Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 30 2 3. část

 

No teda...
30.Nevinný 2.část
Cairo
24. 1. 2011 19:46
Alice, tohle je fakt něco. Doteď jsem to četla jedním dechem a zastavila jsem se na dost dlouho, abych to mohla okomentovat, až teď, když mi došly kapitoly. :-D Klíč je jednoznačně jedna z nejlepších povídek, co jsem četla, rozhodně nejlepší s Harrym a Severusem, když nepočítám Kámen, jakožto snad největší klasiku v celém slashovém HP světě. Popravdě, bezmála rok jsem byla přesvědčená, že mezi českými autory se už nenajde nikdo, kdo by se vyrovnal Styx, díky níž a kolektivu Snapeofilek okolo ní jsem tomuhle řánru dokonale propadla.
Ale teď jsi přišla ty a mě znovu mrazí v zádech, místy nedýchám, místy se rozplývám, místy slintám a místy téměř pláču. Opravdu, jen vy dvě mě dokážete takhle vtáhnout do děje, přinutit mě zapomenout na všechno kolem a s postavami naplno prožít každý nepatrný záchvěv emocí.

A teď k povídce samotné, líbí se mi celá ta záležitost se Štěňátkem, kdekoliv jinde bych to považovala za patetické a naprosto se nehodící k Severusovi, ale tady se to tam nějakým způsobem dokonale hodí. A je to nádherně roztomilé. A dobrovolně přiznávám, že jsem se na první pohled (nebo přečtení) naprosto zamilovala do Lily, ona je tak sladká a rozkošná a přitom moudrá... Je přesně tím elementem, který splyne s postavami Harryho a Severuse a vytvoří dokonalý celek. A když už mluvíme o zamilovanosti, musím podotknout, že Draco je v téhle povídce naprosto k sežrání :-D

Co mě ale fascinuje nejvíc, je všechno kolem nitrobrany, Iskariotů, sálu vědomí a Immagie. Už dřív mě napadlo, že by bylo fajn, dokázat si vyčistit hlavu od víru myšlenek, ponořit se do vnitřního klidu.
Ty jsi tu myšlenku dovedla k dokonalosti, rtuť, šuplíky v kartotéce, zavřené dveře, obrazy vzpomínek proplouvající kolem... úžasné, lidská mysl je ohromně zajímavá věc.

Sečteno a podtrženo, v tuhle chvíli jsem naprosto uchvácená, nadšená, smutná a neuvěřitelně frustrovaná. Chci, aby se Harry uklidnil a vrátil se domů, chci aby vrátil Severusovi Lily, protože ona k němu neodmyslitelně patří. Chci, aby se věci daly zase do pořádku, chci se zase koupat v uklidňující vůni hořepníčku. A hlavně chci, ne, POTŘEBUJU, další kapitolu, a to tak, že včera bylo pozdě :D
Protože tahle povídka je zkrátka příliš návyková. Moc ti za ní děkuju, jsi úžasná :-)
 
Ahojky, Salazaret :))
30.Nevinný 2.část
Alice
24. 1. 2011 23:08
tys nemocná??? :-(( To mě moc mrzí. Přeji brzké uzdravení!
A jsem ráda, že jsem tě mohla pobavit aspoň v komentáři, třebaže tě to málem stálo život :D
To máš pravdu, asi každý se někdy na propastí ocitne. Někdo si s tou tmou může / dokáže poradit sám, někdy se najde někdo, kdo podá ruku. A někdy to skončí skokem. Mnoho let bylo mým největším "koníčkem" naslouchat lidem, slyšela jsem tolik životních příběhů o propastech, že by je ani ta nejdivočejší fantazie vymyslet nedokázala... Víš, je hrozně zvláštní, z čeho všeho si lidé dokáží udělat ten "most" :-) Je to pudem sebezáchovy, onou nadějí, co umírá poslední..? Nebo karmou? Kdo ví :) Každopádně jsem ráda, že tobě se ten tvůj most najít podařilo :))
Ano, samozřejmě, že ji mám už napsanou :))) Docela dlouho - a psala jsem ji právě v takových horečkách :D Nevím, jak u tebe, ale v tomhle stavu se mi tvoří nejlíp :D
Už stokrát jsem se chtěla zeptat - dívala jsem se na tvé stránky (a líbí se mi :)), ale protože nevím, zda tu chceš zveřejnit něco, co tam máš rozepsané, zatím se netroufám dát si tě do oblíbených - nějak by mi přišlo k tobě nefér, aby to měli čtenáři už "načteno" dopředu, kdybys náhodou chtěla zveřejnit něco, co tam už máš rozepsáno. Takže tohle byla hodně složitě položená otázka - :DDD Chceš tady zveřejnit něco nového, nebo pokračovat v těch, co tam máš? A pokud pokračovat, budeš radši, když se tu objeví jako "nové"? Snad jsem se nevyjádřila nějak špatně, už mi to moc nemyslí, pondělky jsou náročné :))
Brzy se uzdrav :))
 
