Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 27 2 1. část

 

Baruška
27.Sáro 2.část
Baruška
31. 12. 2010 04:22
Byly chvíle, kdy mi po tvářích stékaly slzy. Těch chvílí bylo mnoho. Mnohem víc, než těch, kdy se mi ve tváři objevil úsměv. Ale to co sem v těch chvílích cítila...to se nedá popsat slovy. To může člověk jen pocítit...jinak nepochopí. Číst tyto řádky byl úžasný zážitek. Jeden z těch, na které se nikdy nezapomíná...Tvá povídka mi brala dech od prvního okamžiku, kdy sem ji začala číst a bere mi ho doteď...a za to ti děkuji.
 
Prázdná...
27.Sáro 2.část
Lisa
31. 12. 2010 04:52
Už nemůžu plakat, nemůžu se smát, být šťastná či zoufalá...Jsem prázdná...totálně vypuštěná, vyčerpaná...Ne, už nemám sílu na jakýkoli projev pocitů a emocí, protože jsem je všechny vyčerpala při čtení. Jak psala Baruška - ty pocity se nedají popsat slovy, na to slova nejsou...neexistují, to si každý musí prožít a pocítit sám. Tahle kapitolka byla nepopsatelná a já děkuji Alice, děkuji, že jsem jí mohla snít :)
 
Páni!!!
27.Sáro 2.část
Marta
31. 12. 2010 09:38
Jsem totálně vyždímaná. Až najdu odvahu přečtu to znovu a pak snad uvěřím, že TO všechno co teď cítím jsi dokázala napsat.
 
zemřela jsem
27.Sáro 2.část
sion
31. 12. 2010 09:53
Zemřela jsem slastí!!! Moje ráno vypadalo asi takhle:
Viděla jsem, že kapitolka je na světě, pomalinku, jako hlemýžď jsem si udělala snídani, kávu, přinesla to k notebooku, zapálila cigaretku a dala se do čtení. Četla jsem to velice pomalu, asi jednu hodinu. Alice já nemám slova, která by vyjádřila co cítím. Jsem vášnivý čtenář, ale jsem hodně vybíravá. Když mě kniha či povídka chytne, jsem schopna i nejíst a celou ji zhltnout za jediný den. Tvoje povídka patří k elitě. Nedivila bych se, kdyby ti časem chodili žádosti o překlady do jiných jazyků. Pro mě jsi lepší než Rowlingová. Nevím jak víc tě pochválit, já jsem teď naprosto roztrhaná emocemi, dojmy,požitky. Mám v hlavě vymeteno. Ty, jakožto moje osobní droga, jsi zjevně přibyla na síle a můj svět se točí v kaleidoskopu barev. Tak za hodinu budu mít další absťák a ten nevím zda přežiju.
VŠECHNO NEJ V NOVÉM ROCE ALICE, I VŠEM ČTENÁŘŮM.
 
Nádherný
27.Sáro 2.část
Cety
31. 12. 2010 10:24
Nááádhera ! Smutně krásný, bezeslovně šťastný - skoro to až bolí, jak mě takhle nechává celých dalších sedm dní očekávání.
 
cítím se úplně stejně jako Marta
27.Sáro 2.část
Martina
31. 12. 2010 10:27
a jelikož jsem taky " totálně vyždímaná ", tak až si to přečtu podruhé, pak budu schopná komentáře ;-)

BTW... podle všeho co jsi k Sáře Ali napsala, jsem to čekala ještě horší, takže díky Ti, že jsi mě připravila na horší, abych nebyla tak vytřeštěná úplně ;-)
 
a-sisi.wgz.cz
27.Sáro 2.část
assez
31. 12. 2010 10:31
Wow... nevím, co na to říct. Snad jen - Merlin s Tebou, drahá autorko, a vše zlé pryč nám, čtenářům… Avghrrr... skvostné, vážně. :) Jak to Severus vyřeší s Albusem, je to, co mě zajímá... hned po tom, jak to Harry ustojí, až se dozví... :D Děkuji. Hodně inspirace a sil psát do dalšího roku.
 
Rozpolcená
27.Sáro 2.část
Salazaret
31. 12. 2010 10:42
Alice... Ach drahá Alice!
Ja-jak to jen říct? Já... já poprve ztratila slova...
Sedím tady a tiché slzy jsou důkazem mého podivného rozpolcení... Pláču a přitom jsem tak... tak šťastná...
Tahla kapitolka byla naprosto odzbrojující, doslova mě dostala na kolena...
Vstávala jsem už v sedm ráno a skoro do osmy četla... Ale nakonec jsem to musela přečíst ještě dvakrát... Tolik pocitů a emocí snad člověk cítit nemůže... ale já je cítím...
Opravdu se nedivím, že jsi po téhle kapitole nemohla dlouho psát, já bych taky nemohla... V hlavě mám podivně vymeteno a... a já prostě nevím co napsat! To se mi opravdu velmi dlouho nestalo... Alice! Jsi dokonalá! Tahla povídka je naprosto dokonalá!
abych se přiiznala nad tímhle komentíkem už sedím přes hodinu a pořád nevím jak vyjádřit to co cítím... Ale určitě víš jak to myslím...
Přeji ti, drahá Alice, jen to nejlepší do nového roku... Obrovské množství lásky a v neposlední řadě štěstí a odhodlanost pokračovat v téhle povídce...

Ještě jednou mnohokrát děkuji za tak nádherné chvíle strávené tady u Elysejského klíče... A určitě se potkáme u další úžasné kapitolky...

Tvá Salazaret
 
I Tobě krásný (N)nový rok *:)
27.Sáro 2.část
Elza
31. 12. 2010 10:55
Těch sedm vešlo s nimi, jeden přivolal několik lahviček, podělil ostatní. O chvíli později Severus hleděl na Albuse, Minervu, Draca, Poppy, Tonksovou, Arthura Weasleyho. Lupina. - Bože! Harry donutil Albuse k činům. Konečně. Jen je otázkou, zda chtěli z Ministerstva zachránit Severuse nebo Harryho... *:-DDD
„Nesmírně se těším, až mi budeš vyprávět, jak jsi tohle dokázal,“ prohodil tlumeně, jedno pomněnkové oko mrklo. - *:D Já také hořím. Jak tu udělal, kde byla Lily?!?!?!?
„Snad sis nemyslel, že tu zůstanu se založenýma rukama, když někdo ubližuje mému nejoblíbenějšímu háděti?!“
poznal bych tě poslepu…
Někdy… někdy víte, že děláte chybu. Že tohle byste dělat neměli. Přesto to uděláte – někdy je totiž dělat chyby správné. - Soužití s nebelvírem má na našeho vrchního bradavického hada zhoubný vliv. *:-)
„Nevěděl jsem, že je klopýtání nakažlivý,“ hlesl. Severus se rozesmál. Ani já, Harry… Potter se smál s ním.
...nádherně povědomý zubatý úsměv mu rozkvetl v obličeji. Byl nějak nakažlivý. Severus cítil, jak se mu jeho vlastní rty prohýbají. - Ajaj, jestli se Snape začne smát, to bude mrtvých! *:-D
Alice, ty nás všechny zabiješ zde a na místě.
„Nějak se s tím vyrovnáme,“ řekl.
Úchvatná definice - ta vybraná do obrázku.
I ticho umí zpívat o lásce.
Lily jako neviditelný kulisák představení života a smrti. Dechberoucí představa.
Tak takhle to bylo s tím Veritasérem! Ha! V hlavě upravené vzpomínky... Říkala jsem si, že MUSEL být pod vlivem, když se přiznal k citům, o nichž nevěděl. *;-)
Tolik jsem se snažil vrátit ti dětství – a pak jsem to právě já, kdo za ním udělá definitivní čáru. - Víš, Severusi, ono už bylo načase. Harry už není dítě.
pidilinky - jako mininudličky? *:D
S ohledem na to, že nějak dokázal tím jediným slovem vynadat sám sobě do bezvědomí, podal mu Severus svůj obsidiánový nůž mlčky.
„Chobotnice!“ zajásala Lily. - Chudáček Severus. Noc v Azkabanu, soud a pak tahle dvojka pošuků...!
Nebyl chudák Harry předávkovaný Veritasérem? Zvládli to obdivuhodně, ještě že jim to časově klaplo.
Ale na druhou stranu, jako tajná zbraň proti Temnému pánovi to není marné.
Vy dva si jděte promluvit. - Ano, mami.
Severus zůstal stát u zdi. Panikařil. Mírně. - Nemají kluci trochu hlad? *;-)
Harry. Můj. - Konečně!!!
Albus mne vyvedl z každé temnoty do světla, učí mě pokoře. Harry přináší světlo za mnou a učí mne se smát.
Občas přijít o šťastné vzpomínky uvolní místo novým... Zajímavý vývoj na poli Albus/Severus.
 
