Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 27 2 2. část

 

......
27.Sáro 2.část
samba
1. 1. 2011 11:26
Byla jsem DONUCENA brečet strachem,pak jsi mě dostala do bojové nálady při obhajobě Severuse , roztavila při milování,opět rozbrečela a nakonec jsi mi dala naději.To je nějakých emocí a jak na Nový rok tak po celý.To ze mě bude emociální troska,ach jo.Jak ty to sakryš děláš ,že vždy najdeš ty správný slova a vcucneš nás do děje? Minule jsem se domnívala ,že to mezi nima bude na dlouhou trať,cha .A jsem opravdu štastná,že jsem se mýlila.Drahá Alice přeju ti opravdu plodný Nový rok, potěšení pro nás čtenáře závisláky a životní pohodu.
 
Děkuji!
27.Sáro 2.část
Lucy
1. 1. 2011 11:41
Za tuhle krásnou kapitolu, i za ty předešlé, které jsem bohužel nekomentovala a omlouvám se za to. V dnešní den, ačkoliv by měl být Nový rok hezký a šťastný, to u nás tak zcela neplatí a tohle byla náplast, která mi o dost zlepšila náladu. Děkuji Alice, že nás tak pravidelně zásobuješ, přeji ti v novém roce mnoho inspirace na množství stejně krásných povídek. Tato byla ojediněle dojemná a nádherná. Víc se asi dnes nevyžvejknu, jen tě ujišťuji, že i když v těch komentech pokulhávám, tak jsem tady a zase se někdy ozvu!
 
:) :) :)
27.Sáro 2.část
cim
1. 1. 2011 11:55
Lily s Harrym jsou skvělí. Šikulové, pěkně se jim podařilo zachránit Severuse. A ty lektvary jak jim jde společně vařit :D to bych nečekala :D :D :D
Krásné díky.
 
Stále ještě nedýchám...
27.Sáro 2.část
Popoles
1. 1. 2011 14:27
Milá Alice, jak jsem ti napsala u minulého dílu, komentář jsem chtěla vložit, až se mi podaří obnovit dýchací proces... jenže po týdnu stále ještě nedýchám a k tomu jsi mi novou kapitolou přivodila úplné zatmění všech mozkových buněk... ale jak napsala jedna úžasná autorka - kyslík je tak přeceňovaný! - a nyní shledávám, že mi není zapotřebí ani mozku, či hmotného těla, páč jsem se během čtení téhle nádhery kompletně rozpustila a vysublimovala do prostoru. Zbyly ze mne jen holá a obnažená nervová zakončení, chvějící se neúnosnou symfonií syrových emocí....

Asi nejsem schopná rozebrat příběh, protože bych neměla dostatečné množství vystihujících superlativů... takže jen stručně:
Začátek infarktový – to Severusovo „Harry, neměj strach!“ mi ho nahnalo dokonale.
Poté vysvětlování Albusem a absolutní bezmoc, která z něj přímo tryskla a tak moc se k Albusovi nehodila...uff, dáváš mi zabrat.
Jasně že Harry neposlechl a věta „Co bych dělal,“ zašeptá, pokrčí rameny. „Dojdu si pro něj.“ - naprosto vystihuje jeho pohled na věc – bez Severuse prostě nebude, ať se děje co se děje a ať si říká kdo chce co chce - a hotovo!
Když odcházeli tajnou chodbou, myslela jsem si, že Albus bude někde číhat, ale že na něj Harry hodí magipouta – no páni, to už bylo pořádně nahlas řečené – mám svou hlavu a nenechám se zastavit. Co mne malinko překvapilo bylo, že Albus dokázal magipouta zlomit -je tedy zatím silnější než Harry?
A potom dokonalá ždímačka mých ubohých nervů a citů – Severusův pohled na věc a jeho utrpení – jsi krutá! Ale bylo to nádherné :-) prostě naprosto přesně umístěná slova do vět tak, aby žádné nervové zakončení nezůstalo suché...
A Harryho dokonalý výstup v režii Lily... co dodat? Jen jsem zírala a lapala po dechu – marně. A ano, tady byl opravdu dospělý.
Severuse pustili... netušíš, jak velký balvan mi spadl z osrdí!
Na následující scény již vážně nemám slov, protože mne dokonale rozpustily a uvedly do stavu nesrozumitelného blekotání.
A naprosto se ztotožňuji s tím, co řekl Sev Harrymu, při vážném rozhovoru poté – jsem rozpolcená – někdy je tak dospělý a někdy v něm stále vidím dítě – dokonale vystihnutý pocit!

A ještě malá otázka na závěr – co je to Trillium amar? Název napovídá, že to bude cosi trojitého, ale amar? Něco hořkého? Někde jsem viděla i přirovnání amara k lásce...jsem zvědavá!

Milá Alice, děkuji za nádherný zážitek.
Přeji Ti do Nového roku vše nejlepší, spoustu inspirace, energie a nápadů, zdraví, štěstí, lásku a dobrou náladu.
 
Re: Stále ještě nedýchám...
27.Sáro 2.část
Popoles
1. 1. 2011 14:39
Napadla mne ještě jedna otázka,nebo spíš poznámka - předpokládám, že se celý průběh procesu donese k Voldemortovi - a Harryho prohlášení, že Seva miluje -ouou... další zbraň v jeho ruce.
 
(naprosto nedostačujícně pochvalný komentář - aneb, kurva kde jsou kapesníky)
27.Sáro 2.část
Walentine
1. 1. 2011 17:09
....
Och : O.
 
červíci :-)
27.Sáro 2.část
Slimča
1. 1. 2011 20:42
Milá Alice!
Já ten komentář snad nenapíšu! :-D Pověz sama, co může člověk dodat, když sem hodíš takový nářez? Nádech, výdech, nádech, výdech... Bylo to úžasné! Jo jo, já vím, zase se budu opakovat, ale musím to napsat: jsi skvělá, dokonalá, bezkonkurenční a jedinečná! A mateš mě! :-D Hned v úvodu kapitoly. Nebýt několika drobností, jsem teď skálopevně přesvědčená, že byl Albus připraven Severuse obětovat. Ale pro těch pár maličkostí a že jsi to ty... Netrpělivě čekám na příště. Protože možná jen Harry něco neměl vědět... A odchází do prázdna.
A ta pasáž po návratu domů... Ta je... Prostě ano. Děkuji!
Harry v soudní síni – áááááááách! Nádherný, fantastický, ohromující! Úchvatný záblesk vnitřní síly a dospělosti. Povedl se ti! A Severus je volný! Oblíbené hádě. :-D
Severusův zhroucený sál vědomí byl zlý. To, co jsi mu provedla tentokrát – nesmírně mě těší, že má konečně Harry nějaké ty body navíc a vše se dává do pohybu, jen se děsím toho, zda pro Severuse není cena příliš vysoká. Ten zoufalý hlad po čemkoliv krásném je k pláči, ač nás posouvá daleko kupředu. Teď jsem opravdu ráda, že Harry o spoustě věcí neví a spoustu toho nechápe.
Zbožňuji tvé milostné scény! Tvoříš nádherné, něžné obrazy plné citu, bez náznaků vulgarity... Věděla jsem, že je umíš! :-)
Tentokrát jsem si u tvých hrdinů našla strašnou spoustu vět, pohledů a myšlenek, které se řadí do kategorie nesdělitelné - moje – nedám – schovám si je. Alice, zasloužila by sis nějakou oslavnou ódu, ale na tu jsem krátká! :-D Když napíšu, že jsem poslední kapitolu četla s takovým podivným pocitem, že mi zevnitř na hrudní kosti sedí takový malý červík a vrtá tam, věř mi – nesnažím se o metaforu. Fakt tam byl! Tohle jsem při čtení zažila poprvé – nevědět, jak mi je, zato to cítit fyzicky. Děkuji ti!