assez :))
30.Nevinný 2.část
Alice
24. 1. 2011 23:20
Myslím, že se ke 40 nedoplazím :D Pokud by mě zničehonic něco neosvítilo, tak se pomalu dobírám konce... :)) Ještě jedna, dvě kapitoly... Ale ty jdou teda opravdu ztěžka :)
Aha - už chápu :)) Jasně, tohle tajemství tedy vážně ještě čeká na odhalení :)) Ale Severus je už ohledně tajemství moudřejší a Harry bude trochu dospělejší ;-) Ale máš pravdu ohledně Albuse - Severus lhal a zatloukal :D A co, život není hra na pravdu :D (První zmijozelské pravidlo :D)
A podruhé aha - takhle jsi to myslela se Siriusem. Tak jinak - podíváme se na to z jeho pohledu. To, že zjistil, že Severus Harryho miluje, něco málo změnilo. Ovšem ne to, že Severus byl Smrtijed. Že byl s Voldemortem dobrovolně. Že si se Siriusem provedli spousty zlých věcí navzájem. Sirius je nyní opět nezvratně přescědčený, že musí Harryho chránit - co na tom, že ho Severus miluje? Proč by si měl myslet, že to pro Zmijozela něco znamená? Má s Harrym nějaké své plány a ty city se do toho prostě nějak nepříjemně zamotaly... ;-) myslím, že jako skutečně zavilý Severusův nepřítel to vidí jasně - Severus ho (Siriuse) před harrym neshodil, naopak přijal "jako nabídnuté" příměří - čímž se v Harryho očích dopředu zbavil jakéhokoliv podezření. A pak se v tichosti a rychlosti pokusil Siriuse zabít. A takového člověka by měl nechat s Harrym? Žádná omluva, žádné pokání - naopak, opět vyrazil do boje :))
Re: Re: Re: Re: Ahojky, kakine :))
30.Nevinný 2.část
Alice
24. 1. 2011 23:35
S ohledem na to, že tvou duševní rovnováhu mám v hluboké úctě - tak mlčím. Mlčím. Mlčím. A - mlčím.
:DDDDDDD
 
Re: Re: Ahojky, Popoles :))
30.Nevinný 2.část
Alice
24. 1. 2011 23:37
Ty na to přijdeš okamžitě po přečtení příští kapitoly ;-) A kdyby ne, tak pak ti to prozradím, v čem tvůj báječný postřeh spočíval. Protože já ho tam neřeknu přímo, jen bude mezi řádky :)) Ale máš pravdu, máš tak ohromnou pravdu :))))
Jééé, to jsem ráda :)))) Doufám, že se mi podaří shodit i šutr z levé komory. Než na obě shodím novou skálu.. To že jsem řekla??? Není možné.
:DDDDD
 
Re: Re: Re: Re: Ahojky, alman :))
30.Nevinný 2.část
Alice
24. 1. 2011 23:42
Hmmm, alman, co na to říct? ...Už vím!
Kdo je plukovník Flagg?????
:DDDDDDDD
Promiň :DDD
 
Ahojky, Cairo :))
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 00:02
Vítám tě! :))
A velmi děkuji :)) Moc mě těší, že tě Klíč mohl zaujmout :)) Víš, že Kámen byl můj první slash na HP? :)) Neřekla bych to líp, on je prostě "klasika" - každý milovník HP slashe by ho měl přečíst povinně :)))
Moc děkuju za štěňátko i za Lily :)) Je mi jasné, že k představě chladného Mistra se štěně prostě nehodí, ale já si dovolila Severuslv život trochu změnit, "obrousit" ty jeho ostré hrany... prostě jsem moc ráda, že ti to takhle vyhovuje :)) A Lily... no, to je má velmi soukromá srdeční zaležitost :)) Jsem vážně šťastná a vděčná, že jste ji mohli přijmout :))
Draco JE k sežrání :D O tom žádný spor :DDD
Díky... Mysl člověka je takový neprobádaný vesmír, v tomhle směru mě to nesmírně baví, vytvářet ho a formovat, dávat tomu jména... Děkuju, že se ti to líbí :))
A díky za všechna tvá "chci"!!! :)) Budu se snažit, abys nebyla zklamaná ;-)
Velmi ti děkuji, Cairo :))
 
Potešenie je na mojej strane,
30.Nevinný 2.část
Mononoke
25. 1. 2011 00:04
Harry zbalil kufre, svoje ego, pribalil Lily a odišiel... ale nevzal si dar od Brumbála, ktorý dal Severusovi, nevzal si Elysejský klíč...
 
Re: Potešenie je na mojej strane,
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 00:06
Přesně tak... ;-)
 
A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 00:09
Věřím, že jste to postřehli všichni, ale přesto, nemůžu si pomoct - nikdo to tu nezmínil, tak si to dovolím napsat sama :))
Harry ani ve chvíli nejvyššího šoku / hněvu / nenávisti - NIKOMU neřekl, co se od Voldemorta dozvěděl ;-)
 
Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
alman
25. 1. 2011 02:03
Postřehli, ale já osobně jsem to považovala jen za důkaz toho, že pořád úplně nevěří, že je Severus TEN zrádce. Ono to má i nějaký hlubší význam? A sakryš teď jsi mi nasadila dalšího brouka do hlavy...
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, alman :))
30.Nevinný 2.část
alman
25. 1. 2011 03:22
Neomlouvej se, já jsem stejně věděla, že mi nic neprozradíš. Ale zkusit se to musí.:)

Flagg je jedna z vedlejších postav v MASHi, je to špión ze CIA, CIC nebo CID (záleží koho se zeptáš;)), který si strašně potrpí na tajnůstkaření.
 