Re: I Tobě krásný (N)nový rok *:)
27.Sáro 2.část
Elza
31. 12. 2010 11:00
Ještě mi došlo... Severus neví, že ho v tom chtěl Albus nechat, že? Že mu nechtěl udělit ani onu pověstnou ránu z milosti... Myslím, že se tím Albus sám vyvázal ze vztahu se Severusem. Blaho světa stranou, toto se partnerovi prostě nedělá. To je víc než nemorálnost. Chápu starého pána, ale stejně se na něho zlobím.
 
Páni...
27.Sáro 2.část
Mája
31. 12. 2010 11:06
Alice, Alice... moment, musím se nadechnout... nedokážu nic napsat. Chápu, že jsi po této kapitole byla naprosto vyždímaná. Já jsem taky. Tohle budu číst alespoň 4x, možná 5x. Běžně čtu každou kapitolu alespoň dvakrát, ale u této to rozhodně stačit nebude.
UFFF
Dala bych si panáka, ale to nemůžu - přísná slinivková dieta - nepřeji nikomu, zvláště o Vánočních svátcích a Silvestru. Ještě že emoce z této kapitoly jsou opojnější, než alkohol. Dám si ji ještě jednou před půlnocí jako přípitek, až půjdou kluci odpalovat rachejtličky :-)
Díky za krásného Silvestra, Alice a Tobě i všem tvým příznivcům přeji do nového roku mnoho zdraví, štěstí, inspirace i krásných zážitků.
Mája
 
...
27.Sáro 2.část
Jean
31. 12. 2010 11:06
Hluboce smekám až k zemi. Tahle kapitola byla to nejlepší, nejúžasnější a emočně nejsilnější, co jsem kdy měla možnost číst. Byla opravdu nezapomenutelná, obdivuji Tě, je to jednoduše dokonalé.

Myslím si, že tato kapitola patří k naprosté špičce literárního umění. Jsem velice ráda, že mám možnost něco takového číst a mnohokrát Ti děkuji.

Při čtení jsem několikrát zadržovala dech a nahlas jsem si povídala a vyjadřovala obdiv. Tvůj svět je tak reálný a přitom tak nereálný, že to až překračuje hranice chápání... moc bych si příla, aby kouzla byla skutečná, teď víc než kdy jindy... Ty mi aspoň dáváš tu skvělou možnost snít a snít je velice důležité... :-)

P.S. Také Ti přeji šťastný a veselý nový rok Alice :-) Ať se Ti splní všechna přání a touhy.
 
Re: Re: I Tobě krásný (N)nový rok *:)
27.Sáro 2.část
Mája
31. 12. 2010 11:14
Elzo, naprostý souhlas. Mozkomoří čistička paměti a Albusova bezradnost a odevzdanost udělali přesně to, co bylo potřeba - uvolnily to správné místo v srdci. Tak to cítím taky a doufám, že nám to Alice potvrdí...
 
nemám slov...opět
27.Sáro 2.část
Tenebrae
31. 12. 2010 11:17
další pátek, další díl a další neskutečný zážitek, myslím, že víc k tomu snad říct ani nejde, díky
 
No Elzo, Májo... a Alice
27.Sáro 2.část
Clowers.K
31. 12. 2010 11:55
No já si nemyslím, že ho v tom chtěl Albus nechat, on chtěl jen nechat stranou Harryho, myslím, že měl celou dobu v plánu tam jít... Ale bylo to od něj sobecké ( a to tak věčně označuje Harryho) neříct mu o tom...

Myslela jsem, že mozkomoři nechávají přožívat špatné vzpomínky a ne že berou dobré... Siriuse tam přece udržela v pořádku, aby se nezbláznil, myšlenka na to, že nic z toho proč byl zavřený nespáchal, to by za dvanáct let byl bez jakýkoliv vzpomínky na Bradavice... Ale ty si asi potřebovala, aby Severus zapomněl na určité věci... Né že bych se zlobila, protože zapomenout na Albuse a 10 let staré společní vzpomínky, není vůbec na škodu... Aspon pro Harryho :)

Už jsem se zmínila jak moc mám v tomto příběhu ráda Poppy? <3

Děkuju za kapitolu :) Nemůžu se dočkat dalšího dílu, a jsem zvědavá Ianův (snad to mám dobře) Nebezký most
 
Re: No Elzo, Májo... a Alice
27.Sáro 2.část
Clowers.K
31. 12. 2010 12:00
Můžete mě zabít? jáj hrubky...
čtvrtý ročník gymplu se vážně pozná fakt...

Nebeský most
společné vzpomínky... atd...

prostě myšlenky utíkaly rychleji, než jsem já stíhala psát...
 
