Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 23 1. část

nedočkavě
23.Požehnaný

Martina
3. 12. 2010 10:02
se na to vrhám :)
 
ach
23.Požehnaný
marci
3. 12. 2010 10:40
Bože - to byla síla. Dočetla jsem a ještě teď mám sevřený dech a počítám, že v nejbližší hodině neudělám naprosto nic. Já... chtěla bych toho napsat tolik, ale myšlenky mám v jednom smotaném klubíčku. Ale něco napsat musím. Věřím, že i poslednímu pochybovači tato kapitola ukázala naprosto nezastupitelnou roli Lily. Je úžasná :-) Harryho myšlenky a pocity mě hrubě vrhly řadu let nazpátek, do doby mých nešťastných lásek a pochyb - to bylo dost brutální (pro mě). Let immagií, polibek, Harryho sen v závěru - jedna velká emoce. Víc napsat nedokážu - jsem plná dojmů a pocitů...asi bych neměla komentovat bezprostředně po dočtení... Alice - jsi obdivuhodná.......
 
super
23.Požehnaný
mana
3. 12. 2010 11:01
Děkuji za další skvělou kapitolku, vůbec nechápu jak to děláš že člověk na konci kařdé kapitolky skoro šílí nšedočkavostí na další kousek tvé tvorby. Jsi prostě mistr napětí a nás čtenáře napínáš až na neúnosnou mez. Už se těšim na dalši kousek. :-)
 
Jsi poklad
23.Požehnaný
Mája
3. 12. 2010 11:21
Alice, jsi poklad naší FF. Tahle kapitola je prostě úžasná. Nejdřív nás rozesměješ (impotentní solipsisko atd...), pak nás pohladíš po duši a zahřeješ naše srdíčko v tomto mrazivém počasí, pak nás vymácháš v lítosti, skropíš trochou vzrušení a nakonec přivoláš drama, které nám zastaví dech...
Jak máme přežít ten týden? Nejdelší týden v životě... a to zdaleka ještě není jisté, že nám za týden prozradíš, kdo že to byl ta nenaplněná láska, jestli Severus podlehne a přijme Elysejský klíč... Mučíš nás, ale tak skvělým způsobem, že tě za to musíme milovat :-) Piš prosím, nenech se otrávit, vykašli se na cukroví...
Díky Alice.
 
fantastické
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 11:26
Nádherný ! Ale kdo má pořád na ty pátky čekat :-D
S těma dvěma si Severus musí občas připadat jako, že má sobě dvě milované děti :) A s nadsázkou by to byl fakt .
Ale že Severus dost dlouho držel, když mu Harry líbal dlaň a pak i zápěstí... a první knoflíček padl na oltář :) dobrý ! pomalu , ale jistě ...
:) Netušila jsem, že Severus si libuje v masochismu :) dost dobrý způsob , naštěstí to neřekl Harrymu :) a já vím, že to bylo míněno nadsázkou :) tedy doufám, že bylo ... oops
Ale pak oceňuju, že vystrašené štěně Severus tak nádherně dokázal s pomocí " výletu do fantazie " uklidnit a hodit do pohody !
Jak je možný, že ti chudáci druháci měli vždycky tak nechutné fazolky a Ron měl vždycky tak chutné ?
Tak koukám, že po malé Lily tu mám další šok ! :)
**********************************************************
Alice, tohle je co ? *** Kdysi dávno se zamiloval. Strašně moc. Umřel by pro něj.“ ***
To je jako, že Severus miloval nějakého muže ? Jako, že třebas ( jako, že ... ) Albuse ? Nebo ... to má Lily trochu " pomotané " a týká se to Harryho ?

A konečně první polibek :) Sice trochu demonstrativní... ale přeci jen :)
Tedy ten Harryho zlý sen, naštěstí to snad byl jen sen ..., to je síla !!! Ani nechci přemýšlet o oněch sametově černých očích ... komu asi mohly patřit...když zrovna ti dva jsou spolu takhle spoutáni...
A nakonec nám Harry ještě skoro uhoří... sákryš !
Jak je možné, že Severus nic necítil ? nemám teď na mysli čichové vjemy, ale spíše jejich pouto mysli... ten sen nebude jen tak něco obyčejného, nemám pravdu ?
 
údajná Severusova láska
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 11:36
ještě k té údajné Severusově lásce...

Tohle se mi prostě nelíbí . Já si myslím, že on tohle Lily prostě jen napovídal, aby jí nemusel říct pravdu o tom, že je v její budoucnosti zradil , anebo něco takového to bude...
A ten Harryho sen ! To bylo hrozný ! Sametově černé oči a tělo jejich vlastníka mě budou strašit ve snu asi taky :(
 
Nepíšeš náhodou kapitolu od kapitoly líp?
23.Požehnaný
Elza
3. 12. 2010 12:06
impietní solipsisto - impotentní solipsisko
falzetická licousnice
Kam na to chodíš?!?!?!? *:DDDDDDDDDDDDDDD
Merline, nedopusť, aby cokoliv z toho použil Potter na veřejnosti, amen. - Tichá ranní modlitba k nebesům. To si na sebe Severus ušil bič - dvě rozverná děcka na jednoho starého mládence! Ten mužský by se měl oženit a pořídit si potomky, vždyť mu to evidentně chybí! *;-)
Potter řádil jako morová epidemie. - „Okorají vám jahody,“ řekl Severus.
Profesor Binns měl během první hodinu menší… ehm, nehodu - jaká nehoda může potkat ducha? Jsem zvědavá!
Když Severuse míjela, špitla: „Nespěchej.“ - Lily zas má svůj záchvěv dospělosti.
„Dalo mi poměrně dost práce dostat ji odsud a svázat s hmotnou podstatou. Nerad bych riskoval.“ - Že by ho Lily v hlavě strašila? A zhmotněním se jí do jisté míry zbavil? Podsouvá to myšlenky na spoustu výkladů... Asi začínám Severuse chápat. Mno, možná. Trošililinku.
...štěstí z něj stoupalo jako mihotavá polární záře... jééééé
Výlet volným pádem. Ví vůbec Severus sám, co vlastně dělá? Nebo ve vztahu k Potterovi/Harrymu jen impulzivně reaguje den ze dne, z hodiny na hodinu? (Nemusíš mi odpovídat, já si jen tak zapisuju, co mi proplouvá hlavou.)
Nebelvírská společnost s fazolkami a nevěřícností byla úplně lahůdková.
...pihy mu ještě chvíli omámeně blikaly...
„Naopak. Já jsem moc ráda, že Harry konečně bere studium zodpovědně…" - Ach Hermiono, kdybys jen tušila... *;D
Že by ty fazolky chutnaly tak trochu podle toho, co od nich očekáváš? Od magických pochutin by to nebylo ani moc překvapivé.
Proč nemá klíč? Nepokusil se někdy o sebevraždu? Sebevrahovi bych EK nedávala... *;-)
Koho Severus miloval? Že má zvláštní vztah s Brumbálem, to je jasné, ale... hm, kdo si počká, ten se dočká!
Snape se sklonil a políbil ho. - HA! Takhle na něho! *:DDD
Merlin nás chraň před Nebelvíry. „Mlčím jako hrob,“ zvedl ruce v sebeobraně, „jsem naprosto imperceptibilní!“
Ty Harryho pocity z polibku jsou 'jen' zamilovanost, nebo to souvisí s magickou rezonancí mezi těma dvěma? Ten popis už není normální!
chudinka kurátorka... *:-)
jako by ve chvílích, kdy odloží masku chladné arogance, se jeho skutečná podstata neodvažovala rušit svět svou přítomností - tak tenhle pocit mám ze Snapea už dlouho - on nežije, on zde na Zemi pouze existuje, a i to jakýmsi záhrobním způsobem... *:-(
„Tak, aby to někdo nezjistil?“ - Jéééééé!!!!
„Já se vás nebojím, pane Pottere.“