Alice, tobě i tvým blízkým přeji do dalšího roku spoustu dní prozářených sluníčkem a úsměvy, ať se vám vyhýbají zlé nemoci a smůla se vás bojí.
Slimča
 
Šmarjá, babo!!!
27.Sáro 2.část
Slimča
1. 1. 2011 20:52
Staniol na hlavu??? A to nemůžeš říct hned??? Snad nám tu po svátcích nějaký zbyl! Letím pro něj!
 
Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
sevy
1. 1. 2011 21:33
děkuji za přání a odpověď!
staniol na hlavu a sednout si k oknu? OK! po státnicích vyzkouším k dopsání své malé, bezvýznamné povídky a uvidime, ale jak ne.... tak se budu opětovně dožadovat výuky! ;-DDD
 
Re: Jano :)))
27.Sáro 2.část
marci
1. 1. 2011 23:13
To je dobře, Alice, že jsi dala na instinkt :-) Z toho pak vyjdou vždycky ty nejryzejší věci... Kdysi jsem byla v nemocnici a když jsem se vrátila domů, reagovala jsem jako - no jako Severus :-) Prostě oslava života, výbuch radosti, že jsem s milovaným člověkem a zítřek ať se nedívá. To je taky důvod, proč je celá tahle povídka tak silná - ty emoce v ní, ať už se o to snažíš vědomě nebo ne, jsou děsně pravdivé. A to je dar, za který nezbývá než znovu a znovu děkovat.... A já Ti děkuji :-) M
 
Děkuji
27.Sáro 2.část
Jacomo
2. 1. 2011 10:08
Prostě jen - děkuji. Nenajdu slova, kterými bych vyjádřila svoje pocity při čtení téhle poslední kapitoly. Na zapsání vjemů do písmenek máš v tomhle příběhu patent ty, já to dnes prostě nedokážu.
Takže prostě jen - děkuji.
 
Re: Ahojky, assez :))
27.Sáro 2.část
assez
2. 1. 2011 10:20
Děkuji.
Mno… úplně konkrétně mě zajímá, zda-li to Harry vazme tak pohodově, jako občas vezme něco pohodově Severus (u čehož nestačím zírat, já bych Pottera zabila :D; tak ne, no), anebo jestli Harry bouchne.
A myslím - no dobře, mlčím, nikdo tu není na mé teorie zvědavý. ( - že by mělo hodně záežet na situaci, ve které se to Harry dozví. :-X UŽ MLČÍM! *vzdává se*)
 
WOW!!!!!!!!!!!!! aešte: FUHA!!!!
27.Sáro 2.část
grid
2. 1. 2011 11:10
Milá moja Ali, ja ani neviem, čo by som mala písať. Čítam obe kapče už štvrtý krát a stále som onemená doslova pretlakom emócií, pocitob a dokonca aj pomerne dosť reálnymi predstavami jednotlivých pasáži (tých najvypätejších a najsamlepších) medzi Sevym a Harrym. A z toho všetkého mi nakoniec vyšlo jedno: chlapec pochopil , že Severusa Snapa miluje. A Severus to ustál a dokonca si bol ochotný priznať, že od chlapca dostal viac (teraz nehovorím o sexe) ako kedy dostal od Albusa a že je na najlepšej ceste vytrhnúť sa s pod okúzlenia jedným nepochybne veľkým a výnimočným mužom, aby si udržal lásku a oddanosť nepochybne rovnako výnimočného Harryho Pottera. Šteniatka. A Lily... bola taká neskutočná. To všetko vymyslela, len aby o Severusa neprišla a ani jej syn. Nádherná, Ali, nádherná kapča a skvelá práca. Dovoľ, aby som ti do nového roku zaželala, aby ťa múza neopúšťala, aby si svojou tvorbou zaujala mnoho čitateľov a k tomu veľa zdravia, šťastia a úspechov v osobnom i pracovnom živote.
 
Re: Re: Ahojky, assez :))
27.Sáro 2.část
Mája
2. 1. 2011 16:37
To já se zase pořád modlím, aby se to Harry dozvěděl od Severuse a ne v nevhodně vypjaté situaci třeba od Voldemorta. To by mohlo být nesnesitelně flustrující a na infarkt... a já bych se opravdu moc ráda dožila toho úžasného hapyendu, který pro nás Alice chystá :-)))
Ale nenech se do ničeho tlačit, Alice :-) Když jsem přežia tuto kapitolu, tak už snad přežiju všechno :-)
 
Ahojky, Nade :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 18:42
Děkuji ti :)) Díky, že jsi ty emoce prožila se mnou :))
Jsem moc ráda, že se ti líbilo mé pojetí mozkomorů, nemohla jsem si vybavit, zda jejich působení vysvětlovala detailně nebo ne, tak jsem si to vysvětlila po svém - a tohle mi přišlo jako opravdu hodně zlé. Ano, taky myslím, že delší pobyt v Azkabanu těžko mohl někdo přestát se zdravým rozumem. To by vysvětlovalo, proč se ho kouzelníci tak báli. Ovšem nevysvětluje to, proč Smrtijedi po útěku byli ještě bojeschopní :))) Tak možná - mozkomoři byli už nějakou dobu na straně Voldemorta, takže dejme tomu, že se Smrtijedům v Azkabanu vyhýbali. A nebo jejich šílenství nakonec Voldemortovi spíš vyhovovalo, není nad nebezpečného šílence se smrtící zbraní v ruce...
Ano, máš pravdu, paradoxně se to nakonec obrátil v dobré. To je asi to největší kouzlo života..? :)) A opět máš naprostou pravdu, Severus toho nikdy litovat nebude :)
Já ti děkuji :)) A moc mě těší, když se o své myšlenky se mnou (s námi) podělíš :)) je prima, když to můžeš brát až tak opravdově, že nad tím vážně uvažuješ :))
Díky! I tobě přeji krásný a klidný začátek roku 2011 :)) Pokusím se zůstat, co nejdéle to půjde :)
 
Ahojky, sambo :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 18:46
Děkuji ti moc, za každou z tvých emocí :)) A pokud je to rčení pravdivé, pak ti přeju, aby tento tvůj rok byl emocemi skutečně plný, zlému se člověk nevyhne, ale kéž ho dobré vždy dokáže vyvážit :))
Dlouhá trať už to opravdu není :)) Ale stejně, ještě stále v cíli nejsou ;-) A tyhle krůčky si budou opravdu oba užívat :))
A děkuji za tvé přání, sambo :))
 