Nikdy jsem neuměla psát dlouhé komentáře,
27.Sáro 2.část
LoLo (anime-a-povidky.blog.cz)
31. 12. 2010 12:07
taky se to nehodlám učit. Mám dojem, že se to autorovi nechce číst. Můžu se mýlit. Můžu mít pravdu. Tahle kapitola byla úchvatná, zajímavá, Harry exceloval. Jen...u třetího polibku jsem si řekla: "Už zase?" Tohle není Severus Snape. Severus Snape by Harryho nelíbal při každé příležitosti. Co se v něm zlomilo a v jakém přesně okamžiku? Nepostřehla jsem to. To mu vymazali tolik vzpomínek, to má takový chaos v hlavě? Vždyť on si to uvědomoval i před tím - a stejně to nedělal. Proč teď ano? Zdá se mi to možná trošku uspěchané...toť asi vše =)
 
...
27.Sáro 2.část
nika
31. 12. 2010 12:21
veľké dík za tento neopísateľný zážitok...momentálne nenachádzam vhodné slová, takže...Prajem všetkým šťastný Nový rok
 
Re: Re: No Elzo, Májo... a Alice
27.Sáro 2.část
Elza
31. 12. 2010 12:26
Mno, také jsem přemýšlela, jestli to od Albuse nebyla nějaká složitá manipulace... S Harrym, samozřejmě. (A v důsledku možná i se Severusem.) Vždyť když Harry odcházel, tak už byli členové Řádu nachystaní... ale... to by bylo snad ještě horší.
Prostě nevím, co si myslet. *;-)
 
Cez dážď presvitá slnko
27.Sáro 2.část
Mononoke
31. 12. 2010 12:46
a keď si myslíme, že sa počasie schyzofrenicky nevie rozhodnúť, či bude zle alebo dobre, tak nakoniec uvidíme dúhu... a nadýchneme sa po daždi ozónom vyčisteného vzduchu, takže sa cítime ako v pralesnom raji. A vieme, že neovládnuteľné počasie môže všetko - absolútne všetko zmixovať a je to ten najúžasnjší mix na svete.
Tu bolo tiež absolútne všetko. Temný mráz v noci, keď Majster elixírov prišiel o spomienky na šťastné chvíle s Albusom, Lili, Harrym. Búrka s hrmavicou v súdnej sieni, keď bolo všetko dopredu jasné. Presvitajúce slnko, keď prišiel svedčiť Harry. Tornádo po jeho svedectve pod Veritasérom. Po oslobodení Severusa slnko oslepilo svojim jasom. A nakoniec dúha. S jej úžasnym farebným spektrom, ktoré sa na na Majstra vyrútilo, keď si vracal spomienky so šteniatkom v pokoji svojich komnát. Bez svojho nitroklidu sa zved i šteniatko dostali do raja a potom... potom sa mohli zhlboka nadýchať ozónu, ktorý vyvieral po získaní nových šťastných spomienok pre oboch a tiež po ich vyjasnení si vzťahu na záver.
Po smiechu býva plač, po plači smiech...
Po búrke svieti slnko, po daždi býva dúha...
Dúha je symbolom, že dažde skončili a okrem toho je jednoznačne symbolom milovania v komnatách Majstra, keďže išlo o dvoch hrdinov. Táto excelentne popísaná scéna je top zavŕšením starého roku a želám našej Alici, aby sa všetko budúce, nové, ešte neznáme nieslo naďalej v duchu takejto Majsterskej spisovateľakej práce. Je to tak, máme tu Majstra brka a pergamenu ... navrhuje niekto iný názov čestného titulu?
Do Nového roku vykročte s láskou, šťastím, zdravím, úspechom i trochou toho svetského bohatstva a nech všetkých tu želanie len toho dobrého sprevádza.
 
úžasné...
27.Sáro 2.část
Cory
31. 12. 2010 12:52
Bože... vždycky po přečtení další kapitoly si připadám, jako bych měla každou chvíli omdlít, vážně... naprosto dechberoucí, jsem ztracena...
 
Já...
27.Sáro 2.část
Bellatrix Black Lastrange
31. 12. 2010 13:10
Tedy jednoduše dechberoucí. Opravdu. Už dlouho se mi nestalo, že by si četla pasáže víckrát, jen abych nebyla ještě u konce kapitoly (výborně dlouhé kapitoly). Jsem beznadějně zamilovaná do Severuse a Harryho a nestydím se za to. Beznadějně, jako bez naděje... jak by řekla, moje důvěrnice; Když čtu, jsem v naprosté prdeli, děsně to tam smrdí a nemůžu z ní vylést...:D až tak jsem v pasti.
Áno, ta mozkomoří očista mozku, zřejmě prospěla mnohému...!

Plusové body za Time od Zimmera, málem jsem musela použít kapesníky.
 
Re: Já...
27.Sáro 2.část
Bellatrix Black Lastrange
31. 12. 2010 13:13
PS: Kdo by řekl, že mi budě představa Severuse a Albuse připadat tak vzrušující...:) Asi to nevydržím... tedy do jejich rozhovoru.
 
skúsim čo najstručnejšie
27.Sáro 2.část
miona
31. 12. 2010 13:26
No páni. Táto kapitola ma tak vtiahla do seba! Akoby sa zo mňa stala Lily. Bola som dnu, pri nich, aj v súdnej sieni, aj v spálni...až som sa asi aj červenala...
V prvom rade chcem vyzdvihnúť nápad – aj celé zatknutie, ale hlavne to, ako sa z toho celého dostali...falošné veritasérum, upravené spomienky, a samozrejme príbuzenstvo a možnosť odmietnuť veritasérum, celé to divadlo, Harryho slová a prejav...
Prvá časť ma rozplakala. Stáva sa mi často, že pri čítani alebo pozeraní filmu mi je do plaču, že som dojatá. Ale že sa mi kotúľajú slzy ako hrachy...
A naopak, usmievala som sa pri pidilinkách, chobotnici, kašičke, víne...
Aká som rada, že Severus prišiel o niektoré spomienky, myslím na spomienky s Albusom. Dúfam, že bez nich bude slobodnejší.
Páčila sa mi aj tá posteľová scéna...teda takto prejavuje Severus vďačnosť...Harry by sa mal viac snažiť :D ktosi už spomínal, že dokážeš pomocou zmyslov vyhadriť abstraktno – súhlasím. Okrem iného, videla som, ako Severus drží Harryho v náručí, a ako sa Harry zmieta, a moje posledné zábrany proti slashu sa zrútili. Za tento úchvatný zážitok Ti patrí obrovské ĎAKUJEM.
Ešte chcem spomenúť krásne myšlienky: I ticho umí zpívat; Ten úsmev vykoupí z pekla; Čím sa platí za den strávený v náručí milované osoby?
P.S. Prajem šťastný, šťastný, prešťastný nový rok, nech je to najkrajšie, čo si zažila v tomto roku, tým najhorším, čo zažiješ v tom budúcom...
 
nadhera
27.Sáro 2.část
ssalli
31. 12. 2010 13:56
Tolik jsem se na dalsi kapitolu tesila a tahle prekonala veskera ocekavani, nadhera, Tvuj popis je tak kouzelne poeticky a pritom nepateticky, dechberouci, opravdu dekuji a preju vsechno nejlepsi do noveho roku.
 
... Jedna bezvýznamnost navíc
27.Sáro 2.část
A-SISI
31. 12. 2010 14:00
Alice, kději se moc vyjadřovat nechci, nicméně jako autorce se ti klaním. Nemyslím si, že slova by mohla přesně popsat, co si o této kapitole a tvém psaní obecně myslím. Snad napoví fakt, že ti z pozice jednoho bezvýznamného autora FF říkám, že osobně ti tvůj um mohu jen závidět (v dobrém :-) ) a nepřiznává se to lehce. :-) No, nicméně mám dojem, že pokud bys tuto povídku plánovala zakončit špatně (jistě, to je taky relativní pojem, ale myslím, že většina tady fandí vztahu Harry/Severus) mohlo by to být až moc bolestivé. A trochu se toho u tebe obávám, ani nevím proč.
 