Šelestivě naklání se stéblo k stéblu, šeptají a šuškají si, trávou se vlní zastřené ševelení, stvol stvolu vypráví, o rudých krůpějích, o nekonečné trýzni, zelené paže vztáhnou po větru, i jemu to zašeptají, řekni to dál, pověz to každému, ať černá noc vzkáže bledým hvězdám příběh o krvi a pláči, co nikdo neutiší, leť; napiš to do mraků.

Stovky lidských očí, kterým nikdy neublížil.

ticho vytlačených důlků do lina, prázdných rohů, zažloutlých map na zdi od fotografií


Nádhera. Nádhera!!!
 
...
23.Požehnaný
Elza
3. 12. 2010 12:08
opomněla jsem samozřejmý dotaz k závěru: kde byl sakra Snape? Když Harrymu řekl, že v případě potřeby stačí zavolat?!?!?
 
Milá Alice,
23.Požehnaný
Alex
3. 12. 2010 12:54
tak zase! Nechápu, jak to, že mě to pořád zaskočí! ...že je to jinak, než jsem někde v podvědomí čekala... A jak skvěle jinak! Tvoje Lily prostě nemá nic společného s tou Lily, které jsem se obávala. Nějaké "díky" vůbec nemůže vyjádřit, jak moc mě těší číst tvůj příběh, jak si užívám tvé hraní se slovíčky, tvé neotřelé nápady, nečekané zvraty, Tvůj smysl pro humor...Ale jinak poděkovat neumím, báseň nenapíšu, obrázek nevytvořím, takže zůstávám u tak konvenčního, ale přesto upřímného DĚKUJI!
 
Re: Jsi poklad
23.Požehnaný
Mája
3. 12. 2010 13:11
P.S. Tak jsem se poprala se slovníkem cizích slov, abych zjistila, že impietní solipsista je "Nezbožný idealista, který neuznává nic kromě svých duševních stavů"
A to mě tedy fakt dostalo :-)))
 
:-)
23.Požehnaný
Lady Corten
3. 12. 2010 14:03
pěkný díl, a byla i krásná pusa :-)))
 
BOŽEEE...
23.Požehnaný
Hatifnatif
3. 12. 2010 15:20
...KRÁSA.....nemám slov, jak moc to bylo krásný, díky za to.....
 
...
23.Požehnaný
Profesor
3. 12. 2010 16:03
Ke čtení téhle povídce člověk potřebuje slovník cizích slov. Ještěže ho mám vedle v knihovně.
Moc hezká povídka. Chvíle radosti, euforie, i smutku. Copak Severus skrývá za temná tajemství? Tady bude ještě hodně bolesti.
 
...
23.Požehnaný
nika
3. 12. 2010 17:16
absolútne úžasné...to prebudenie na začiatku bolo dokonalé a veľmi zábavné, a tie Severusove hlášky veľkolepé :D
No keď to nenosenie Kľúča Severusovi nedokázala vyhovoriť ani Lilly, tak to bude mať Harry poriadne ťažké, snaď to zvládne.
Som veľmi zvedavá akú novú taktiku Harry zase vymyslí, i ako to skončí s Harryho zlým snom.
Napäto budem čakať na piatok, vďaka Alice
 
Re: fantastické
23.Požehnaný
Elza
3. 12. 2010 17:17
...mno nebyl by to fór, kdyby byl SS kdysi zamilován do Pottera (seniora) a pak mu ho přebrala Lily? *:DD No, uznávám, že to je hooooodně divoká hypotéza! *;o)
 
....
23.Požehnaný
Karlos-sama
3. 12. 2010 17:20
Minulé díly jsem nekomentoval, ale nyní už musím. Ten konec byl trochu krutý, takhle něco useknout, to je prostě nezákonné, nebo bych si přál, aby bylo. Za trest bys musela vydat další díl hned další den xD
Ne, je to jedna z nejlepších FF, kterou jsem zatím četl. Líbí se mi, jak si dokážeš pohrát a vypracovat charakter několika postav a psát o tom s takovou lehkostí. :)
P.S. Už se těším na další díl a ten týden bude doopravdy dlouhý.
 
Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 18:11
:-D skoro bych se nedivila :-D
 
dokonalé
23.Požehnaný
Kat
3. 12. 2010 18:21
líbilo se mi to, co an to říct? nic moc. Líbí se mi, jak máš to propracované do nejmenších dertailů a kdy člověk neví, co bude příště. Čte se to jedním dechem, že zapomínám, kolik je a tak díky za úžasné chvíle a doufám, že strávím u toho další momenty, kdy opět nebudu vědět kolik je.
 
Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Mája
3. 12. 2010 18:35
To já bych si spíš tipla Albuse... A nebylo jim přáno z pozice student - učitel. A teď by se měla historie opakovat? Bože to je tak sladký... Nepřežiju do další kapitoly :-)))
 
Tak moc se snaží...
23.Požehnaný
Nade
3. 12. 2010 18:37
Harry tolik touží po Severusovi, ale nějak cítím, že ten vztah není "rovný". Dost o tom vypovídá i Snapova věta: „Protože jsi můj nezletilý student Harry James Potter.“ Nikdo nepochybuje o bezmezné lásce, kterou k Harrymu cítí, ale myslím, že ho prostě vnímá jako dítě. Ostatně i já ho tak vnímám ve srovnání se Snapem.
Bojím se, aby Harryho frustrace nepokazila jejich vztah. Přátelství často zaniknou, když jeden od vztahu žádá víc, než je druhý ochoten nebo schopen poskytnout. Výčitky a pocit ublížení udělají své. Doufám, že to nebude tento případ.
Zajímá mě, co si to Harry objednal u Draca. Něco, čím by Snapa "přesvědčil"? Silně pochybuju, že by ten na něco takového naletěl. Ale člověk nikdy neví...
Nechám se překvapit.
Ovšem ten závěr je děsivý. Pokud je Harry schopen ze spánku vyvolat něco takového a není schopen to ovládnout, ohrožuje sám sebe a nejen to. A vůbec, stalo se to kvůli Harrymu, nebo je v tom ještě něco jiného? Nebo někdo jiný?
Děkuji a moc se těším na další pátek. :-)
 
Díky moc Alice
23.Požehnaný
Jean
3. 12. 2010 18:47
Kapitola byla opět naprosto strhující, jsem moc ráfa, že jsi nám dala ochutnávku na další kapitolu :) Těším se o to víc :)

Budu se opakovat, ale je opravdu jedinečné, jak si dokážeš zahrávat s emocemi... Nejenom s emocemi postav, které jsou jenom na vrcholu a najednou na úplném dně, ale hlavně s emocemi nás čtenářů.