Alice...
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 04:35
Ahojky, no z mojí tvorbou se to má zvláštně... jak jsi říkala v horečkách se tvoří nejlépe a já napsala 11 stran jedné jednorázovky... Tedy úplně jiné, než jsem se zmiňovala... Bude to na vztah SS/HP, ale momentálně jsem se u obou dost sekla a řekla bych na stjeném místě... Docela se za to stydím, protože jsem přečetla opravdu haldu povídek s milostnou scénou a já si teď s tou svojí nevím rady... Ale já se s tím nějak poperu...
A co se týče přidávání tady u tebe, moc ráda bych spýš přidávala ty jednorázovky... U kapitolovek je to semnou docela složité, jelikož vždy píšu podle toho na co mám v tu chvíli chuť a mám nyní rozepsány 4 kapitolovky a než začnu psát další (kterou mám zatím v hlavě) tak chci dokončit ty co mám na stránkách...

U té jedné jednorázovky mi chybí asi už jen 5-6 stran a u té druhé asi dalších 10... Každopádně hned jak jednu z nich dokončím tak ti ji pošlu :) :) je to pro mě opravdu čest moc vydávat u tebe a jsem ti za to vděčná...

Děkuji, Alice!

Tvá Salazaret
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, kakine :))
30.Nevinný 2.část
kakin
25. 1. 2011 07:51
mlceni je souhlas xD
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, alman :))
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 12:33
MASH! Jak jsem na něj jen mohla zapomenout?!?! Hanba mi :-(
Díky za vysvětlení :))
 
Salazaret :))
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 12:40
Milostné scény - to je oříšek :)) Jednoznačně a bez nadsázky. V tomhle asi platí z celé tvorby nejvíc to, že se nesmíš nutit do něčeho, co ti nesedí. Pokud se necítíš dobře s popisováním, používej metafory. Pokud ani tohle ti "nepasuje", ponech to na fantazii čtenáře a jen nastiň :) Myslím, že tu scénu vidíš poměrně jasně, zkus zavřít oči a tiše popisuj... :) A pak se rozhodni :)) A samozřejmě - je dobré do toho vložit nějaký vlastní prožitek ;-) Ale ne každý autor je "stvořen" pro to, aby popisoval, takže se tím vůbec netrap, fantazie čtenářů je velmi bohatá :))
Dobrá tedy - v tom případě si dovolím zde vložit odkaz na tvé stránky :)) Když nehrozí, že bych dopředu prozrazovala :))
A nespěchej. My počkáme :))
 
Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 12:44
Hlubší? Ten nejprostší z prostých... :))
Co by asi udělal - kdokoliv - kdyby se o Severusově vyzrazení dozvěděl? Sirius? Remus? Nebelvírští?
I v tom největším vzteku a zmatku ví jedno Harry docela jistě.
Že ho pořád miluje :)
Takže na jednu stranu je razantní a radikální vlivem svého věku - na druhou už nám skutečně dospívá :)
 
Re: assez :))
30.Nevinný 2.část
assez
25. 1. 2011 14:34
Aha. Takže Severus nečeká, že by mu kdy Harry řekl celou pravdu. O tom, co si o něm myslí, o tom, co si myslí o celé záležitosti s Lily. To potom ano, nemá, co by Harrymu řekl.
A druhé aha - takže ne Nebelvír, ale jenom člověk.
 
Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
assez
25. 1. 2011 14:38
…být Severusem, i tohle si přeberu jinak. Třeba už jen přes to „ví, že jsem potřeba“. A všimli jsme si toho, jen jsme to považovali za samozřejmé. :) Navíc… že to Harry řekl Lily… už to je dost krutý trest. A Harra většinou osudové pravdy do světa netroubí.
 
Děkuji za radu!
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 16:14
Alice, moc děkuji za radu... Pomáhá to... Opravdu, už jsem konečně u jedné z povídek pokročila dál... Ono mám představivist je obrovská a tak jsem se jen vcítila do hlavního hrdiny a slova letěly samy...

Hodně jsem přemýšlela o klíči... Ono i když jsem nemocná musím chodit na noční do práce...
Ale napadlo mě hodně věcí, ale jednou byl jeden divný fakt... Severus je silný opravdu hodně silný, já být na jeho místě taky bych chtěla usnou a už se neprobudit... Určitě bych si pomohla jedním předmětem v jistém šuplíku, který by mě vydal věčným lovištím...
Nejsem asi tak vyrovnaná jak jsem si myslela a proto Klíč ještě o to víc miluji... Vidím tu sílu hlavních hrdinů poprat se s každou překážkou... Ta síla je až hmatatelná a tak úžasná, bere mi to dech a zastavuje srdce... Ale tím příjemným způsobem...

Přeji krásný zbytek dne...

Tvá Salazaret
 
Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 17:54
Všimla jsem si toho hned a taky jsem si uvědomila, že přezevšechno Severuse stále miluje...
To je ten důvod mého klidu a štěstí po přečtění téhle kapitolky... Bylo to opravdu krásné i když smutné...