Nováček:)
27.Sáro 2.část
wolyt
31. 12. 2010 14:19
Milá Alice,

konečně jsem se dostala k tomu si celé tohle dílko přečíst a okomentovat. Nezlob se, že už zpětně nebudu psát komentář ke každé kapitolce, nashromáždilo se jich už docela dosti:-D.
Když jsem viděla na daily slashi tvoje jméno u povídky, něco mi říkalo, věděla jsem, že ho mám spojené s něčím hodně dobrým, jen jsem si nedokázala vzpomenout. Měla jsem pocit, že jde o ODG, ale když jsem to tam šla probrousit, nenašla jsem tě, takže nevím, asi mi hrabe. Ale jsem si téměř jistá, že tě znám, znám tvé jméno a mám ho spojené s kvalitním slashem. Dokonce bych byla přísahala, že jsem něco tvého na odg komentovala. Divná, divná věc.:-D
Nicméně mě tvé jméno navnadilo k přečtení Elysejského klíče, což mi potvrdilo, že si tě pamatuji správně.
Chci jen říct, že jsi absolutně fenomenální autorka. Přečetla jsem toho na české slash hp scéně už docela dost, a některé věci byly skutečně docela dobré, ovšem tomuhle se nic nepodobá. Píšeš naprosto jistě, u některých autorů občas mívám pocit, že tápou, hledají slova. Ne tak u tebe, dokážeš vyhmátnout ty správné výrazy, tvůj sloh je skvělý, po stylistické stránce je radost tě číst:).
Každá kapitolka je tak nadupaná emocemi, že čtenáři po přečtení absolutně přetékají. I když se děj zrovna nikam neposouvá, každá věta je tak plná citů, ale přitom bez patosu, nic přehnaného, jen "obyčené" lidské syrové emoce. Krása.:)
Obdivuji, jak dokážeš nadávkovat akci, vývoj S/H vztahu, všechno kolem, humor, city,... a přitom je psát tak uvěřitelně a přirozeně.
Pairing Harry/Severus nikdy nepatřil mezi mé, nejoblíbenější, nedělá mi problémy ho číst, ale cíleně jsem ho nikdy nevyhledávala. Ty je ale píšeš tak... tak krásně.:) Nemohl by to být nikdo jiný. Tvůj Harry je napsaný mistrovsky, puberťák, kterému naložili trochu moc. Ale co obdivuji, je tvůj Severus. Jak úžasně ho píšeš. Má představa Mistra Lektvarů se vždycky pohybovala v trochu temnějších a citově pustších sférách, ale to už je subjektivní a ty ho píšeš skvěle. Tolikrát zlomený...
Uznání také za malou Lily, její rozporuplný věk a mentalita mi nijak nevadí, je takovým závanem svěžího vzduchu, bez něhož by to prostě nebylo ono.:)
Mívám trochu problém uznat v povídkách Albuse za objekt něčí lásky a touhy. Ano, je úcty a obdivuhodný, ale rovnou milovat? Nedokážu to rozumově odůvodnit, samozřejmě, že je to lidská bytost se schopností a právem milovat a být milován, ale prostě mi to uvnitř hapruje:-D. Zpočátku jsem se trochu ošívala, ale ty ten píšeš moc hezky, takže jsem ho tak nějak přijala.
Takže ti děkuji, za to že nám zprostředkováváš tak skvělý zážitek. Je to krásný důvod těšit se na pátek.:)
Co se týče dnešní kapitoly, bylo to opět dechberoucí. Po přečtení první části jsem zjistila, že jsem si během čtení zaryla nehty do hřbetu ruky, mám tam teď takové ty rudé půlměsíčky:-D. A panebože, ta druhá část! Konečně se mezi nimi něco pohnulo... jsem zvědavá, co na to řekne Albus.
A má oblíbená skladba k tomu!:)
A mimochodem, takhle silný, erotický a přitom nevulgární popis sexu jsem snad ještě nečetla.:)

Merline, tahle povídka je prostě mučivá.:-D
Děkuji ti za ní:).

Přeji ti krásný rok 2011, plný zdraví a lásky, protože to ostatní už si člověk dokáže sehnat sám:). Ať tě Múza nikdy neopouští a ať se ti plní přání.
Jak pravil Johnny Depp v Kokainu (a jak taky praví jedno irské požehnání): May the wind always be at your back, the sun always upon your face and may the winds of destiny carry you aloft to dance with stars.:)
 
miluji pátky :-D
27.Sáro 2.část
Bacil
31. 12. 2010 15:35
Tato povídka je prostě úžasná. Musím souhlasit ze všemi co do komentářů napsali jak úžasně píšeš. A já protože se nechci opakovat tak zvedám palec nahoru za krásné ukončení roku. A moc se těším na další úžasnou kapitolu :-D
 
...
27.Sáro 2.část
Profesor
31. 12. 2010 15:39
Ach.
Tak tedy. Chápu, že tě tahle kapitola dokázala vyčerpat. Má vážně sílu.
Severus je tu tak zoufalý. Už se připravovalzemřít, vzali mu tolik vzpomínek našťastné chvíle a on je moc chtěl zpátky, tak moc, že zašel s Harrym dál, než by před tím připustil. Jeho zmatek je obrovský.
Teď jsem jenom zvědavá, jak to bude dál. Protože bude chtít obnovit své vzpomínky i na Albuse. Jak jen to dopadne? To bude ještě hodně bolet. Jak se k tomu postaví Albus? Předpokládám, že nechá Severuse jít.
Možná, že už je čas.
---
Mimochodem, nápad jak to vyřešit se vzpomínkami na událost v parku je vynikající.
 
ach, merline
27.Sáro 2.část
ragnar
31. 12. 2010 17:54
Nádhera, jedním slovem nádhera......
Třikrát sem se u toho rozbrečel...
Fakt, jedna z nejlepších povídek, jaké sem kdy četl.
Prosím tě, hlavně s tou povídkou nepřestávej...
 
ach, to tedy byla kapitola :-)
27.Sáro 2.část
Hotaru
31. 12. 2010 17:56
Zmítám se v emocionální bouři, netuším zda budu schopna ještě dnes plnohodnotně existovat. Hlavou mi víří nespočet myšlenek, jedna se přelévá přes druhou, žádná nikde nekončí a nikde nezačíná. Byla to úžasná kapitola (písnička v úvodu její atmosféru jen podtrhla) a já před tebou v neskonalém obdivu smekám svůj zaprášený klobouk.
Přeji Ti do celého nového roku mnoho úspěchu a rozhodně pokračuj v tom, co děláš - dle mého skromného mínění to děláš jednoduše bravurně :-)
 
Re: Re: I Tobě krásný (N)nový rok *:)
27.Sáro 2.část
wolyt
31. 12. 2010 17:57
Já bych řekla, že to Severus věděl. Brumbál se určitě pokusil s tím něco dělat, říkal přece Harrymu všechno to "nikdo mě neposlouchá", což musí znamenat, že to zkoušel:-D Severus se zabýval myšlenkami na smrt, věděl, že zemře a věděl, že mu Albus na pomoc nepřijde. Myslím, že za celý svůj vztah s ním už pochopil, že pro Albuse není prioritou on, ale poražení Voldemorta. Nechápu to jako primárně špatnou vlastnost, někteří se prostě musí něčeho vzdát, obětovat, aby mohli dosáhnout cíle "Vyššího dobra", tady to udělal Albus. A Severus si toho je dobře vědom.:)
 
Naprostá dokonalost
27.Sáro 2.část
Bábovka
31. 12. 2010 18:14
Tato kapitola mi opravdu vyrazila dech, byla naprosto úžasná. Nezměnila bych na ní jediné písmenko, tak moc jsem unešená. Strašně moc ti za to děkuju. Děkuju
 
Alice
27.Sáro 2.část
anonymka9
31. 12. 2010 18:30
Prostě boží, nádhera už jsem se těšila jak bude mít Severus a Harry první sex, ale nedošlo k tomu ;-(. Předpokládám že v další kapitole to tak už bude ;-). Prostě nádhera :-).