Ahojky, Lucy :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 18:53
Děkuji ti, ani nevíš, jak moc jsem ráda, že tu stále jsi :)) Přiznávám, že jsem se trochu bála, že jsem tě příběhem zklamala nebo že se ve tvém životě událo něco zlého. Zřejmě jde bohužel o tu horší variantu - a to mě moc mrzí. Přeji ti hodně síly a dobré víry, aby se i tvé potíže co nejdřív přeměnily do dobrého.
Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila. Držím ti palce a budu se těšit na tvá příští slovíčka :))
 
Ahojky, cim :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 18:56
Děkuji ti :)) Jsem ráda, že se ti společná akce Lily / Harry líbila :))) Možná se Harry nakonec přece jen nějaký lektvar vařit naučí... :DDD
Díky :))
 
Ahojky, Popoles :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:14
Děkuji ti, Popoles :)) Jsi tak milá :))
Ano, přesně, Albusova bezmoc, která se k němu vůbec nehodila - taková věc dokáže člověka rozhodit :)))
Ohledě magipout - zatím se mi nechce srovnávat Harryho a Albusovu sílu. Ale myslím, že každé kouzlo má takovou moc, jakou do něj kouzelník vloží při seslání, takže to vidím tak, že ho Harry "jen" chtěl znehybnit, na chvilku. Protože to by bylo zatraceně nezodpovědné vystavit celý hrad a jeho obyvatele nebezpečí tím, že spoutá natrvalo jejich ochránce a nechá štíty složené :))
Díky, díky moc, jsem vážně ráda, že se ti "líbil" Severusův pohled. trochu jsem se obávala, aby nebyly námitky k tomu, že i on cítí strach, i on touží žít, ale Severus, přes svou sílu a zjevnou lhostejnost k sobě samotnému, je stále jen člověkem. Pud sebezáchovy je mocný :))
Díky :)) Bylo pro mě nesmírným potěšením nechat Harryho konečně vystoupit jako dospělého, silného jedince, protože v něj se nezadržitelně mění :)) A ještě tu a tam probleskne jeho dětství ;-) :))
Trillium amar - amar má hodně významů :)) Ve španělštině to znamená "přát si". A jelikož ne všichni kouzelnící a magické artefakty jsou z Anglie a latiny, dovolila jsem si použít i španělštinu ;-) Takže to znamená (volně přeloženo) Trojnásobné přání. Předtav si, že existuje něco, co zná odpověď na všechno, na cokoliv se zeptáš. Znát pravdu může všechny zachránit. Nebo to může všechno zničit. A tak je to podmíněno tím, že odpověď získají jen tehdy, když si tři současně a zcela identicky přejí odpověď na totéž... :)
Děkuji ti :)) Děkuji i za tvé přání :)) Přeji ti ještě mnoho krásných zážitků, při kterých se budeš moci "rozpustit" - a přeji ti, aby aspoň některé z nich proběhly v reálném světě :))
 
Díky
27.Sáro 2.část
Lucy
2. 1. 2011 19:22
Neboj Alice, nejde o nic vážného ani žádnou tragedii. Spíš jen o menší osobní "HP indispozici". Přiznávám, že ačkoliv jsem kdysi hltala všechny možné povídky a sama se tešila z komentáru k mým kapitolám, jaksi mě postihla menší pisatelská i čtenářská krize a tak jsi v této chvíli jediná autorka a klíč jediná povídka, kterou teď čtu. Což te na druhou stranu muže těšit, že? Snad se tento stav brzo zlepší a vrátím se k pravidelným komentárum. Hm... možná jsem si to mela dát jako novoroční předsevzetí, že? :-D Jo, a staniol na hlavu už formuji :-D
 
Re: Re: Stále ještě nedýchám...
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:28
... Velká pravda, Popoles ;-) Ale Voldemort nebude první, kdo na to zareaguje... :)))
 
Lucy :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:34
Tak HP indispozici naprosto chápu. Ode všeho je potřeba vzít si někdy dovolenou. Zkus číst něco úplně jiného, jiný žánr, nebo naopak nečíst vůbec a věnovat se lidem, kinu... :)) Dokud nepřijde pocit, že ti to zase chybí :)) Taky to mívám, třeba i půl roku, kdy nenapíšu vůbec nic - čímž tedy nechci vyděsit čtenáře Klíče, protože moje odhodlání ho dopsat a zveřejňovat ve slíbených pravidelných intervalech je dost pevné :))
...Jsem potěšená, že ti i nyní může Klíč přinést něco příjemného. Ale klidně si počkej, až se chuť na HP svět zase vrátí v plné síle a pak ho můžeš přečíst všechen najednou :)) Hlavní je, že jsi v pořádku :))
 
Ahojky, Walentine :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:36
:D Musím říct, že ten nadpis byl všeříkající a víc slov netřeba :)))
Děkuji ti :))
 
Ahojky, Slimčo :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:54
Hned zkraje - až později jsem zjistila, že i tvé ratolesti podlehly bacilům - je mi moc líto, že si tak krásné období s novými hračkami musely protrpět v horečkách :( A ty místo užívání klidu a jejich radosti jsi trávila čas u postýlek a starostmi. Doufám, že se co nejdřív uzdraví a všichni to pěkné doženete :))
A moc ti děkuji :)) Jsem ráda, že přes tu mou matoucí snahu jsi zůstala v Albuse věřit ;-) Účel světí prostředky - ale někdy ty účely nemusí být zlé ;-)
Děkuju, jsem moc ráda, že se ti Harry v soudní síni líbil :)) Zasloužil si to, aby konečně mohl vstát, když jsem ho srazila tak tvrdě - ale on se nevzdal a bojoval :))
Severusova cena byla vysoká. Ale on nikdy nedostal nic zadarmo. A za ty nejlepší věci se platí draze. A máš pravdu, v téhle chvíli je stále ještě dobře, že Harry mnoho neví. Pořád roste :)) A sdělovat víc informací, než kolik je člověk připravený unést, mívá obrácený účinek - totiž ten špatný :)
Děkuji :)) Moc mne těší, že se ti milostná scéna líbila :)) Nemám nic proti popisnému sexu ( to by se mi jinak Cambiare nemohlo tolik líbit ;-) ), ale jak už jsem tu někde zmiňovala, sem mi to prostě nepasuje. Alespoň ne mezi těmi dvěma :)) V téhle chvíli. A už mlčím... :D
Tedy... páni. Fyzicky to cítit. Na to se nedá říct nic jiného než - děkuju ti. Díky, že to můžeš tolik se mnou prožít.
Moc děkuji za tvé přání :)) Tobě a tvé rodině přeji jen to dobré a krásné, a hodně lásky, s tou se všechno snáší lépe :))
 