Nevím to jistě, ale největší ranou pro Harryho bylo asi zjištění o té věštbě... Ostatní věco jsou nepodstatné, jak jsi říkala, ALice, je přece jedno jestli zradil nebo ne... Pro Harryho je důležité rodina a hlavně jeho matka... Lily... Proto si myslím, že udělal pak co udělal... Kvůli Lily... Za vše může věštba... Nechci tady spekulovat nebo vytvářel teorie. Ale já bych se tak nakonec asi zachovala stejně... Bylo by mi jedno jestli mě využíval, nebo se za mými zády paktoval s Bellou a jimi podobnými... Láska umí dělat ústupky... Ale kdybych se dozvěděla, že mi zabil rodiče? Že to byla jeho chyba? Co bych udělala?
Přesně to co Harry... Nenáviděla... Zuřila...
Chce to hold nechat Harrycho trochu zchladnou a ano... dospět... :)

No snad jsem v tom neudělala nějaký zmatek, ale tak nějak to cítím... :)

Salazaret
 
Re: Re: assez :))
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 18:00
Assez, ptala ses na Severusovo tajemství s Albusem - ne na to, co čeká od Harryho. Ale už se v tom nějak zamotávám a přestávám tomu rozumět :))
Všichni jsou jen lidi :))
 
Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 18:03
Severus neví - nemá, jak by to věděl -, že to Harry nikomu neřekl. Naopak, bude předpokládat, že to udělal. Minimálně Siriusovi.
A Lily o vyzrazení věštby samozřejmě věděla... :)
 
Re: Děkuji za radu!
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 18:12
Není zač, Salazaret, pokud pomohla, jsem moc ráda :)
Severus je silná osobnost. Takového ho JKR stvořila. Ale všichni mají svůj "bod zlomu" - a pokud má fiktivní postava aspoň trochu připomínat realitu, musí ho mít také. A je pravda, že v prvním momentu se člověk (většinou) nevzdává, tudíž to v i v Severusově případě bylo nemyslitelné.
Ale jinak ti vážně rozumím, dá se z toho načerpat síla, když to člověk vidí / čte... :) Mně kdysi dávno takhle pomáhal Frodo :) Prostě šel dál.
A naprosto nezapomenutelný rozhovor Elronda s Aragornem:
"Všechnu naději dávám lidem."
"Sobě neponechám žádnou."
:)
 
Re: Re: Děkuji za radu!
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 18:17
Ano Pána prstenů jsem taky četla a viděla a nejednou... Miluji ten příběh o tom jak jít dál a dál a vše zvládnou... Kolik horkých slz jsem probrečela... Ale taky mě to posilnilo... Bylo mi tehdy asi 14 když jsem začala číst první díl... Težké čtení, ale zvládla jsem to... Bylo to nádherné... Škoda, že se tento příběh ocitl na výsluní až po smrti autora... Zaslouží obdiv... :) :)
 
Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 18:22
Ne, takhle úplně jsem to nemyslela... Není jedno, zda Harryho zradil. Určitě ne. Nemůže být. Jiná věc je cítit to, když je to možnost - a jiná, když máš před sebou téměř hmatatelné důkazy, že to tak skutečně je. Pak najednou začneš přemýšlet o všem, co byla pravda, co ne, pochybuješ... a přesto miluješ... Šílená situace :)
Ovšem vyzrazení věštby, které mu Severus sám potvrdil, to je rána. Zjistit, že rodiče, které celý život bytostně postrádáš, jsi ztratil vinou člověka, kterého miluješ... a nemít nikoho, za kým s takovou bolestí jít... Harryho čeká těžké rozhodnutí.
 
Re: Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 18:27
Doufám, že to rozhodntí není Sírius nebo že do toho rozhodnutí nebude kecat... Nevím proč, Zbožňuji Vězně z Azkabanu, ale nesnáším Síriuse...

Ale věřím, že se Harry rozhodne správně... Protože na co by ti pak byla půlkapitolová romantika, že? :D :D

Sal.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 18:31
:)) Já Siriuse mám taky strašně, strašně moc ráda :))) Jen ten v Klíči se nějak vyvinul... podivně... :D
Ale ne, on nebude ten, ke komu si Harry půjde pro pomoc a radu ;-)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 18:33
Pak mě napadá jen Draco... nebo Brumbál, tak teď jsem opravdu napnutá... Ještě není pátek, že ne? Ach jo... Škoda :)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Alice
25. 1. 2011 18:34
Ee... ani jeden ;-) A v příští kapitole se to nedozvíte :))))
 
A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Salazaret
25. 1. 2011 18:40
Hm... Tak kdo by to mohl být? Mám dneska nějakou špekulovací náladu... Lupin? Nebo dokonce náš všemi milovaný Voldemort? Ten asi težko, ale posledně si tak hezky popovídaly :D :D :D

Ber mě z nadsázkou... Mám v sobě tolik prášků, že někdy nevím, co mluvím :D tedy píšu...

Počkám si do pátku... Už jsem říkala, že miluji Pátky? Jsou něco jako každotýdenní svátek... A dokonce jsem zjistila, že v práci mi za celý příští měsí napsala na pátky volno nebo odpolední, no není to úžasné, jak mi čtou myšlenky?

Tak já jdu zase něco napsat nebo vyšpekulovat, jak by to tady vlastně mohlo dál pokračovat... Napadá mě milion věcí... :) ;)
 
Re: Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
assez
25. 1. 2011 19:26
Bravo. Teď jsem z Tebe na prášky. :D
 
Re: Re: Re: Ahojky, Willy Wonko :))
30.Nevinný 2.část
Willy Wonka
25. 1. 2011 19:31
Nevěřím tomu,že by se ti podařilo nějaký klišé napsat. Aspon když čtu EK,tak mi to celý přijde tak...neotřelý? No,prostě se mi to líbí a basta :D
 