Hluboce smekám a nemůžu se dočkat dalšího pátka :)
 
Prvý
23.Požehnaný
Mononoke
3. 12. 2010 18:53
bozk a šteniatko sa odtrhlo z reťaze.
Možno kým bolo za kamenným valom v ríši predstáv, bol ho Majster pozrieť a keď ho videl schovaného tak nevstúpil a možno naozaj neprišiel, lebo mal iba veľa práce...
Zlý pocit sa premietol do zlého sna, alebo to bolo niečo iné? A ten krik, krik vo sne zničil svet ale neprivolal pána. Kde bol? Keď šteniatko búšilo do dverí a kričalo mami? Krik utíchol, oheň dohorel, spomienka v čipkách prišla a pán...?
 
Re: ...
23.Požehnaný
Profesor
3. 12. 2010 19:05
A ten první polibek.
Hm, sice kapku demonstrativní: Já vím, že ty po tom toužíš, tak tě teď umlčím, abys mi už dal pokoj.
Jenže Harry nedal.
Už by to zase chtělo Voldemorta. Tyhle emoce už začínají kypět, chtělo by to naše solipsisty trochu rozptýlit. (Tohle je vtip, pochopitelně, že se mi tohle líbí. Zvlášť, když má teď Harry posilu.)
Jen doufám, že se neuchýlil k nápoji lásky, to by bylo ošklivé.

Hodně narážíš na Severusovy bolesti a tajemství, kolik jich odkryješ? A hlavně kdy? I když připouštím, že mne tajemství lákají. A Severus jich asi má. Jeho život je hodně trpký.
 
Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Elza
3. 12. 2010 19:08
Kdo asi o Albusovi neuvažoval... ale toho (ještě) nezabili. Také by se mohlo jednat třeba o mladšího Blacka - ten je mrtvý a jeho starší brácha Severuse nemůže ani cítit... *;-)
A nebo to byla jen kamufláž a jsme všechny úplně vedle.
 
Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 19:18
no to já si právě myslím, jestli to vůbec pravda je a jestli se nakonec nebude jednat o tuhle lásku k Harrymu... jen Merlin a Alice ví, co všechno by se dalo napsat... co a od koho ví Lily... co a proč jí napovídal Severus... etc...
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Misule
3. 12. 2010 19:31
Je to Albus a basta:-)
 
woow
23.Požehnaný
LoLo (anime-a-povidky.blog.cz)
3. 12. 2010 19:33
tak to je moc krutý =) zase jsem to četla na půlky, ale mám z toho dobrý pocit =D =)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 19:37
Elzo, ale on ten neznámý neumřel, to bylo řečeno tak, že Severus bez něj " umřel "...
Misule : jasně ;-)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Elza
3. 12. 2010 19:47
Ááááá, pravda. Nezemřel. Už si to blbě pamatuju a to jsem to četla teprvá odpoledne... *;-) Omluva s hlubokou úklonou.
Při čtení jsem hodně myslela na Albuse, ale... nějak mi to na něho nesedí. Nevím proč... je to takový pocit, který se špatně vysvětluje a rozhodně může být mylný. *;o)
 
Krásné a děsivé čtení
23.Požehnaný
Michangela
3. 12. 2010 20:04
Krásné, ale stejně mi připadá, že se Severus snaží vyhýbat něčemu důležitému. Ani zajímavá ochutnávka Bertíkových fazolek a dovádění s Lili nezmírnily tu nejistotu. Dřív by Harryho přepadla nějaká vlastní bolest. Ale ten sen dnes... ty oči... oheň jako výkřik bolesti duše? Dík za Liliinu pomoc a její vysvětlení. Už jsem se bála, že jim někdo usiluje o život. Jen mají novou práci s novou schopností.
 
Moc pěkné
23.Požehnaný
Bábovka
3. 12. 2010 20:32
Moc hezká kapitola, bylo to sladké. Vypadá to, že Severus jen tak nepovolí a Harrymu nic nedovolí, uvidíme...Lily má u mě hodně kladných bodů za záchranu Harryho, je to malá šikulka. Za kapitolku jako vždy moc děkuji a těším se na další.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Mája
3. 12. 2010 20:58
Ještě malá polemika co se týče toho děsivého požáru. Přihodilo se to proto, že ve svém snu viděl, jak Voldemort mučí Severuse. Je to proto, že odmítá Elysejský klíč. To by mohla být dostatečná páka na to, aby ho začal nosit, zvlášť, kdyby se tyhle ničivé noční můry měly opakovat...
 
:)
23.Požehnaný
Saskya
3. 12. 2010 21:03
nádhernééé :)
konečne sa Harry dočkal pusy :D
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Misule
3. 12. 2010 21:05
Už v minulé kapitole Harry ve svých úvahách naznačoval, že má z něčeho větší strach než z Tary, že přijde o Severuse.... hádám, že je to tak.
Zajímá mě důvod, proč je Severus přesvědčený, že ho nosit nemůže. Proč, co ví Lily?
 
...
23.Požehnaný
Elza
3. 12. 2010 21:18
Třeba každý dostane jen jeden a Severus ten svůj někomu dal...
 
dotaz
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 21:33
Alice, mohu se zeptat...

jsou tyhle dva odstavce stejné záměrně ? Jejich podstata, i když každý mluvil o něčem jiném...

***************
A pocit. Absolutní. Absurdní. Jak je možné, že vás cosi nepříčetného rve na cáry a rozdírá na kost a vy při tom zběsile křičíte víc, ještě, nepřestávej, víc! Proč při všech svatých jste si jistí, že až tahle nesnesitelná trýzeň skončí, tak tehdy, teprve tehdy a právě to vás zabije? Co je tohle za pocit?!