Alice k minulému rozhovoru já jsem šťastná, že můžu sedět u PC, ale mamka si myslí, že se uzavírám do sebe a nechce abych byla samotářka - mě to ale vadí a ani nevím co na to říct, prostě mamka mě štve kvůli tomu, že neví že chci být samotářka mě to ani nevadí, vůbec a tak se i cítím líp.
 
Alice,
27.Sáro 2.část
Misule
31. 12. 2010 18:38
Klára má už několik dní horečku a do toho se nám podělalo auto a jaksi nejezdí.... A já nejsem schopná dnes od rána myslet na nic jiného než na Klíč. Jsem jím plná! Jako matka a manželka selhávám, jako čtenářka vítězím na plné čáře:-) nějak nemůžu jinak...
Nevím, jestli budu schopná vyplodit komentář....ale ty víš, co cítím;-)
Snad jen, jsem nadšená tím, jak jsi si připravila půdu pro to, že si Severus vybere Harryho;-) přemýšlím, co asi zamýšlí Severus u Albuse pro příští kapitolu..
a ještě ač Severuse miluju, tentokrát u mě Harry vyhrál....mám z něj obrovskou radost, někdy jim oběma dost závidím....no někdy....to radši nebudu upřesňovat....

Taky chci tobě, milá Alice, a všem ostatním popřát hlavně hodně zdraví, pohody doma, v práci a ve škole, ať se prostě ten rok 2011 vydaří:-)
 
...
27.Sáro 2.část
marci
31. 12. 2010 19:39
..."Mám strach jít dál. Ale nechci zpátky"....
Neskonale působivá věta. A celá scéna..... A mě hrozně zajímá, jak se v příští kapitole zachová Brumbál... U lamie byl připraven obětovat za Severuse život, ale to neměl čas o tom přemýšlet. Teď přemýšlel. A i když chystal jakousi záchrannou misi, nevložil do toho celé srdce. Harry ano. A proto taky nejspíš porazi Voldemorta jen a pouze Harry.
Nádherná kapitola v nejúžasnější povídce, jakou jsem v posledních letech četla.
Ať se Tě všechny Tvé můzy drží i v příštím roce, milá Alice.
M
 
Toto blekotajuce nieco som ja.
27.Sáro 2.část
Haku
31. 12. 2010 19:50
A som totalne,a plne mimo gravitaciu a priestor.Ja sa citim ako Alenka z rise divov....a ako niekto co objavil ...boze ja ani neviem co,ale urcite nieco uzasne.Ani Jezisek nevie odmenit tolkych ludi jedinym skvelym darcekom...to mas pod palcom len Ty.Ja nepoznam slovo ktore by bolo dostacujuce k odobreniu mojich pocitov...takze mlcim a proste....idem citat znova. A pre Teba a ostatnych tu podielajucich sa na malom/velkom zazraku len vsetko dobre a krasne zelam do Noveho roku.
 
Klepou se mi kolena...uffffffffffff
27.Sáro 2.část
Jana
31. 12. 2010 20:13
Alice, klepou se mi kolena, jsem vyždímaná jako citron........ach bože, co to se mnou děláš? Z tohoto dílu se budu hrabat do neděle. Jitříš moje city, moje srdce, vnášíš zmatek. Jedním dechem hltám slovo za slovem. Nádherně si to napsala, rozhovor Harryho a Severuse, zmatek, který Severus cítí, to jak se drží zpět a jak nechcete. Když mu řekne Štěňátko, poskočí mi srdce... To zoufalství, které Severus cítil na lavici obžalovaných, včetně vymazání ze seznamu Mistrů, pálení hůlky, ach to tak bolí. Alice, ty jsi neuvěřitelná. Díl za dílem se hůř dávám dohromady, seškrabuju svoje nitro z okolních stěn a snažím se probrat. Děkuju.
 
Ahojky, Baruško :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:21
Děkuji ti. Za tvé slzičky i za těch pár úsměvů, které jsi mi věnovala. Děkuji, že příběh můžeš prožívat se mnou :))
Díky... :))
 
Ahojky, Liso :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:23
I tobě moc děkuji, že jsi tuhle kapitolku prošla se mnou celým srdíčkem :)) Doufám, že ses z toho zatím už vzpamatovala a můžeš se aspoň usmívat :))
Moc děkuju :))
 
Ahojky, Marto :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:29
Děkuji ti :)) Když můžeš mít stejné pocity jako já po dopsání téhle části, znamená to, že jsi ji skutečně prožila se mnou - a za to ti patří můj velký dík :))
 
Ahojky, sion :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:38
Je krásné, že sis na čtení připravila tak příjemné podmínky :))
Moc ti děkuji. Díky za všechny ty emoce, že jsi příběh tolik vpustila do svého světa a nechala se jím pohltit. Děkuji, že jsi tuhle kapitolku mohla projít se mnou, takhle naplno.
Díky. :))
 
VAV
27.Sáro 2.část
Zulík
31. 12. 2010 22:39
Toto bola skvelá čast.
 
Ahojky, Cety :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:40
Vidím nový nick, takže především si tě dovolím tady přivítat :)) Jsem moc ráda, že tě Klíč chytil a že tě může potěšit. Budu doufat, že ti přinese ještě hodně milých chvilek při čtení :))
Díky :))
 
Ahojky, Martino :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:45
Čekala jsi to horší? :D Ale já psala, že tahle kapitolka nebude zlá ;-) Jen, že bude silná :))
Upřímně - zlých chvil tu pár bude. Ale já nemám krutost ráda a třebaže je občas v příběhu nevyhnutelná, takové okamžiky nijak zvlášť neprotahuju; někdy by se možná i daly, ale na to jsem asi v příběhu příliš hluboko, než abych to sama unesla :))
Ale hlavní je, že se ti dílek líbil :)) Děkuju :))
 
Ahojky, assez :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:50
Děkuji mnohokrát :)) Těší mě, že se ti kapitola líbila, ty víš, že tvůj názor mě vždycky zajímá :))
Severusovo řešení přijde hned zkraje příští kapitoly. A Harry se to hned tak nedozví... ;-) Nejen Albus je posedlý tajemstvím :)))
Děkuji za přání, tobě přeji totéž - inspiraci, sílu a chuť do další tvorby :))
 