Re: Šmarjá, babo!!!
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:57
:D A ještě jsem zapomněla - pokud zvládneš zapisovat těsnopisem, máš plus. Pokud zvládneš ten těsnopis po sobě i přečíst, más dvě plus.
Ať se ti daří :DDDD
 
Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 19:59
:D Nová povídka??? Předpokládám, že se objeví u vás na sweet dreams? Nebo u Lucy? Každopádně dej vědět - jak se státnicemi, tak s povídkou :-))
Držím palce při obou :-))
 
Marci :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 20:11
Děkuju :)) S ohledem na to, že víc píšu srdcem než hlavou, je instinkt hodně důležitý :)) Ovšem ne že by mě postavy nemátly, když si takhle zničehonic ožijí a svévolně mi mění děj :D
Takže i ty máš takový zážitek? To jsem ráda, taková chvíle oslavy života se zapíše hluboko. Je moc dobře, že sis ji tenkrát vychutnala do dna :))
Jen je škoda, že pod záplavou dalších všedních dní i taková zkušenost nakonec ztratí svou moc a zešediví. Člověk je tak nedokonalý :)
To já děkuji tobě. Vám všem. Každý si sem přinášíte něco ze sebe - a pokud se mi občas podaří probudit a připomenout něco pěkného, je to prostě skvělé :))
 
Ahojky, Jacomo :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 20:15
Slovo "děkuji" na těchto stránkách zaznělo mnohokrát - a přesto nikdy neztratí na své důležitosti a velikosti. Myslím, že to je jedno z mála slov, které mají tak neuvěřitelný potenciál, že nikdy nemůže vyznět prázdně :))
Takže já jsem velmi ráda, že se ti kapitolka líbila a jsem za tvé krásné děkuji vděčná :))
 
Re: Re: Ahojky, assez :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 20:23
Máš absolutní pravdu, assez :)) Strašně záleží na tom, od koho a za jaké situace se to dozví.
Můj původní plán, jen tak lehce načrtnutý děj, podle kterého pracuji, byl takový, že se to měl dozvědět nyní. Když jsem k tomu konečně při psaní došla, uvědomila jsem si, že na to Harry v téhle chvíli není připravený. Způsobilo by to příliš velký krok zpět a hlubokou ránu. Vlastně jsem nemohla vymyslet způsob, jak ji v daném stavu vyřešit a nezničit to hezké, co mezi nimi konečně začíná nabírat skutečných obrysů. Takže.. dozví se to mnohem později ;-) A jeho reakce...? Myslím... bude bouřlivá :DDDD
 
Ahojky, grid :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 20:31
Děkuji ti, grid, mnohokrát :)) Díky, že jsi to mohla tolik procítit - a díky, že jsi dokázala vyjádřit přesně to nejdůležitější. Opravdu jsi to vystihla dobře, velmi dobře. Moc děkuji :))
A děkuji i za tvé přání :)) Přeji i tobě mnoho úspěchů a štěstí, ať je tento rok pro tebe dobrý v každém směru :))
 
Májo :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 20:35
To je pravda, ze všech zbraní jsou informace tou nejhorší, ve špatných rukách a ve špatné chvíli mohou způsobit katastrofu.
Doufám, že se konce skutečně dožiješ :)) Ať už bude jakýkoliv. Ovšem, jak jsem psala, přijdou kapitoly ještě horší než tahle... :)
Díky :))
 
Salazaret :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 20:51
Promiň mi to dlouhé vedení - ale napadlo mne, když jsi psala, že ses pustila do povídky - zřejmě máš své vlastní stránky, ale pokud ne nebo pokud bys chtěla, bylo by mi potěšením tvou povídku zveřejnit zde :))
To samozřejmě platí pro každého - a v žádném případě není podmínkou, aby to mělo cokoliv společného s Klíčem! Možná jedině by bylo vhodné, kdyby se jednalo o HP námět :)))
Takže - místa je tu dost pro každého :)) A každý sen je vítán :))
 
:))
27.Sáro 2.část
marci
2. 1. 2011 22:06
:-) Jo, paní Rowlingové její postavy taky začaly žít a vyvíjet se, jenže ona je na konci sedmé knihy vzala a brutálně nabušila do předem napsaného scénáře... No a proto tak rádi čteme takhle dobré ff :-)
M
 
Re: :))
27.Sáro 2.část
Alice
2. 1. 2011 22:31
Tak to jsi vyjádřila perfektně - přesně takový mám pocit ze 7. dílu . Jak probůh mohla nechat zemřít tolik dobrých lidí??? Vždyť je po těch letech, co je tvořila, musela taky milovat :))
 
...
27.Sáro 2.část
Katherine
2. 1. 2011 23:16
Nemám slov... neumím se soustředit a dnes jistě dlouho neusnu. Emoce a city jsou tak zrádná věc! ...a jak vidno, stačí číst něco velmi silného a najednou jsou tu v takové míře, že vzpamatovat se z toho je zhola nemožné. Ještěže existují slzy...
Děkuji.
 
Dvojité díky!
27.Sáro 2.část
Michangela
3. 1. 2011 00:03
Nádherná harmonie citů i napětí! Už minule jsem se nějak nezmohla na komentář a tak to napravuji až teď. Příběh je úžasný a já zůstávám zaplavena Tvými taktéž úžasnými slovy. Až se mi nechce z jejich náruče do obyčejného světa a ani se mi nechce rozptylovat se hledáním smysluplných slov na komentář. Proto jen krátce: Díky!
 
musim
27.Sáro 2.část
kakin
3. 1. 2011 00:07
rict, ze si mne touhle kapitolkou vazne dostala...to bylo SUPROVY...konecne naka akce, doufam, ze mi rozumis xD...je dost pozde a sem unaveny, ale nemohl sem si odpustit napsat komentar...tak ja jdu do hajan
 
Re: Re: :))
27.Sáro 2.část
marci
3. 1. 2011 09:48
Bohužel Severuse evidentně nemilovala - jinak by mu nepřichystala tak nehrdinskou smrt. A navíc mu nevěnovala ani obraz v ředitelně :-// Ale na sedmičku jako takovou bych asi dokázala brblat dlouho....
 