Re: Re: Re: Ahojky, assez :))
30.Nevinný 2.část
Mája
25. 1. 2011 21:08
Nedá mi to, abych nezareagovala :-) Nemyslím si, že by Lily mohla zradit, ale ona tak moc kamarádí s Uršulou a ta potvora průhledná přece nemá žádný důvod být loajální k Harrymu, že? Takže důvěrné informace by klidně mohla vynášet ona...
Ale co ty lektvary? Kdopak je vaří stejně jako Severus... To mi nesedí vůbec. Tady bych se spíš vsadila, že ho někdo ovládá !Mistra Nitrozpytu! ??? To mi taky nesedí...
Já se z toho zblázním!
A to jsem si slíbila, že fakt nebudu spekulovat. Do teď jsem to vydržela a jen jsem pročítala komentáře. Ostatně díky za ně. Co by taky chudák čtenář mohl do pátku dělat...
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, kakine :))
30.Nevinný 2.část
Mája
25. 1. 2011 21:22
Alice klidně mlč, mlč, mlč...
Já sem hodím do diskuse další ze svých teorií:
"Harry" - nemá on náhodou někde ve své mysli trhlinu, která ho propojuje s tou Vodlemortovou? Co když se náš Hadí ksicht (ani nevím, kde jsem tohle četla) naučil vstupovat nenápadně a potichu? Bez bojestí hlavy a pálení jizvy? Co když je svým vlastním zrádcem Harry?
HA! A teď se ukažte! :-)))
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
alman
25. 1. 2011 23:27
že by Lily?
 
...
30.Nevinný 2.část
Elza
26. 1. 2011 08:59
Jistěže, stále Severuse miluje, ale teprve nyní ho začíná sundavat z piedestalu. Jak to říkal Albus? Že na Severusovi je báječné to, že vedle něho člověk smí dělat chyby? A totéž musí dát i Harry Severusovi - možnost dělat chyby. Jinak jejich vztah nebude vyrovnaný. Zatím byl pro Harryho Severus příliš... dokonalý. Nedotknutelný. Neomylný. Ustojí všechno, každé (Harryho) klopýtnutí. Zachrání z každičké šlamastyky. Prostě ideál.
Těším se, až Harrymu dojde, že i SS má právo na slabost, chyby, váhání - že je to člověk z masa a kostí se vší lidskou nedokonalostí - a až si uvědomí, že právě to je pro 'obyčejný' mezilidský vztah to nejdůležitější... *;-)
Nemají to teď lehké - ani jeden z nich. Harry neví, komu a čemu věřit - a Severus si jistě začíná myslet, že nemůže věřit ani sám sobě.
Doufám, že ta slibovaná romance bude o naší ústřední dvojce a nebude třeba... o Lence, nebo Hermioně, nebo Karkarovovi... *:DDD
 
Salazaret :D
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 12:48
Ano, pravda, s Voldym si tak pěkně pokecali... :D Ale ne, ani za ním Harry nepůjde :D Ani za Remusem ;-)
Eh... moc doufám, že mě v pátek nebudeš proklínat... :))
 
Assez :D
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 12:48
:D Promiň... :D
 
Willy Wonko :))
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 12:50
No, někdy se tomu klišé asi vyhnout nedá... když už člověk píše "romantiku" :D Ale důležité je, že se ti to líbí :)) Díky :))
 
Májo :))
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 12:53
Uršula! Už jsem se bála, že na ni všichni zapomněli :D
A ne, ona to není :DDD
Pátek už se blíží... většina vysvětlení s ním... ale nejdřív vás v kapitolce ještě jednou naprosto a totálně zmatu ;-)
Doufám, že mě pak neutlučete... :)))
 
Májo :D
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 12:54
Tak trhlina je zavřená, zničená, naprosto definitivně ;-) To by bylo moc snadné a navíc, to už použila JKR :)))
I když by bylo pěkný, kdyby tím zrádcem byl sám Harry, to nepopírám :D
 
alman :))
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 12:56
Ani Lily :)) Ona není zrádce, ovšem ani rádce... ;-)
 
Elzo! :))
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 13:00
Přesně! Přesně, přesně, přesně! Neřekla bych to líp :)) Tohle je ta mezní čára mezi zamilovaností a skutečnou láskou, když si člověk uvědomí, že ten druhý má chyby, že není dokonalý :)) A přesto zůstává milovaným :))
Lenka? Ne :) Hermiona? Ne :) Karkarov...? Ano, ten tam bude.
Ale až jindy... :DDDDDDDDDD A rozhodně to s ním nebude na půl kapitoly ;-) :D
 
Re: Elzo! :))
30.Nevinný 2.část
Elza
26. 1. 2011 13:15
Uuuuuffff. Oddechla jsem si. *;) (Karkarov je přeci je... slizký a hnusný!)
 
Re: Re: Elzo! :))
30.Nevinný 2.část
Alice
26. 1. 2011 13:17
Ale má své charisma, nezapomeň... :DDDD
 
Re: Re: Re: Elzo! :))
30.Nevinný 2.část
Elza
26. 1. 2011 13:44
*:DDDDDD Tak tohle... charisma... mě nechává zcela chladnou....!!! *:DDDD
(Ale chápu: někdo holky, jiný... Karkarova.)
 
:)
30.Nevinný 2.část
Salazaret
26. 1. 2011 15:31
Doufám, že nepůjde za Síriem... Protože on má na věc úplně jiný pohled... Nenávidí Severuse a myslím, že ta nenávist je oboustranná...
No každopádně se na pátek vážně těším. Tahle bouře bude veliká a já se na ni z celého srdce těším...