*********
To je prosté. Nejdřív vůbec nic. A potom, potom bych našeptával Temnému pánovi ty nejhorší možné způsoby, jak způsobit co největší bolest, jak mě udržet naživu co nejdéle, dokud mne trýzeň nepřipraví o rozum, nedonutí křičet do oněmění a stále by to bylo málo, víc, chtěl bych víc, trpět navěky, nikdy nevydechnout v blahodárné smrti, víc!
 
nádhera
23.Požehnaný
Bacil
3. 12. 2010 21:38
Tak tohle bezkonkurečně nejlepší povídka. To jak se ho Harry snaží umluvit na nošení Elsysejskýho klíče je roztomilé :-) a ten magický oheň - tak tohle je fakt síla. Moc krásná kapitola a už se nemohu dočkat další.
Taky přeji krásný adventní víkend :-)
 
Re: fantastické
23.Požehnaný
Bellatrix Black Lastrange
3. 12. 2010 21:43
Typuji naprosto neznámého muže, mudlu-lékaře a bude se jmenovat silně stereotypně. Lorenzo Desperádo Chanito Noches...:)
 
takze
23.Požehnaný
kakin
3. 12. 2010 22:16
jako prvni se chci zeptat, kde to beres, takove vyrazy? ja bych je nevymyslel ani za zlaty prase pod stromecek...a jeste tolik...ja si na tom malem zlomil jazyk...stejne tak na tom pneomo... z minule kapci...ty si nebezpecne stvoreni
a ted k tomu hlavnimu...ty nas asi chces zabit, protoze takhle nabitou kapitolu akci, sarmem, vtipem a primosti sem snad jakziv nevidel...a ze uz sem precet slashovych a twincestnich povidek, to ti reknu...pocinaje Syhyninymi Myrtilles pres jeji Prazdniny nad kocku a Weihnachten az po Saxiiny povidky
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Martina
3. 12. 2010 22:17
je to celý divný... kde byl Snape když mu vedle v pokoji málem Harry uhořel ? No rozhodně vůbec doma nebyl...

Myslím si, že tam nebude volba na něm jestli ho bude, nebo nebude nosit. Možná ho opravdu někomu dal...
nebo si to naschvál ulehčit nechce... Severus je ale pěknej paličák :)
 
Re: dotaz
23.Požehnaný
Walentine
4. 12. 2010 00:09
Nemyslím si.:) Harryho to bolí, protože si myslí, že takovým způsobem, jaký by chtěl on, Severuse nikdy mít nebude... Je to jako žíznit před sklenkou vody.

Sevík by si zase nikdy neodpustil, kdyby Harryho ztratil, a pokud by ho zabil sám, ani to nejhorší mučení by mu nepomohlo zbavit se viny... :)

A proto v tom nevidím žádnou spojitost, kromě masochismu. :D
(Ale možná jsem taky špatně pochopila, na co přesně se ptáš)
W.
 
*krčí sa pod stolom*
23.Požehnaný
Sisa
4. 12. 2010 00:19
Teda, konečne som sa opäť dostala ku komentovaniu. *nahodí najnevinnejší pohľad akého je schopná* V nasledujúcich dňoch plánujem okomentovať aj predchádzajúce kapitoly a Merlin chráň tvora, ktorí by mi v tom chcel zabrániť!*odhodlaná*
Teraz by som sa mala vykoktať ohľadom tejto kapitoly, že? Uff, nebude to ľahké, som úplne mimo. Milujem Lily a milujem Severusa..no dobre, aj Harryho:D A v tejto kapitole ich bolo plno, takže moja dušička piští šťastím. Impotentné solipsisko? Skákanie na posteli? Aww, to muselo byť krásne!
Ach a Harry, že sa snaží uistiť, že je stále prvý? Teda, dúfam, že nielen preto robí, čo robí *zaškerí sa a dúfa, že sa nezamotala do vlastných slov* Ale to ako..to čo Severus nevyslovil, to čo by robil potom, čo by mu zlomil väzy..Merlin kedy ten chlap pochopí, že sa nemá za čo trestať?T.T Nuh...- btw tu mi šli slzy do očí.
A skok? Fantázia!:3 K tomu sa ani neviem inak vyjadriť!
Tak, som zvedavá ako dopadne Ronov postreh, že sa im Harry vyhýba, či a ako ho s tým konfrontuje. Inak tie fazuľky boli skvelé:D
Harry s Lil sám a ten ich rozhovor.. stačí napísať, že ho totálne zbožňujem? Ale teda, mňa pri Severusovej zamilovanosti napadol Albus..bol tým mienený on? *v podstate ani nečaká odpoveď, ale za pokus nič nedá*
No a..tá pusa! Tá pusa! Merline Alice! Tak TOU si ma totálne zabila! Šťastie, že ma nikto nevidí, lebo tak idiotský úsmev aký som nahodila vtedy..no mysleli by si o mne všeličo isto:D
Ohľadom Harryho citov sa nevyjadrím, páč to si pred spaním ešte prečítam a potom budem nad tým dumať a obracať to zo všetkých strán a až potom možno dôjdem k záveru nejakému..snáď:D
Um ale ten sen! Pre Merlinove zaparené gule! Tak ten vydesil ešte aj mňa a to som vedela, že je to sen a ani som nespala. A Magický oheň ma vydesil ešte viac..ale vŕta mi hlavou, prečo ho nezobudil Sev? Prečo Lily? Teda..možno na to ešte prídem(pri predspánkovom premýšľaní:D) ale radšej sa spýtam:D
Nuh a na záver sa ešte viac skrčím pod stôl a budem sa tam neskutočne hanbiť za to koľko kapitol som neokomentila a budem to zvaľovať na nedostatok času. *hanbí sa za seba, až začína presvitnieť*
 
Re: Re: dotaz
23.Požehnaný
Martina
4. 12. 2010 06:27
Ano, přesně tak to chápu také pokud jde o vysvětlení každého samostatně.
Ale pak je jedno jisté, že Harry začíná mít stejné pocity jako Severus, ale každý kvůli něčemu jinému. Snad se to první splní a to druhé nikdy nenaplní :)
Mě spíše šlo, proč Alice to VÍC psala kurzívou a takové blbinky, ale je to spíše mým děsným zaujetím pro tuhle povídku, tak už začínám asi jako kdysi u Joanne vidět i neviditelné :-D
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Misule
4. 12. 2010 08:49
Taky si nemyslím, že volba je na něm. Není ho hoden, protože zradil? A kdo rozhoduje o tom, kdo je může nosit? Nedal ten svůj Dracovi?
 
Ahoj, marci :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 09:39
Děkuji ti :)) Myslím, že mě nic nemůže potěšit víc, než když je mi dovoleno vyvolávat ve čtenáři emoce :)) Děkuju, že jsi tuhle kapitolku prožila se mnou. Je mi líto, že jsem ti způsobila takový vzpomínkový výlet, snad návrat do - věřím, že lepší - reality byl rychlý.
Moc děkuju, marci :))
 
Ahoj, mano :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 09:40
Děkuju, jsem moc ráda, že se ti dílek líbil :)) Doufám, že tu únosnou mez nikdy nepřekročím a nezpůsobím vám nějakou duševní újmu :))
Díky :))
 
Ahoj, Martino :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 09:47
Je mi líto... :)) Zkus si na tu myšlenku zvyknout. Ta láska opravdu není "údajná". :))
A Lily ví všechno, co věděl Severus před pěti lety, kdy ji zhmotnil a mnoho z toho, co se událo v oněch následujících pěti letech. Je to jeho vzpomínka, obelhat sám sebe je těžké (třebaže i v sebeklamu umíme být občas pěkně přesvědčiví :D) Nechci psát, že ví naprosto všechno, protože to by mi k Severusovi nesedělo, že za ní běží se vším, co mu vrtá hlavou - je to muž, ti si nepotřebují promluvit o všem, a za druhé, je to dost uzavřený člověk. Ale v žádném případě to není tak, že by před ní něco záměrně zamlčoval nebo překrucoval :))
A ten sen byl zlý, ano... Tak to bývá, bolest milovaného člověka bývá pro nás horší než naše vlastní.
 
Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Mája
4. 12. 2010 09:58
Vrátila jsem se kousek zpět a našla jsem to, proč jsem přesvědčená, že Severus miloval Albuse:
"Poznávám Harryho pohled, vidím, jak se na tebe dívá. Ani sám nevím, kolik let se takto díváš ty na mne… Je v tom tolik lásky." Tohle běželo hlavou Albusovi po té, co dovolil, aby Harry u Severuse bydlel. Myslím že je to tady dost jasně naznačeno...
 
Re: Ahoj, Martino :))
23.Požehnaný
Martina
4. 12. 2010 10:00
Jééé to je pěkný Ali, že jsi na mě nezanevřela :)
Já si zvyknu, jen je to mnohem lehčí teď, když vím, že někoho miloval a nemusím si lámat hlavu tím, jak to bylo :)
Jen jsem si tak v duchu říkala, že když chtěl Severus v duchu tak příšerně trpět, kdyby vědomě zabil Harryho , že by ještě napovídal Voldemortovi, ať ho mučí ještě déle a stejně by to nestačilo ( obrazně řečeno ), co by asi chtěl dělat, kdyby ( a docela věřím tomu, že to čekání jednou přežene ! ) to nestihl a oba je Voldemort dostal ? To by asi bylo mnohem hroznější ...
 
Re: Re: Re: fantastické
23.Požehnaný
Martina
4. 12. 2010 10:03
To jsi moc hodná, že jsi to vyhledala... no vypadá to dost jasně :) ale nikdy už v téhle povídce nebudu raději říkat, že něco vím možná jistěji, o jistě bych si vůbec netroufla uvažovat :-D
No, když to vezmu v kánonu , tak tam byl Albus jeden ze tří jemu blízkých lidí ( čtyř... ), tak proč ne
 
Ahoj, Elzo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:22
Díky :)) Moc mě těší, že se ti zdají kapitoly lepší :)) Ale čistě soukromě si myslím, že nejde o zlepšení mých "schopností", spíš o to, že v současné fázi jsou nám hrdinové už blízcí, jejich vztahy jsou hlubší, a tak si můžu dovolit zpracovávat to intenzivněji :))
Kam na to chodím? :D Přiznávám bez mučení, vymyslet tuhle "blbinku" mi zabralo asi tři dny :D A proležela jsem je ve slovníku cizích slov, moje znalosti zdaleka nedosahují Severusových kvalit :))
Nehoda profesora Binnse - :D To se mi jen připomněl můj vlastní zážitek na našeho profesora latiny, on byl tak proklatě starý, že ducha vážně připomínal a občas zapomněl, v jaké třídě je a co nás má učit :D Tak, aby si udržel tvář, nám zadal samostudium a pustil nás dřív :D Nechtělo se mi to tam rozepisovat, tak jsem to takhle "okecala" ehm-nehodou :D
A víš, že svým způsobem máš s Lily pravdu? Hlavním důvodem jejího zhmotnění je stále to, že ji prostě velmi postrádal, ale nějaký postranní úmysl - jako třeba promluvit si s ní o tom, co způsobil, pokusit se to napravit, nebo aspoň vysvětlit, omluvit se... Ano, to ho vlastně v hlavě "strašilo". Vím, žes to nejspíš myslela trochu jinak - kdo by chtěl mít v hlavě něco tak ztřeštěného :D Ano, to se snad ani k Mistrovi nehodí :D
Jestli Severus ví, co dělá s ohledem na Harryho - to je taky hodně dobrá otázka. Já to vnímám tak, že spoustu věcí má promyšlených a naplánovaných, ale pak přichází i ty okamžité reakce na danou situaci a v těch se někdy rozhodne dobře, někdy špatně - nebo aspoň ne striktně rozumově. Třeba s tím polibkem :)) V té chvíli v něm převzala vládu jeho zmijozelská výchova - ukázat jasně, že na něj Harry nemá žádnou "páku", kterou by ho mohl "vydírat" a nutit k věcem, které Severus nechce :))
Ron a fazolky :D V tom jsem neměla žádný vedlejší úmysl, jen si prostě myslím, že Ron je klikař :D Ale opět, tvůj nápad, že by to mohlo být ovlivněno "očekáváním" díky kouzelným vlastnostem vůbec není špatný! :)) Taky by mě to nepřekvapilo, kdyby to tak mohlo fungovat :))
Tak, Severus a sebevražda :D Ne, to neudělal. Není ten typ člověka, který by si to chtěl usnadnit " a vstát od stolu dřív, než dopije svůj pohár hořkosti do dna" :))
Harryho pocity z polibku. Ano, je v tom hodně z té zamilovanosti - kterou Harry sám ještě nechápe, ještě sám sebe neklasifikoval jako "zamilovaného". A třebaže to v Klíči nijak nerozebírám, souhlasím s tvým nápadem, že mezi kouzelníky by to měla nějak ovlivnit i jejich magie - a když si jejich magie "rozumí" (což v tomhle případě snad i musí, když je tolik podobná), mělo by to na prožitku být znát. No, a potom je v tom trochu nadsázky :D Čistě pro radost mou i vaší, když jsme s Harrym na ten polibek čekali a těšili se tak dlouho :))
Tvůj pocit ze Severuse, že tu jen "existuje" je hodně správný. Díky :))
A děkuju, že se ti líbily ony úryvky, občas mě přepadne "poetický záchvat" :D
Díky, Elzo :))
 
Re: ...
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:23
Severus nebyl doma ;-)
 
Ahoj, Alex :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:36
Já děkuji tobě :)) Jsem moc ráda, že jsi mi dala příležitost Lily ukázat takovou, jakou ji vidím já :)) A samozřejmě jsem moc ráda, že se ti taková líbí, díky :))
Myslím, že minulá kapitola byla krásná ukázka toho, jaká úskalí přináší FF - každý k němu přichází se svou vlastní (a třeba podvědomou) představou a pak samozřejmě dochází k takovým "šokům" :)) A v tomhle jsem byla s vámi všemi na stejné lodi, protože i já měla svou verzi Lily a jak si tak člověk zaslepeně kráčí svým směrem, ani netuší, že mohou existovat jiná vidění :)) Zcela upřímně, jsem moc ráda, že jste to nevzdali a "zkoušíte" pochopit, přijmout mou verzi. Pokud někomu ani na konci nebude Lily "po chuti", ale zbytek příběhu ano, stále budu velmi spokojená :))
Moc děkuju, Alex. Jsem skutečně potěšená, že si nadále můžeš příběh užívat - a tvého "děkuji" si moc cením :)) Díky!
 