Re: Ahojky, A-SISI :))
27.Sáro 2.část
A-SISI
3. 1. 2011 14:35
Díky za odpověď. Řekla bych, že jsem o tom nikdy takhle nepřemýšlela, ale když jsi to řekla, uznávám, že na tom něco může být. Já mám s Klíčem problém v některých strukturách děje, jak jsem už napsala u některé z min. kapitol, což je něco, co mi nedovolí si čtení vychutnat "naplno". Přesto mě k té povídce něco táhne snad právě proto, jak je napsaná (a že styl tvého psaní se mi líbí - chystám se ti okomentovat Cestu) a kolik je v ní citu (min. soudím z Harryho strany). Takže vlastně svádím boj. :-) Ale nemyslím si, že by to bylo něco, co by stálo za tvou lítost - důležité je, že téměř všem, co jsou zde radost přináší.
Taktéž dodatečně přeji vše nej do letošního roku. (A ano, A-SISI je možná jen jedna, ale nemusí to znamenat vůbec nic. :-) )
 
Milá Alice...
27.Sáro 2.část
Sax
3. 1. 2011 15:32
Pro dnes budu velice stručná... a napíšu hlavně veliké DÍKY... Díky za další úžasnou kapitolku a za další svezení na horské dráze mých emocí... Nesnáším horskou dráhu, ale takhle zamávat s mými emocemi umíš opravdu jen ty... i když mám i jiné oblíbené autory... Děkuji, že dál můžu snít a že i když ty dva necháš klesnout na kolena, že je z nich zase dokážeš tak bravurně zvednout.
Těším se na další pokračování a omlouvám se, že nedokážu napsat víc - má slovní zásoba prostě na to nestačí... snad příště... ještě jsem z toho mimo (a to to čtu potřetí O.o)
 
ach
27.Sáro 2.část
sisi/ctenar
3. 1. 2011 16:06
xD zacatek jo to je zacatek noove etapy
 
Re: Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
sevy
3. 1. 2011 16:21
jen abych upřesnila, tak nová není, je už hodně stará, jen mi někdo šlohnul bleskobrk, tak se s ní se... ehm, píšu jí děsně dlouho, a přitom rozsahově dosahuje asi k tvým 3 kapitolám :-D kvalitu nesrovnávám, taky bych jí nemusela dopsat, jak bych s tím mrskla do koše ;-D a ano mám ji na potter.sk u lucy, ale i na svých stránkách, tam jsem si ale svou rychlostí všechny čtenáře vyhnala :-D jinak bych ráda psala další povídku-detektivku, zatím jsem byla přesvědčená, že to bude seve (samozřejmě) a mia, ale... a tohle Slimču určitě velmi potěší, a ještě to ani neví, už ve mě hlodá červík, že by to mohlo být místo s miou, tak s harrym... táááádýýýdááádýýýdáááá... já nic já muzikant... :-D
pššššš... Slimče ani slovo! :-DDD
 
Re: Re: Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
Slimča
3. 1. 2011 17:22
Sevyku, ty jsi houby tajnůstkář, když to pak na sebe práskneš! :-D Ale mám radoooooooooooooooooooost! :-D :-D :-D

P.S.: Alice, spisovatel ze mě nebude. Vzala jsem alobal, prskla ho na hlavu (pro jistotu jsem si uplácala klobouk ve tvaru pyramidy), sedla si k oknu (raději otevřenému)... A přijel Chocholoušek...
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
sevy
3. 1. 2011 17:38
koukám, že tě ale nechal doma... tak to jsi asi normální... :-(( škoda, ta sranda s tebou byla asi jen náhoda... chjo... :-DDD
a co jako? však jsem to neprozradila tobě... nemáš číst naši korespondenci, pak bys nic nevěděla... :-DDD
mlčím, mučím, učím... nikdy jsem tu nebyla, nic neviděla, o ničem nepsala, nic neprozradila! :-P
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
Slimča
3. 1. 2011 18:09
Jen podotýkám, že ty významné obličeje a poznámky typu "hledej, Šmudlo" mě vyloženě nabádaly NEČÍST cizí korespondenci. :-P Howk! Tímto přesouvám debatu na ICQ! :-P
 
...
27.Sáro 2.část
Katherine
3. 1. 2011 22:16
Nemám slov... neumím se soustředit a dnes jistě dlouho neusnu. Emoce a city jsou tak zrádná věc! ...a jak vidno, stačí číst něco velmi silného a najednou jsou tu v takové míře, že vzpamatovat se z toho je zhola nemožné. Ještěže existují slzy...
Děkuji.
 
vděk
27.Sáro 2.část
Martina
4. 1. 2011 08:36
Tak první co mě dojalo ( a Severuse taky ) bylo to, kolik lidí stojí otevřeně za ním. Dokonce Arthur...
Siriuse jsem tam nečekala, Remus nepřekvapil...Minerva a Poppy ... dojemné !
Severus Poppy miluje skoro jako maminku ...
A ona jeho jako synka ;-)

Nic proti, ale že by Harry nosil černé saténové spodky ? wow ;-)

Kdyby Severus dovolil Harrymu otevřít Nitrobránu, měl by nejspíš všechno se vším všudy ;-)

Ale že Severus umí krásně a sexy děkovat ;-)
To bylo nádherné ... něžné ... ale už se tam rýsovala Severusova chuť pro divokost... jenže tohle štěně musí navádět pěkně pomalu...
Dokonce mě moc potěšilo, že máme společně se Severuskem slabost pro bradavky ;-)...
Jen Severus Snape vás dovede přimět k extázi jen pouhým polibkem a pár doteky svého těla ;-)
Můj ty bože, chtít po Harrym, aby tuhle nádheru zapomněl... to je trestuhodné :)

Moc se těším až takhle bude Harry také vzrušovat Severuse a zkoumat jeho tělo ;-)


On a Lily ... to není nic menšího než jedna duše, jedno tělo ! Ještě že mi je aspoň takhle ukazuješ ;-)

Harry konečně řekl Severusovi " Severusi " :) A ještě tak pěkně poprosil... ;-)

A Severus naopak nepoprosil, tak nemá Harryho Nitrobránu otevřenou :)
To bylo krásně erotické a krásně drsné, když mu Harry tohle odvětil ;-)
Jen si s ním takhle chvíli hrej Harry a nebude to trvat dlouho a Severus začne šílet ;-)

Touhle záchrannou misí dali všichni , a nejvíc Harry a Lily , Severusovi svou láskou a obětavostí pěkně velkou herdu do srdíčka.
Krásnou, ale on je chudák na projevy věrnosti tak citlivý a tak si to bere... a neví co dělat ... až je mi ho líto ;-)

Slovíčko " dechberoucí " nikdy nezapomenu ;-)
A ty jsi ho použila taky ...
Znáš tu reklamu v tv na Panasonic 3D televizor ?
Namlouval to nádherně právě Aleš Procházka co dabuje od prvního dílu Severuse Snapea ve filmech a poslední, přímo eroticky vysloveno, bylo právě " dechberoucí ".
Nemáš ponětí co se mnou v tv ta reklama dělá... poslouchám to právě úplně v extázi :)

Ty těm jejich rozhovorům teda ale Alice dáváš sílu a váhu ;-)
Severus konečně ví, že zpátky jít nechce, ale zároveň je mi jasné jak se bojí, až se Harry dozví...
Něco silného jde po něm, ale on ještě bojuje...
Když Harry řekl toto " Nikdy jsem nebyl tak šťastný. Takový pocit jsem nikdy… Ne. Nikdy.“ ...
************
váhal ??? a nad čím ????