Dneska jsem měla v noci v práci zase přemýšlivou... Pořád mi vrtá hlavou jak se co mohlo stát a pokazit... Kdo by mohl napadnou Síriuse a udělat to všechno...
A víš kdo se vloudil do mé mysli? Samotný Zlatý chlapec... Co když zradil sám Harry, ale neví o tom? Řeknu ti tuhle teorii jsem si v noci přehrávala pořád dokola... On taky přece věděl o štěněti a všem... Co když se mu nějakým záhadným způsobem Voldy dostal do hlavy? Čerpal informace... A každý víme, co Harry dokáže i během spánku...

A pak je tu samotný Voldemort... On musel něco podniknout ohledně Severuse, musel ho pošpinit přel Harryho láskou, přece se to rozkřiklo do světa, že Harry Severuse miluje. Ach jo... Zapeklitá situace...

Ale oprvadu se těším na její rozuzlení... :) :) ;)

Salazaret
 
mám husí kůži až na zadku :(
30.Nevinný 2.část
Martina
26. 1. 2011 16:09
K těmhle dvěma částem jedné kapitolky moc slov nemám, ale to asi každý... je to prostě natolik smutné, že bych jen litovala Severuska, litovala a chápala Harryho a dál nenáviděla Blacka a to všechno by byly jen slova... že by zrádce byla Lily sama ???
Skoro se mi zdá že ano...
Severus si holt bude muset tohle přetrpět a stejně přijde nějaká situace, která je zase smíří... nejspíš ale bude Severus muset být ve velikém nebezpečí smrti, aby to Harrymu docvaklo, že ho miluje pořád a moc !
 
Re: Assez :D
30.Nevinný 2.část
assez
26. 1. 2011 17:29
V pohodě. Plánuji to přežít a nechat se Tebou mučit dál.
 
Re: Májo :))
30.Nevinný 2.část
assez
26. 1. 2011 17:39
Alice: Chápu. Nejde mi moc o to, na koho jsem se ptala, ale že vše se vším souvisí. Řekneš-li, že život není hra na pravdu (a předpokládám, že zastupuješ Severusův postoj na věc), potom… Přemýšlela jsi, co to do důsledku znamená?
Mája: Uršula… Uršulka je svým způsobem tele. (Teď myslím od JKR.) Což je dáno její povahou stejně jako jejím věkem. Myslím, že na Harryho může být naštvaná, že ji 2 roky nenavštívil. Ale pochybuji o tom, že by to vedla tak moc do krajností. Navíc beze zbytku věřím Severusovu prohlášení, že hradní duchové jsou loajální.
Ale jakožto rozvedení mých myšlenek o Lily je to taky perfektní nápad. Nenapadlo mě to. *pukrle*
Samozřejmě jsem zvážila i tu možnost, že Severuse někdo ovládá. Zatím mi to přijde nejpravděpodobnější. Ale o to by bylo smutnější to, co říkal – a já mu tolik chci věřit, že ty lektvary nevařil. Protože první, koho by to zabilo, by byl Severus. Až poté by to smetlo ostatní, kteří mu věřili.
Toliko k tématu.
 
Re: Re: Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Slimča
26. 1. 2011 18:39
Ale všimli, všimli :-) Ale jaksi jsem si dotaz "Poví to někomu?" zařadila do sekce "Alice neodpoví" :-D
 
Re: mám husí kůži až na zadku :(
30.Nevinný 2.část
Slimča
26. 1. 2011 18:50
Marti, mně by se zase více líbilo, kdyby to Harrymu došlo tak nějak pomalu a přirozenou cestou, spolu s odpuštěním, pochopením a důvěrou... Ne šokem. Vypovídalo by to hodně o kvalitě jeho vztahu k Severusovi a už by potom měli ustát každou bouři... :-)
 
tak fajn
30.Nevinný 2.část
emmm2010
26. 1. 2011 20:08
ach jo už aby byl pátek...
mimochodem mám jednu otázečku....kolik plánuješ celkově kapitolek?abych měla tak nějak představu jak rychle se to začne rozmotávat.....já teda absolutně nevim kdo by to mohl být.....logicky by mě napadl nějakej kruvalskej ale když sou ted mrtvý....no leda že by pod nějakou kletbičkou byl Ron nebo Hermy....ale zase ti nevěděj o štěněti..hmmmm....ne a ne řekla jsem si že nebudu spekulovat!!!!áá:D
ale ty si vlastně psala že nám to tenhle pátek neprozradíš co??? tak to je ale špatný!!!! co já budu dělat:D
 
Re: A ještě jedna věc...
30.Nevinný 2.část
Slimča
26. 1. 2011 20:44
A třeba to bude Poppy nebo samotný Severus... :-)
 