Ahoj, Májo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:42
Děkuju ti :)) Tvých slov si vážím, děkuju.
A jsem moc ráda, že jsi se mnou nechala na téhle "houpačce pocitů" povozit :))
Otázky se již začnou zodpovídat, postupně, pomalu, mám takový dojem, že teď v každé kapitolce bude kousek skládačky - i když na ty nejdůležitější si ještě počkáme :))
Co se týče cukroví, oznámila jsem rodině, že kupované je taky skvělé a nikdo se neodvážil namítat :D
Moc děkuji, Májo :))
 
Re: Re: Jsi poklad
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:43
:D Já se s tím slovníkem "prala" několik dní :)) Měla jsem několik verzí, tahle nakonec vyhrála. Jsem ráda, že se líbila :))
 
Ahoj, Lady Corten :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:45
Děkuji :)) Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila a pusa potěšila :))
 
Ahoj, Hatifnatif :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:47
Já děkuji tobě :)) Jsem moc ráda, že se ti to líbilo :))
 
Ahoj, niko :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:51
Díky, jsem moc ráda, že jsem tě směla rozesmát :))
Ano, Harry to bude mít s Klíčem zatraceně těžké ;-)
Ale zrovna teď své "taktizování" zaměří jiným směrem ;-)
Díky moc, niko :))
 
Ahoj, Karlos-sama :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 10:57
Vítám tě a děkuji :))
Krutý konec? :D Krutý by byl, kdybych tam Harryho nechala sedět až do příštího pátku a dveře otevřela až za týden ;-) :D Ale ne, na to jsem srdce neměla, to bych vám neudělala :))
Moc ti děkuji. Jsem velmi ráda, že ti vyhovuje můj styl, zaměřený víc na emocionální vývoj postav než "politikaření v ději a složité zápletky" - to mi opravdu nejde, takže do toho se raději moc nepouštím :))
Děkuju :))
 
Ahojky, Kat :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:02
Děkuju :)) Moc mě těší, když se mi podaří překvapit :)) A zapomínat na čas při čtení - no co by mohlo být lepším oceněním? :)) Díky!
 
=0)
23.Požehnaný
Teressa
4. 12. 2010 11:05
prekrasne!!! uz saneviem dockat pokracovania=) uz aby tu bolo=) rychlo prosiim=)
 
Ahoj, Nade :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:19
Ano, tvůj pocit je správný, jejich vztah ještě stále není "rovnocenný". V Harrym je ještě stále mnoho z dítěte, třebaže začíná dospívat i v té emocionální sféře. A Severus ho tak stále ještě dost vnímá - ale i tam začínají problikávat první dojmy, že k Harryho dospělosti chybí už jen krůčky.
Na druhou stranu ta jeho věta byla z velké části způsob, jak ho "odpálkovat" a svým způsobem ten "problém" odstranit přímým řezem. Třeba i proto, aby o tom Severus nemusel dál už přemýšlet ;-)
A v tomhle máš naprostou pravdu, frustrace a chtít víc, než druhý může a chce dát, přátelství zničit může, mnohdy to tak končí. Ne, tady to tak neskončí :) Na to je Harry příliš "čistý" ve svém vztahu k Severusovi a Severus příliš odhodlaný ho neopustit :)
Objednávka u Draca... :)) Moudrá opravdu není. Ale Harry má svaté právo dělat chybná rozhodnutí, a tak nějak si myslím, že přinejmenším čtenáře to potěší :)) Doufám... :D
Harryho sen - možná bych teď měla dělat dál tajemnou... :D Ale ne, nebudu. Byl to jen sen. V reakci na rozhovor o Klíči, v reakci na Harryho probouzející se chápání, že už je něco horšího než Tara.
Děkuji, Nade :))
 
Ahoj, Jean :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:24
To já velmi děkuji tobě :))
Čistě soukromě si myslím, že každé slovo má v sobě jistý "emocionální náboj"; když se mi je podaří poskládat tak, aby emoci skutečně vyvolaly a snad i nějak gradovaly, jsem prostě nadšená :))
Děkuji ti, Jean :))
 
Ahoj, Mononoke :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:30
Tak to je velmi přesné - štěňátko se utrhlo ze řetězu :))
Mistr měl hodně práce - ale nakonec, vůbec není špatné, že by se na něj přišel podívat a když ho našel "schovaného", jen ho nechtěl rušit.
Harry křičel, ve snu i v hořícím pokoji, a pán... tam vůbec nebyl ;-) A proč ho neslyšel přes Iskariota - ano, to bude příští pátek Severuse také hodně zajímat :))
Díky, Mononoke :))
 
Ahoj, Profesore :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:46
Děkuji :)) Snad tě potěší, že i k psaní téhle povídky je slovník cizích slov zapotřebí :)) Ne, vážně, jako Severus je neovládám, takže mi občas nezbývá nic jiného, než se do slovníku ponořit a hledat :))
Jsem rdáa, že se ti dílek líbil. Ano, bolesti bude ještě mnoho. Ale i potěšení :))
Voldemorta? :D Ne, tentokrát to "postrčím" něčím (někým) jiným ;-) A ano, přesně, Harry získal v Lily velkou posilu :))
Tak Nápoj lásky to nebude :)) Ne, to by bylo vážně ošklivé. A nečestné a nesportovní :D I když... nečestné a nesportovní to bude stejně... :D
Některá Severusova tajemství a bolesti odkryju úplně, některé jen naznačím. Tajemství lákají i mě :)) A k tomuhle muži to prostě patří, přišlo by mi nefér odhalit ho úplně :))
Děkuji, Profesore :))
 
Re: Ahoj, Profesore :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:47
hih... "rdáa" - překlad "ráda" :D
 
Ahoj, LoLo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:50
Děkuji :)) Jsem moc ráda, že výsledek čtení byl dobrý pocit :)) Díky :))
 
Ahojky Alice,
23.Požehnaný
Misule
4. 12. 2010 11:52
tak jsem si dnes nejprve přečetla komentáře a teď píšu svůj vlastní. A aspoň jsem se již dozvěděla pár odpovědí na pár svých dotazů:-)
jupí to jsem ráda, že jsem správně pochopila, že to byl jen Harryho sen:-) už od minulé kapitoly nám naznačuješ, že Harry se teď víc bojí toho, že se Severusovi něco stane než Tary....
Tak Severus nebyl doma, jak si to mohl dovolit. Vždyť Harrymu slíbil, že stačí jen zavolat! Jsem napnutá, jak jsi to vymyslela, proč si hrál Iskariot na mrtvého brouka.
Severusova láska....je to Albus, řekla bych, že jsem si tím celkem jistá. Celkem:-) už jsi nám to párkrát naznačila a v komentech jsme to taky probíraly. A to je dobře, protože jsem si na tu myšlenku stihla zvyknout;-) Ale proč Albus jeho lásku neopětoval? Co se stalo?
Severus a Harry....přijde mi, že se teď k Harrymu chová trochu nefér, tím svým chováním v něm vzbuzuje touhy a chtíč a není schopný mu je oplatit... kdyže to bude Harrymu 17 let?:-) Jestli si to dobře pamatuju, měla jsi horečku a psala jsi nějakou erotickou scénu (ne tu přes půl kapitoly:-) a psalo se něco o tom, že jsi v 28 kapitole? Tak mi teď v hlavě vrtá červík za a) jestli si to pamatuji dobře a neplácám nesmysly a za b) co se musí Severusovi stát (nebo Harrymu), aby v něm viděl partnera a za c) jak to vůbec pět týdnů vydržím (abych si pak nakonec neříkala, kéž by to bylo jen pět týdnů:-D
Lily, ještěže ji tu holku jednu malou copatou máme, kdopak by asi Harrymu dneska zachránil život;-)
Děkuji za krásnou kapitolu a za to, že mi Klíč rozšiřuje slovní zásobu;-)
 