Takže jsi přesně splnila co jsi tehdy řekla... že Severusovi nějak drasticky bude muset něco vzít vzpomínky, nebo tak nějak to bylo...
Jsem zvědavá, jaký bude v příští kapitolce rozhovor Severuse s Albusem ;-)
Harry má nyní výhodu v tom, že si Severus nevzpomíná na Albuse coby milence... je to kruté, ale pokud není Albus úplné pako, pak ví co se děje a nepřipomene mu to ;-)

Ahojky, Katherine :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:07
Děkuji ti :)) Moc mne těší, že sis kapitolku mohla natolik užít a prožít :)) Máš pravdu, emoce jsou velmi zrádné. A některé slzy vůbec nejsou na škodu... :))
Děkuju :))
 
Ahojky, Michangelo :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:10
Děkuji :)) Jsem moc ráda :)) A tomu pocitu rozumím, mockrát se mi nechce vracet do "obyčejného" světa... :))
Děkuji ti :))
 
Ahojky, kakine :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:12
Skvělé! :D Jsem vážně ráda, že se ti dílek líbil - ano, konečně!!! nějaká akce :D Já musím na oplátku říct, že jsi byl velmi, velmi trpělivý :)))
Díky :))
 
Re: Re: Re: :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:17
Ohledně Severuse snad ani nemám slov, na jednu stranu z něj vytvoří prototyp ženského ideálu - nekonečně věrný, nekonečně odvážný - a na druhou ho zaplaví takovým bahnem. Přesně, ten obraz! A neuvěřitelná zbytečnost jeho smrti... Jako by tím degradovala všechno :(
Přemýšlela jsem, jestli tím nechtěla vyjádřit nějakou "hlubší" myšlenku, když se závěrečnou bitvou nechala zamřít i ty poslední z generace Harryho rodičů, Severuse, Remuse. Ale přesto mi to stále přijde nefér a nesmyslné. Mladší generace nemusí dojít k vrcholu až tehdy, kdy jejich předchůdci padnou...
Ano, jak říkáš, na sedmičku bych mohla brblat věčně.
 
Re: Re: Ahojky, A-SISI :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:26
Toho citu je v Klíči mnoho, nejen u Harryho. Některé jsou zatím skryté, jiné se teprve derou na povrch :)) No, já si přesto dovolím doufat, že nakonec odejdeš od příběhu s dobrým pocitem :))
Být jedinou A-SISI na světě musí něco znamenat. Jen to možná právě teď nemůžeš vidět, nebo docenit. To se stává každému. Ale pantha rhei, v dobrém i ve zlém smyslu :))
 
Ahojky, má milá Sax :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:31
Děkuji ti :)) Horská dráha, ano, ta tuhle kapitolku vystihuje opravdu velmi trefně :)) Děkuji, že ses nechala povozit :))
A jsem moc ráda, že se ti Klíč líbí. Děkuji ti. :))
 
Ahojky, sisi/ctenar :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:33
To jsi myslím vystihla dobře, ano, vstupujeme do další etapy :))
Díky :))
 
Re: Re: Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:36
Jéééé...! Sevy - detektvika! Se Severusem! A s Harrym???! :D Dokonalost! Miluju detektivky. Tak honem, přestaň se flákat, rychle zmákni státnice na jedničku a šup šup psát! :DDD
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:38
Slimčo :D Tak k tobě přijel Chocholoušek? To je ale bída chlap, já myslela, že jezdí výhradně ke mně :D
 
Martino :))
27.Sáro 2.část
Alice
4. 1. 2011 11:51
Dík :)) Chtěla jsem , aby si i Severus musel přiznat, že ho lidi mají rádi :)) Ano, Poppy je tu dost v mateřské roli a oběma to (nevysloveně, samozřejmě! :D) tak vyhovuje :))
Jistě, černé saténové spodní prádlo - nakonec objednával to Severus (za Albusovy peníze, že :D) Nečekala jsi, že by chudák dostal kostičkované, že ne??? :))))
No... s tím děkováním... já nevím, asi bych to první milování nerada brala jako projev díků. To by bylo příliš... chladnokrevné? Promyšlené. Asi. Spíš to bylo takové bouchnutí všeho, co se v Severusovi nakumulovalo za uplynulé měsíce :))
Harry bude zkoumat, ó ano :D A my s ním ;-)
Ano, Severus a Lily, jedna duše a dva rozumy :D Ale vážně, ano, přála jsem si vyjádřit, že pouto mezi nimi je opravdu jedinečné.
Harryho zaváhání v oné větě - ber to tak, že mu projel hlavou celý život. A nic se tomu konkrétnímu pocitu při milování nerovnalo :))
:D Doufám, že rozhovor Albuse a Severuse tě potěší... a ne, myslím, že Albus není "úplné pako" :DDDDD
Díky :))
 
Re: Ahojky, kakine :))
27.Sáro 2.část
kakin
4. 1. 2011 19:51
trpelivy? mam si vyfotit svy nehty? xD
 
Re: Ahojky, Popoles :))
27.Sáro 2.část
Popoles
4. 1. 2011 23:18
Alice, děkuji za vysvětlení trojitého přání (úžasný nápad), jsem zvědavá, kdo (tady bych se odvážila tipovat) a naco se bude ptát (tady si rozhodně tipnout nelajznu :D )
Ach jo... kde je ten pátek, když ho člověk potřebuje? :-))
 
Re: Re: Re: Stále ještě nedýchám...
27.Sáro 2.část
Popoles
4. 1. 2011 23:21
Jejda... no, napadá mne pár lidí, kteří z toho budou v šoku (a je jich vskutku pořádný zástup). Nechci vidět - tedy vlstaně chci, ale bojím se toho - co tomu řekne Sirius a Ron....
 
Hurikán pocitů.. a oobdivné povzechy :DDD
27.Sáro 2.část
Klaris
5. 1. 2011 00:07
Ooo... co dělat, když mi dojdou slova?? K tomu se schylovalo po celou dobu a teď se to vážně stalo... Nevadí...:) Chvíli počkám a pak snad ze sebe něco vysypu :)
No teda... Tento začátek jsem psala na Silvestra a teprve teď jsem se odhodlala pokračovat:) .. nebo mě k tomu spíše pustili okolnosti, teprve dnes.. :DD
Alice, já ti moc gratuluji... povedlo se ti mě fakt úplně emočně odrovnat jedinou kapitolkou... Tolik dojmů, pocitů a emocí najednou mě málem porazilo:) V jedné chvíli tajím dech, v další napjetím ani nedutám, jen oči mi samovolně kloužou po textu, poté, jak u vytržení sleduji dění u soudu a za chvíli se dostaví pocit radosti, pýchy na Harryho a nakonci úsměv na rtech:) No a druhá část... Aaa..konečně, bezva, boží, nádhera..mě to nějak slovy nejde popsat... :DDD Ale jen samé dobré a příjemné pocity, přecházející od úžasu do neuvěřitelného štěstí, radosti, potěšení až k naprostému emočnímu kolapsu - když jsem to dočetla... Vymačkaná jak citron:) Teď už se vůbec nedivím, že jsi pak nemohla 14 dní psát...:)
Nemohla jsem uvěřit vlastním očím, když jsem nakonec přečetla TU scénku... Tohle jsem tady očekávala až o mnoho dýl, čekala jsem nějaký pomalý a postupný vývoj a byla jsem tudíž velmi příjemně překvapená:)
Jsem neuvěřitelně zvědavá na ten rozhovor Albuse a Severuse :)
No nebudu tu zbytečně plácat nesmysly, jelikož mi to teď už nijak zvlášť nemyslí:DD a zbytečně tu zabírat místo - to přenechám jiným:)
Tahle kapitolka byla vážně jak stvořená k novému roku:) A to mi připomíná, že i když je už trochu pozdě na přání všeho nej do novýho roku, snad nebude vadit, když i tak popřeju... hodně úspěchů, zdraví, lásky, štěstí a u tebe hlavně nějakou moc dobrou múzu, která tě ještě dlouho neopustí:)
Jo, jo... už mizím:) Jen poslední poznámečka: hluboce se klaním před tvým nadáním, a neuvěřitelně tě obdivuji:) ... Ale já už tu přeci vůbec nejsem, to píše někdo jiný, nebo můj duch :DDD
 