Re: Ahojky, miono :))
30.Nevinný 2.část
miona
27. 1. 2011 00:56
ako tak čítam tie komentáre...a hľadám...nenašla som nič nové. žeby som nevedela čítať medzi riadkami? alebo je už neskoro? ešteže som našla tip - zvedavý čitateľ sa vráti k Voldemortovmu prejavu - a čítala som ho znova a znova. ibaže jediné, čo ostalo nezodpovedané, je : kto previedol štítmi Dolohova? a že nie je žiadny nový mistr lektvaru - neviem, neviem, ale akosi prestávam veriť Severusovým schopnostiam ubrániť sa, dojem stále ostáva ten istý : niekto ovláda Severusa. ten naj tip je podľa mňa iskariot - klobúk dole tomu, kto si to všimol.
čo ma najviac teší, je počet komentárov. viem, že nie som jediná, kto zúfalo čaká na piatok, častokrát sú komentáre bonusom, a kebyže sa nezapájaš do diskusie, pochybujem, žeby tu bolo toľko reakcií od čitateľov. tak teda ďakujem za to, že okrem rýchleho pridávania nás nenechávaš týždeň čakať a tápať, ale naznačuješ, odpovedáš, a )dakujem za to množstvo smajlíkov - neuveriteľne dokážu zdvihnúť náladu :))))
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, alman :))
30.Nevinný 2.část
Lily
27. 1. 2011 01:27
to Alice: promiň že se pletu do "rozhovoru", ale ty neznáš Flaga?? o hodně přicházíš.. je to šílenec v Mash, takový konspirační šílenec..:) a jinak já si tak taky začínám připadat..bože..
Takže odškrtávám Lily, Siriuse, Draca, Uršulu, Severuse, Harryho, tak kdo nám zbývá?? Myslím že Albus by to taky neměl být a Remus to taky nebude (a jestli jo, tak si na tebe někde počíhám), myslím že je celkem dobrý nápad že Voldy odposlouchával pomocí Iskariota, (odposlouchával Seva), a to s tím v hradě si myslím, že může být jen shoda okolností.. třeba to celkově do těch zrad nemusí pasovat.. co když si tohle Sirius vymyslel jako podporu toho že Sev je zrádce a Harry od něj musí pryč.. (no to je asi jen následek toho jakého hlupáka jsi tu se Siria udělala:)). Taky mě zaujalo něco co řekl Voldy.. když se Harry zeptal koho má za nového lektvaristu to byla podle mne špatná otázka.. vždyť on nemusel být nový.. pochybuju že byl Sev jeho jediný lektvarista, vždyť vede válku proboha, to by jen s jedním mistrem nezvládl, ne? A Sev si ho nikdy dřív všimnout nemusel protože třeba ještě nepatřil mezi smrtijedy nebo byl v nějakém utajení už tehdy, nebo byl normálně známej a teď z toho dělá Voldy jen divadlo.. to co Voldy řekl o tom že nového lektvaristu nemá mi hned přišlo moc podezřelý.
Jo a jinak ten kluk od Karkarova (mimochodem fakt ho nesnáším, jesstli na Seva šáhne, nečtu to) ten je přece jasnej zdrádce tak nemohl to bejt on, celou dobu.. vždyť o něm nic nevíme, ani jak byl dobrej nebo tak.. (samo to s napadením Siria nemoh bejt..)
Chjo.. vážně jsem zvědavá kdo to teda je.. připadám si jak při dedošce od Poirotta..:)
 
Re: Re: mám husí kůži až na zadku :(
30.Nevinný 2.část
Martina
27. 1. 2011 04:42
Tak príma :)
Aspoň vím, že žádné velké nebezpečí nebude ;-)
Nebo bude ???
 
sem smutná
30.Nevinný 2.část
emmm2010
27. 1. 2011 10:11
asi se někam ztrácej moje komenty:( už sem psala dvakrát ale odpověď žádná:(
no jestli za to může voldy tak ho rozmašíruju na kaši:D
každopádně bych byla mooc ráda kdybyste mi pls odpověděli.....dííík:D
 
Re: Re: Re: Re: Elzo! :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 11:45
:DDD Náhodou, v té reklamě na sušenky je "Karkarov" hodně šik ;-) A doufám, že tě přeci jen scény s ním až tak úplně chladnou nenechají... ;-) :D Třebaže nečekám nějaké "vášně" z vaší strany, okamžiky s Igorem budou mít svůj vlastní, hlubší tón... a nebude veselý (co jiného taky čekat ode mě, že... :D)
 
Salazaret :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 11:51
Neboj... Sirius půjde za Harrym sám :D
Že by zradil Zlatý chlapec? To by šlo. Až na ty lektvary ;-) Ne, tomu vážně nikdo neuvěří, že by Harry sám uvařil - jakýkoliv!!! - lektvar správně :DDD Možná jedině ve spánku, pravda, to dokáže i nemožné... :D
Ale jinak máš pravdu, samozřejmě, je to Voldemortova reakce na Harryho vyznání u soudu :)
Doufám, že tě rozuzlení nezklame ;-) Díky :))
 
Ahojky, Martino :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 11:54
Promiň :)) Ale muselo to přijít, nakonec ty sama jsi to čekala... :)
Ne, Lily není zrádce :))
A co se týče smrti, ó ano, ta se v příští kapitole bude plazit zatraceně blízko... ;-)
Díky, Martino :))
 
Re: Re: Assez :D
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 11:55
Uf :)) Díky... :D
 
Assez :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:01
V tom máš taky pravdu, vše souvisí se vším. Ale ta věta - že život není hra na pravdu - ber ji nějak všeobecně (kromě toho, že to byl taky lehký pokus i vtip :D) Všeobecně si myslím - stejně jako Severus - že skutečně jsou věci (pravdy), které mají zůstat skryté a nevyslovené. Někdy znát úplnou pravdu může jen uškodit, kdežto drobná lež nebo neřečení všeho dá ještě další šanci. Jen názor :)) Se kterým nemusíš souhlasit :))
A k tvému vzkazu Máje - uvidímě v příští kapitole, zda a jak umí být hradní duchové loajální ;-) Konkrétně na Uršule :))
A naprosto s tebou souhlasím - kdyby tu Eviteru vařil Severus sám, byl by to právě on, koho by to zlomilo.
 