Ahoj, Michangelo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 11:57
Děkuju :)) A máš pravdu, Severus se vyhýbá spoustě věcem. Dováděním se snažím odlehčovat atmosféru, ale jsem ráda, že i přes to je stále cítit, že jejich situace není moc růžová :)
Ano, přesně - ochutnávky jsem dnes pojala částečně jako vysvětlení, protože ten závěr vyvolával hodně otázek a přišlo mi nefér vás týden napínat, jestli to byl útok nebo ne. Nebyl :))
Díky :))
 
Ahoj, Bábovko :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 12:02
Děkuju :)) Moc mě těší, že se ti kapitolka líbila :))
Ano, Severus bude ještě chvíli tvrdohlavý :))
Díky, jsem ráda, že si Lily vysloužila bodíky k dobru :D
Děkuju, Bábovko :))
 
Ahoj, Saskyo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 12:03
Díky! :)) Jsem ráda, že tě pusa potěšila stejně jako Harryho (a mně) :D
 
Ahoj, Bacil :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 12:05
Moc ti děkuju :)) Opravdu mě těší, když se ti příběh líbí, díky :))
A děkuji za přání! :))
 
Ahoj, kakine :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 12:12
Beru je ve slovníku :D A tahle část mi dala zatraceně zabrat :D
Zabít vás vážně nechci, přísahám :)) Kromě Saxiných povídek bohužel žádné neznám, které jsi vypsal, snad to někdy dohoním :))
Ale vážně - čekají vás mnohem intenzivnější kapitolky. Vlastně jsem teď zjistila, že ta první z nich přijde po Vánocích... a dumám, zda závěr 26. kapitoly nějak neposunout, abych nekazila Štedrý den :))
Díky, kakine, jsem vážně ráda, když mi dovoluješ s tebou občas "zacloumat" :))
 
Ahojky, Siso :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 12:28
Hned zpod toho stolu vylez :D A vůbec se netrap komentáři, probůh, nekomentuj kapitolky zpětně, využij volný čas k něčemu příjemnějšímu :D Jsem naprosto spokojená, když se mi takhle čas od času ozveš, že tu stále jsi :))
Děkuju :)) Jsem moc ráda, že se ti tahle kapitolka líbila. No ano, jasně, nejen kvůli prvenství se Harry snaží :D
No, Severusova cesta k odpuštění bude dlouhá... A kdo ví, zda k jejímu úplnému konci někdy dojde.
Díky, že se ti líbil skok a fazolky :))
Severusova zamilovanost - už jsem to několikrát "nakousla", nakonec někde dříve jsem to v komentářích i napsala, takže proč to nepřiznat :)) Ano, Albus :)) Ještě se k tomuhle tématu vrátím, teď mě zrovna bohužel tlačí čas :-(
Díky! :D Za tu pusu. Jsem nadšená, že se ti taky tak líbila :))
Severus doma vůbec nebyl. Proto Harryho "hlídala" Lily. Kde byl a proč, prozradím příští pátek :))
Děkuji, Siso. A myslím to smrtelně vážně, nekomentuj zpětně :) Jsem moc ráda, že tu stále jsi a příběh se ti líbí a takhle mi to naprosto stačí. Nedostatek času trápí občas každého, takže jsem maximálně spokojená, když si můžeš vyšetřit chvilku na přečtení. A na nějaké slovíčko od tebe si ráda vždy počkám, až bude času víc :))
Měj se hezky a - nekomentuj zpětně!!! :D
 
...
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 12:31
Musím teď pryč a až do večera se k PC nedostanu, ale na všechny komenty odpovím, omlouvám se za to čekání. Hlavně tobě, Martino, slibuju, že se na tebe dostane, jen beru reakce odzadu, abych na někoho nezapomněla :))
 
Re: Ahojky, Siso :))
23.Požehnaný
Martina
4. 12. 2010 12:34
Víš co na tobě Alice miluju, že kdo čte komentáře, tak je hned o mnoho vědomostí bohatší !!! :)
Když vím, že Albus , hned jsem klidnější. Zvykla jsem si už pomalu na malou Lily, a Albus je celkem sympaťák, tak to jde :) Severus je pořád úžasnej ! Budou ještě nějaké zvraty a překvapení, nebo to je tak z toho nejdůležitějšího vše ? ;-) Diskuse miluju, ale volím vědomost, pak se na to hned jinak dívám... i když Albus byl první nasnadě ;-) Do pátku se asi zblázním :)
 
Re: ...
23.Požehnaný
Martina
4. 12. 2010 12:39
Merline, ježkovy voči... proč se omlouváš ? Teda mě určitě nemusíš :)
Přeci není tvou povinností reagovat ... ale vím, že to děláš přinejmenším stejně tak ráda jako já ;-)
Já taky jdu teď ven a tak...
Těším se a já tobě moc děkuju za komentáře i jiným, protože já to čtu všechno. Stejně jako hltám každé slovíčko tvé nádherné povídky !
Po minulé kapitolce jsem se bála, že mě přešlo takové to nádherné a až dětsky naivní těšení se a nikdo se s nikým nehádal a vše bylo až moc perfektní. Napíšu jen jedno co vím po této kapitole jistojistě : NEPŘEŠLO !!! Stačí ? Nebo to mám rozepsat ? ;-)
 
Re: Ahojky, Siso :))
23.Požehnaný
Mononoke
4. 12. 2010 14:09
TAK Albus:
Kdysi dávno se zamiloval. Strašně moc. Umřel by pro něj.“ Úsměv zmizel. Lily vypadala najednou hrozně smutně. „Vlastně myslím, že přesně to se stalo.“ „Co?“ „Že bez něj umřel.“ „…Nevyšlo jim to?“
Lily zavrtěla hlavou. „Nevyšlo. Ne tak, jak mělo.“

... nie tak ako malo... nie medzi študentom a učiteľom. A srdce umrelo.

A přitom je Severus ten nejvěrnější člověk, jaký se kdy narodil. Když jednou miluje, je to na celý život.“
Harry polkl. „On… pořád na něj čeká?“ hlesl.
Lily si povzdechla. „Ne. Myslím, že to už vzdal.“

...vzdal, ale túžba, aby mu človek, ktorému dal srdce veril zostala:

Sám si uvědomoval ten závan zoufalství ve svém hlasu – ale k čertu s tím! Albus mu přeci musí věřit, Albus nepochybuje – nesmí.

