zla.pošlu ti pak mailem.Fotila jsem to před tmavou starou knihovnou,tak to má atmosféru:D