Ahojky, Salazaret :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 22:56
Děkuji ti... :)) Slzy štěstí jsou jen jiným způsobem úsměvu :))
A já jsem ti velmi vděčná, že jsi tuhle část prošla se mnou, až k slzám :)) Ano, přesně, takhle jsem se cítila po dopsání, měla jsem dojem, že jsem vyčerpala všechny zásoby emocí a že už vlastně není o čem psát... :)) Díky Merlinovi, došlo mi, že toho ještě stále je dost a stojí to za vyprávění :))
Děkuji za tvé přání. Musím říct, že nejvíc štěstí v tomto roce mi přinesl právě Klíč a vy.
Díky, Salazaret. Přeji ti v tom příštím roce konečně tu pravou lásku :)) Snít je krásné. Žít je lepší :))
 
:)))
27.Sáro 2.část
Saskya
31. 12. 2010 23:02
áách, nemám slov :-)
krásna kapitola, úplne nádherná :)
až som sa bála, že ako to so Severusom dopadne, šikulka Lily aj Harry.

krásny nový rok :)
 
Děkuji, Elzo, Tobě též krásný (N)nový rok :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:06
S Albusem to je malinko jinak... ;-) Možná docela obráceně :))) Ale to vyjasním zase příště :))
Vrchní bradavický had - nádhera!!! :DDDD
To je fakt, tak razantní změna - smějící se Snape, nedej Merline na veřejnosti - to by bylo mrtvých :DDD Ale neboj, tak dalece rozložen nebyl :)) To je v soukromí si dovolí uklouznout ;-)
Děkuji :)) jsem moc ráda, že se ti líbily ty větičky o lásce :))
Ano, Harry byl pod vlivem Veritaséra, držím se představy, že to se obelhat nedá - ovšem co člověk neví, nemůže prozradit :D
Dvojka pošuků :DDDD Ano, to je přesný, chudák Severus, možná to v Azkabanu nebylo zas tak zlý... :DDD
A opět jsi to vystihla přesně, tahle tvá myšlenka ohledně ztráty šťastných myšlenek příště zazní :))
Severus neví, co se v Bradavicích dělo - ale své tušení má, minimálně ohledně Albuse. Celý život mu věřil, takže k tomu asi měl nějaký důvod ;-)
Díky, Elzo :))
 
Ahojky, Májo :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:11
Děkuji ti. Moc :)) Opravdu mne těší, když jsi to mohla prožít tak intenzivně jako já při psaní. Díky :))
Tu dietu ti nezávidím :( Snad si alespoň vše ostatní, co k oslavám Silvestru patří, budeš moci vychutnat plně :))
Děkuji za přání - i tobě krásný Nový rok :))
 
Ahojky, Tenebrae :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:12
Myslím, že jsi toho vyjádřila mnoho - a já ti za vše děkuji :))
 
Ahojky, Clowers.K :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:18
Ohledně Albuse jsi hodně blízko ;-)
Co se týče mozkomorů - jejich existenci jsem pochopila tak, že z člověka vysají jeho šťastné vzpomínky a ponechají mu jen ty zlé, proto vězni v Azkabanu tolik trpí - nemají nic pěkného, čím by se mohli utěšit, všechny myšlenky jsou jen temné a zoufalé. A Sirius to tam přežil jen díky tomu, že se zvládl přeměnit do psa - zvířata mozkomoři ignorují.
Ale ano, přesně tohle bylo skvělé řešení, jak Severuse popostrčit v rozhodování, dvacet let lásky je příliš silné pouto, to se těžko opouští, i když v něm člověk není šťastný.
Díky :)) Jsem ráda za Poppy, i že se ti kapitolka líbila :)) A na Nebeský most se těším s tebou :))
 
;);)
27.Sáro 2.část
Salazaret
31. 12. 2010 23:28
Děkuji, Alice!
Ta tvá poslední věta mě dostala... Snít je krásné. Žít je lepší... Alice... ani nevíš jak moc, jak strašně moc mi pomáháš... Děkuji... Neskonale a vřele děkuji...
Díky tobě jsem dnes zase našla svou ztracenou múzu a psala jsem a psala a psala...
Děkuji, že jsi mi otevřela oči... Vím, že snění je dokonalé a nádherné... Život je taky nádherný, ale já v to nevěřila... Možná ještě nevěřím, zažila jsem toho dost, aby mé obavy měli opodstatnění...
Ale uvědomuji si, že život je takový jaký si ho uděláme a možná díky tobě se postavím na nohy a nakopu to špatné okolo mě do někam a začnu žít...
Ani nevíš jak dokážeš těmi pár větami obrátit některé životy naruby... Jak říkám musíš být úžasný člověk...

Děkuji, děkuji a ještě do třetice děkuji...
 
Ahojky, LoLo :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:32
Dlouhé komentáře v žádném případě nejsou podmínkou :)) Ale ujišťuji tě, že každý autor si přečte rád jakýkoliv komentář :))
Díky, jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila a ano, máš pravdu, Harry tu konečně mohl skutečně excelovat - sama jsem z toho měla radost :))
Co se týče Severuse - neberu ti tvůj dojem, že je to uspěchané, určitě máš na něj naprosté právo :))
"Můj" Severus není jako od JKR, ten zlomený, citově vyprahlý muž. Z prostého důvodu - třebaže jsem mu nedala život lehký, dala jsem mu do něj i něco dobrého - Albuse, Lily, Poppy... :)) Stejně tak si myslím, že on, coby dospělý muž, má k fyzickým projevům přitažlivosti mnohem snadnější cestu než nezkušený Harry, u kterého to muselo dozrávat delší dobu. A on po Harrym toužil už delší dobu, jen to v sobě silně popíral. Mnohé z těch zábran toho dne padly - jeho nitroklid pryč, emocionální vyčerpání z přípravy na smrt, Harryho hrdinská a velmi dospělá akce a pak, jeho šťastné vzpomínky byly pryč. A on jich měl tak málo. Bylo životní nutností získat nové :)) A on je dostal, krásnější a intenzivnější než vůbec doufal :))
Ale neboj, nebude se na Harryho vrhat při každé příležitosti :))
Díky, LoLo :))
 
Ahojky, niko :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:43
Myslím, že jsi našla velmi pěkná slova :)) Děkuji ti.
Přeji ti krásný Nový rok :))
 
Elzo :))
27.Sáro 2.část
Alice
31. 12. 2010 23:44
Velká, velká manipulace.... :)) Se všemi ;-)
 
šlak myokardu,
27.Sáro 2.část
sevy
31. 12. 2010 23:58
v té první části! to nám mažeš med kolem huby, a to doslova, pak bum prásk a ... uf :-O

nebudu zbytečně plácat, zkazila bych si zážitek z něčeho naprosto úžasného, krásného, jedinečného, co nejde slovy ani popsat!
mistrné dílo! já jsem odrovnaná, dojatá, rozteklá! děkuji za úžasný zážitek! :-)
a to jsem měla hrůzu, že vstoupím do nového roku vyšikovaná, tohle bylo o moc lepší a taky lepší než jsem si mohla kdy představit, narážím na TU scénu, tak něžně vyjádřená…
díky!