„Severusi, jsi ten nejvěrnější muž, jakého jsem kdy poznal,“ řekl tiše. „Je to pro mne čest, být tvým přítelem.“
Severus divoce nasál vzduch; jen jsem ti poděkoval – co mi to proboha děláš?
„Odpusť,“ špitnul Albus úsměvně. „Jdi si odpočinout.“

...byť priateľom, ... iba priateľom... priateľom, ktorý chápe, kedy balansujú na hrane.

A ako už spomenula Mája: "Poznávám Harryho pohled, vidím, jak se na tebe dívá. Ani sám nevím, kolik let se takto díváš ty na mne… Je v tom tolik lásky." Tohle běželo hlavou Albusovi po té, co dovolil, aby Harry u Severuse bydlel.

A teraz dôvod prečo im to nevyšlo...
„To se vážně od tý doby nezamiloval?“
„Asi už nechce. Myslí si, že všichni nakonec odejdou.“
...odišiel?
Ale ty ho neopustíš. Já taky ne. Ani Brumbál.“
„To nemůžeš vědět, Harry,“ řekla Lily tiše. „Lidé umírají.
...bál sa opustenia, smrti?
„Harry,“ řekla Lily smutně, „on ztratil každého, kdo byl pro něj důležitý. Matku, mě. Svou lásku. Už nechce mít rád. Má strach.“
...stratil?
Prečo? Pre prijatie Znamenia?
Čakáme Alice na večer, nech vieme prečo.
 
hmm
23.Požehnaný
sion
4. 12. 2010 14:23
Naprosto uzasne. Skoro jsem nedychala, kdyz jsem to cetla. Vzdycky kdyz ma vyjit nova kapitola, pripadam si jako o Vanocich, kdy rozbaluju nejvice chteny darek:) Mam dotaz. Taky jsem si myslela, ze Severus byl zamilovan do Albuse. Ale mam otazku - je do nej i nyni zamilovan, nebo se jeho laska pretvorila do pratelstvi? Abych vedela, zda ma vubec Harry sanci, aby ziskal srdce Mistra lektvaru.
A dalsi otazka:) Ten lektvar, ktery chce Harry od Draca, mam takovy pocit, ze by to mohl byt postarsovaci lektvar? Aby uz byl plnolety a Severus nemohl nadale frflat, ze je dite:)
 
Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Profesor
4. 12. 2010 17:29
Zdravíčko Alice,
já myslím, že konec šestadvacítky ani měnit nemusíš.
Mně Štědrý den nezkazíš, protože o svátcích já na počítač nepůjdu vůbec. Myslím si totiž, že ty dny by měl člověk trávit s blízkými a aspoň na chvíli si odpočinout od internetu.
Na druhou stranu chápu, že někdo je na tvé povádce natolik závislý, že si ji přečte i na Štědrý den. Což mi připomíná, že jsem strašná potvora a já bych byla schopná aktualizaci vynechat.
Ale to je jen můj osobní postřeh. Já si Klíč přečtu později, o to větší budu mít požitek.
Hezkou neděli.
 
Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Martina
4. 12. 2010 19:19
já tedy určitě patřím mezi ty závisláky co sem lezou několikrát denně :)
a Štědrý den mi pokračování určitě nezkazí, ani kdybych se měla s oběma ocitnout na Taře...
spíš to budu brát jako báječný dárek pod stromeček :)
 
Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Misule
4. 12. 2010 19:42
Vánoce s rodinou ctím, ale o Klíč se okrást nenechám:-) spíš jsem myslela, že v rámci té sváteční nálady přidáš další kapitolu už v úterý;-)
 
Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Profesor
4. 12. 2010 20:46
Hele, Misule, ty jsi genální.
Já se budu, když to všechno dobře dopadne, v úterý vracet ze školy, takže by mi nějaká milá vzpruha velmi potěšila. Budu tptiž pěkně zdeptaná z cesty a předvánoční statistiky.
 
Ahoj, Walentine :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 21:43
Máš pravdu :)) Co se týče Severuse, s tím souhlasím naprosto, co jsi napsala. Ohledně Harryho pocitů bych to asi malinko upravila, pokud by ti to nevadilo :)
Harry prozatím byl na Severusův polibek zvědavý, lákalo ho to, přitahovalo pořád silněji - ale ještě v tom nebyla touha "mít ho". Jen - ochutnat, zjistit :)) A když to konečně poznal, byl to víc, než čekal, než si vůbec představoval, svým způsobem šok, jak je možné, že pouhý polibek může být tak krásný, intenzivní... Ano, dovolila jsem si tady trochu nadsázky v jeho prožitku :)) Neodolala jsem, protože první polibek by prostě MĚL být výjimečný :)) Ten popis trýzně - určitě každý z nás už někdy prožil, když je něco příliš krásné, až se to vlastně podobá bolesti :))
Ale jinak máš naprostou pravdu - evidentně oba úryvky spojuje masochismus :D
Díky, Walentine, že tu stále jsi :))
 
Martino :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 21:46
Spíš, než stejné pocity, bych si dovolila to nazvat stejně intenzivní prožívání dané (a velmi odlišné) situace :)) A bohužel ani moje slovní zásoba není tak velká, abych se občas nevyvarovala stejných slov při popisu různých věcí :)) Nenech se zmást ;-)
 
Re: Re: Ahoj, Martino :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 21:54
Rozhodně jsem na tebe nezanevřela, není důvod :))
Ano, zabití Harryho - třebaže kvůli němu by to dokázal - by si odpustit nedokázal, to si ani neumím představit. A taky souhlasím, kdyby se musel bezmocně dívat na Harryho utrpení, bylo by to mnohem horší...
No, něco už jsem na ně vymyslela... :))
 
Konečně k tvému komentáři, Martino :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:03
To ano, tady jsem si dovolila trošku "zablbnout" :D A udělat z Harryho a Lily dvě děti a ze Severuse někoho, kdo si to jejich řádění ve skrytu užívá :))
Ale to je moc hezky řečeno - první knoflíček padl na oltář! :))
Díky, jsem ráda, že se ti výlet do fantazie líbil, už tu dlouho nebyl, samotné se mi stýskalo :))
Ron a fazolky :D Ron je prostě klikař, nic víc :)) Ale vážně, hrozně mě baví vsouvat do děje takové bezvýznamné maličké srandičky a pak mám až dětinskou radost, když si toho někdo všimne, takže díky :))
Ano, polibek byl trochu demonstrativní - ale není poslední, to mohu odpřísáhnout :D
Černé oči ve snu patřily samozřejmě Severusovi, ano. A jak je možné, že Severus nic necítil přes Iskariota - tuhle otázku položí Severus příští pátek Harrymu také ;-)
 
Elzo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:05
Náhodou, tohle vůbec není špatná zápletka! :)) Kdyby se to dobře podalo, umím si velmi dobře představit, že by to mohl být pěkný příběh :))
 
Májo :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:09
Děkuju :)) Jsem ráda, že tobě přijde Albus přijatelný a líbí se ti myšlenka opakující se historie :))
K polemice o požáru - i to je dobrý nápad. Ale Severus je v tomhle velmi zatvrzelý. Vyřeší to jednoduše a jinak :)) Navíc... brzy budou mít úplně jiné starosti ;-) :D