Slimčo :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:03
Aha :)) Tak to ano... Já už se bála, že to nějak vyšumělo :)) To jsem ráda, že jste si všimli :))
Ovšem dotaz "Poví to někomu?" tu nepadl ;-) Jen jsem zmínila, že to (zatím) nikomu nepověděl ;-) :DD
 
Slimčo :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:04
...Souhlas ;-)
I když ta cesta určitě nebude klidná... :)))
 
Re: Salazaret :D
30.Nevinný 2.část
Popoles
27. 1. 2011 12:07
Tedy sledovat tuhle debatu je žůůžo! :-))
Nabízejí se Ron či Miona, ale já bych to viděla na Poppy. Ona poskytovala Sevovi a Lily útočiště, vědala o jejich vztahu, třeba by uměla Harrymu poradit a vnést mu trochu světla do duševního chaosu...
A z tvé poslední věty mám pocit, že Remus nás brzo opustí...
 
Ahojky, emmm2010 :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:09
Takže s kapitolami to momentálně vidím tak na 37 + epilog. Záleží na tom, jak se "rozpovídám" :))
Kruvalští mrtví nejsou všichni, ani zdaleka :)) Jen jeden, kterého zabil Fenrir - a možná ten druhý, kterého jsme nechali v hořícím srubu, možná pod Petrificem, možná ne :)) Ostatní tu stále jsou, včetně Igora :))
Rona můžeme vyloučit taky hned (on taky není žádný lektvarový zázrak :D), Hermiona by to možná sice dokázala, ale neví o štěněti...
A prozradím to ;-) Už zítra :)) Aspoň to nejzákladnější, protože pak toho zůstane k dovysvětlení ještě mnoho a mnoho... :))
 
Slimčo :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:12
Poppy je horký kandidát, ano ;-) Ale ne, ona to nebude :))))
A Severus? :D Že by šel Harry za ním, hele, právě teď tě děsně nenávidím a nevím si s tím rady, co mám dělat? :D
Jo. To by šlo... ;-)
 
miono :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:16
To je dobrý nápad - ten "nový" Mistr lektvarů. Ale v rozhovoru se Severusem (po únosu Belatrix) právě o tom Severus mluví, jak málo Mistrů je v Anglii a že neví, kdo by to mohl být.
Ano, pár z vás už to opravdu odhalilo ;-)
Rozhovory s vámi mě nesmírně baví :D Jen mě mrzí, že na ně nemám tlik času, kolik bych si přála... A smajlící? :D Ano, to jsi odhadla dobře, je to taková moje menší úchylka - už mám tiky psát je i do úředních dokumentů, jaj... :DDDD
 
Ahojky, Lily :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:26
Zapomněla jsem na něj, naprosto :D Ale ano, díky alman už vím, o koho jde a je to vážně exot :D
Kdyby si Sirius Avadu jen vymyslel, myslím, že by na to Albus přišel ;-) První, co udělal - třebaže to není řečeno - je (podle mého logicky), že mu nitrozpytem prozkoumal vzpomínku. Takže ano, Avada skutečně prolétla Bradavicemi.
JKR nikdy příliš nerozváděla, jak rozšířené je povolání Mistrů lektvarů a kolik jich asi může být - ale předpokládám, že když je ten titul tak vážený, bude jich málo. Hodně málo. A těch, co k vaření používají černou magii bude nejspíš ještě míň :)) A že by byl nějaký konkurent u Smrtijedů, kterého by si Severus nevšiml??? Severus???!!! :D
Karkarov... :D Dobře, mám ti ten úsek (až přijde) nějak výrazně barevně označit, abys dál nečetla?? :DDDD Něco ve stylu - pozor, hrozí smrt hnusem a slizem :DDDD
Ale máš pravdu, Karkarov zrádce také není, právě proto, že tu zdaleka nebyl od začátku a téměř nic neví.
Wau... tedy dosáhnout úrovně Poirotta... (sice ti to nevěřím) ale mé hluboké díky :DDD
Ale vážně - děkuju, Lily :))
 
Martino :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:28
...Bude ;-)
 
emmm2010 :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:35
Promiň, promiň, promiň!!! :)) Tvé komentíky se neztrácí, jen na ně bohužel nemám moc času, šílený týden, měsíční závěrky, roční závěrky, vracím se denně domů kolem sedmé, než nakrmím lítou zvěř a spočítám, kde zase kdo co zničil, ztratil či pozřel, je deset a teprve tehdy můžu usednout k PC. A pak - podle úrovně mozkové aktivity :D - buď píšu, betuju, dělám obrázky nebo odpovídám na komenty :))
Anebo propadnu v práci nejhlubšímu zoufalství, že termíny stejně nestihnu, tak proč se nervovat, zavřu kancelář a prodloužím si polední přestávku o dobu, kdy si s vámi píšu :D
A docela jistě za to může Voldy! :D Přetrhnu ho jako hada.... :DDDD
 
Popoles :))
30.Nevinný 2.část
Alice
27. 1. 2011 12:43
Musím přiznat, že i pro mě je to zábava :D
Miona a Ron (velké Trio)... Jenže ti už si svou "velkou chvíli" užili u JKR, v Klíči je zanedbávám (celkem úmyslně ;-))
Poppy... Ano, ona se vážně hodně nabízí. Jenže Poppy má blízko k Severusovi, ne k Harrymu (a obráceně to platí taky).
Remus. Bude zoufalý. Ale Sirius ho neopustí. Nikdo z nich :)