PS: vyučuješ tvůrčí psaní? že bych chtěla do učení :-D
 
Re: šlak myokardu,
27.Sáro 2.část
sevy
31. 12. 2010 23:59
vyšikovaná je zajimavé slovo, že? :-DD měla jsem samozřejmě na mysli vyšokovaná :-D
 
šmankote!
27.Sáro 2.část
sevy
1. 1. 2011 00:23
zapomněla jsem popřát všechno nejlepší do nového roku!!!!! hlavně štěstí!!! když je šlověk šťasten, nic mu nechybí! :-)
 
Ahojky, Mononoke :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 00:54
Děkuji ti, to bylo nádherné vyjádření děje celé kapitolky :)) A duha, ano, to je něco tak půvabného, tak čistého a plného naděje, že je dokonalým smybolem pro milování - děkuju :))
Jsem moc ráda, že se ti líbil díl se všemi jeho proměnami, včetně té duhové části :)) Moc jsem si přála, aby byla skutečně jedinečná. Pokud se to ve vašich očích aspoň trochu povedlo, jsem šťastná :))
Děkuji ti, Mononoke, za tvé krásné přání. I tebe a tvá vlčátka ať provází po celý rok jen to příjemné a šťastné :))
 
Ahojky, Cory :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 00:56
Děkuji mnohokrát :)) Moc mě těší, že se ti dílek líbil. Přeji brzké sebenalezení ;-) :D
 
Ahojky, Bellatrix Black Lastrange :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:03
Děkuji ti... mnohokrát :)) Za opakované čtení, za tvou zamilovanost i za tu past :))
Ano, mozkomoří očista :D Moc pěkně řečeno a velmi trefně :))
A díky, že se ti líbilo Time, momentálně je to má nejoblíbenější skladba, při které píšu :))
 
Re: Re: Já...
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:05
Díky :))) Moc doufám, že budeš spokojená :))
 
Ahojky, miono :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:12
Děkuji! :)) Díky, že ses vtáhnout nechala, děkuji za tvé slzičky i následné úsměvy :))
Ano, některé ztráty ve svém důsledku nás mohou osvobodit :))
Ale především, milá miono, ti velmi děkuji, za tvou důvěru, že jsi se mnou došla až sem a dovolila mi ti ukázat, že milování ve slashi může být stejně krásné jako v hetero páru - protože v tomhle je důležitá jen vzájemná láska a pak to nikdy nemůže být ošklivé :)) Jsem opravdu upřímně ráda, že se ti to líbilo. Děkuju :))
A díky, že se ti líbily ony větičky :))
Děkuji za přání, kéž i tebe celý příští rok provází jen to dobré :))
 
Ahojky, ssalli :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:14
Děkuji ti :)) Jsem moc ráda, že se mi podařilo tvá očekávání dokonce překonat :))
Moc ti děkuji :)) Šťastné vykročení do Nového roku! :))
 
Ahojky, A-SISI :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:23
Nemyslím, že by jakýkoliv autor byl bezvýznamný. Každý příběh si zaslouží být vyprávěn, protože každý nám čtenářům něco může dát. Vím jistě, že tak je to i s tvými příběhy, třebaže jsem neměla to potěšení je číst.
Přemýšlela jsem, proč tvé komentáře vnímám jinak než jiné - a myslím, že jsem na to přišla. Z tvých slov je mi smutno, protože mám pocit, že ti Klíč nepřináší radost. A to je mi líto. Přála bych si, aby se mi aspoň jednou kapitolou - a klidně až tou poslední - podařilo tě potěšit :)
Prozatím jen popřeji mnoho štěstí v novém roce a víc víry v tvůj vlastní um, protože A-SISI je pouze jedna a to přeci musí něco znamenat, ne? :)
 
Ahojky, wolyt :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:40
Vítám tě tu :)) A děkuji, že si mne pamatuješ :)) Máš pravdu, kdysi jsem své první příběhy publikovala na ODG; v současné době našly velmi útulné útočiště na stránkách Sax :))
Velmi děkuji za tvou chválu. Moc mne těší, že ti můj styl vypravování vyhovuje. A děkuji, že se ti líbí mé "verze" Harryho i Severuse, v současném stavu příběhu se od JKR už liším opravdu hodně :)) Stejně tak děkuji za Lily, její krásné "šílenství" mě nesmírně baví :))
Děkuji, že jsi mohla přijmout Albuse a jeho zdejší roli. Vždycky si cením, když dokážete na chvíli "odložit" své vidění postav a podívat se na ně mýma očima. Děkuju :))
Jsem moc ráda, že se ti líbila dnešní kapitolka - včetně i mé velmi oblíbené skladby :)))
Co se týče té erotické scény - děkuju ti. Snažím se, aby příběh působil reálně a živě, ale stále s vědomím, že jde o "pohádku". Nebráním se přímému popisu sexuálních situací, jenže tady to prostě není to pravé. Navíc tohle první milování bylo především o emocích :)) Jsem moc ráda, že se ti líbilo :))
Děkuji za tvé krásné přání! Bohužel neznám nic takového, takže ti jen velmi nepoeticky popřeji krásný nový rok a mnoho štěstí v něm :))
 
Ahojky, Bacil :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:50
Děkuju ti moc :)) Díky, že se ti kapitolka líbila a díky za tvůj zdvižený palec :)))
 
Profesore :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 01:55
Děkuji. I za tvé pochopení :)) Ano, s tímhle dílem jsem se docela dost vyřídila :))
A máš pravdu, Severus tu byl hodně zoufalý. Měl šťastných vzpomínek tak málo a ty nejvzácnější ztratil.
Doufám, že tě jeho rozhovor s Albusem potěší, bude to jedna z malinko scén, kdy jim nahlédneme do soukromí :))
A děkuji, že se ti líbil nápad na vyřešení situace v parku :))
 
Ahojky, ragnare :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:00
Páni. Děkuji ti. Moc :))
Velmi doufám, že se ti bude stejně líbit i pokračování :))
A neměj strach, Klíč dopíšu, i kdybych měla duši vypustit ;-) :D
Díky ti! :))
 
Ahojky, Hotaru :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:02
Mnohokrát ti děkuji, že jsi onou bouří kapitolky prošla se mnou :)) A doufám, že sis nakonec silvestrovské oslavy vychutnala, jak se patří :))
Děkuji za tvé přání :)) I tobě přeji mnoho dobrého v novém roce :))
 
Re: Re: Re: I Tobě krásný (N)nový rok *:)
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:06
V tomhle máš také hodně pravdy. Jen bych asi připojila i to, že sám Severus považuje za prioritu poražení Voldemorta, nikoliv záchranu svého života - a kdyby měl možnost do toho mluvit, jistě by Albusovi jakoukoliv akci zakázal :)) Vždyť Albus riskoval nejen vězení, ale i život - a za takovou cenu by Severus přežít nikdy nechtěl. :))
 
Ahojky, Bábovko :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:07
Já děkuji tobě :)) Moc mne těší, že se ti dílek tak líbil :))
 
Ahojky, anonymko9 :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:17
Díky, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :)) Jen trochu tápu - co podle tebe dělali, když to nebyl sex??? :D Ale ne, vím, jak to myslíš :)) Ovšem na takovou "akci" si ještě počkáme, i v téhle sféře půjdeme zvolna ;-) "Poprvé" může být spousta věcí ;-) :D
Trochu tvé mamince rozumím, každá máma si přeje, aby to její dítko bylo šťastné a drtivá většina lidí si představuje, že štěstí je možné jen v bujarém davu přátel. A ono to je opravdu příjemné, občas i pro nás samotáře ;-) Víš, ono každé příliš radikální chování ve své podstatě je následkem nějaké bolestné zkušenosti. Ale na druhou stranu, v životě procházíme mnoha stádii, to, že dnes raději volíš samotu neznamená, že tak to bude navěky. Užívej si nynější klid a pohodu, jen se nezapomeň tu a tam rozhlédnout kolem :)) A jednou uvidíš někoho, s kým bude krásné trávit čas dohromady :))
 