Re: Re: Ahojky, kakine :))
27.Sáro 2.část
Alice
5. 1. 2011 21:05
:D V tom případě jsi je musel mít strašně dlouhý, když jsi na akci vydržel čekat od šestý kapitoly... :D
 
Re: Re: Ahojky, Popoles :))
27.Sáro 2.část
Alice
5. 1. 2011 21:08
Není zač a díky :)) S tím tipováním chápu :D
Taky mi přijde tenhle týden nepříjemně dlouhý... asi že je první :))
 
Re: Re: Re: Re: Stále ještě nedýchám...
27.Sáro 2.část
Alice
5. 1. 2011 21:09
:D Ano a v příští kapitole na to bude celý ten zástup lidí reagovat :D
 
Ahojky, Klaris :))
27.Sáro 2.část
Alice
5. 1. 2011 21:15
Děkuji ti :)) Jsem opravdu moc ráda, že se ti kapitolka tak líbila a že jsem tě mohla TOU scénou mile překvapit ;-) :D
Věř mi, že mi bylo velkým potěšením ji psát :)))
Budu doufat, že se ti bude jejich rozhovor líbit... ;-)
Moc děkuji za tvé přání :)) Ať se i tvůj rok vydaří co nejlépe a starostí je málo :))
Děkuji, Klaris :))
 
Re: Re: Re: Ahojky, kakine :))
27.Sáro 2.část
kakin
5. 1. 2011 22:03
to ne, ja si je vzdycky ohryzal a pak ostrihal...ted sou taky krasne zakulaceny, ani hrbolek xD
 
smekám
27.Sáro 2.část
Ansus
5. 1. 2011 22:38
Po dlouhé době povídka, u které se není možné "udržet nad hladinou". Přečetla jsem jedním dechem a smekám. Hodně zdařilé po stránce kompoziční, stylistické, přiměřeně vtipné, dobrá práce s jednotlivými motivy i postavami. Smekám a jsem hodně zvědavá na další kapitolu.
 
Ahojky, Ansus :))
27.Sáro 2.část
Alice
6. 1. 2011 12:23
Vítám tě :))
Děkuji, jsem ráda, že tě příběh zaujal :)) Budu doufat, že tě i svým pokračováním dokáže potěšit :))
Díky! :))
 
jupiiiiii
27.Sáro 2.část
sion
6. 1. 2011 19:39
Moje droga vyjde už zítra:) Už teď jsem v euforii:)
 
Sion :)))
27.Sáro 2.část
Alice
6. 1. 2011 22:31
Jsi moc milá :))) Už na tom pracuju... ;-)
 
Ahoj Alice ;-)
27.Sáro 2.část
Bara
6. 1. 2011 23:53
Tak vánoce skončili a já mám zase víc času, co znamená, že budu psát komenty. Teda aspoň se pokusím. :-)
Víš že se mi táto kapitola nesmírně líbila? A teď nemluvím o obsahu jako takovém, ale pro to, že ty hrůzy jsem prožívala na začátku, a pak se všechno zlepšovalo a konec byl taky v poho. Přece jenom, už mi táhne na 30, tudíž jsem už starší člověk a když máš ten konec infarktovej, vždy mám pocit, že mě odvezou. :-))) Takže jen tak dál, ty hrůzy nám nech na začátku a na konce nám nechávej aspoň trochu klidné. :-DDD
A teď ke kapitole: Brumála sem měla hned ze začátku chuť zabít, nebo aspoň vyměnit za Sevíka, aby ten polibek dostal on. :-((( V klidu si řekne Harrymu, že ho nechá zemřít, no hrůza jak sem prskala. :-(((
Pak mluvil s Lily a já sem se smála. Nejsou oni náhodou rodia, že sou tak sehraní? A pak tak ty Severusovy výčitky... to sem málem brečela. On se nebál, že zemře, on se bál, o Harryho a Lily.
A soud... tam byl Harry úžasný. Když se nepodíval na Severuse, mrazilo mě v zádech, pak ukázka magie, prostě bomba, a když tym ministerským šaškům začal lhát do očí pod veritasérem, byla sem mrtvá... :-)))
Pohrdání soudem? Vždy to nebyl soud, to byla fraška... sem ráda, že jim natřel pr... no však výš co. :-DDD Prej temný pan... hadí ksicht hnusný, ošklivý, sadistický a slizký... :-(((
Je trochu smutné, že si Harry až vlivem veritaséra uvědomil, že Severuse miluje. No lepší později, nežli vůbec. :-D To zrcátko mě dostalo, už sem strnula hrůzou, ale pak sem přemýšlela nad tím, jestli Lily a Harry nemají v sobě taky něco zmijozelského, když dokázali takhle lhát. :-)
A nastala chvíle, kdy sem Brumbálovi odpustila tu jeho nevšímavost ze začátku kapitoly. Ještě že tak, jinak by v mích očích hluboce klesl.
Poznámka od Popy o háděti byla skvělá, tak sem si řekla, to se nám to potkali zvířátka hádě a štěně není to zvláštní?
Ten polibek... áááááááááááách... jejich první opravdový polibek... a já začínám slintat... Nedivím se, že Harry vzdychá, já bych vzdychala také...:-DDD Prej nakažlivý klopýtání, já bych řekla že to nebylo zakopnutí, to byl držkopád. :-DDD
Severusova ložnice... já už mám poslintanou celou klávesnici, ale pořád čtu dál... :-DDD
Krásné poděkování Harrymu... já chcu taky!!!
Zapoměl? No může někdo zapomenout na tak úžasnou chvíli? Nemůže!!! A ni se nedivím, že to Harry odmítl. :-D Ještě že Seve neztrácí odvahu. :-D
A je tu vaření lektvarů... Lily se nezdá... ta její terminologie... No představila sem si Severuse, jak v hodinách lektvarů říká: Nakrájíme to na pidilinky... :-D
A Harry řekl Severusovi jménem... ááááááááách... Pak když odcházeli vzal ho za ruku... Já miluju tyto malé něžnosti. :-) Už se těším, když si budou tykat. Přece jenom je to divné. Milují se a vykají si. Ale asi musí oba dospět do toho správného bodu. :-)
Je supr, že si Seve začíná uvědomovat, že se z Harryho stává muž. Sám má sice v sobě chaos, ale když přemýšlí o partnerském vztahu, je to na dobré cestě.
Když mu Harry dovolil vzít vzpomínku, zase sem málem brečela. Ještě že byl Seve tak úpřimný a vše mu řekl. Přesně jak si to napsala, už není cesty zpět.Zase jednou áááááááááách... (Teď už mám celou klávesnici mokrou.:-DDD)
A Nakonec ten rituál... Komentáře jiných většinou nečtu, možná si to už někde zmínila, jak to s těma dvěma je. Tak že tápu... No určitě se podrobnosti v dalších kapitolách dozvím. ;-)
 