Ahojky, Misule :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:32
Moc mě mrzí, že je Klárka nemocná :( Přeju vám oběma, aby se tvá princezna co nejdříve uzdravila a stačila se ještě vyřádit ve sněhu, než zmizí :))
A z role matky a manželky je občas dobré vzít si dovolenou ;-) :))
Děkuji ti, jsem moc ráda, že se ti dílek líbil :)) Ano, půda je připravená ;-) Teď ještě záleží, na čem se pánové Albus a Severus dohodnou ;-) :))
A díky za Harryho, byla pro mě ohromná úleva smět ho nechat bojovat, protože už si to zatraceně moc zasloužil, stát pevně na vlastních nohách :))
Děkuji za přání. Tobě přeji co nejvíce domácí spokojenosti a pohody, ať ti všichni tvoji blízcí dělají jen radost :))
 
Ahojky, marci :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:46
Děkuji ti :)) Jsem moc ráda, že se ti líbila kapitola, i ony větičky. Máš pravdu, vyjadřují hodně :))
Doufám, že tě Albus a jeho vysvětlení / reakce dokáže potěšit, on má Severuse skutečně upřímně a hluboce rád :)) Jen občas neodolá "tahat figurkami na šachovnici" :))
Moc ti děkuji. Díky za tvé přání, i tobě přeji šťastné vykročení do nového roku, ať ti přinese mnoho dobrého :))
 
Milá Haku :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 02:48
Děkuji ti :)) Moc mě těší, že jsem tě mohla dostat do tak "povznášejícího" stavu :)) Díky, že sis kapitolku vychutnala :))
A děkuji za přání, i tobě jen to nejlepší a nejkrásnější v Novém roce! :))
 
Jano :)))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:05
Tahle kapitolka byla opravdu hodně emocionálně náročná :)) Slibuji, že vás nechám teď chvilku (a trochu :D) vydechnout :))
Ale moc ti děkuji, že jsi mohla celý díl prožít tak naprosto a do dna - díky :))
Jsem ráda, že se ti líbil jejich závěrečný rozhovor :)) On to vlastně byl můj způsob, jak se s tím vypořádat sama :)) Protože můj původní záměr, jak se bude jejich vztah vyvíjet, byl jiný :D První erotické sblížení jsem měla naplánované jindy a jinak - jenže při psaní téhle kapitoly jsem se dostala do takového "tvůrčího transu" :D a když jsem dopsala, bylo to tam, první milování, úplně samo od sebe :)) A natolik mě to rozhodilo, že jsem netušila, co s tím. Přemýšlela jsem, že to přepíšu a vrátím se k tomu původnímu - ale ne, v tvorbě dám hodně na instinkt a když mi to samo vyústilo tak, rozhodla jsem se to tak nechat. A všechen ten zmatek a nejistotu, co s tím dál, jsem zpracovala Severusovými pocity :))
Pálení hůlky, vymazání z komory - ano, je to zvláštní, ale takové svým způsobem nedůležité drobnosti umí být strašně bolestné, když je člověk na konci :))
Děkuji ti! :))
 
Ahojky, Zulík :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:06
Děkuji ti :)) Bylo mi velkým potěšením :))
 
Ahojky, Saskyo :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:08
Děkuju ti :)) Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila :))
I tobě krásný Nový rok! :))
 
Milá Salazaret :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:15
Mám z tebe radost :))) Je skvělé, že jsi našla opět chuť psát a ještě lepší je, že máš opět chuť si své "místo na slunci" vybojovat :)) Určitě si ho zasloužíš :))
Jen posílám dál rady a moudré větičky, které byly uděleny mně ;-) Pokud mohou pomoct dalším, je to skvělé :)) Drž se :))
 
Ahojky, sevy :))))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:20
Díky :D Pravda, med tam vážně byl :DDD A bum prásk to taky vystihuje dost dobře :D
Děkuji ti :)) Jsem moc ráda, že se ti dílek líbil, včetně TÉ scény :)))
Tvůrčí psaní? :D Takový kurz je zbytečný, to je hrozně snadný - sedneš si blízko k oknu, na hlavu staniol, abys líp zachytávala signály z vesmíru a jenom to zapisuješ... :DDD
Díky, sevy :D
 
Re: Re: šlak myokardu,
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:23
:DDD Upřímně, sevy - na vteřinku jsem se nad tím slovem zarazila, pak jsem usoudila, že nemusím chápat všechno a že to je zřejmě nějaký slangový výraz :DDD
 
Sevy :))
27.Sáro 2.část
Alice
1. 1. 2011 03:24
Děkuji za přání :)) Svatá pravda, když je člověk šťastný, šechno ostatní je nepodstatné :))
I tobě přeji krásný celý rok, klid a pohodu a úspěšné složení státnic! :))
 
Emoce
27.Sáro 2.část
Nade
1. 1. 2011 10:08
Teď chápu, proč jsi minule naznačila, že jsi po téhle kapitole byla úplně vyždímaná.
Je to tak nabité emocemi, až mi z toho chvílemi běhal mráz po zádech.
Opravdu je mi ctí, že jsem to mohla aspoň trošku sdílet s tebou, od chvilkových zástav dechu až po pálení očí, do kterých se derou slzy. A to slzy jak smutku, tak dojetí.
Účinky přítomnosti mozkomorů, které Rowlingová vlastně jen naznačila, jsi dotáhla k dokonalosti. Člověk nezapomene na krásné věci, které se mu staly a ztratí pocity, které u toho cítil. Je to jako dívat se na svůj vlastní život, jako černobílý němý film... a nic. Děsivé. A to byla jenom jedna noc!
To mě přivádí na myšlenku, že delší dobu v Azkabanu nemohl nikdo přežít se zdravým rozumem. A nemyslím tím šílenou Belatrix. Představuji si trosky lidí, sedící s rukama kolem kolen a pohupující se ve svém vlastním rytmu. S prázdnýma očima. Hagrid je poloobr - dejme tomu, Sirius byl zvěromág, to Rowl vysvětlila, ale ti ostatní? No nic, po boji je každý generálem. :)
Paradoxně právě ztráta některých pocitů pomohla Sevovi překonat bariéru, protože obnovit city, které sdílel s Brumbálem, se zřejmě již nikdy nepodaří. Ale Harry je ochoten mu dát úlně, úplně všechno... a vyprahlý Severus nejen, že lačně bral všechno, co mu bylo nabízeno, ale i dával. A i když bude v budoucnu zmítám pochybnostmi, jestli udělal dobře, věřím, že ve skutečnosti nikdy nebude opravdu litovat.
Moc ti děkuji. I za tu možnost se ti tady vykecat a vypustit něco ze svých chorých myšlenek.
Přeji krásný a pohodový rok 2011, zdraví, štěstí a hlavně ... zůstaň s námi.