Milá Alice,
27.Sáro 2.část
Alex
6. 1. 2011 23:56
tenhle týden nevím, kam dřív, ale tuhle kapitolu prostě nemůžu nechat bez komentáře. Nešlo komentovat hned, a ani teď, za pár minut pátek, vlastně nemám pocity o moc utříděnější než před týdnem. To ty umíš opravdu mistrovsky - namíchat koktejl a vtáhnout člověka do něj ve chvíli, kdy se vír ještě točí. Trychtýř emocí mě vcucával stále hlouběji a zdá se, že ještě nevyplivnul ven...

Stále ještě nechápu, jak se ti povedlo smíchat cudnost a vášeň v tak dokonalém poměru. I když to vypadá, že to nejde, ty je dokážeš prolnout v jednom milování...

Ale nejsilnější pro mne byly scény, kdy Severus vzpomínal: Víc… Věděl jsem víc. Znal jsem tě lépe…

Jen jednomu nerozumím: kde končí "mám moc rád" a začíná "miluji"? Vnímáš je jako oddělené emoce?

Naštěstí je už za chvíli pátek. Tak se těším!!! A moc děkuji!
 
Ahojky, Baro :))
27.Sáro 2.část
Alice
7. 1. 2011 16:19
Starší člověk? :)) Jaj, tak v tom případě doufám, že jsem tě už trochu potrénovala... :)) Ale jsem moc ráda, že ti aspoň při téhle kapitolce způsob vyhovoval, přeci jen se snažím nezapadnout do nějakého vzorce a občas to pozměnit :))
Albus... tomu nesmíš věřit ani nos mezi očima ;-) :D Vždycky má nějaké "tajné" úmysly... :))
Severusovy výčitky, ano... Tak to bývá. Jak to říkal Malý princ? Když k sobě někoho připoutám, jsem za něj zodpovědný :)) Krásná a pravdivá myšlenka. Ovšem kdo se tak dnes řídí... :)
Skvělé :)) Jsem ráda, že se ti Harry u soudu líbil :)) Nechala jsem naplno vyznít všechno dobré z Nebelvírské povahy :))
On by na to Harry přišel i bez Veritaséra, jen by to ještě chvilku trvalo :)) Ano, přesně, Lily je určitě zmijozelstvím hodně "nakažená" a Harry začíná pomalu chápat, že i takový přístup má svá pozitiva :D
Hádě a štěně :D Máš pravdu :D
A ten "držkopád"!!! :DDD To jsi mě rozesmála :DDD
Přesně - víš, že mě napadlo to samé? :D Jak Severus ve třídě přikazuje krájet na pidilinky... Dokonce jsem o tom (malou chviličku) přemýšlela, že bych to mohla zkusit někam vložit... ale ne :)) Tohle může být nanejvýš jejich soukromý domácí žert, ale na veřejnosti by to Severus nikdy nepoužil :))
Ano, opět přesná trefa - s tykáním musí dospět do toho správného bodu. Je to takový můj nenápadný způsob, jak ukazovat, kde jsou ve svém vztahu :))
Rituál jsem opravdu vysvětlovala především v komentářích a (prozatím) se k němu blíž v textu nevyjádřím. Je to způsob partnerského slibu, svazku... Ale to už sis možná odvodila z následující kapitoly :))
Tak - doufám, že to tvá klávesnice přeci jen vydržela :DDD
Moc ti děkuju, Baro :))
 
Ahojky, Alex :))
27.Sáro 2.část
Alice
7. 1. 2011 16:29
Děkuji ti :)) Tenhle díl byl opravdu jeden z náročnějších - a já jsem moc ráda, že jsi ho mohla se mnou prožít naplno. Díky :))
Moc mne těší, že se ti líbil popis milování, nechci se uchylovat k "zavřeným dveřím ložnice", ale ani nedokážu použít přímý popis, ne tady :) V Klíči a k jejich vztahu to jednoduše nejde. Tyhle pasáže upravuji několikrát :)))
Děkuji, že jsi vycítila tu hloubku vzpomínání - nebo spíš snahy si vzpomenout :))
"Mám moc rád" - vlastně to vnímám ve dvou variantách. Za prvé - Mám tě moc rád, ale nemiluji tě. Za druhé - Mám tě moc rád, protože ještě nedokážu přiznat (ani sám sobě), že tě miluji. A ano, určitě, "miluji" je jako nejvyšší emoce, "mít moc rád" je o řád níž. :))
Přeju ti, aby tvůj příští týden nebyl už tak zběsilý :))
Díky, Alex :))
 
Bez dechu
27.Sáro 2.část
Achája Eressiel
8. 2. 2011 22:14
Ach božínku. Asi před třemi dny jsem začala číst tohle skvostné dílo. Původně jsem chtěla pořádně okomentovat, až se dočtu na momentální konec. Ale toto...
Přestože přečtu, co mi přijde pod ruku, jsem velice náročný čtenář. Tohle od samého začátku překonává všechny hranice povídek. Kapitoly dlouhé jak týden, ale člověk chce pořád víc. Tvůj styl psaní je lehký jako pírko, tak poeticky ladný. Občas se nad nějakou frází či spojením slov zastavím a jen dokola vychutnávám, jak zní:)
Mám ráda, když se dílo dokáže dotknout mých citů. Tohle ze mě ždíme emoce po řekách. Většinou jsem se jen nadšeně culila a rozplývala nad jejich nebetyčnou roztomilostí, často se smála na celé kolo a nemohla přestat. A asi polovinu poslední kapitoly jsem probrečela, zvláštní je, že většinou ve chvílích, kdy už byli spolu.
Lépe už své nadšení asi popsat neumím a protože jsem netrpělivá, šup na další kapitolu:D
Děkuji za ten nevšední zážitek, který skýtá každá věta:)
 
Ahojky, Achájo Eressiel :))
27.Sáro 2.část
Alice
9. 2. 2011 20:01
Velmi tě tu vítám :))
A je mi nesmírným potěšením, že tě příběh mohl pohltit, že se ti líbí.. že s nimi vše prožíváš... Děkuju ti :))
Jsi skvělá :)) Díky! :))
 
nemám slov...opět
27.Sáro 2.část
Kami
28. 8. 2011 21:20
Jak to jenom děláš? Když to člověk čte, ztrácí pojem o čase, naprosto je vtažen do děje, sdílí každou emoci s hrdiny, je to prostě dokonalý, naplňuje mě to nepopsatelným pocitem a za to děkuji, je to vážně mistrovské dílo